Всички ли мъже изневеряват в определен период от живота си?

• 25 925
  • 634
  •   1
Отговори
# 270
Г-н Гуру, аз питах моя мъж какво не съм му дала, че потърси любовта навън.
Той ми отговори "А не ти ли е хрумнало, че си ми дала твърде много?"
Подарявам ти този отговор да го ползваш в твоите терапиЙ.
Това звучи като готин начин да ти каже, че не си му дала пространство. Или си му дала прекалено много пространство до степен незаинтересованост. Някоя крайност. Но все пак любезен отговор. 
Не се заяждам.

# 271
  • София
Кой какви познава говори единствено за хората, които познава, не за всички на света.

# 272
На мен пък ми е интересно, хора, как се случат тия изневери непрекъснато?

Всяка втора тема тук е "Как в днешно време да се запозная с някой? Излизам и никой не ме заговаря? Къде да срещна някой?"

Всичките ми необвъзани приятели се чудят как да се запознаят с нови хора. Дори да не става въпрос за някакво сериозно обвързване веднага, просто някой симпатичен да изпиеш едно кафе с приятен разговор.

А от другата страна изведнъж всички изневерявали. Може би изневеряващите да дадат някой друг съвет на необвързаните. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 273
Кой каквото търси Grinning Читави трудно се намират, да.

# 274
Питах 80 годишен мъж дали има познати и приятели,  които не са кръшкали - каза не.
Така ще каже всеки кръшкач.
Има верни мъже и баща ми сред тях. От познатите ми също много мъже са верни, но същите (подчертавам: говоря за конкретни познати) са черногледи и се оплакват от всичко. Съвършен мъж няма...

# 275
  • София
Един кръшкач като каже, че всички кръшкат, все едно казва, аз нищо особено не правя Wink

# 276
Понятието "изневяра"  не съществува в природата и в животинския свят. Само човекът предявява претенции към тялото, чувствата и действията на партньора си; способен е да го следи, да рови в личните му вещи, да му диша във врата, сакън, да не се съвкупи с някой друг. "Изневярата" е социален феномен, затова обществото  я осъжда свирепо на повърхностно ниво; а под повърхността се вихри промискуитет. Парадоксалното е, че колкото повече престъпваме личните граници на човека до нас, толкова по-склонен е той да изневери, каквото и да значи това. Колкото по-голяма независимост има във връзката всеки и по-голяма лична свобода, толкова по-интересен е той за партньора си. И да, считам, че всеки човек в даден момент от живота си е "изневерявал" или е бил на косъм от грехопадението.Simple Smile
Е как да не съществува сред животните. Има си обособени прайдове, стада и колонии. Дори двойки при птиците. От бозайници до пчели съществува понятие за лоялност и принадлежност. А повечето мъжки не приемат да гледат чужди.
Промискуитет може и да се вихри, но изневяра вероятно има защото хората си имат своите слабости, които водят до грешки в действията - дори например женен за грешния човек. Има си и определени характери, при които другият не им е виновен. От друга страна, дори да не говорим за вина, при някои това са предизвикателствата в живота, през които трябва да преминат. Случаи различни.

# 277
Питах 80 годишен мъж дали има познати и приятели,  които не са кръшкали - каза не.
Ясно е, че съществуват лимитиран брой верни до гроб мъже, но вероятността да са в нашите къщи не е голяма.
Има разлика между "изневерявал въобще" и "изневерява на жената, с която е сега".
Всеки е имал известен брой партньори - повече от един, някои десетки.
Може първо да си бил с някой, за когото да не ти пука чак толкова, изменил си му. След време си намерил човека на живота си и вече си само с него.

# 278
Хич не обичам примери от животинския свят, защото първо, може да се изнамерят примери за всякакви теории, защото има хиляди видове животни  с различно поведение. Второ, защото използваме примерите според какво ни е угодно. Трето, ние сме човешки същества и анализираме това, което виждаме според нашите възприятия като двойка, партньорство, привързаност, ревност, а може да има съвсем друга, прозаична и практическа причина за поведението на животинските видове, които наблюдаваме, и която дори не можем да разберем, а й приписваме човешки емоции.
Колкото до изневярата, четох в статия, че при шимпанзетата не се ревнуват сексуални партньори, но има дълги еднополови приятелства, продължаващи с години, при които има ревност и чувство за собственост.

# 279

А от другата страна изведнъж всички изневерявали. Може би изневеряващите да дадат някой друг съвет на необвързаните. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Е те необвързаните търсят връзка, а изневеряващите търсят някой, на който му изнася същото положение - да си се обясняват в любов, да си изживяват тръпки и да компенсират липсата на секс в основната връзка.

# 280
Има хора, най вече мъже, за които смисъла на живота е да из#кат всичко, живо което могат. Не всички са така, но тези, които имат възможност, обикновено не пропускат. И хайде моля стига с тези глупави лафове как не може всеки ден да се яде пържола, или да се сравняват хората със животни.

# 281
До човек си е това, не смятам, че е до пол. На мен дали някой ми е допадал във времето или не, когато съм харесала друг - винаги съм приключвала отношения с предходния. Дори като дете. Считам се за красива жена, винаги съм била и никога не ми е липсвало внимание (дори напротив), казвам го сега да не кажете, че не всеки има шанс да изневери.
В същото време има и жени, както и мъже, които просто си умират да гонят дивото и един "застой" не им се нрави. Мен такъв застой ме успокоява и наистина нямам енергия и желание за излишни глупости.

# 282
  • Далечният изток
Ами тук се говори за съвкупление с цел размножаване. За повечето животни може и да се отнася, но хората правят секс и за удоволствие.
И ако при хората един мъж заплоди 500 жени, които му родят 1000 деца, има огромна вероятност да се стигне до кръвосмешение, и тогава язък му за прекрасните гени...

# 283
Хубаво е да сме реалисти, че особено хората с 20-годишен брак, без изневери, като разберат половинките им какви ги вършат/са ги вършели, са по-склонни да прекратят цял съвместен живот, именно заради нереалистични представи и очаквания. Когато приемеш, че няма как един човек цял живот да има очи само за друг, тогава и отношенията стават зрели. Изказвания от типа -мъжът ми друга не е поглеждал са малко ученически.

Да не споменаваме, че изневярата има много измерения и не винаги се свежда просто до секс. Може да има влюбване и емоционално влечение към друг човек, което лично за мен е много по-голямо предателство от единия секс.

# 284
  • Пловдив
Хубаво е да сме реалисти, че особено хората с 20-годишен брак, без изневери, като разберат половинките им какви ги вършат/са ги вършели, са по-склонни да прекратят цял съвместен живот, именно заради нереалистични представи и очаквания. Когато приемеш, че няма как един човек цял живот да има очи само за друг, тогава и отношенията стават зрели. Изказвания от типа -мъжът ми друга не е поглеждал са малко ученически.
Какво значи не е поглеждал друга!?! Че той не е бил девствен като сме се събрали. Сега не гледа други.

Общи условия

Активация на акаунт