Всички ли мъже изневеряват в определен период от живота си?

• 25 922
  • 634
  •   1
Отговори
# 285
  • София
То гледането не е престъпление. Пък да останеш верен на един човек е личен избор и точно той е белег на зрялост и готовност да даваш и да заслужиш доверие.

# 286
При дългогодишен брак … за съжаление в не малко случаи има изневери, не винаги, не всички, но се случва. От наши близки семейства, за които доста неща си знаем, едно 20% има изневери. Не са серийни кръшкачи, просто някой е залитнал в даден момент.
Имам близък познат, който си е сериен, на сухо не остава, а е изневерявал и на 2 в които твърди че е бил много влюбен и ги е обичал.

# 287
  • Пловдив
При дългогодишен брак … за съжаление в не малко случаи има изневери, не винаги, не всички, но се случва. От наши близки семейства, за които доста неща си знаем, едно 20% има изневери. Не са серийни кръшкачи, просто някой е залитнал в даден момент.
В 20% изневеряват, 80% по твоите думи не . Заглавието на темата е "ВСИЧКИ ли мъже изневеряват в определен период от живота си?", а не е никой мъж никога не изневерява. Има които изневеряват, има които не изневеряват.

# 288
Не само отговорите по темата са субективни според манталитета на съфорумките. Самото понятие "изневяра" също е въпрос на гледна точка. Както чета тук, има мнения, че повече от един интимен, че даже и само виртуално или емоционално интимен партньор, даже по различно време, си е чиста проба изневяра. Няма лошо, на времето е имало манастири, и мъжки, и женски, всеки си е намирал мястото.
Лошото е, когато лично мнение, гледна точка, се налага все едно е всеобщ природен закон. С категорична агресивност. Доброто е, че не им се получава. Налагането на прогресивния морал не им се получава. На агресивно-категоричните Simple Smile Simple Smile
В крайна сметка, единствено общото при животни, хора и изобщо живи същества, ако щете на ниво едноклетъчни, са биологичните закони, не човешките такива. В частност закoна за естествения подбор.
Макар като помисля, с едноклетъчните има и други прилики Wink

# 289
  • Далечният изток
В крайна сметка се оказва, че (почти) нищо не остава скрито-покрито. Ето и в темата колко хора знаят за изневеряващи познати. Пък за колко не знаят.... друга тема Simple Smile
Ама то и за тази работа се иска акъл.

# 290
  • Швейцария
То по логиката на някои хора в темата може да се каже и че всички мъже са алкохолици. Незряло било да си мислиш, че мъжът ти не ти изневерява. Жива да не бях. Много е зряло да слагаш всички хора под един знаменател, то даже в статистиката няма такова нещо като всички. Голям комплимент ще му направя на този мъж, ако го мисля за шимпанзе, което се води само от инстинктите си. И към мен, щом съм се хванала с такъв. Тези приказки съм ги чувала от кръшкачи, които са се опитвали да ме навият да си легна с тях. Една и съща плоча се върти, "ама ти не знаеш мъжът ти какво прави", "ама то всеки ден боб не се яде" и всякакви подобни бисери.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 23:47 от JennyBG

# 291
  • Далечният изток
Някъде по-назад даже имаше теория, че трябвало да се радваме, че имаме вървежни мъже, които други жени пожелават...

# 292
Жени, не знаете примерните ви, прекрасни съпрузи какво правят в офисите, мъже - не знаете любящите ви съпруги какво правят в офисите.
Понеже съм в офис и корпоративните среди от години, срещала съм стотици хора през тези години, вкл.тиймбилдинги, командировки(леле, там какво става Simple Smile ) мога да кажа, че най-примерните мъже,кълнящи се във вярност на съпругите и семейството си, говорейки с разкош за тях и в същото време - тръгвайки си всеки ден в 18:00, са най-настойчивите свалячи, от които не можеш да се отървеш. И ако не са изневерявали, то е защото не им връзват, не за друго Simple Smile Та, изневярата започва от желанието, защото между него и самото физическо измерение, има минути време - ако ти вържат де. Поне на повечето не им връзват, така че да - може и никога да не са изневерявали дефакто.
Няма човек, който да не е имал желание на изневери и да не е направил опит. Просто прекалено много съм видяла през всички тези години Simple Smile
Така че - колкото по-малко розови са очилата, толкова по-лесно се минава после през кризата, като вземе да стане.
А същото горе се отнася и за жените - най-примерните и любящи съпруги са най-големите фурии, като им дойде музата Simple Smile
По затова и е добре човек да се "наживее" преди брака хаха

# 293
  • Швейцария
И аз за 48 години доста съм видяла. И за 20 години не съм изневерила не защото никой не ми връзва, а защото не искам. Само мога да съжалявам хора с толкова цинично мислене. То да не вярваш на никого и да очакваш всеки да ти забие ножа в гърба си е тежко.

# 294
Вероятно е тежко, да

# 295
  • Пловдив
Някъде по-назад даже имаше теория, че трябвало да се радваме, че имаме вървежни мъже, които други жени пожелават...
Аз имам вървежен мъж, който пожелават. Съвсем отделен е въпроса ТОЙ дали желае да изневери. Мисля, че това са две съвсем отделни теми.

# 296
  • Далечният изток
За мъже, които изневеряват ставаше въпрос.

# 297
  • София
Жени, не знаете примерните ви, прекрасни съпрузи какво правят в офисите, мъже - не знаете любящите ви съпруги какво правят в офисите.

Всъщност знам. И той знае. Wink

За останалото важи приказката: "Не ме слушай какво приказвам, а ме гледай какво правя."
Относно наживяването - по-добре е първо да се опознае партньора и всеки да си прецени дали е готов наистина да бъде (само) с другия. Ако ли не, просто е взаимно губене на време. Лошото е, че много хора не осъзнават, че животът ни е един и времето в него не може да се разтяга и преповтаря.

Наясно съм, че малко хора се познават от раждането си, но има как да се прецени, когато не се хвърляш да се жениш едва след няколко месеца връзка.

# 298
Тази теория е пряко свързана с мисленето, че не са виновни мъжете, че изневеряват, това си им е в кръвта, а жените са виновни, че им се предлагат. Естествено това не прави жените да са "си такива" - съблазнителни прелъстителки, полубожества, в които всеки се влюбва?, а к*рви. Но прави мъжете "много желани и търсени". Бие ми на женомразство, което е наложено на жената от малко момиченце. Примерно майката й е обяснявала, че всички мъже изневеряват или й е споменавала много често за мръсници и леки жени. Виж я тази, виж я онази...

# 299
  • Далечният изток
А, не, мъж го писа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт