Притеснява ме, че това положение е само началото на предстоящи още по-зверски горещини и прекарване на половин година само в апартамента. Затова и ние обмисляме да се спасяваме извън Пловдив в най-скоро време. При нас проблеми с работа не стоят, ще бъдем пенсионери.
Вчера излязох към 17 часа да изхвърля боклука и на връщане изгубих почва под краката, едва не се свлякох на улицата. Задължително преди излизане след обяда пия чаша-две вода. Юни месец променихме работното време в кантората, да не приключваме в 17, а 18-18.30. И да, тези жеги ще бъдат по-жестоки занапред. Имаме клиенти, които преустановяват дейност за три месеца и след 15 септември се връщат и почват работа.
Имам приятелка брокерка, която си е местна пловдивчанка. Тя също не работи след11.30 и си заминава в Марково, даже август често зачезва по планините.
Между другото климатика в къщи е на 28 градуса, никога не го оставям дори на 25 градуса.
!
През останалите дни се въртят 32-33гр. и се радваме на 29гр.някой ден на 2-3 седмици.Така се пържим 2, а понякога и 3месеца и после може рязко да застудее септември.Втори сме по засушаване след Испания, каза метеоролог по тв.Още преди него проверявах температурите в южна Испания преди 2 седмици.В София бяха по-високи.В интерес на истината не съм гледала Севиля, който също е в котловина.
На морето ни обясняваха, че е добре, че има слънце за....... нас.Казах, че в София има повече.