Всички ли мъже изневеряват в определен период от живота си?

• 25 931
  • 634
  •   1
Отговори
# 450
Убеждаването идва от тези, които говорят в абсолюти и отиват в обратната на съмненията си крайност, за да прикрият собствените си притеснения и да балансират страховете си - "всички виждаме" "всички знаем" "всички качествени се женят на 20". Simple Smile Оооокей, добре Wink

# 451
София е единственият истински голям и шарен град в България, а там средите са много и различни.

Аз наистина като чета форума имам чувството, че живея в някакъв друг свят - къде са тия масово женени 20-годишни? Познавам мноого малко и не са женени за някакви хора мечта. Или като чета за някоя на моите години с по две деца... Мисля, че имам само една позната, която роди на 22, без брак, инцидентно бебе от батко, който й налагаше ограничения къде да ходи, с кого да се вижда, какво да прави. Не, мерси. Не искам да обиждам никого, но връстниците в моята среда са заети да учат/работят за/като лекари, адвокати, архитекти, учени, артисти, програмисти, а не да правят бебета на 25, защото мъжете във форума така казват. Може би преди години хората са съвместявали нещата, но при моето поколение - твърдо не, колкото и да не им харесва на някои. Deal with it.

# 452
София е единственият истински голям и шарен град в България, а там средите са много и различни.

Аз наистина като чета форума имам чувството, че живея в някакъв друг свят - къде са тия масово женени 20-годишни? Познавам мноого малко и не са женени за някакви хора мечта. Или като чета за някоя на моите години с по две деца... Мисля, че имам само една позната, която роди на 22, без брак, инцидентно бебе от батко, който й налагаше ограничения къде да ходи, с кого да се вижда, какво да прави. Не, мерси. Не искам да обиждам никого, но връстниците в моята среда са заети да учат/работят за/като лекари, адвокати, архитекти, учени, артисти, програмисти, а не да правят бебета на 25, защото мъжете във форума така казват. Може би преди години хората са съвместявали нещата, но при моето поколение - твърдо не, колкото и да не им харесва на някои. Deal with it.

Именно, времената са други и заради това хора над 40, които не се обвързали или омъжили/оженили, има доста и не защото са "дефектни". Имало е времена, в които са се женили на по 12-15 г., не заради друго, ами защото продължителността на живота е била 35-40 г.

# 453
Persona, в малките градове и села се женят (или живеят на семейни начала, правят деца) преди 25.
Сещам се за песента на група "Тангра": "Този град, старомоден и скучен, в който друго, освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи."

# 454
Да, аз това казах. Simple Smile За добро или лошо, лафът, че има две Българии си има доста резон. Аз явно съм в другата и много ми харесва. Заобиколена съм от доста амбициозни, интелигентни и отворени към света хора.

PS. Не искам да кажа, че брак преди 25 автоматично те прави консерва, глупав и неамбициозен... Изобщо не! Просто не мисля, че успешните ранни бракове са разпространени сред моето поколение. Масово младите имат други приоритети. Радвам се за всеки, който рано е открил щастието си и знае какво иска. Просто ми е смешно, че се изкарва като правило, а не изключение вече. Не ми харесва идеята за брак на всяка цена определено!

# 455
Аз не стоя зад уклона "Кой на каква възраст трябва да се бракува ,а забелязвам, че нашите родителите, като са  се събирали рано, то днешното поколение е различно. Иска повече неща да постигне, преди тая крачка. Което, го адмирирам, защото показва, че младите мислят с главите си.

# 456
И после тия с "трябва да се женя", остават в брака, защото "трябва да са женени" "пазарът навън сигурно е страшен" или... "конкуренцията навън е голяма" Wink, ама изневеряват на поразия. А жените им пишат тук. Не ми ги хвалете такива и как го изпускат жените това качество. После влакове, измислици.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 14:43 от Linda*kiss

# 457
  • Living for Pleasure
Джентълмен, едно време са мислели, че са провал, ако не се бракуват до 20. Заради мнението на хората. Същата работа.
Е това е моето мнение де (имам предвид за чуждото влияние като цяло). Няма съществена разлика между тогава и сега. За това ми е странно да се преекспонира тогава какво било, пък сега уж друго.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 14:48 от Gentleman of Leisure

# 458
Скрит текст:
И после тия с "трябва да се женя", остават в брака, защото "трябва да са женени" "пазарът навън сигурно е страшен" или... "конкуренцията навън е голяма" Wink, ама изневеряват на поразия. А жените им пишат тук.
Да, с дребното уточнение, че лично според мен по-скоро жените имат тези спирачки да не бъдат самотни майки, разведени, оставени и т.н. Мъжете хич не мислят за какво ще кажат хората, виждали сме какви укорими неща правят без да им пука за мнението ни на майка, ни на тетка, оставят жената да се обяснява "къде е мъжа й", ами стоят заради комфорта.

