Любители на котки - Тема 197

• 31 505
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
# 61
Не знам дали съм ви показвала другата ни котка. Дойде преди 4 години, когато почина комшийката на село и си остана при нас. Мъжът ми и негов приятел имаха неблагоразумието да я кръстят "Баба Стефка" на комшийката...
Иначе котето е на 5 години и не е никаква баба...

# 62
Момичета, помощ отново! За котето с глисти... По ваш съвет купих хапчета Празимек, но вет. каза, че тъй като е обезпаразитяван с Адвокейт пипета, трябва да минат 2 седмици и тогава хапчето?! Още действал адвокейта... Как действа, той е пълен с глисти?! Децата да не го пипали 2 седмици, това е невъзможно. Някой давал ли е така хапчето, ще му навредя ли? Другата алтернатива е да го изтритам вън, е в двора, но сме до път и до съседи, които тровят котки... 😮‍💨

# 63
Не може две обезпаразитявани едновременно, тоя черен дроб ще му трябва и занапред. Изолирайте го в стая, щом не може да си контролирате децата. За изритването навън, с риск да бъде блъснат или натровен, не ща й да коментирам.

# 64
  • София
Е, изритването навън, при това при такива условия, въобще алтернатива ли е?
Не може ли да го изолираш временно в някое помещение и да отрежеш достъпа на децата до него?

# 65
Това кой е?

Кокорчо или Феликс?

П.П.

С 10 минути разлика.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 18:51 от Поми

# 66
Според мен нищо няма да му стане на черния дроб. Както споменах, на моите в рамките на 24 часа им дадох два вида хапчета = празимек (и то кучешки) и бихелдон.
Кучката без да знам месеци наред я обезпаразитявах с Цестал и Милпразон, като си мислех че второто е само за червеи в сърцето, а то било и за глисти. Ветеринарката каза "Е нищо де, малко си се презастраховала, ама няма нужда повече да даваш и Цестал".
Празимек минава през храносмилателния тракт и действието му е за 2-3 дни. Той не се натрупва в черния дроб.
Нека и amy_nka да се включи. Аз не се имам за кой знае какъв спец по лекарствата, но и не мисля, че еднократно дублиране на противопаразитни ще увреди черния дроб.

# 67
И аз дадох на Мишето два препарата в рамките на три дни. Течният видимо нямаше никакъв ефект. Сори, но няма как да ги ръси навсякъде, не можех да спя от притеснение някой от нас да не се зарази. А децата дори не бяха малки. А и за чий те да се размножават в нея и да я тровят още две седмици?!

# 68
Жената спомена тримесечно коте. Анмари едва и спасиха котарака заради грешна доза на обезпаразитяващо, ако си спомням правилно, нека потвърди. Това че сте действали прибързано, и не е имало последствия, не го прави безопасно. Аз си мисля, не знам дали съм права, че и отнема време на препаратът са подейства, и не е ден-два

# 69
Това са дрехи за хвърляне до кофата. Някой иска ли ги?

Ако не бъркам '- мимикрия е термина.

# 70
Аз съм изчаквала 2 седмици между обезпаразитяващи, също, по препоръка на вет. Например, пастичката Витаменте не прави никакъв ефект и след това съм давала Празимек, но 2 седмици след пастичката.
По логика проблемът би трябвало да бъде в предозирането, но щом са различни съставки не би трябвало да има предозиране. Дори и в листовките на обезпаразитяващите е описано до колко пъти над препоръчаната дозировка е безопасно. Според мен, не толкова за черния дроб, колкото за страничните ефекти от евентуално предозиране, свръхчувствителност, трябва да се внимава. За малко коте, също, не е много препоръчително да се експериментира.
Аз бих изчакала поне седмица преди да дам другото обезпаразитяващо.
Иначе ми е интересно защо Адвокейта не е свършил работа. Thinking
Нали не е къпано котето след накапването?

# 71
  • София
Анмари едва и спасиха котарака заради грешна доза на обезпаразитяващо, ако си спомням правилно, нека потвърди.
Така беше.
Само не помня Празимекс или Празитекс беше.
От тогава обецпаразитяваме с капки.

Дъщеря ми ходила в Лидл и не издържала... имаме нова къщичка.
Малка е, но май бяха се напъхали и двамата.
Играхме гимнастика. Аз останах в Лозенец. Дъщеря ми пътува със сутрешният влак в 6 към Бургас, а ММ и тийна със следобедният към София.
Дъщеря ми се беше паникьосала... дали ще са живи, дали ще изпочупят всичко. "Не разбираш ли, че откакто са родени никога не са били сами "
И четиримата са живи и здрави и се радват на баща си. Бяха отворили само вратата на детската. Явно Дейзи е искала да излезе, а момците са й помогнали.
Утре ще им дойде мандата.

# 72
Сега разгледах листовките на Адвокейт и Празимек С. Активните вещества са различни.
За Адвокейт обаче пише, че е само за нематоди (кръгли червеи, още наричани глисти). Никъде не пише, че е за цестоди (тении). Това коте да няма тении и затова да не му е подействал Адвокейт?

# 73
Имам проблем с Феликс, сякаш му пада козината на едната лапа. Прикачам снимка с молба да споделите, ако знаете, какво е това и да го водя ли на лекар. Мерси предварително

Това е той от днес

# 74
Как изглеждат тениите?Мърдат ли в изпражнението? Тези са малки, бели тънки и мърдащи, сякаш имат плоска част,може би 5-6 мм?! Дадохме му хапчето, добре е, не можах да се сдържа, като видях и по козината на опашката една такава гад. Той се качва и на масата. Иначе след адвокейта не е къпан.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 19:41 от Sunny Days

Общи условия

Активация на акаунт