Случка на паркинг.

• 10 464
  • 251
  •   1
Отговори
# 165
Може и нарочно да я е затапил, /щом тя и има такова усещане, понякога този нюанс се долавя и без думи, интуиция някаква/, но  с възпитателен ефект, който явно работи, защото тя едва ли втори път ще паркира толкова до края на линия...та проработило е, си мисля.
Вече си има обеца на ухото и ще знае занапред как да паркира, за да няма подобни неприятности Simple Smile

# 166
Може и нарочно да я е затапил, /щом тя и има такова усещане, понякога този нюанс се долавя и без думи, интуиция някаква/, но  с възпитателен ефект, който явно работи, защото тя едва ли втори път ще паркира толкова до края на линия...та проработило е, си мисля.
Вече си има обеца на ухото и ще знае занапред как да паркира, за да няма подобни неприятности Simple Smile
То това не е гаранция. Може да не й е давал урок, а просто да си е нагъл и несъобразителен. Толкова хора ежедневно запушват други пред гаражите им, където е очевидно, че не се паркира, пък какво остава за гаранции, че на паркинг някой няма да паркира на 5 см от нея. Повечето не се съобразяват, или защото нямат акъла да го направят, или защото не са възпитани да го правят.

# 167
Кое не е гаранция? Ефекта ли..я я питай пак ли така ще паркира , или ще има едно наум и ще оглежда повечко...за нея говоря аз, не за другите и причините...и за ефекта от това и поуката от случката.

# 168
Може и нарочно да я е затапил, /щом тя и има такова усещане, понякога този нюанс се долавя и без думи, интуиция някаква/, но  с възпитателен ефект, който явно работи, защото тя едва ли втори път ще паркира толкова до края на линия...та проработило е, си мисля.
За това не е гаранция. Има си хора, които пак ще паркират близо до нея или ще я запушват, независимо тя колко перфектно е паркирала. Някои хора просто са несъобразителни и невежи. Пък тя нека си пакрира максимално добре за нейната си съвест, но това не й гарантира, че някой нагъл няма да се залепи за нея.
Въпросът е кой ще превъзпита наглеците. Ако онзи беше запушил някой друг тип, а не авторката-маргаритка, колата му можеше да е издрана и счупена. Пито, платено, и да видим дали възпитателният ефект нямаше да е за лепналия се.

# 169
Ама нея никой не я е запушил неправомерно. Тя е паркирала на лошо място (имало някакви тръби) и после те не са се виждали. Идващият може само да е видял "женско паркиране" и да е решил да даде урок (и това е вариант), а може и просто улисан в своите мисли да си е паркирал в средата на очертанията и да си е замислил. Аз имам от онези камери, които показват изглед отгоре на колата и се намествам по нея, като гледам да съм в средата. Може и да не обърна внимание колко съм близо до съседа, а може и да приема, че просто това е поредният тесен паркинг.

# 170
За това не е гаранция. Има си хора, които пак ще паркират близо до нея или ще я запушват, независимо тя колко перфектно е паркирала. Някои хора просто са несъобразителни и невежи. Пък тя нека си пакрира максимално добре за нейната си съвест, но това не й гарантира, че някой нагъл няма да се залепи за нея.
Въпросът е кой ще превъзпита наглеците. Ако онзи беше запушил някой друг тип, а не авторката-маргаритка, колата му можеше да е издрана и счупена. Пито, платено, и да видим дали възпитателният ефект нямаше да е за лепналия се.

За нейното поведение в бъдеще говоря аз, за трети път пояснявам. Тя си отговаря за себе си. Над поведението на другите няма контрол. Ще си коригира начина на паркира, а това не е малко. И да , вярвам, че като паркира правилно, тези, които имат навика да възпитават, поне те няма вече да я затапват.

# 171
  • София
Несъобразителното паркиране е тръгнало от нея. Но е очаквала следващите да са съобразителни. Според мен нямаше толкова да го мисли, ако беше уверена, че е била в правото си. А иначе, на пътя има всякакви - и нейната кола някой може да издраска, защото е паркирала толкова близко до линията, че да трябва и съседната кола да се измести заради нея. Човек най-добре да си паркира правилно, останалото вече не зависи от него.

# 172
Скрит текст:
За нейното поведение в бъдеще говоря аз, за трети път пояснявам. Тя си отговаря за себе си. Над поведението на другите няма контрол. Ще си коригира начина на паркира, а това не е малко. И да , вярвам, че като паркира правилно, тези, които имат навика да възпитават, поне те няма вече да я затапват.
Да де, това ясно. Но казвам, че не се знае този, който я е затапил, дали го е направил, за да й дава урок или просто защото не гледа като паркира и не го интересува съседът му, да има място. При все че идва втори и има много друг избор за паркиране. Затова за пореден път казвам, че хората масово са несъобразителни - къде от егоцентризъм, къде от липса на акъл и възпитание.
Несъобразителното паркиране е тръгнало от нея. Но е очаквала следващите да са съобразителни. Според мен нямаше толкова да го мисли, ако беше уверена, че е била в правото си. А иначе, на пътя има всякакви - и нейната кола някой може да издраска, защото е паркирала толкова близко до линията, че да трябва и съседната кола да се измести заради нея. Човек най-добре да си паркира правилно, останалото вече не зависи от него.
Тя е била в очертанията си. Той също. Но проблем има. Значи човек е добре и да има малко работещ чип в главата и да е съобразителен, защото понякога законите наваксват по-късно, за да отразят необходимост, която вече съществува в социума. Пространствената ориентация, моралът, сговорчивостта и съобразяването правят нещата много по-добри.
Много неща не са незаконни, но са в пречка и нараняват. Далеч не говорим само за паркинги.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 10:54 от Linda*kiss

