Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 164
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
И аз бих принципно, ама срещам отпор по темата. Поне книгите е изчел и две-три стихотворения е научил.

Иначе сборниците "от госпожата" са решени. Поне това....

# 241
  • София
Девойката също работи с материала за 7-ми клас, но защото госпожата по мат ( частните уроци), предпочита така и затова се виждат през лятото, за да няма прекалено натоварване през годината. Госпожата си има система, ние й вярваме, по-важното, че дъщеря ми я харесва много и започна да придобива самочувствие.
Тя има стрес от предмета, тъй като началната й учителка беше казала, че този предмет не е нейният, изложи се на НВО-то с много нисък резултат и от там - ако реши, че нещо не се получава...рев, сълзи, сополи...Та си трябва работа и психологическа подготовка...стигнахме до една от най-добрите в класа по предмета, но нямаме сигурност, че на изпит няма да изпадне отново в стрес и да блокира ( като в 4-ти клас)..
Наистина подходът при всяко дете е индивидуален, всеки си познава детето, има и такива, които за една година чудеса постигат, други пък успяват само от училищната подготовка (единици според мен, ако гонят резулатат 90+ и на двата изпита), има и такива, които и пет години да ходят пак няма да се получи - по ред различни причини.
С две думи не се шашкайте, ако някой е по-напред с материала, има време.     

# 242
А, аз не съм се напрегнала, ама го виждам, че много се е размързеливил....това ме притеснява повече, нищо не му се прави. Дано рязко се събуди на 15 септември....хахаха

# 243
  • София
Спокойно, и моят син го е налегнал страшен мързел последните дни...да почива, че после няма такива работи...

# 244
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята девойка е записана само на школа по БЕЛ. По математика ще я подготвя баща ѝ. Вече взеха 2/3 от материала за 7-ми клас, без грам мотивация. Липсва такава, защото в телефона има много по-интересни неща от еднакви триъгълници. Joy
И поради факта, че липсва мотивация, ще залипсва и телефона. Така стоят при нас нещата.
По БЕЛ има много добра учителка в училище, изключителна бих казала, но не мога да разчитам на минималното време, което се отделя в училище, за това ще ходи веднъж седмично на БЕЛ.
Въобще предстоят ми доста спорни моменти с рогатото същество.

Иха, 2/3 от материала, браво. Кога успяхте? Аз абсурд да й прокарам нов материал на наборката през ваканцията.

# 245
Моята девойка е записана само на школа по БЕЛ. По математика ще я подготвя баща ѝ. Вече взеха 2/3 от материала за 7-ми клас, без грам мотивация. Липсва такава, защото в телефона има много по-интересни неща от еднакви триъгълници. Joy
И поради факта, че липсва мотивация, ще залипсва и телефона. Така стоят при нас нещата.
По БЕЛ има много добра учителка в училище, изключителна бих казала, но не мога да разчитам на минималното време, което се отделя в училище, за това ще ходи веднъж седмично на БЕЛ.
Въобще предстоят ми доста спорни моменти с рогатото същество.

Иха, 2/3 от материала, браво. Кога успяхте? Аз абсурд да й прокарам нов материал на наборката през ваканцията.
Започна още в края на учебната година в шести клас. Че тази година се отспа. Пръст си не мръдна за нищичко. Ама я оставих да си мързелува, че като знам каква година я чака, пък тя не е организирана и изпълнителна като брат си и съответно подхода при нея е съвсем друг.

# 246
От старото училище са дали единс сборник и две книжки, както и няколко теми от седми клас, но госпожата на частните каза, че времето ще си стигне. Да почива е по-важно. Края на май всички са научили, каквото са могли и после започва едно изнервяне в чакане на изпита. Разбира се, нас майките треска ни тресе, че не знаят христоматияна наизуст, че не разбират Под Игото, което и ние едва схващаме .., което също си е разбираемо.

# 247
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, май и юни вече са много изморени и карат на автопилот.

# 248
Между другото минете през личния лекар овреме за здравно-профилактична карта.

# 249
  • София
Срокът за представвнето им е края на календарната година.

# 250
  • sofia
Живи и здрави да сме, ще се справят децата, къде со кротце, со благо... Grinning
и со малко кютек. Simple Smile
Моят човек ходи на индивидуални уроци по математика още от 5. клас. Сега ще си продължи със същата учителка. Тя го познава какво може и знае, той я харесва. Записала съм го и на уроци по БЕЛ. Това му е и по-слабият предмет. Нямам големи очаквания от резултатите догодина, пък да видим. Дано ме изненада.

# 251
Всяка година вземам картата от ЛЛ до към края на август, че иначе е ад....

Как пък не ги направиха да си получават данните по електронен път. Нали уж електронни досиета, разни чудеса.....

# 252
Soul Free, и аз това се питам. Всички имаме здравни електронни досиета, към които е видимо и достъпно и досието на детето. Но! Не мога просто да го принтирам, а трябва да ми го принтира ЛЛ с подпис и печат и да платя съответната такса.
Аз също ще взема въпросния документ тези дни, когато е и втората доза на щерката за папилома вирус.

# 253
  • София
Аз още съм в размисъл по повод ваксината. Имам още време да мисля. Не съм говорила още с педиатъра, но в петък имаме час при него и ще го питам.
Вие?

# 254
Pouh, тук и не само има много информация. Аз чета от години за ваксината. В моето обкръжение 90% от девойките са с поставена такава.

Общи условия

Активация на акаунт