Извънматочна или спонтанен аборт?

• 792
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, не знам въпросът ми дали е за тази тема, но ще го задам.. На 7ми ден закъснение съм с положителен кръвет тест, ЧХГ 585.2. От 5,6 дена вече съм с болки в корема и кръста ниско долу по-средата, като ПМС са, но доста по-силни и остри. Ходих на гинеколог, но каза, че не се вижда нищо все още, нито пък нещо притеснително. Мога да спя само по гръб, завъртя ли се на ляво или на дясно ме заболява,през 2ч се будя от болка, а от днес вече как стана от леглото и веднага ме прорязва и трябва да легна. Пия но шпа, но не виждам ефект, болката си продължава, от снощи слагам вагинално и утрогестан 300 . Имате ли идея какво може да е, случвало ли се е на някой, за нормално не знам дали е нормално и ме е страх да не са индикации за извънматочна бременност или спонтанен аборт, няма зацапване, нито кръв. Благодаря, предварително за отговорите Simple Smile

# 1
Колко пъти пускахте ЧХГ? До колкото знам, при нормална бременност трябва да се увеличава двойно на 48 часа.
След положителен тест от 7-ми до 10ти ден би трябвало да се види сакче.

# 2
Вече за 3ти път, почнах с 76, на 2рия чхг-то ми беше 241.1,а от вчера 585.2,всички са правени през ден

# 3
Бременността изглежда доста вероятна при такива стойности.
Защо слагате Утрогестан? По назначение от лекар ли е?

# 4
Да, когато казах вчера отново за болките лекарката ми предписа утрогестан, каза, че матката ще се успокои,въпреки, че не е ли рано още да се разширява матката🙄

# 5
Да, когато казах вчера отново за болките лекарката ми предписа утрогестан, каза, че матката ще се успокои,въпреки, че не е ли рано още да се разширява матката🙄

Не съм сигурна, за това попитах. Хормоните правят чудеса с организма на жената, тепърва ще гледате и ще се чудите.
Много жени съобщават за някакви такива оплаквания, докато са чакали да им дойде цикъла, но всъщност са били бременни. Но чак такива болки, както вие описвате...
Дори да е извънматочна , няма как толкова рано да имате такива оплаквания. Така че успокойте се, полежавайте повечко. Тялото ви само ви подсказва, че е по-добре да си почивате сега.

# 6
Благодаря ви! Една идея се поуспокоих, но докато не мина поне първия преглед, ще го мисля. Надявам се наистина да е от нагаждащото ми се тяло с новостите, които се случват.

# 7
Щом сте били на гинеколог и не е казал за извънматочна, значи не е. Това се вижда поне от първи преглед.

Общи условия

Активация на акаунт