Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 181
  • 777
  •   1
Отговори
# 255
Миналата учебна година класната ме гони за здравната карта някъде до средата на втория срок, после имах писмо в школо от зам директорката във връзка с епидемията от морбили, явно ножът беше опрял до кокала и най- накрая си отвисях пред кабинета и я предоставих драгоценната бележка. Чудо голямо с тези бележки, само да се разнасят хартии напред назад.
Голямата изобщо не е носила от десети клас нагоре, не че не са искали, но никой не си мърдаше пръста

# 256
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нашият ЛЛ задължително прави преглед при издаването на картата - килограми, ръст, такива работи...И двете дъщери са ваксинирани срещу папилома вирус. До 14 г. е и безплатно, не е малка сумата хич.

# 257
  • Бургас
И моята девойка вече е с една доза от ЧПВ ваксината, през ноември ще е втората. Не я мислих много, предвид факта че аз съм с конизирана шийка заради един от щамовете.

Супер е, че мога да взема талон от ЛЛ още сега, аз си мислех, че трябва да е с поне септемврийска дата. Няма логика, знам, но така съм си решила.

# 258
Момичета, а има ли майки на младежи, поставили HPVто? Аз се чудя за моя, но днес личната каза, че няма нито вдно момче, на което да е поставяла. Но не съм гледала и цена де...

# 259
  • Бургас
Безплатната ваксинационна програма обхваща само момичета, вероятно затова няма ваксинирани момчета. 250 лв е иначе дозата, не е малко.

# 260
Дори не см се замисляла за моя. Само задължителните са му сложени всички. Следващата е на 16 г., ама не я знам каква е.

# 261
  • София
Реимунизация за тетанус и дифтерия.

# 262
А манту прави ли им се втори път? (за туберколозата ваксината...)

# 263
  • София
Не.
На 7 последно.

# 264
Soul Free, и аз това се питам. Всички имаме здравни електронни досиета, към които е видимо и достъпно и досието на детето. Но! Не мога просто да го принтирам, а трябва да ми го принтира ЛЛ с подпис и печат и да платя съответната такса.
Аз също ще взема въпросния документ тези дни, когато е и втората доза на щерката за папилома вирус.
Защо да не можеш. Така направих миналата година.

# 265
  • София
Срокът за представвнето им е края на календарната година.

Масово се настоява за края на септември, за да може да се обработят все пак, то да не е една бумажка.
Ние традиционно ходим в моята годишна отпуска, за да не хабя специално ден за това.

Аз още съм в размисъл по повод ваксината. Имам още време да мисля. Не съм говорила още с педиатъра, но в петък имаме час при него и ще го питам.
Вие?

Каката и баткото ваксинирахме миналата учебна година, за малкото ще изчакам новата програма, да видим дали в нея ще броят момчетата за хора или не...

Момичета, а има ли майки на младежи, поставили HPVто? Аз се чудя за моя, но днес личната каза, че няма нито вдно момче, на което да е поставяла. Но не съм гледала и цена де...

Личната малко е пресолила манджата... малко да се вземе в ръце и да си говори на пациентите, а не те саминки да ходят да се интересуват. Ето ти едно момче, на което е поставена, моето, и на второто планирам! Предполагам няма поставени момчета, защото тях програмата не ги брои за хора и ваксината се плаща от джоба, а не е евтина.

# 266
  • София
Моята още няма цикъл, а ми казаха, че трябва да има, за да се постави или бъркам?
Утре ще говоря с и педиатъра.
Тя няма още 13 ( навършва ги средата на октомври), така че има време за безплатната.

# 267
  • София
Аз още съм в размисъл по повод ваксината. Имам още време да мисля. Не съм говорила още с педиатъра, но в петък имаме час при него и ще го питам.
Вие?
О, побързай, че програмата за безплатната ваксина е до навършване на 14 г., а има два приема. Ние я сложихме миналата седмица. Голямата също е с ваксина, но друга, отпреди 8 г.
Нищо не сме обсъждали за цикъл. Моята също няма. Имаше някакво зацапване преди 2-3 месеца и толкоз. Не знам доколко е нормално. На жените в нашия род им идва без такива предисловия 🙂

Edit: Пух, не видях, че си писала, че сега навършва 13 Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 09:18 от Vache

# 268
  • София
Моята има страх от игли (психогенна реакция) , на двете задължителни на 12 припадна в кабинета и докторката я поливаше с вода и шамари. Изплаших се, но исках след известно време да сложим и тази по програмата. Обясних й , че е много важна за в  бъдеще и тя се съгласи. Отидохме след два месеца да сложим първата доза, докторката пита, да слагам ли? Казах, слагай Simple Smile Е, всичко мина, не припадна и много леко понесе , и двете дози. Тя също няма още цикъл, но е слаба ( 40кг /156 височина. Не е въобще обсъждано, ако задължително трябваше да има цикъл докторката щеше да попита.

# 269
  • Бургас
О, побързай, че програмата за безплатната ваксина е до навършване на 14 г., а има два приема.
Мисля, че при започнат курс преди навършване на 14 г, втората доза също минава безплатно по програмата, нищо че детето вече е навършило 14.

Общи условия

Активация на акаунт