Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 830
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
Честит празник на всички! Hands ClapSign Triangular Flag On PostHearts
Тази сутрин детето приятно ме изненада, като ми честити, преди аз да се сетя да го направя. Попитах го какъв празник е, а той ми вика "на независимостта". И айдееее, доброто впечатление рязко се изпари и пак си развалихме деня Grin На всичкото отгоре е и празник на града ни Sweat Smile

# 556
Интересно, че нито в пети клас, нито сега за седми, класната (по БЕЛ) не даде стихотворенията да се учат наизуст. А шестокласните трябваше. Аз логика не намирам - освен по метода на изключването да познават произведенията 🤔

Честит празник на Съединението!
Честит празник на Пловдив и пловдивчани!

# 557
Честит празник на всички!!!

Моят ги учи лятото, но не перфектно. Все пак му е от помощ през учебно време да не му е много зор, като трябва да ги учи.

# 558
  • София
Обещах да споделя за театъра. Мнението ми за  комедията  "Българската литература накратко" не е положително. Мария Игнатова няма талант и качества нито за ТВ, нито за театър.  Сценарият е  обида дори за средно интелектуално ниво. Има цинизми, които минават границите на добрия тон и на мен не ми беше смешно. Единственият безизвестен от тримата актьори-Антоан Петров, изнесе цялото представление на плещите си.
И все пак, за да не е толкова хейтърско- имаше  попадения, на които се смях от сърце, но бяха малко.
Детето остана доволно, беше й интересно. Смя се на простотиите, но го слагам в графата "бъгове на възрастта".
О, напоследък, особено тези актьори като Мария правят пълни бози. Прави ми впечатление, обаче, че хората са всеядни и се кефят на такива пиески. Радвам се, че има и хейтъри Wink

# 559
Понеже сега го минах, затова се учудвам. И в другата тема писаха че се юркат децата да учат наизуст, моя не е учил нито едно. Не са го и карали. Идеята вероятно е да се познава добре произведението, в случай че се даде цитат за разпознаване, но те толкова ги дъвчат цяла година, че надали дете което учи с амбиция(независимо лична/родителска) няма да може да разпознае.

# 560
Скрит текст:
Обещах да споделя за театъра. Мнението ми за  комедията  "Българската литература накратко" не е положително. Мария Игнатова няма талант и качества нито за ТВ, нито за театър.  Сценарият е  обида дори за средно интелектуално ниво. Има цинизми, които минават границите на добрия тон и на мен не ми беше смешно. Единственият безизвестен от тримата актьори-Антоан Петров, изнесе цялото представление на плещите си.
И все пак, за да не е толкова хейтърско- имаше  попадения, на които се смях от сърце, но бяха малко.
Детето остана доволно, беше й интересно. Смя се на простотиите, но го слагам в графата "бъгове на възрастта".
О, напоследък, особено тези актьори като Мария правят пълни бози. Прави ми впечатление, обаче, че хората са всеядни и се кефят на такива пиески. Радвам се, че има и хейтъри Wink

Честно казано "актьорите" като Мария са ми .....хммммм, недостатъчно добри. Не ги знам учили ли са в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" или не, но нито на екран, нито на живо стоят естествено. Всичко им е едно голямо преиграване и показност.
Иначе нямам против, който ги харесва, да си ги гледа.

# 561
Честит празник!

Аз взех билети за “Под игото”, благодаря, че споделихте в темата за постановката!

Днес сигурно ще се разходя за помагала по БЕЛ, отбелязала съм си, че хвалите тези на Донка Кънева. У дома имаме две за 6 клас на  БГ учебник. Попълнени са до половина, но не вярвам да се върне към тях девойката.

# 562
  • Бургас
Честит празник!

Помагалото на Донка Кънева ще ползва и наборката трета поредна година в училище, от него е част от домашното ѝ. Добро е, за разлика от безумните Работни листове по литература на БГ Учебник.

Стихотворения учи наизуст в 5-и и 6-и клас, госпожата губеше по два-три часа, докато изпита целия клас на цялото произведение, което за мен беше абсолютна загуба на и без това малкото време. Едва ли тази година ще е по-различна.

Читателски дневник се сети онзи ден девойката, че има да попълва, но не знам как ще стане, като не е прочела ни едно произведение.

# 563
Вчера купих учебните помагала по мат, по които наборът ще работи на частните уроци. Само това ще е - учебникът и трите тетрадки с тестове към него (книга 1, 2 и 3). Слагам снимка, ако някой се интересува.
По бел ще изчакам г-жата от училище да препоръча нещо, тъй както ще се готвим сами (очаквам у нас да бъде нещо средно между "Войната на семейство Роуз", цирк Балкански и "Опълченците на Шипка"). Но нямам намерение да се претрупвам с тонове материали, ще я помоля буквално за едно основно помагало/книга/учебник (най-много две, ако са отделно по бе и лит.) и един сборник с тестове. Ще споделя какво ми е препоръчала, но ще е чак след първата родителска среща, която изобщо не знам кога ще е, от нашето училище е мълчанието на агнетата засега Grinning

# 564
При моят досега се учеха всички стихотворения и всички ги изпитват на част (един почва, друг продължава...).
Помагалата за училище ги купих, допълнителни няма да вземам, тъй като една приятелка ми даде много от нейната и въпреки че са доста стари издания - 2007-2011, задачите са си задачи..... Тук-там може да има разминаване, но едва ли ще е нещо драстично.

# 565
След 2016 има промяна на програмите. Някои неща не се учат.

# 566
Честит празник!
Честит празник на Пловдив и пловдивчани!
Ние след малко отпрашваме на почивка. Взела си е материали за учене - да видим дали ще ги отвори.

# 567
Мила, а защо без 4тата книжка от поредицата? Интересно ми е да я разгледам тази поредица отвърте. 2 години ползваха големия сборник Книга за ученика, но за мен са много еднотипни и повтаряеми задачите там.

Princess Rose, от понеделник има Алея на книгата в София. Повечето издатели дават 20% отстъпка. Почти всички онлайн книжарници също.

# 568
Мила, а защо без 4тата книжка от поредицата? Интересно ми е да я разгледам тази поредица отвърте. 2 години ползваха големия сборник Книга за ученика, но за мен са много еднотипни и повтаряеми задачите там.

Princess Rose, от понеделник има Алея на книгата в София. Повечето издатели дават 20% отстъпка. Почти всички онлайн книжарници също.
Да, има и книга 4, но учителката каза, че не я харесва и че няма да я ползваме. Но който иска, може да си вземе и нея, разбира се. При нас обаче нищо излишно и извън изискуемия минимум не се взима, защото така или иначе ще остане недокоснато. Училищните сборници по математика от 5 и 6 клас така си останаха девствени.

# 569
  • София
Четвъртата книга е по PISA формат. За онези деца, които ще се пробват за Американския колеж, може би ще е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт