Всички ли мъже изневеряват в определен период от живота си?

• 25 898
  • 634
  •   1
Отговори
# 465
Винаги съм била изключително щастлива от факта, че решихме да имаме семейство рано и родих на 24 г. Не ми попречи нито на кариерата, нито на последващо образование (към този етап имах завършен само бакалавър). На 32 съм, с читав човек до себе си - бащата на децата ми, кариера и докторантура. Оптималното за един не е оптимално за друг, а има и хора, които и на 40 са с IQ на стайна температура и негодни за възпитаване на деца. Към този момент считам, че нищо невероятно не съм направила, напротив, всичко е било в рамките на нормалното за мен.

# 466
Така е, Ambrosia, но за мен такива хора като теб са единици, аз просто не познавам.

Повечето ми приятели са с медицинско образование, това беше масовото желание в гимназиалния ми випуск, и не мога да си представя миналата година да бяха родили. И сега да им говоря за деца не мога да си представя. Една се ожени тази година, но за децата ще почакат още някоя годинка.

И аз не знам как се получава така, но край мен в 98% от случаите никой не е предприел такива крачки, нито има намерение да ги прави в близките няколко години, нито се чувства като стара мома, народен предател, роб на хормоните си и така нататък. Това са ми изводите за сегашното поколение в 20-те си години.

За познатите ми в чужбина дори няма да отварям дума.

# 467
Може би повечето хора искат "да си живеят живота", но това не означава, че голяма част от тях не могат да гледат семейство или не са срещнали подходящ човек за себе си. Могат, просто не искат и няма значение възрастта тук. По-скоро ножът опира до кокъла по някое време, за тези, които все пак искат да имат деца, разбира се.
Моята майка е лекар и мен ме е родила в трети курс, но да кажем, че времената сега са други, така е.

# 468
Сигурно е така. Съгласна съм, че желанието е най-големият фактор. Не мога да отрека манталитета с живеенето на живота, така е, вече дали за някои е безотговорност и лигавщина, дали е свобода и младост - не знам.

Аз единствено защитавам тезата, че вече не е масово да имаш семейство на 25. Защото не е. Или поне не в моите среди, а те никак не са лоши.

PS. Разбиранията наистина са други. От моите познати и приятели няма родили по време на следването. Според мен има и голям финансов фактор, и че няма да има кой да гледа бебето. Повечето студенти още ги издържат техните.

# 469
  • Living for Pleasure
Има и разлика да си на примерно 25-6-7-8 в сериозна връзка която до няколко години ще е брак с деца, и съвсем друго без връзка и живеещ всеки уикенд по дискотеките.

# 470
Всеки трябва да е свободен да взима собствените си решения, осъзнати. Ambrosia, хубаво е че това сте искала. Доволна сте и ви е добре.
Аз нямах никакви амбиции за сватба и деца на 24. Не исках и да се нанасям при гаджето си тогава. Това беше непонятно за приятелките ми.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 15:23 от Linda*kiss

# 471
София е единственият истински голям и шарен град в България, а там средите са много и различни.

Аз наистина като чета форума имам чувството, че живея в някакъв друг свят - къде са тия масово женени 20-годишни? Познавам мноого малко и не са женени за някакви хора мечта. Или като чета за някоя на моите години с по две деца... Мисля, че имам само една позната, която роди на 22, без брак, инцидентно бебе от батко, който й налагаше ограничения къде да ходи, с кого да се вижда, какво да прави. Не, мерси. Не искам да обиждам никого, но връстниците в моята среда са заети да учат/работят за/като лекари, адвокати, архитекти, учени, артисти, програмисти, а не да правят бебета на 25, защото мъжете във форума така казват. Може би преди години хората са съвместявали нещата, но при моето поколение - твърдо не, колкото и да не им харесва на някои. Deal with it.
София не е единственият голям и шарен град в България, даже на мен ми идва в повече тази шарания в моя град.

