WIZZAIR - 48

• 37 563
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Iki70 Надявам се децата да са се прибрали благополучно и това да остане само спомен за който после да разказват.
Това със закъснението при мен би бил по-добрият вариант. При нас беше напълно отменен полета от Бергамо без да имаме вариант за връщане от там. След като ни оставиха да се оправяме сами се наложи да си купим билети през Истанбул, като цената на билетите беше все едно пътувахме да USA. Наложи се да нощуваме в Истанбул и след повече от 24 часа се прибрахме в БГ.
Вчера получих писмо от тях, че ще ни възстановят разходите за самолетните билети, но хотела и другите разходи си останаха за наша сметка. Както и да е, важното е, че поне билетите ще платят. Иска за възстановяване на разходите го подадох през тяхната страница и не съм ползвала посредник.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 13:46 от mrancho

# 271
  • София
Вторият смс от скрийншота наистина е за 25 часа закъснение. После вече в третия смс е това за малко след полунощ, което явно също няма да е истина, така като гледам.

А къде гледахте, че е летял до Неапол? Аз хвърлих един бърз поглед, че бях на работа,но на мен ми излезе, че е летял до Тел Авив, Ереван и Дортмунд....
Правилно се ориентираш, Флайтрадар.
Първоначално, когато коментирахме казуса снощи трябваше да лети този от Неапол. След това в оперативен порядък са сменили самолета и е летял този от Дортмунд, да.
И за пилотите е вярно - много са строги изискванията за работното им време, а и наличните са ограничен брой.

# 272
Споделям ви-децата трябваше да излетят от София за Бари в 19,45 ч.местно време, а излетяха в 2,30 ч през нощта.
Отидоха на почивка/екскурзия в Бари и околности. Кофти начало, дай Боже да се завърнат другия вторник без такива закъснения.
Едва ли ще ми одобрят иска за обезщетение като аз не фигурирам като пътник и през моя профил е направена резервацията.
Благодаря на всички за включванията и съветите. Вярно е, че си отвисяха, но все пак след 7 часа излетяха.

# 273
По-добре със 7 часа закъснение, но важното е, че са се върнали живи и здрави през нощта.  При лошо време не е добре да се поема риск да се излита. Представете си какво може да стане... и тогава сто пъти повече ще предпочетете 7-те часа закъснение или дори с дни закъснение, само и само да се върнат живи и здрави.

# 274
  • София
И ние ще се връщаме във вторник от Италия, но от Неапол. Дано в Бари времето да е по-хубаво, защото за района на Неапол не е много обещаваща прогнозата, а точно за вторник дават цял ден бури. А ние имаме и кратко пътуване с кораб сутринта. Остава ми да се надявам, че няма да познаят синоптиците и времето ще е по-добро от очакваното.

# 275
Подайте за иск, ако ви откажат пробвайте и през фирма посредник. Няма значение на чие име е профила, подава се от пътниците в резервацията. Много често при подаден иск без посредник отговарят, че закъснението е по независещи от тях причини, после чрез посредник изплащат.
Пробвайте, нищо не губите!

# 276
  • Milano
Миленка, много е рано да се проектирате чак след седмица в прогнозата.
За момента през нощта и утре се дават силни валежи на север, в Тоскана, Лацио и Кампания.

# 277
  • София
regina, знам, че е така, просто се страхувам да има бури, а аз да трябва да летя. Иначе прогнозата я променят по няколко пъти на ден. А ние се надяваме да ходим на плаж на Иския. Но каквото - такова. След миналогодишните валежи в Гърция нещо се наплаших от лошо време в началото на септември. Важното е да се върнем живи и здрави.

# 278
Здравейте, възможно ли е въпреки, че нямаме запазени места да може да се чекираме онлайн? Пътуването ни е в неделя, системата ми казва, че "онлайн чекирането е налично".

# 279
  • София
Здравейте, възможно ли е въпреки, че нямаме запазени места да може да се чекираме онлайн? Пътуването ни е в неделя, системата ми казва, че "онлайн чекирането е налично".
Изчакайте 24 часа преди полета. Иначе е възможно и сега, но ще иска да платите за места.

# 280
  • София

Чекирането може да е налично за хората, които имат закупени места. Вие спокойно се чекирате онлайн 24 часа преди часа на излитането, т.е. във вашия случай в събота.

# 281
Благодаря много!

# 282
Много неприятно е това.
При нас нашумя много един случай за туристи, връщащи се в Рим от Мадейра на 15/08.
Уиз отменя полета поради силен вятър и ги оставя да се оправят. Свободен полет имало чак на 29/08.
После им организираха полет за връщане (не помня кой) след 3 дни. Бяха си търсили сами хотели, места почти нямало, поради сезона в разгара си, а наличните били на космически цени (висок клас хотели) - за 3 нощи бяха платили между 1700 и 2000 евро.
Другите пък ги бяха пренасочили към Фуншал и те не можеха да се върнат.
И така...има и по-зле.
Ако има други опериращи по време на "лошото време" самолети на това място/летище, това въобще не може да се използва като оправдание. Купува се билет за друга авиокомпания, за да се прибереш навреме и да си на другия ден на работа и се представя фактурата за направения разход поради отменения полет в иска за връщане на сумата.
Ако другите компании летят в лошо време, на един съд как ще издържи това оправдание на Уиз? Никак...

# 283
Не е съвсем така, понеже различните компании имат различни указания към пилотите (примерно на допустимия попътен вятър или за стойности на crosswind и други). Не е универсално за всички, така че винаги мога да се оправдаят и да си намерят вратичка, че са преценили, че е по-безопасно. Друг е въпросът, че си спомням една жестока буря над София и с колегите бяхме отворили да гледаме точно Флайтрадар да видим каква е ситуацията на летището. 4-5 самолета кръжаха и изчакваха още в Сърбия бурята да отмине, и точно самолет на Уизеър беше единственият, който си мина като на парад и кацна насред бурята. Та не знам какви са им указанията, но винаги могат да си измият ръцете с тях. С което, да подчертая дебело, не казвам да не си търсите правата, мен лично много ме ядосват в последно време (вече 45 дни чакам да се натуткат да ми отговорят на последния иск, понеже явно се чудят как да извъртят да ми откажат обезщетение, но не могат да измислят за какво да се хванат, за да не ми платят). Задължително пробвайте.

Миленка, няма страшно. И пилотите имат семейства и деца, и те имат интерес да се приберат живи и здрави. Ще се изумите с какви радари за времето работят и с каква точност виждат бурите пред себе си, за да ги избегнат или изчакат. Единици са самоубийците като онзи, дето кацна в София в е*ати бурята, огромната част работят по установени стандарти и винаги имат достатъчно гориво както да изчакат известно време, така и да стигнат до алтернативното летище, зададено в летателния им план (или дори до второто такова, по-далечното, което са задали при очаквано лошо време в дестинацията им). Няма страшно, самолетите са прекрасни и много добре замислени машини, даже в общия случай са идиотоустойчиви.

# 284
Единици са самоубийците като онзи, дето кацна в София в е*ати бурята
За кой случай става въпрос? Дайте малко инфо, плс. Коя година? Полет откъде?

Общи условия

Активация на акаунт