Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 820
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
За да се яви на НВО. Друг вариант е с лична карта, ако е навършил 14 или червен паспорт.

# 601
  • ту тук, ту там
Аха, ясно.
Всъщност сега синът ми ми каза, че са му правили миналата година за олимпиадата ( областния кръг), аз не помнех.

# 602
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тази лична карта все я искат в началото на годината и после за нищо не върши работа.

# 603
  • София
Тази лична карта все я искат в началото на годината и после за нищо не върши работа.

Ако ползвате градски транспорт е необходимо в началото на учебната година да я покажете, за да се издаде картата. Сега с тези безплатни до 14 години, нямам идея как ще е. Предполагам, че няма да я показваме никъде. Когато навършат 14, обаче, ще трябва, за да имат нова карта за градски транспорт вече платена ( това за следващата календарна) 
Дъщеря ми обикаля София с тази карта цяло лято, така, че е много полезно, дори и да не ходи на училище с градски транспорт. Сега на курсовете също се движи самостоятелно.

Но например за сина ми трябва, за да си продължи с ученическа карта за градски транспорт.

# 604
  • София
Ако не се явяват на олимпиади и състезания не върши. Аз съм търсила като луда преди състезание по математика картата и накрая отиде с някаква от миналата година и червен паспорт, което мине.

# 605
Личната карта трябва при явяване на олимпиади и състезания. За картата за пътуване също, както са писали по-горе. Не виждам какъв е проблемът да се издаде, пък, ако не ви трябва, просто не я ползвате. За НВОто почти сигурно е, че ще искат да се представи.

В школо имате ли заредена новата година? То дойде вече, още стои 6 клас.....

# 606
  • София

В школо имате ли заредена новата година? То дойде вече, още стои 6 клас.....
Остави това, ами нямаме още списък с помагала. Въпреки, че като гледам няма намаления в Озон. Ако някой е ходил на Алея на книгата, знае ли дали има на щандовете поне?

# 607
Нашите излязоха миналата седмица и побързах да ги купя. Заредих ги от озон и ми обявиха дата на получаване 19-20 септември, при което се отказах. Взех ги от Сиела.
Иначе на панаира на книгата принципно има намаления, между 10 и 20%, но си е голямо обикаляне, търсене на щандове и не всички издателства ги има. Но пък хубавото е, че, каквото не намериш там, веднага в началото на Витошка - пешеходната зона има голяма Сиела, в която предполагам има всякакви учебници и помагала.

# 608
И ние се готвим трескаво за началото на учебната година . За сега съм минала за здравни карти , накупила тетрадки( с хубава корица , дето не се къса на 2-то бутане в чантата и с пластмасова спирала,да са леки )  и всичко необходимо - химикали, регулиращи подвързии ,карти и т.н. Днес сме на зъболекар за силанти ( поне кариеси няма ,предвид ,че мие зъбите ,когато му напомня ..все едно , ако ги измие - светът ще свърши , да му се не види:blush: ) .
Помагалата , ще се купуват дружно за целия клас ( да са живи и здрави майчетата ,дето всяка година се наемат ) - аз преведох само парите.
Прочете 2-3 книги лятото, реши домашното по математика , сега е започнал едно помагало по БЕЛ , че каза ,че там ,според него има затруднения ( аз мислех ,че с текстовете и литературата ).
За сега имаме уговорка - спира с немския тази година , но за сметка на това ,се захваща сериозно в българския.
За МАТ , нямам притеснения май ... училищния материал му е лесен и ако в СМГ не ги подготвят за НВО, то няма надежда за поколението Grinning Бъзикаме се с дружките , че ще ни чака НВО , но като "Ейч Би О",че всички сме във филма( сериал по-скоро)  тази година - траги-комичен ще да е май ,обаче Wink ) Надявам се да има хепи-енд , ама пък каквото -такова.
По БЕЛ ще ходи на уроци при една госпожа, дето вкара племенника в Испанската и друго детенце в 1-ва Немска ..та ако положи усилие , има шанс за нещо добро.
За сега сме се насочили към всичко що е с компютри,информатика и естествено, ако може да си продължи в СМГ , но предвид тазгодишните класирания и супер високия бал , май нямам надежда- те и за ТуЕс и Джон Атанасов си бяха високи баловете ..та ще видим.
Аз съм на принципа,че искам да видя желание и старание ..от там всичко си е доза късмет и каквото е писано - зор , амбиции , на живот и смърт няма такива неща  ...животът няма да се свърши ,ако не влезне в СМГ ( но му говоря ,че ще му е хубаво да си продължи  с приятелчетата Blush) ...ако иска човек да учи , никой не може да го спре ,така или иначе ...ще се осъзнае към 11-12 клас обаче . До тогава, да е жив и здрав , и да попадне в добра среда и компания ...само толкова искам Blush

# 609
Леле, аз имам чувството, че в "чужда тема" чета...
Помагалата от къде ги знаете какви са, че вече сте ги набавили? При нас в началото се обявяват от всеки учител и се купуват общо за класа.
Лична карта винаги искат, за състезания, за карта за ГТ, но и са елементарна идентификация на детето.
Школо доколкото помня мин. година поне до първата седмица след първия учебен ден се обновяваше информацията. Сега сме с тъпото НЕИСПУО, ще видим как ще е с него.

# 610
  • софия
Присъединявам се към вас, момичета. Усещам как примката започна да се затяга и реших да потърся себеподобни.
Ние от началото на септември започнахме преговор чрез тестчета, взех здравните карти (имам и третокласничка, освен седмокласника) преди да е станала навалица при личната, купихме тетрадки, пергели, ученически карти и т.н.Нямаме още инфо за допълнителни помагала, така че сме на нисък старт Simple Smile

# 611
  • София
И при нас още няма помагала, тетрадки - също не се знае какви ще трябват. От училището са лежерни, аз следвам примера им Joy Само някои дрехи и обувки сме взели. Даже до педиатъра не съм ходила, но не знам дали не говореха, че информацията щяла да се подава по електронен път Thinking Трябва да проверя какво и от кога, че не се зачетох.

П.П. Мда, това съм видяла - https://bntnews.bg/news/tri-ministerstva-tarsyat-reshenie-za-med … -1292244news.html

# 612
Аз затова ще задържа, пък дано постигнат ел. път за тези карти. Много ме дразни как за някакви тъпотии трябва да излизаш по- рано или да закъснявам за работа Sad Досега винаги сме били изрядни, а е имало карти дето се влачат до Коледа. Е, сега и аз ще "влача"...

# 613
Последното, което четох по въпроса, че уж до края на месеца ще заработи, но липсва яснота, къде в пространството да отиват тези бележки. За извинение на отсъствия отиват в електронния дневник, но за тези няма приемащ модул ¯\_(ツ)_/¯

Наборката почна да прави тестове по БЕЛ - от 14 грешки, намери 8 - мъка, мъка, мъкааа!

# 614
Ох, младежът вчера установи (по-скоро - майка ну) , че има домашно по литература за ваканцията (няколко преразказа и стихотворения наизуст) и ваканцията рязко приключи Wink Още нямаме изисквания за помагала по литература, а ми се ще да ги поръчам с намаление... Уф, леко почва да ми пари под лъжичката...

Общи условия

Активация на акаунт