Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 802
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
Отстъпките са за всичко друго, но не и за помагала и учебни тетрадки. Явно вариантът за отстъпка е групова поръчка, но при нас няма да има такава.
Химикалки купувам от Джъмбо - има в едни пластмасови кръгли кутии по 50 бр микс сини, черни и червени. Не сме имали проблем с тях с разтичане или прекъсване.
Ние сме с Админ плюс. Още в края на август беше актуализирана информацията - от там разбрахме, че ще сме с нова класна и няколко нови учители.
Програмата за първия срок ще им е доста натоварена - всеки ден по 7 часа, а в един от дните 8. Ще имат два часа седмично само за подготовка на НВО, в кжито ще правят тестове и ще преговарят материал от 6 клас

# 646
Здравейте!

При нас още няма дата за РС, няма инфо за помагала или каквото и да е друго. Дано разберем скоро.

# 647
Хм, вчера писах пост- няма го, какво пък толкова съгреших, че е изтрит. Със сигурност съм писала по същество, но...както и да е.
Явно не е само при нас затишието, няма информация за РС, какво остава за помагала, програма и т.н. Вчера мислех да търся лична карта и картон, но като ви чета за ЛК дали да не изчакам...ако наистина ги дават от училище...
Черните химикалки ги събрах още миналата година на едно място- в едно несесерче- изпробвани- пишеха. Като наближи момента пак ще тестваме, но все ще останат от 20-на бройки 2-3 за изпита.
За 10 клас писах- матурите са абсолютно неважни, но пък реално показват нивото на подрастващите- без курсове, без напрежение, само с подготовката в училище.

# 648
  • София
Е кааааак, бе, как да се наруши многогодишната традиция помагалата да се дадат СЛЕД Алея на книгата и всякаквите онлайн аналози...
Баш! Същата работа.

# 649
  • у дома
ЛК не ги даеат от училище-след като си я закупите и попълните,в училище се заверяват,а в някое училище се застраховат да не ги изгубят или забутат и не ги връщат,а ги дават на децата преди НВО.

# 650
  • София
ЛК не ги даеат от училище-след като си я закупите и попълните,в училище се заверяват,а в някое училище се застраховат да не ги изгубят или забутат и не ги връщат,а ги дават на децата преди НВО.

Това пък защо, аз съм правила ЛК за една олимпиада втория срок, защото не я намерихме. Винаги може да купите и да ви направят нова. Тя няма идентификационни номера.

# 651
Хм, вчера писах пост- няма го, какво пък толкова съгреших, че е изтрит. Със сигурност съм писала по същество, но...както и да е.

Не мисля, че има изтривани постове от темата. Дали си го постнала? Случвало ми се е да напиша пост и да не натисна "публикувай".

Нямаме актуализация в школо, нито програмата, но поне знаем, че първият учебен ден ще е от 10 ч. Принципно ги викат час по-рано да се видят по стаите.

# 652
  • София

Хех, това чак прекалено ми се вижда, а ако притрябва през годината, я за състезание, я за карта за градски транспорт...
Ние сме на РС довечера очаква се да раздават учебниците и да се стиковаме родителите за обща поръчка на помагалата ( или понесе надявам на това второто). Минаха 2 онлайн РС към школите, учебната година направо си започва... Иначе в школо си стоим в старата година и чак до програма не сме стигнали.
Чух за училища дето ще откриват на 15.09 и в понеделник си започват с редовни часове, тук имаме ли такива, че ми стана интересно?

# 653
Е, в неделя?!? Много странно, ако е така. Сигурно някои частни, за държавните си има календар и официални дати.

# 654
  • София
Не, за 18-то чух аз, че в неделя им е тържеството.

# 655
При нас (частно училище) понеделник си е е учебен ден, а тържеството ще е в края на деня от 17 часа.
По-скоро цял ден ще е купона, съмнявам се да учат наистина.

# 656
Ние сме от девет в понеделник. Моята е тотално безразлична, не можах да събудя интереса даже с пазаруване. Хайде вече да започва, че да се свършва. Тримата най-дейни учители вече се обозначиха в класрум и изплюха учебните тетрадки, които моята попълва наведнъж преди да бъдат събрани за проверка. Леко ни е депресарско , но това е, каквото, такова

# 657
  • Sofia
Мда, ние сме в 18-то вече (отново, че и голямата беше там) с два броя ученици. Първи клас даже в момента имат опознавателни дни и малкият го водя от вчера сутрин, на обяд го прибирам. В неделя тържеството ще е с куклен театър за малките, за големите не помня точно - уъркшопи или някакви такива неща. Само не знам как ще се получат нещата, ако времето е такова дъждовно

# 658
  • Бургас
Мина нашата родителска снощи!
Всички учители казаха, да говорим с децата за дисциплината и да учат!😂😱
Ами,че ние само това им повтаряме !
Очаква ни трудна година!
Раздадоха ни и учебниците.

# 659
Ходих до Джъмбо. Накупих подвързии за пет години напред...хахаха, най-различни размери. Дано уцеля за всеки учебник, че всяка година имаме драми с подвързването.
При моя раздават учебниците на втория ден и дотогава във всички книжарници са изчерпали най-търсените подвързии, като ми предлагат да ми дадат по-големи с думите "то е същото, някакви си два сантиметра по-големи..." хахаха. Ама, аз, като си познавам диването, знам, че с точни подвързии пак стават на баница, а, ако са по-големи, ще е ужас още на втората седмица. Та, миналата година беше голямо обикаляне за точен размер, пък и учебниците всяка година имат разлика един с друг  +-5 до 10 см.

Общи условия

Активация на акаунт