Всички ли мъже изневеряват в определен период от живота си?

• 25 962
  • 634
  •   1
Отговори
# 435
Преди 30 е най- добре да се раждат деца , след 30 изобщо не ми се занимава с бебета .

# 436
Ок, ще използвам други думи - тези, които могат да поддържат трайни отношения и да преценяват правилно отсрещния човек дали става или не, рано си намират точния човек. Всички сме го виждали, особено тези търсещи на пазара в по късна възраст, знаем какво се предлага.
Кои са тези всички? Защото аз имам примери за суъченички, женени на 20, не защото бяха най най- качествените Grinning А точно обратното - защото бяха разхайтени, не им се учеше и забременяха от мъже, които после в единия случай се скъсаха да изневеряват, а във втория, се оказа, че не могат да водят добър семеен живот, караници за пари, жената овърша тиндър.

Трети женени след дипломиране. Обещаваща двойка. Приятни хора всъщност. Но много се разминаха в кариерното си развитие и съответно в лайфстайла, който им харесва.

И трите завършиха с развод. Двете от двойките с големи разправии, катунски сцени. Третата двойка, по изключение по-интелигентните, се разведоха цивилизовано. Но там после имаше разни неприятни отмъщения. Вторите връзки на третата двойка обаче изглежда да са много по-удовлетворяващи и за двамата.

Има и още примери, но да не става дълго.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:37 от Linda*kiss

# 437
  • София
Не знаех, че бракът е като да се продадеш на търг Simple Smile
Ок, ще използвам други думи - тези, които могат да поддържат трайни отношения и да преценяват правилно отсрещния човек дали става или не, рано си намират точния човек. Всички сме го виждали, особено тези търсещи на пазара в по късна възраст, знаем какво се предлага.

Обикновено уменията да поддържаш трайни отношения и да преценяваш правилно отсрещния човек се придобиват с времето и опита.

# 438
Скрит текст:
За мен пък е напълно познат. До 30 години трябва да се омъжиш и да имаш деца, примерно. Иначе си стара мома. И не, никой не те дамгосва, но е достатъчно да те ръчкат - хайде, хайде, кога, времето ти не е безкрайно, знаеш ли дъщерята на съседката Мима...
И ти ли сега като Лъвицата ще кажеш, че майките и бабите говорели глупости?
Говорят така, защото ви обичат и искат най-доброто за вас, а от лошото - да ви предпазят.
Никой не казва, че говорят глупости, а че натискът е напълно излишен и води до грешни решения. Хората сме социални същества, повечето хора искат семейство и партньор, тиктакащият часовник не е измислица и жените го усещат горе-долу на тази възраст. Това, че съседката или лелята ти правят коментари няма да те накарат по-рано да срещнеш подходящ човек, нито той ще стане готов за семейство или изведнъж ще решиш, че токсичната ти връзка не е токсична. Ако пък не си готова за семейство и всъщност не искаш такова, коментарите няма да те направят готова. Въобще, не съм срещала нито една жена или мъж, които са казали добре, че баба Гинка ми каза да се омъжа, не се бях сетил/а.
Аз се омъжих след университета, но коментарите в семейството ми (не от родители, а от баби, дядовци, чичовци, лели) започнаха много по-рано, защото не ги запознавах със сериозен приятел, защото не бях срещнала мъж, за когото искам да се омъжа. Децата на техните познати вече водеха гаджета вкъщи или живееха с мъж, или ходеха по семейни почивки - мама, тате, щерката и гаджето. За мен това беше пенсионерско.

# 439
Добре,а вие правите ли разлика между на 20 малката булка и започнати връзки около 25 до 30, щото май се обезсмисля дискусията? Има един момент когато още си млад, но вече имаш опит, зрял си до известна степен и можеш да преценяваш нещата, за това говоря. Именно тогава е моментът някъде 5-10 години където се събират всички фактори и все още лесно се случват нещата. Иначе на 35 знаем какво се предлага, виждали сме го с хора покрай нас и от двата пола - такива от цвят на цвят, саможивци, бохеми, самотни майки, разведени или някакви други минали през дългогодишни кофти връзки с тонове емоционален багаж.
Ми сори, ама колкото и да го отричате, такива са фактите, много по трудно се намира подходящ човек след определена възраст

# 440
Ами да кажем тогава, че просто различни неща виждаме Simple Smile
Защото по принцип от цвят на цвят като невидял е точно 15-30 според мен.  
Държа да уточня, че не казвам, че всички млади женени са неуспешни. А много от тези оженили се неосъзнато, незрели и с убеждения като ТРЯБВА и "не ставаме по-млади". Впрочем и изневерите мисля, че са точно при тези двойки. И точно те после се развеждат вече от истинското осъзнато влюбване, а не просто от "иху аху оп!"

