WIZZAIR - 48

• 37 559
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
Метеорологични са причините.

Къде проверявате на какво се дължи закъснението ? В Бари излитат и кацат самолети, леко прегърмя към 15ч, но паднаха 5 капки дъжд. В София май също метериологичните условия не са лоши.

# 256
  • Milano
Гледах новините
Петте капки дъжд са довели до авария и блокирани влакове, в т.ч. и в Палезе.

https://www.telebari.it/attualita/175682-maltempo-nel-barese-nub … palese-video.html

Просто предположих.

Ики сайта на летището за момента дава час на пристигане от София 02.50ч, а на излитане от Бари в 03.25ч.

Вие си пробвайте за иск.

# 257
  • София
Самолетът е летял днес първо София - Женева - София, след това София - Неапол - София и последно София - Бари - София.
Голямото закъснение е било в Неапол. Излетял е оттам с 5 часа закъснение - в 21.30 вместо 16.30. Други самолети в Неапол през всичките тези часове са кацали и излитали навреме или с обичайни малки закъснения.

# 258
  • Milano
Ето от новините:

https://mediasetinfinity.mediaset.it/video/tg5/ecco-i-temporali- … _F312970801987C04

Над Рим, Пулия и т.н. други области времето не е било прекрасно.

# 259
Чакаме самолетът от Неапол да кацне в София в 23,50 ч., след което да се надяваме да излети за Бари.
Благодаря ви, приятели. Успокоявате ме.

Ще пробваме за обезщетение като се приберат децата, за първи път ни се случва такова нещо, пуст късмет.

# 260
Гледах новините
Петте капки дъжд са довели до авария и блокирани влакове, в т.ч. и в Палезе.

https://www.telebari.it/attualita/175682-maltempo-nel-barese-nub … palese-video.html

Просто предположих.

Ики сайта на летището за момента дава час на пристигане от София 02.50ч, а на излитане от Бари в 03.25ч.

Вие си пробвайте за иск.

Сега погледнах къде е Палезе. Не е изключение да се излее на едно място небето, а на 10-15 км да няма нищо. Пак казвам притъмня, гърмя, прекапа, но толкова. Бяхме в центъра цял ден.
А и щом закъснението тръгва от полета в Неапол, изглежда не бурята в Палезе е причината.
След като 4 пъти ми смениха часа, вече се надявам просто да няма повече промени.

# 261
  • Milano
Написах за Палезе, защото летището е там - международно летище Бари-Палезе "К.Войтила".
Случва се някъде в града да не вали, другаде да се излее порой.
Самолетите не се телепортират от точка до точка.
Пожелавам ви скорошно излитане!😉

# 262
Ще пробваме за обезщетение като се приберат децата,
Няма как да има обезщетение, щом причините са метеорологични.
Метеорологични са причините.
И закъснението не е 25 часа. След полунощ датата се сменя и затова ви дава 4 септември, 00.10 ч, това е тази вечер. Не е след едно денонощие!
Второто особено за 25 часа закъснение направо ме изправи на нокти. Да видим къде ще му излезе края.

# 263
  • София
Нашият Wizz полет на 2-ри август беше София-Ираклион и при чудесно време беше обявен като закъснял поради “лоши метеорологични условия в Западна Европа”. Като пуснахме номера на полета, то той беше летял къде ли не София - Париж Бове - София, там беше позакъснял. После обаче с часове беше закъснял от София за Шарлероа и обратно от Шарлероа до София. Когато излетяхме с повече от 3 часа закъснение, кацнахме 4 минути преди тричасовото закъснение от кацане. На мен също ми се случи за първи път такова по-голямо закъснение, но пък преди 4 дни на Бергамо видях с очите си как конкурентите кацат със закъснение откъде ли не, докато пътниците слизат от самолета - нас, излитащите ни наредиха на пистата и само се смени екипажа за 5 минути и ни качиха нас. Преди това на едно от кафетата на летището два екипажа италианци седяха и чакаха, защото бяха пристигнали за смяна, но самолетите им закъсняваха и проверяваха на мобилните си устройства кога евентуално ще кацнат машините им, за да си поемат смяната. За нас кофти като пътници, но и за тях също, защото закъснението им удължава смяната.

# 264
Само че в случая видяхте във видеото за каква буря иде реч.  А и да няма дъжд, силен вятър (може и да не е в района точно на летището и пътниците да не знаят за него) също е "метеорологична причина".

# 265
Вторият смс от скрийншота наистина е за 25 часа закъснение. После вече в третия смс е това за малко след полунощ, което явно също няма да е истина, така като гледам.

А къде гледахте, че е летял до Неапол? Аз хвърлих един бърз поглед, че бях на работа,но на мен ми излезе, че е летял до Тел Авив, Ереван и Дортмунд. Както и да е, няма голямо значение. При всяко положение си подайте иск, нищо не губите. Скандално е това. Отделно и екипажите не могат да си надвишават смяната и при такива големи закъснения като нищо последния за деня полет може да изгори, ако смяната им е изтекла и няма друг екипаж (а не ми се струва, че се прескачат в толкова заети отпускарски месеци). Не казвам, че ще стане така, а че не е невъзможно, и при всяко положение си подайте иск. Райънеър се оправдават с ATC, Уиз - с времето, но не се отказвайте. Отнема 5 минути през сайта, а ако ви откажат, подайте и през фирма.

# 266
Вторият смс от скрийншота наистина е за 25 часа закъснение.
Веднъж на о-в Миконос чаках полета си за София (Уизеър, около 22.50 по разписание в неделя), духаше доста силен вятър. На гейта всички получихме почти едновременно СМСи, че новият час е 23.10, но на следващия ден. В началото явно малко хора забелязаха разликата в датата, просто мислеха, че става въпрос за 20 мин. закъснение, после се започна едно шушукане "трябва хотел да ни осигурят", "ще искаме обезщетение", едни младежи казваха "купооон, айде връщаме се, отиваме на дискотека"... хаха, хора без работа и грижи. На другата сутрин аз трябваше да съм на работа, в София, в понеделник. Някой влезе във Flight Radar 24 и проследи полета, към острова наближаваше самолет от София, малко кръжа, но кацна. След полунощ излетяхме благополучно за София, само с час и половина закъснение. Но бая се люлееше самолетът, докато се изкачва. Почти ураганен вятър.

# 267
  • Milano
Много неприятно е това.
При нас нашумя много един случай за туристи, връщащи се в Рим от Мадейра на 15/08.
Уиз отменя полета поради силен вятър и ги оставя да се оправят. Свободен полет имало чак на 29/08.
После им организираха полет за връщане (не помня кой) след 3 дни. Бяха си търсили сами хотели, места почти нямало, поради сезона в разгара си, а наличните били на космически цени (висок клас хотели) - за 3 нощи бяха платили между 1700 и 2000 евро.
Другите пък ги бяха пренасочили към Фуншал и те не можеха да се върнат.
И така...има и по-зле.

# 268
  • София
Ето моето разминаване от онзи ден в снимки като това се отнася за конкурента, но при Wizz положението е същото. На имейл получих този час:
Скрит текст:
На таблото през цялото време беше този плюс/минус 2 минути:
Скрит текст:
И в крайна сметка тръгна по средата между двата обявени нови часа, но аз вече съм щастлива когато излетя, особено връщането обратно до Милано за нощувка в случая би ми било хамалогия.

# 269
Във flight radar видях това за Неапол. В последствие смениха номера на самолета. 9H-WAO беше първоначално.
Тук на летището се чу, че причината била инфаркт на пътник.. дали е така не знам..

Общи условия

Активация на акаунт