И след като мисля написах изрично, че не става въпрос за булки на 20 продължава да се говори за същото?
Само да ти кажа,същите лекари,адвокати и програмисти за които работят твоите връстници навремето тези, които си намериха своя човек на около 25 до 30 създадоха семейства повечето не веднага, една част след 30 макар и да видяха повече трудности, трети си останаха така. От мои набори мъже свободните без да са се женили някога не бих ги препоръчал на никоя жена.
Разбирам, че сега е много модерно да не се е***ва нищо, даже биологията, но си има неща от които не може да се избяга. Каквото и да твърдят бг мамите

# 472
Аз съм израснала в Пловдив и не бих посмяла да го сравнявам със София по големина и ритъм на живот, но ок. 😀

Аз пак казвам, че младите хора имат други разбирания, колкото и да не им харесва на бг татковците. Насила деца не се правят.

# 473
  • София
На 24 е голям късмет да срещнеш правилния човек, радвам се за теб, Амброзия!

На мен за радост, не са ми оказвали много натиск (най-вече по-далечни близки, но не съм го отразявала много), но аз не бих го и допуснала. Особено баща ми пък е човек, за когото вмешателството е недопустимо. Може би защото на него са се мешали. Но винаги ми е бил подкрепа и съм знаела, че мога да разчитам на него. Парадоксално или не, когато съм имала проблем, не съм изпитвала нужда да търся помощ. Но друго е да знаеш, че ако не успееш, имаш гръб. Доволна съм, защото си изживях нещата по моя начин, с моя темп, направих своите грешки, и си взех своите поуки. Никога никой не ми е бил виновен, не съм чувствала горчивина и несправедливост, защото каквото ми се е случвало, е било мой избор.

Рф, ти като се ожени, нямаше багаж и провалени връзки, така ли Wink

# 474
Само от едно нещо не може да се избяга и не се знае това нещо кога ще те срещне, на 5 или 85...

# 475
Да, аз не казвам, че е масово, но за мен (естествено при желание) човек би могъл да бъде в семейна хармония и на 25, и на 35.

# 476
Аз съм израснала в Пловдив и не бих посмяла да го сравнявам със София по големина и ритъм на живот, но ок. 😀

Аз пак казвам, че младите хора имат други разбирания, колкото и да не им харесва на бг татковците. Насила деца не се правят.
И тва го знаем, тия разбирания ги имаше и преди 15-тина години, не ни е толкова голяма разликата в годините, нито твоето поколение е открило топлата вода.
За децата добре че тия шарените се грижат и правят деца с кеф, не на сила

# 477
Може би повечето хора искат "да си живеят живота", но това не означава, че голяма част от тях не могат да гледат семейство или не са срещнали подходящ човек за себе си. Могат, просто не искат и няма значение възрастта тук.
Скрит текст:
По-скоро ножът опира до кокъла по някое време, за тези, които все пак искат да имат деца, разбира се.
Моята майка е лекар и мен ме е родила в трети курс, но да кажем, че времената сега са други, така е.
Аз пък смятам, че точно това е мит, който се разпространява и заради който роднините натискат младите хора - защото можели, но не искали. А според мен и те, като всички, искат, но не могат да срещнат подходящ човек - дали заради средата, дали заради късмет, дали заради външни обстоятелства.
Ни една жена не познавам, която е срещнала страхотен мъж, влюбили са се, искали са семейство и деца, но не се е омъжила за него, защото петък вечер е на парти.

# 478
Аз пък съм имала малко връзки, но се чувствам изхабена от тях.
Това е свързано най-вече с хората с които си имал връзка, както и с това колко дълбоко ти преживяваш нещата като човек.
Иначе съм съгласна, че чисто статистически рибата в морето намалява с времето - голяма част от хората, които са искали сериозни връзки и семейство до 30-35 са създали такива и вече просто не са свободни.
Остават хора, които я не са искали сериозни отношения доскоро (или не искат и сега), я са с проблеми - кофти характер, не особено привлекателни, с някакви зависимости и тук там някой разделен/разведен, който си заслужава усилията.
Чиста статистика, какво да правиш.
Естествено, можеш да се огледаш сред по-младите мъже/жени, ама ние жените рядко бихме избрали много по-млад мъж за сериозни взаимоотношения.

# 479
Аз не твърдя, че сме открили топлата вода. Твърдя, че някои нямат връзка с реалността, но изказват абсурдни твърдения като последна инстанция. 😊😊😊

А, вижте каква статия открих: "Средната възраст за раждане на първо дете в София е 30.5 години, а в Сливен – 22 години, сочи проучване на „Алфа рисърч". Да, това вече повече корелира с моя опит.

Общи условия

Активация на акаунт