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 14:18 от Linda*kiss

# 441
Добре,а вие правите ли разлика между на 20 малката булка и започнати връзки около 25 до 30, щото май се обезсмисля дискусията? Има един момент когато още си млад, но вече имаш опит, зрял си до известна степен и можеш да преценяваш нещата, за това говоря. Именно тогава е моментът някъде 5-10 години където се събират всички фактори и все още лесно се случват нещата. Иначе на 35 знаем какво се предлага, виждали сме го с хора покрай нас и от двата пола - такива от цвят на цвят, саможивци, бохеми, самотни майки, разведени или някакви други минали през дългогодишни кофти връзки с тонове емоционален багаж.
Ми сори, ама колкото и да го отричате, такива са фактите, много по трудно се намира подходящ човек след определена възраст

Това се опитват да избегнат хората, които си търсят точния човек и са готови да рискуват да изчакат. За щастие не е само твоето обкръжение на този свят и се създават връзки, и то хубави, и на по-късен етап.

# 442
Можеш да виждаш каквото искаш, общо взето обаче това са стандартни оплаквания на всички търсещи си партньор от 30-35 нагоре, както в темите тук, така и сред познати в живия живот

# 443
Да, може би ако живееш в малко населено място с консервативен манталитет. Слава Богу, че светът е голям и цветен.

# 444
Чаках да чуя каква глупост ще излезе от твърдението, "какво се предлага след определена възраст"
На кой свят живеете, не знам.
"Пазарът" за млади е разнообразен, хаотичен, непремерен, пълен с грешки поради липса на опит.
При добре изиграни карти, "пазарът" след 35 е свобода, качество, яснота.

Всеки от пишещите може да се окаже сам на 50 (не го пожелавам на никого), с което не се превръща мигновено с бохем, саможивец, скитник. Нелепо е даже да се мисли толкова опростено и обобщаващо.

# 445
Да, може би ако живееш в малко населено място с консервативен манталитет. Слава Богу, че светът е голям и цветен.
Ще се изненадаш, ама съм в от най големите градове, а някои от примерите на които съм ставал свидетел са в София

# 446
Можеш да виждаш каквото искаш, общо взето обаче това са стандартни оплаквания на всички търсещи си партньор от 30-35 нагоре, както в темите тук, така и сред познати в живия живот
Стандартните теми тук са "Дали ми изневерява? Бяхме млади и зелени, много се карахме, но се оженихме, мислех, че сме влюбени. Но той много се промени и сега не ми обръща внимание, а аз не си развих кариерата."

# 447
В зависимост кога човек се е оженил защитава съответната теза за собствено успокоение. Тези на по-късни години обясняват колко по-добре е да се изчака, да се натрупа опит, да си стабилен в материално отношение. Тези в по-ранни години обясняват, че след 30 са останали само егоистични, травмирани саможивци. А аз съм виждала травмирани 20-годишни мъже, защото гаджето в гимназията ги е зарязало заради друг, а те си мислели, че ще се оженят. Още са травмирани и на 30.
Затова е хубаво да се чете статистиката - тя е обективна и не отразява само историите на шепата познати на някой си там.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 14:29 от Mandy Bo

# 448
Стандартните теми тук са "Дали ми изневерява? Бяхме млади и зелени, много се карахме, но се оженихме, мислех, че сме влюбени, сега той не ми обръща внимание, а аз не си развих кариерата".

"След като се появи детето ме избягва", "Цялата домакинска работа и грижа за децата пада върху мен, той само си седи на дивана", " Беше много грижовен и любящ, но някакси изведнъж се промени" , "Препоръчайте ми добър адвокат за бракоразводно дело".

# 449
Отричането на реалността с цел по по лесното и приемане не е много добра стратегия, нито носенето на вода от 10 кладенци. Виждаме го, ясно ни е, някои са се сблъсквали лично. Естествено има хора с повече късмет да срещнат точния човек сравнително лесно и бързо, но това не променя цялостната картина

Общи условия

Активация на акаунт