# 459
Скрит текст:
И после тия с "трябва да се женя", остават в брака, защото "трябва да са женени" "пазарът навън сигурно е страшен" или... "конкуренцията навън е голяма" Wink, ама изневеряват на поразия. А жените им пишат тук.
Да, с дребното уточнение, че лично според мен по-скоро жените имат тези спирачки да не бъдат самотни майки, разведени, оставени и т.н. Мъжете хич не мислят за какво ще кажат хората, виждали сме какви укорими неща правят без да им пука за мнението ни на майка, ни на тетка, оставят жената да се обяснява "къде е мъжа й", ами стоят заради комфорта.
Съгласна съм, жените сами доста си налагат разни ограничения и комплекси.
Но.... абе и мъже, които се интересуват от ....реномето си има. Пък вече колко искрено и съвестно не знам.

# 460
  • София
Иначе на 35 знаем какво се предлага, виждали сме го с хора покрай нас и от двата пола - такива от цвят на цвят, саможивци, бохеми, самотни майки, разведени или някакви други минали през дългогодишни кофти връзки с тонове емоционален багаж.

Тоест, резултатите от успешните връзки в двайсетте години Laughing

# 461
Всъщност малкото на моите години (25) женени, които познавам, се ожениха за първия човек, с който са в сериозна връзка, даже мисля, че на двама от тях им е единствената връзка в живота изобщо. Няма нищо лошо в това, но всички го знаем клишето как единият след години започва да мрънка, че не се е бил наживял, че не знае какво е да е с други хора и прочее...

А пък много сериозни връзки, пак на мои връстници, където се е говорило за брак, се разпаднаха след няколко години и са благодарни, че рано са се отървали. Нямали са опита и не са знаели как трябва да изглежда една зряла, здравословна и щастлива връзка.

Поколението на родителите ни пък са се женили млади и когато сме обсъждали семейства, оставам с впечатлението, че нещата са 50/50 - както при много семейства са се получили нещата, така и много са деца на разведени родители, агресивни родители, скандали всеки ден, хора, които живеят като съквартиранти и тн, особено за момичетата е кофти, ако бащата е бил типичният патриархален мъж, на който цялото семейство слугува. Не подценявайте фактора, че сме се нагледали на всякакви истории и имаме свободата и желанието да не повтаряме грешките на родителите си.

# 462
  • Living for Pleasure
Като говорите млад и не толкова млад не се разбира за какви години точно става дума.

Аз силно бих препоръчал човек да не се жени/създава деца докато е под 25-26. И силно бих му препоръчал да ги приключи тези етапи от живота си преди 40. И за мъже и за жени.

Оптимален период е сигурно късни 20 до средни 30. Но ако се вместят в 30-те хората е напълно ОК според мен. Не че над 40 е катастрофа, просто е по-добре преди това.

# 463
Да, аз очаквам като наближим 30-те с наборите да има разместване, макар че имам приятели на тези години и още нямат брак и деца. Много и не искат, което е било табу преди години.

Просто тук имаше някакви опити да се прокара тезата, че ако не си женена на 25, си стара мома. Което е смешно за всеки, който познава жени на тази възраст, защото в един гигантски процент не са.

# 464
  • France
Един от първите ми коментари в този форум е, че тези които изчакаха "последния влак", всъщност се качиха на презокеански лайнери и си гледат живота. И n години по-късно равносметката ми се потвърждава.

Има социален натиск и често го разбираме, когато се освободим от него. И аз съм го усещала, хем идвам от много съвременно семейство и имам независими и амбициозни приятелки. И пак имаше коментари и загрижени съвети, когато споделях, че смятам да се разделям с бившия. Макак така, такова умно, разумно и сериозно момче, с планове за бъдещето и сериозни намерения. Ами точно, защото аз нямам планове, нито сериозни намерения

Общи условия

Активация на акаунт