Каква беше причината, заради която не можахте да забременеете лесно?

• 5 586
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Щом смята, че на 32 му е късно, да започва с изследванията.
Иначе възрастта му е съвсем нормална, дори към ранна по тенденциите от последните десетилетия.

# 46
Ако се притеснява, много хора и преди мен предложиха - спермограма . Ако вс е ок, както сигурно ще е, може да премахне малко напрежение и да си продължите както преди Simple Smile

Притеснена ли ти изглежда? Като гледам отговорите ѝ, яеднага реши, че въобще няма нужда да ходи на гинеколог.

# 47
  • Банско
При нас нямаше реална причина и до ден днешен сме топ на изследвания, перфектна спермограма,  нямам кисти, нямам болести, живеем супер здравословно и пак  2, 3 години изгубихме време за опити за второ. Накрая ми дойде много и направо инвитро в Турция. Сега на 36 с успех от първия път и в очакване.

# 48
Да не пропускате ден не е най-добрата стратегия. Опитайте с три пъти седмично.
Благодаря отново за отговора, аз мислех, че ако пробваш всеки ден ще е гарантирано, но не било така, а било както казвате вие Relaxed

# 49
Всеки ден си е най-добрата стратегия, но не всеки цикъл ще се получи

# 50
Причината рядко е една.
За мен стресът е една от най-важните причини.Макар не всеки човек да му влияе чак толкова.
От друга страна 4 месеца не е нищо.
При мен причините бяха, че съм имала нелекувано възпаление - искам дебело да подчертая, че за близо 4 години направих пътека до няколко от най-уважаваните специалисти и никой от тях не ми каза това. Накрая намерих един възрастен доктор, опитен, който ме прегледа и каза : " Как така до сега не е лекувано това?".
Човекът почина, но аз цял живот ще благославям този момент и , че го срещнах.
Другата причина при мен беше, че матката е обърната назад, вместо нормалното положение напред.
При обърната матка става по-трудно.
Общо взето след като свърши всичко не ставаш, не хукваш към банята, ами си лежиш и даже си поставяш една възглавница под дупето, за да може да се стече всичко навътре.
Знам, че на някои хора може да им е много смешно, но това е.
Имам приятелка, която забременя  след дългогодишни опити, след като някой я беше научил да застава в разни пози след това за около поне 30 минути с крака вдигнати на стената, правеше "поза свещ" ( не знам да обяснявам ли, в училище ни караха да правим такива неща по физическо).
В някои случаи причините не са някакви грандиозни, а най-простички.
Успех пожелавам от сърце, щом детето е желано.
Вярвам, че ще стане и 4 месеца наистина не е нищо.

Здравейте,
Надявам се въпросът ми не е прекалено личен, но бихте ли споделили какво е било възпалението, което другите доктори са оставили нелекувано?

Благодаря!

# 51
Здравейте от 2 месеца с мъжа ми правим опити за бебе не следя никакви дати, таа неуспешни са опитите. Ходих на гинеколог направи ми изследвания пролактина ми излезе висок (540.000) , естрадиола нисък ( 13,700) и прогостерона ми нисък 0,241. отидох пак при нея да ми види резултатите и ми каза да сме почвали опити за бебе иначе нямало да ни се получи и не ми изписа нищо.Въпроса ми е следният има ли вероятност да не мога да забременея никога?

# 52
Два месеца нищо не са. На колко сте години? Ако под 35 - поне година опити. Ако над - 6 месеца.

А и защо автоматично решихте, че ако има проблем, той ще е във вас? Мъжът също може да има проблем

# 53
Здравейте от 2 месеца с мъжа ми правим опити за бебе не следя никакви дати, таа неуспешни са опитите. Ходих на гинеколог направи ми изследвания пролактина ми излезе висок (540.000) , естрадиола нисък ( 13,700) и прогостерона ми нисък 0,241. отидох пак при нея да ми види резултатите и ми каза да сме почвали опити за бебе иначе нямало да ни се получи и не ми изписа нищо.Въпроса ми е следният има ли вероятност да не мога да забременея никога?
С тия 3 изследвани неща и два месеца опити не знам как влизате в тая релса на мисъл, че няма да забременеете никога. Ако след 6-8 месеца няма резултат се започва с разследване на евентуалните причини - проходимост на тръби, оглед на маточна кухина, изследване на хормони, проследяване на овулация, задължителна спермограма.

# 54
  • София
Естардиолът и прогестеронът се изследват на определени дни от цикъла и се гледа динамиката им и съотношенията, а не се пускат еднократно.
Пролактинът пък се изследва в различно време и след поне 20 Мин пълен покой преди вземане на пробата, както и без физическо напрежение, без притеснения и без секс в последните 48 часа.
Иначе да, според възрастта се изчаква известен период и после се почва със спермограма и цветна снимка, а чак след това и с други изследвания.

# 55

Амх правили ли сте? Разширена спермограма на мъжа? Някои жени имат ПКЯ или ендометриоза...някои проблеми със щитовидната жлеза. Тези неща изключени ли са при вас? Само пролактина и естрадиола не са решаващи...
и да знаете бебето няма да дойде, когато ви е фикс идея или го виждате като нещо, което трябва на момента да дойде. То си знае кога да дойде...не насилвайте нещата, но си следете здравето. Желая пухкави бебенца на всички борбени жени и всички, които желаят да имат.

# 56
Няма защо да си пуска АМХ, в темата за АМХ съм дала линк защо. АМХ е нужен само ако ще се прави ин витро, няма отношение към естественото забременяване

# 57
Здравейте! Юли месец 2024 ходих на гинеколог , защото няколко месеца нямах цикъл
И гинеколожката ме провери на ехограф , след това каза да ходя на изследвания за хормоните защото имам мазна коса , качване на килограми близо 86 кг съм ,окосмяване на всякъде.. пуснах изследванията закарах ги при нея и тя ги провери оказа се високи хормони тестостерон 2,80 и нещо беше ...изписа ми хапчета за предизвикване на цикъла да ги пия 5 дни и след тези 5 дни да ида на преглед при нея за да види дали ми е дошъл цикъла ай независимо дали е дошъл или не да ида при нея , пих тези хапчета и ми дойде цикъла отидох при нея и тя ми изписа едни хапчета Diane35 мисля ,че бяха противозачатъчни каза ,че от тях ще ми се регулират хормоните ..  обаче ходих в всички аптеки в града и ги нямаше на нито една аптека даже неможе да се поръчат и така и се отказах да ги взема също така гинеколожката ми каза ,че не съм за при нея , а за изследване на щитовидната жлеза , но така и до днес не отидох за щитовидната,та въпросът ми е правим опити за бебе и то от няколко месеца ,но не ни се получава възможно ли е от щитовидната и хормоните да ми пречат на зачеването...

# 58
Най-дългото изречение беше тоя пост.
Ако не идете на всички нужни лекари, не направите всички изследвания, не почнете някаква терапия и не вземете мерки за подобряване на състоянието си… тия опити са загуба на време.

# 59
Да, записах си час , за щитовидната жлеза!

Общи условия

Активация на акаунт