# 173
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Янтра, при мен глупости и т.н. не съществуват. Казвам какво виждам в реалността всеки ден с години. Явно не живееш в София, не шофираш в София, и изобщо не шофираш, навярно за добро.
Не се хаби толкова и не се старай. Изобщо нямам време и желание да ти чета целия ферман, да влизам в линкове, да чета и да ти отговарям, какво остава оборвам. Чепкай се с някой друг. Wink
За София си прав, иначе шофирам всеки ден. Доводи нямаш.
В Пловдив шофирането и трафика са по тегави, отколкото в София.
Янтра, уникално търпение имаш.

# 174
От постовете на авторката стана ясно, че другият шофьор нито е бил нагъл, нито невъзпитан при срещата си с нея. Едва ли е искал да я "научи". Щом е бил със служебна кола може да е доставял нещо и също да е искал място до входа (само гадая за нейните мотиви). Тя не е съобразила, че ако някой паркира до нея няма да може да влезе, а ситуацията на подобни места се мени за минути (пълно/празно). Когато няма 100% крив и 100% прав не се вика.

# 175
  • София
Като заизисква някой колегиалност и съобразителност, ясно  ми е че своята част от тези неща ги е пропуснал по трасето. На всички ни се е случвало някой шофьор да направи нещо тъпо и да се развика ти що не ме пусна/не ми направи място и тн. Няма драма, едва ли авторката нещо му е накривила на човека, но пък ще знае да не разчита на останалите, а сама да се погрижи да паркира нормално, ако и да не е точно пред вратата на мола.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 14:26 от Нелка*

# 176
А понякога и виновният не се усеща и се чувства онеправдан. Наскоро приближавам кръстовище, отляво идва някаква лелка без предимство, вижда ме, че идвам и би трябвало да прецени, че не може да мине и трябва да ме изчака, но вместо това дава мръсна газ за да завие пред да стигна до кръстовището. Успява донякъде, но заради скоростта не може да вземе плътно завоя, а навлиза в моето платно за челен сблъсък. Не се блъснахме, защото скочих на спирачките, но като и свирнах направи такава възмутена физиономия със съответните жестове, демек какво искам...
Впрочем там е тясно и даже и съвсем бавно завоят не може да се вземе без да се натресеш в идващия с предимство и всички шофьори изчакват. Но лелката направи две грешки.

# 177
Аз ли не разбрах, вие се дразните, че е имало много места на паркинга в мола, но някакъв си човек е спрял точно до вас - при положение, че той си е паркирал колата абсолютно правилно по вашите думи.
Ако е имало толкова много места в даден момент, вие защо спряхте по този начин?
Виждайки, че не сте права, защо крещяхте и викахте по човека, при положение, че вие не сте паркирали, както трябва?
Този мъж е нечий съпруг, баща и вие опитахте да го унизите, въпреки, че вие сте не по правилата.
А той може дори да не е видял в момента, да е станало случайно точно така, но вие излизате, започвате да крещите, той как да ви отговори : ами спрял си е в очертанията, точно както трябва. Принципът е следният : паркинга е на всички, човека има право да си спре, където иска, особено при положение, че е спрял точно , както трябва, а не на ръба на очертанията.
Вие си влизате през другата врата и си мълчите, защото "спирам, както мога" не е във ваша услуга в случая.
Започвам да се изумявам, колко изнервени са станали хората и как всеки държи да се изкара безпогрешен. Дори точно тези, които са сгрешили крещят и се налагат  , как са "безгрешни".

Не сте права, а за това, че сте крещяла на човека, трябва да ви е срам, а не да пишете по форумите в опити да си докажете, че сте права. Не сте.
Айде бе. Голямият кавалер, ако.му.се направи и поне намек, ще премести колата, не да се оправдава като селски пръч. Дори и да не е сам. Като гледа очертанията, не означава, че е постъпил правилно. Дребна.селска душичка само може да постъпи така. Ама на такива, също им намират майстора, има си номера и за тях. Голям кеф, че бил в очертанията. Палячо.  И на бремена жена, ако беше в случая, ли щеше да сочи очертанията. Опс, забравям, че явно байганьовщината за някои е достойно държание. Все пак, българските мъже не са от най-възпитаните. И някой вкъщи, все пак ги търпи, и дори може би се гордее с поведението им. Мен щеше да ме хване срам, ако съм в компанията на дребнавец като този екземпляр.

# 178
  • София
Тя му крещяла като изоглавена, а той трябвало да бъде кавалер! Тя е можело да се държи като дама и да го помоли да ѝ направи място, можело е тогава и кавалерски да постъпи.
С каруцарски методи - по каруцарски.

# 179
За толкова изисквания към света, какво се предлага насреща - викове и скандал за нещо, за което е трябвало просто да каже "извинете, спрях зле, бихте ли преместили колата си".
Поне е имала късмет насреща да не е индивид със същата агресивна настройка, че щяхме да ги гледаме по новините.

Общи условия

Активация на акаунт