Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 090
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
След аборта ми в началото на ноември и кашата от хормони, противозачатъчни 3 месеца,  през този на 12 ден хванах овулация с тестове и действахме същия ден, после на по-следващия. Бях решила, че нещата са станали, ама днес ми цапа, и съм разочарована и ми е кофти, но продължаваме напред. Четох тук из темите, че има гел за зачеване. Мисля да го пробвам, нещо като лубрикант. Някоя от вас има ли опит с него? Преферт се казва.

# 136
Arwen88, доста четох за този гел и реших да си го поръчам. Ползвах го този месец за пръв път, след 2 седмици ще стане ясно дали е помогнал или не. 😁🤭 Два поредни дни имах положителни тестове за овулация и вечерта на първия се отчетохме с него. Честно казано доста приятно гелче. 🤭Надявам се да се е получило. 🍀

# 137
Arwen88, доста четох за този гел и реших да си го поръчам. Ползвах го този месец за пръв път, след 2 седмици ще стане ясно дали е помогнал или не. 😁🤭 Два поредни дни имах положителни тестове за овулация и вечерта на първия се отчетохме с него. Честно казано доста приятно гелче. 🤭Надявам се да се е получило. 🍀
О, супер. И аз ще го набавя, като наближи овулацията. Стискам палци чудото да е станало! 🥰

# 138
Искам да попитам момичетата, които са преминали през инвитро, дали е възможно да съм прекалено чувствителна, заради инжекциите за стимулацията? Снощи се разстроих от очеизвадна шега. Ама толкова се разтроих, че се разревах като магаре.

# 139
  • На изток от Ада
Мини питай в инвитро темите.
Иначе си чувствителна защото искаш дете пък все нови неща излизат и е мн кофти.

# 140
  • София
Да, може, хормоните влияят на емоциите, може да станеш ревлива или хора с паник атаки да ги натисне  тревожността. Естрогенът се вдига в пъти над нивото на нормална овулация, така че при някои жени има и физически прояви - главоболие примерно. Разбира се, има си и напрежение какво ще се случи. Няма как човек да е напълно спокоен, особено ако е пореден път.

Дръж се, повтаряй си, че това е от инжекциите, както и след тях трябва време, за да се върнат отново в норма. Затова и много жени, както и лекари препоръчват да не прави свеж трансфер, а замразен на следващия месец.

# 141
Благодаря за информацията, Ния. Simple Smile

Насито, не искам да питам в инвитро темите.

# 142
  • Замък сред облаците
Мини, аз съм забелязала, че момичетата в стимулации винаги почват да стават докачливи и избухват и разчитат лоши неща в най-невинни изказвания като почнат инжекциите. Аз като се знам преди МЦ понякога каква бомба ставам направо не мога да си представя на какво сте подложение вие с всички тези количества хормони. Така че въобще не се учудвай на такива емоционални състояния.

# 143
Благодаря, АА. Предният път сякаш не бях чак така. Снощи толкова рязко ми се смени настроението, че чак не вярвах да е възможно толкова бързо.

# 144
  • На изток от Ада
Мини съгласна съм с Niya.. Aз без стимулация около О и МЦ съм много чувствителна.

# 145
  • София
С толкова много външни хормони, Мини, нормално да си по-чувствителна. Не го взимай толкова навътре. Случва се. ❤️

Относно преферт - освен че е приятен, друга полза не съм видяла. Всеки гел на водна основа ще свърши същата работа.

# 146
Аз ползвам само Преферт. И да, получава се с него. Мисля, че го водят най-добрият за тази цел.
Мини, относно хормоните. Всичко е от тях. Аз съм чувствителна, но ми влияят и противозачатъчните, Дуфастон също.
На първата стимулация бях добре. Но от втората нещата се влошиха.
Късно се осъзнах, че е от тях. Пих Дуфастон, после Ясмин. Започнаха паник атаки, силна тревожност, световъртеж, нещата ставаха все по-зле, нямах никаква сила, бях на легло. Минах през няколко лекари, помогна ми невролог с лекарства за нервната система. После минах на хомеопатични, бахови капки. Така една година бях добре, докато не стана абортът ми. На следващия месец ми изписаха отново Дуфастон за задържан фоликул и след няколко дни започна отново силна тревожност, замаяност, чувствителност. Така два месеца нещата се влошават. Днес отново бях на лекар, обясни ми, че всичко е от приема на хормони. И отново започвам лекарствата.
Написах това, не за да ви плаша, а за да кажа на някой в същата ситуация, че изход има.
Не е задължително да получите тези симптоми. Просто на някои хора се случва.

# 147
Аз ползвам само Преферт. И да, получава се с него. Мисля, че го водят най-добрият за тази цел.
Мини, относно хормоните. Всичко е от тях. Аз съм чувствителна, но ми влияят и противозачатъчните, Дуфастон също.
На първата стимулация бях добре. Но от втората нещата се влошиха.
Късно се осъзнах, че е от тях. Пих Дуфастон, после Ясмин. Започнаха паник атаки, силна тревожност, световъртеж, нещата ставаха все по-зле, нямах никаква сила, бях на легло. Минах през няколко лекари, помогна ми невролог с лекарства за нервната система. После минах на хомеопатични, бахови капки. Така една година бях добре, докато не стана абортът ми. На следващия месец ми изписаха отново Дуфастон за задържан фоликул и след няколко дни започна отново силна тревожност, замаяност, чувствителност. Така два месеца нещата се влошават. Днес отново бях на лекар, обясни ми, че всичко е от приема на хормони. И отново започвам лекарствата.
Написах това, не за да ви плаша, а за да кажа на някой в същата ситуация, че изход има.
Не е задължително да получите тези симптоми. Просто на някои хора се случва.
Къде намирате този гел? Онлайн ли се поръчва?
И аз мисля да го пробвам. В отчаянието си искам да пробвам всичко възможно.

# 148
Благодарим за отговорите, deli и One. Hug

# 149
Да, онлайн. Като напишеш в гугъл, ще ти излязат различни сайтове. Около 40-50 лв.

Общи условия

Активация на акаунт