Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 786
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
  • София
И двете са ми много смешни. А госпожата от втория клип учителка или родителка е? 😄
Оп, то това не е в България, но все едно, пасва ни. 🤭

# 706
  • София
А този казус от НВО ли е?

Домашно по БЕЛ за лятото. Точният израз е
..., като следва да се отчете и факта, ...

Не са учили май толкова сложни неща или само е споменато. Не знам дали ще има на НВО такива.
Следва да се отчете и фактът, че пишем домашно в последния момент. Цяло лято беше голяма игра.

# 707
  • София
А този казус от НВО ли е?

Домашно по БЕЛ за лятото. Точният израз е
..., като следва да се отчете и факта, ...

Не са учили май толкова сложни неща или само е споменато. Не знам дали ще има на НВО такива.
Следва да се отчете и фактът, че пишем домашно в последния момент. Цяло лято беше голяма игра.

Да, това е част от сгрешено условие от НВО през 2019г., когато са посочили да се открият 14 грешки, а всъщност грешките са били 15.
Цитираното тук е част от текста. Та в този ред на мисли, да, може да има такава задача и такава сложност на НВО....Но пък, ако се отчете фактът, че НВО става все по-лесно с всяка година, може и да няма Simple Smile

# 708
Интересно ми стана, че в Междучасие има голямо разнообразие при различните учители в изискванията за  помагала. Споделете при кого са децата и какво са поискали на РС да се закупи.

# 709
Не присъствах, но предполагам че това

# 710
Имам питане, тъй като не съм наясно кога един отговор по БЕЛ се приема за верен и кога не, при разпознаване на произведенията. Достатъчно ли е да се напише "Под игото" или задължително трябва да се запише и името на главата Представлението. Наборката е спестовна и се ограничава с произведението, а в отговорите виждам и главата, но в реалното НВО как е, не знам.

# 711
Цитатите не са ли само върху главите, които се изучават в училище. Ако са върху цялото произведение, че да познаеш и главата, ми се вижда мисия невъзможна.

# 712
  • София
В задачата задължително пише и двете - коя глава, кое произведение. Аз мисля, че rire пита дали в самата теза задължително трябва да се напишат и двете.
Иначе обикновено разни цитати в тестовата част са за героя или произведението, не съм виждала и от коя глава в ключовете към текста досега.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 21:24 от Ариана

# 713

Ето нагледно въпрос и отговорите, така както са дадени в ключа. Вижда се, че щерката е посочила самото произведение без конкретика. Вярно ли е? По мое мнение, четейки въпроса, да, но в отговорите пише друго и за това питам на реалното НВО как е.

# 714
rire, в реалните НВО не се изисква и главата от произведението. Пример НВО от 2023 където само името на произведението се приема за вярно.

# 715
  • София
Междучасие по БЕЛ - Нела Димова
тези помагала, христоматията - каквато имаме
Скрит текст:

# 716
  • София
Ха, и синът ми ще бъде при нея.

# 717
  • София
Дано потръне работата с курса, дано има добра дисциплина, направи ми добро впечатление на зум срещата, но каза и че трябва са се правят преразкази вкъщи, родителят чете текста, дава на ученика за 15 мин и после без текст засича 1 час  детето да пише преразказ, досега така не са правили преразказ в училище, тексът е пред тях и преписват...

Ха, и синът ми ще бъде при нея.

# 718
  • София
Мъжът ми беше на нея, аз бях на математиката.

# 719
  • София
Джералд Даръл???? Влиза в НВО-то? Пропуснала съм явно нещо...

Общи условия

Активация на акаунт