Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 759
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
То и Бранислав Нушич не влиза, но доколкото това са тестове върху материала за шести клас във формат НВО, приемам че е допустимо тяхното съществуване 😉

# 721
  • София
Ауу, и аз да се включа при седмокласните родители, зарадвах се, първата тема е създадена, а то....49 страници сте изписали вече, няма наваксване!

# 722
  • София
Интересно ми стана, че в Междучасие има голямо разнообразие при различните учители в изискванията за  помагала. Споделете при кого са децата и какво са поискали на РС да се закупи.

Р.ср. по МАТ мина, нищо не поиска.
По БЕЛ предстои.

# 723
  • София
Явно е различно при различните учители- по МАТ Илиян Илиев поиска книга за ученика на Архимед, учебните тетрадки на Архимед и сборника на Коала

# 724
Скрит текст:
Джералд Даръл???? Влиза в НВО-то? Пропуснала съм явно нещо...

Би трябвало само името на творбата да е достатъчна. Поне така пише в условието - "творбата", не "главата и творбата".

# 725
Момичета, можете ли да ми препоръчате помагало по БЕЛ, в което има задания за преразказ и примерни преразкази по тези задания, не само насоки?
Ще ми се да добия представа за това какво е добър преразказ според МОН.
Благодаря предварително!

# 726
Имаме това:

....честно казано, не съм го чела или преглеждала основно, но видях, че има обяснения и примерни преразкази.

# 727
  • софия
Снощи класната ни прати нашата програма и много ме хвана яд. По математика има две учителки в училището и много се надявах на едната, но се оказа другата, която май е и университетски преподавател и им говори просто на неразбираем език. Отделно за училището което сме харесали взимат и оценката по език и инф. и там бях спокойна, че са свестни и сина ми е ок с тях. Оказа се, че едната дама се е пенсионирала и има нов учител, а по език ще влиза директорката, която иска да демонстрира на останалите как се преподава....притеснена съм

# 728
Имаме това:

....честно казано, не съм го чела или преглеждала основно, но видях, че има обяснения и примерни преразкази.
Аз също го имам. Преглеждала съм го и смятам, че е много добро. Заслужава си и само заради примерите вътре, които са много точно подбрани.
Аз ще държа моята, даже и да не прави преразказите вътре, поне да го прочете внимателно.

# 729
  • Варна
 Вчера сутринта качиха уч.програма в Школо (актуализирано е).После получихме съобщение, че в понеделник 9 ч е тържеството и следобед са  втора смяна. Лично за нас не е проблем, защото сме на 5 мин. от уч-ще, но за живеещите далеко...Е, големи са, ще се помотаят с раници на гръб, ще хапнат и така.

# 730
И ние сме така, следобедна смяна, а и не разбрах, всъщност дали ще учат втора смяна на 16 или не. Иначе и нашата програма я качиха и съм за първи път доволна от нея. ТП само веднъж в седмицата, физическо само два пъти. За сравнение, миналата година имаха четири пъти физическо и както моята мрази да ходи с анцуг, а мрази да носи и тежко, и играеше с дънки, поради което завърши годината с четворка и имаше 11 забележки за без екип, не че ни пука особено. Другото хубаво нещо са  двата допълнителни часа по математика. И пак са съобразили последните часове да са леки, физическо или час на класа. По физическо ще са с един нов, който като се преброят ги оставя на мира и те си отиват, а час на класа често нямат, та броим три дни в седмицата шест часа. Почваме оптимистично. Също и по биология, химия и физика ни сложиха прилични учители, та след унинието миналата седмица леко се зарадвахме

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 11:42 от Априлски душ

# 731
Стартираме и ние с курсовете, днес мина първия урок в Междучасие, не е дадено с какво ще се учи, подготвят, предполагам ще стане въпрос за това на родителската

# 732
Разпечатах програмата и страничните дейности, закачих ги на хладилника, та всички преминаващи да са наясно с тях. Дет се вика, обратното броене може да започне 🤣

# 733
  • София
Ние пък сме в образователни технологии и пътуваме в монента към реална род. Среща. Ще държа в течение как е там...

# 734
  • София
Един интересен сайт за преразказа
https://bel7blog.wordpress.com/2024/06/28/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0% … d0%b2%d0%be-2024/
Чакам дъщерята да се върне от Междучасие, по тел. ми каза, че е доволна.

Общи условия

Активация на акаунт