Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 822
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
А, ясно. Стана ми интересно, може да я купя и нея, та дори само аз да си я решавам.

# 571

Princess Rose, от понеделник има Алея на книгата в София. Повечето издатели дават 20% отстъпка. Почти всички онлайн книжарници също.

Благодаря, че ме подсети.
Ще изчакам, ще взема със сигурност и трите на Архимед.

# 572
  • у дома
След 2016 има промяна на програмите. Някои неща не се учат.
След тази година са вкл вероятностите и питагоровата теорема,а да изкл темите за равнобедрен трапец/изучаеа се вече в 8 кл/

# 573
Моята не пожела нищо от стихотворенията да научи наизуст, карах се, мърморих, подмятах и без резултат. И в училище не ги карат да учат наизуст.
Пълна скръб сме с литературата, никакъв интерес няма към произведенията в седми клас, даже има и леко отвращение. Чете си кримките и фентъзитата и нищо друго. Не знам как ще я караме през годината. Ходи на един опреснителен курс по бел тази седмица и каза, че всичко си знаела, излишно било. Да и имах самочувствието
По математика виждам по-голям ентусиазъм, реши малко задачи, поне това не и е още дотегнало

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 20:01 от Априлски душ

# 574
  • София
Кой искаше всичко на едно място за преразказа? Черпя ви една табличка, наследство от познато дете, вече абитуриент:

# 575
  • София
Тия помагала на Архимед ги имам, но са по старата програма. Не знам дали са ги преиздали, но помня, че бяха хубави. И учебните тетрадки към учебника са хубави.

Аз одобрявам ученето на стихотворенията наизуст: тренира паметта, а и върви с една лесна шестица.

# 576
В класа на моята не ги изпитват на стихотворения наизуст. Миналата година в целия клас имаше само няколко шестици за годината. За една грешка на тест с 25 въпроса пише петица, а са гадни въпросите. Много е тегава нашата госпожа и много трудно е при нея. Не ми е ясно как ще се справи детето тази година, чакат ни тежки времена.

# 577
За една грешка на тест с 25 въпроса пише петица, а са гадни въпросите.

И при нас е така. Но пък изпитва на стихотворения, но невинаги пише оценки.

Изюрках го аз да ги понаучи, че да му е по-лесно през годината. Не ги знае перфектно, ама горе-долу..... Те пък и много тази година.

# 578
Нашият получи тройка на Хайдути, тъй като се запънал на едно място към средата. На ненаучилите не е писала оценки.

# 579
Е, не, това си е живо заяждане.....еле пък за Хайдути, дето е пет километра.....

# 580
Така е. Тя си беше наумила да го махне и успя след две години, дописваше двойки, говореше глупости, пишеше ми неграмотно Simple Smile.
За зла съдба на изходния тест миналата година е пети, иначе с дописваниците все излизаше последен в школо.
Трудно му е по български, но не сме го оставили, учи. И смятам, че нормален учител ще подкрепи положени усилия вместо да да гледа как да прецака. За индивидуалните домашни на неучен материал, няма да споменавам, но ако имате съмнения, следете.

# 581
Нашият получи тройка на Хайдути, тъй като се запънал на едно място към средата. На ненаучилите не е писала оценки.
Това си е скандално, чиста проба злоба към детето
 Явно с вдигането на заплатите на учителите, вместо да се вдигне качеството на преподаване, се влоши отношението към децата.Не искам да обидя учителите, много от тях си заслужават всяка стотинка, даже и повече, но има откровени гадняри, които си изкарват комплексите върху децата и няма механизъм, с който да бъдат озаптени. Голямата ми беше все при чудесни учители, изкара спокойни години в училище, но малката няма нито един свестен учител, нито един, а детето учи, не е от тези, които развалят дисциплината, кротка е в час, и намрази училището. Децата усещат несправедливото отношение

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 17:43 от Априлски душ

# 582
  • София
И аз не го разбирам това изпитване на стихотворенията наизуст. Да се знае и познава кой цитат от кое стихотворение е, разбирам. Но да се знае всичко дори и без запъване ( особено дългите стихотворения) е прекалено. Но и при нас държат да се знаят и в училище, и в школата.

# 583
Ученето на стихотворения наизуст развива способността за запомняне. И ние сме ги учили едно време....(не, че вече ги помня). Единствено се скатах от някакъв откъс от Антигона ли беше...или пък Илиада, че беше ужасно за учене. Ама съм била по-голяма, 8-9-10 клас ли се учеше, там някъде.

# 584
  • София
Аз също съм учила, но по-кратките целите, а от по-дългите само определен откъс. Началото на Илиада още помня, но никой не ме карал да го уча, просто го запомних Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт