Каква беше причината, заради която не можахте да забременеете лесно?

• 5 577
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
Не съм много съгласна. При мен на 27 години се установи нисък амх и в комбинация с висок фсх гинеколожката ни насочи към репродуктивен специалист (преди това имам един спонтанен аборт и след него 1 година опити) . Думите и бяха: ,,Не казвам, че няма да забременееш, но ще е трудно.''. След това двама репродуктивни специалисти при първичен преглед ми обърнаха внимание за намаления резерв и ми казаха, че съм за инвитро. Според мен амх и нивата на яйчниковия резерв не бива да се подценяват.
Няма защо да си пуска АМХ, в темата за АМХ съм дала линк защо. АМХ е нужен само ако ще се прави ин витро, няма отношение към естественото забременяване

# 61
Здравейте пак съм Аз ходих на Ендокринолог направиха ми тези изследвания Днес ми изписаха неоформин 500 това са хапчета за захарен диабет , а тези хапчета САРИТА Х 30 КАПСУЛИ са за щитовидната жлеза , трябва да ги пия 3-месеца след това да отида на преглед да видят как са ми хормоните и всичко как върви, та въпросът ми е ако реша да забременя през тези 3-месеца трябва ли да спра хапчетата и пречат ли на забременяването?

# 62
Не, не пречат. Аз съм на терапия за щитовидната жлеза, отделно на 2*500 глюкофаж (метформин). В момента правим инвитро, нямам препоръка да спирам нищо от това, на което съм при бременност. Това Сарита ми звучи като добавка, което е несериозно за такава стойност на TSH. Не са изследвани FT4 и FT3.

Тия ендокринолози трябва да се самоканселират.

# 63
Не знам вече объркана съм много от утре трябва да започна да ги пия..

# 64
Почнете ги. Аз бих направила още една консултация с друг ендо или поне да накарам въпросния да ми изпише каквото трябва, плюс да ми пусне допълнителни изследвания. Всичко друго е отбиване на номер.

# 65
Здравейте пак съм Аз ходих на Ендокринолог направиха ми тези изследвания Днес ми изписаха неоформин 500 това са хапчета за захарен диабет , а тези хапчета САРИТА Х 30 КАПСУЛИ са за щитовидната жлеза , трябва да ги пия 3-месеца след това да отида на преглед да видят как са ми хормоните и всичко как върви, та въпросът ми е ако реша да забременя през тези 3-месеца трябва ли да спра хапчетата и пречат ли на забременяването?
Това е най-добре да се обсъжда с лекар, обаче в някакъв сайт бях прочела, че такива лекарства не трябва да ги спреш, ако ги спреш може да влияят зле на бебето. Аз бях прочела, че ако ги спреш влияе зле на умственото развитие и ме хвана страх. Но не можах да разбера дали лекарствата също имат някакви лоши ефекти върху бебето.

# 66
  • София
Моят съвет е за адекватни лекарства, а не добавки. И не се спират при бременност.

# 67
Това лекарство сарита може да ми направи ли нещо ? Искам да знам дали след като пия тези хапчета мога да забременея

# 68
Ани, това е добавка с витамини. Преди да тръгнеш да забременяваш си оправи TSH - трябва да е около 2.0, нещо което ще се случи успешно и в кратък срок само с лекарство, не с добавки. Имаш и поликистоза, трябва да приемаш нещо и за нея. Намери си читав лекар.

# 69
  • София
Нищо не може да ти направи добавката, но няма и да ти регулира щитовидната.
Иначе можеш да забременееш, но с това ТСХ и с поликистозата - трудно.
Иди при репродуктивен ендокринолог и му обясни, че целиш бързо забременяване, за да вземе наистина сериозни мерки.

# 70
Ани, това е добавка с витамини. Преди да тръгнеш да забременяваш си оправи TSH - трябва да е около 2.0, нещо което ще се случи успешно и в кратък срок само с лекарство, не с добавки. Имаш и поликистоза, трябва да приемаш нещо и за нея. Намери си читав лекар.
Ако е над 2 никога ли няма да стане?

# 71
  • София
Медицината не е математика. И с високо ТСХ може да се забременее, но при него има 2 пречки: 1. от щитовидната жлеза много зависи качеството на яйцелетките; 2. щитовидните проблеми обичайно водят до проблеми със задържането на бременността и често са причина за спонтанни аборти.
Въпросът не е да забременееш, а да износиш и родиш здраво бебе.
И най-вече самата ти да си здрава.

# 72
Всички ходят при  ендокринолог и казват ,че са доволни тук в града ,то е само един ..тя нищо не ми каза за поликистоза каза ми само за захарта че е висока и щитовидната, каза да ги пия 3 месеца без прекъсвания , да спазвам диета ,да ходя повече да има движения тъй като съм с наднормено тегло , и като направя 3 месеца да ида при нея на преглед каза ,че било ще се регулират хормоните ще ми спре и окосмяването , искам да ви попитам към кого да се обърна за поликистоза към гинеколог ли ? Нямам редовен цикъл и ме е страх да не стане нещо да немога да забременея на 23 години съм .....😔

# 73
Нека ти пусне допълнителни изследвания за щитовидната и да ти изпише хормон. С добавки само ще изгубиш време. Иначе за поликистозата (двойно по-високото LH) тя е често срещана при хора с инсулинова резистентност, която пък е обвързана със щитовидната жлеза. Затова първо трябва да се заемеш с нея. После много е важно да изхвърлиш всякаква добавена захар, бели брашна, бели хлябове, печива, всички зеленчуци, които растат под земята и голяма част от плодовете от храната си. Потърси си някакъв кето/нисковъглехидратен режим и го спъвай - не просто диета, а начин на хранене. Изключително важно е какво се яде и дали приемаш всичко необходимо като нутриенти. Относно спорта - трябва да комбинираш леко кардио със силови тренировки (собствена тежест/допълнителни тежести)
Кажи на ендокринолога, че искаш да забременееш скоро и искаш всичко да е под конец до тогава, за да си спокойна. Намери си и добър местен гинеколог.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:01 от hardcandy

# 74
Много благодаря , но в моят град е само един ендокринолог , тя ми каза ,че всичко ще се регулира и след 3 месеца да отида на преглед пак при нея аз от вчера започнах да ги пия ... 😔😔😔Много съм неспокойна и не знам дали ще се получи , правя някаква диета , ще правя упражнения , за тези 3 месеца ще видим какво ще стане и дали ще се регулира 😔😔😔😔

Общи условия

Активация на акаунт