Отговори
# 660
  • София
Не е нормално да има осезателна болка при лазера.

# 661
Не е нормално да има осезателна болка при лазера.
Става въпрос за припарване - не от личен опит, но почти всички това ми казват. Моите са руси и реално няма смисъл, а и почти нямам косми.
Много зависи на каква степен настроят уреда. Ако е на ниска, няма да се усеща припарване, но реално импулсите са слаби и ефектът ще е минимален, може дори и никакъв. Ако е на силна степен, ще има осезаем ефект с по-малко процедури, но е твърде вероятно да има това припарване.

# 662
  • Mediterraneo
Как да не е нормално, Тони
 Боли, та ти се реве. Особено на интимната зона, там е ад.
Голямата прави лазер на 16, две години след първата менструация е изискването на моето студио. Ама несериозна работа, за две години можа да си реши проблема, сега се премести и хич не й е до това. Аз съм казвала, че това е най-добре инвестираната сума за мен.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 11:39 от Тарталета

# 663
Да и мен ме боли лазера. Дъщеря ми засега има руси косми по краката и не знам дали ще има ефект. На кола я водя. След година две  ще пробваме  лазер.
Не ми е приятно новите пуловери да ги носи в училище,не давам всички дрехи. Иначе и аз нося нейни ,които не иска вече
Иначе има дрехи и няма какво да облече. Козметика всеки полза своя винаги. Иначе в къщи всички са много чувствителни и не знам вече какво да говоря. Все се си казвам да ги оставя и всеки да прави каквото иска.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 10:40 от candela

# 664
При руси косми няма ефект. Аз така едно време си давах залудо парите по фотоепилацията. Тогава тя беше модерна.

# 665
добре , че аз съм се метнала на моята майка- два косъма под мишниците и три на тибиата
обаче девойките са друга работа...

мисля, че всички говорим от опит, но не е необходимо и здравословно, твърде много сравнение
защото едно са моите, друго - дъщерите на всяка от вас
аз склоних още на 10 години да започнат обезкосмяване, защото видях как си крият краката, че и ръцете...
в никакъв случай, не бих оставила да се сдобият с комплекс, заради пари или съмнителни резултати
без , разбира се, да се подлагат на опасни процедури

# 666
  • Mediterraneo
Да, малката ми е с бяла кожа и русоляви косми, няма да има ефект при нея. Яд ме е на голямата, че е като мен, бяла и с черни косми, аз се повлиях изключително бързо и добре и забравих генерално за този проблем, а тя се мотка, отлага, боляло я, не дава да й вдигнат потенцията. Ами да бръсне.

# 667
  • София
Как да не е нормално, Тони
Боли, та ти се реве. Особено на интимната зона, там е ад.
Тарти, не разбирам, но явно има значение качеството на самата апаратура. Много козметици казват, че болка в истинския смисъл на думата не трябва да има и изобщо не е нормално. Лек дискомфорт може.
Гледах и видео с едно момиче, което беше получило зверско възпаление на кожата на интима от лазера. Отделно е изпитвала неописуеми болки при пишкане. Влачила се е по лекари след това. Та това момиче казваше, че болката е била нетърпима. След като изчела и проучила къде, какво и как, отишла на друго място и болка не е имало, а резултатът е бил отличен. Не беше реклама, да уточня.

# 668
  • На морето!
И аз знам, че не трябва да има болка при лазера, припарване, боцкане, но съвсем поносимо и в никакъв случай нетърпима болка.
Дерматолжката ми каза 3 години след цикъл се нормализират хормоните и има смисъл от лазерна епилация.

# 669
усещането за болка е несравнимо човек с човек
двете девойки вкъщи, близнаци са, и нищо общо нямат, дори по този показател
едната не търпи нищо, другата ако ми каже, че я боли- скачам и накрай света я водя да разбера какво й е, защото значи наистина я боли

# 670
Навремето, когато си правих аз фотоепилация, охлаждаха мястото преди третиране с едни пачове заледени, тъй като при фотото няма контактен гел. При лазера има. Да има леко парене, но не е страшно. За интима е друга работа. Там е брутална болката.
Разбира се, за детето в момента мисля само за крака, но може би ще поизчакам да стане на 16.

# 671
сега се замислих, за 3те години изчакване , да се нормализират хормоните..., казани от доктор , още повече...
че, то има жени, на които хормоните никога не се нормализират, или чак след раждане....
кои ли хормони, е визирала, че трябва да се изчакат?

# 672
  • Варна
Аз ходя на александритен лазер, там не може да се говори за силна болка, по-скоро леко боцкане.
Преди това съм била и на диоден, там направо ми пареше. Голямо значение е какъв е лазера и как е настроен.

# 673
  • На морето!
Навремето, когато си правих аз фотоепилация, охлаждаха мястото преди третиране с едни пачове заледени, тъй като при фотото няма контактен гел. При лазера има. Да има леко парене, но не е страшно. За интима е друга работа. Там е брутална болката.
Разбира се, за детето в момента мисля само за крака, но може би ще поизчакам да стане на 16.
При Александритния също няма контактен гел, той е и по-подходящ са светли косми и се прави и през лятото без ограничения.

# 674
в същината си, лазерът си е все един - дали за премахване на косми, дали за премахване на татуировки, или за операция на катаракта
доста се интересувах, когато търсих , как да решим проблеми с пигментационни  и келоидни белези- ND YAG 1064 switched

разликите са в главата отпред, силата му, и начина на приложение ....
разликите идват от дълбочината на проникване, силата на „удар“, и таргета / някои вълни „пропускат “ хемоглобина примерно, а имат за таргет вода ...
едно видео, което ми изясни доста неща, и после поне знаех какво точно търся

на 3:30 показва схема , от където е видно и на каква дълбочина трябва да се третира, за да се изкоренят космите

Общи условия

Активация на акаунт