Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 160
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Тук съм и аз, как да не съм! 🤭
Фло, като се сетиш и имаш време, пусни ми сайта за килимите, мама прави ремонт и ще предстои купуване и на килим, та ще ми е от полза
Благодаря!
Дафиново листенце, какво стана с чистенето, идваха ли тези момчета за прозорците? Радвам се, че си по-добре вече!
Мъниче, само с каране се свиква, но мен завоите изключително много ме плашат, минавала съм само 2 пъти отиване и връщане през Шипка ... Но ужасно е, не са ми по вкуса хич... Има ли как да ги избегна, го правя!
Дунди, приятна почивка на вас!
Маги и Сети, прегръдкии! 🩷

Ние с дребчето сме при мама, а ММ дава дежурства през ден... Ама така е, който работи на графици си има почивни дни различни от нашите с дребчето...Днес правихме помен 3 месеца на татко, невероятно бързо се точи времето ... Много ни липсва на всички, много!
На едната ми шефка в разстояние от 6 дни в началото на месеца починаха и девер й, и брат й .. покрай нея и аз се връщах със спомени и много тъжно ми беше... Тази седмица, докато аз бях в отпуска пък на друга колежка мъжът й починал в Германия, бил международен шофьор, изпратила го здрав, прав, на път... Нямал никакви оплаквания .. внезапно станало.. на 53 год бил...Просто не знам, само за здраве се моля...

П.с. Мъниче, не можеш да си го представиш, защото и ТМ е на дежурства... Като видя графика и разбера, че аз почивам само уикенда, а той няма свободен такъв цял нито един в месеца...(Дали ще отстъпва, ще застъпва, или е резерва примерно) ядосвам се понякога.. 🤣🤣 Но след 11 години заедно с него май вече трябва да съм свикнала 🤣 аааа и още един плюс на новата работа, ще имам малко повече дни отпуск, та да компенсирам и да може да отпускарствам в делнични дни 🤭🤭

Лека вечер от мен, ще се включа пак тези дни! ❤️

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 21:54 от Мис Ю

# 121
Неделя - октомврийска топлина в домашното огнище.
Добро утро!

Колко много сте писали, браво!
Мис Ю - аз сама изчистих прозорците, тогава ви се оплаках и поисках номер на фирма, но за другия път, категорично ще викна фирма /запазвам си координатите, които ми даде/. По повод здравето - само за това се моля за всички около мен. За съжаление все повече млади хора си отиват.
Фло, детето си расте, тръгна на ясла началото на октомври, но за съжаление ходи по 2 дни и след това се разболява. Не знам какво да правим. Моят син и той много боледуваше, не ми се искаше и тя да е така, но ето, същото е. До яслата не беше боледувала. Дано се позакрепи, да се климатизира. Хем ми е мъчно, че трябва да ходи на ясла, хем знам, че няма как иначе, но това е положението.
Фло, моля те, пусни тук направо линка за килимите - аз имам нужда от пътечки за коридора и спалнята.
Мъниче, връщаш ме в годините, когато учех, работех, въртях домакинство и гледах дете - ние жените сме голяма сила, справяме се с всичко.
От няколко дни са ме обзели едни мисли, връщам се назад, обмислям и т.н., не ми харесва настроението в което съм изпаднала. Добре поне, че навън е слънчево, та да не се скапя съвсем.
Спирам с оплакванията Simple Smile
Желая ви хубав ден!

# 122
Здравейте, момичета. И аз вчера и днес почиствам по-основно, през седмицата нямам време и желание. Анализирах входните нива, сега подготвям нещо за 1 ноември, много бързо ми минават дните. Аз също преди години работех 2 дни, 2 почивах. Беше ми трудно, докато бяха малки децата, исках да  почивам през уикенда, да не работя на празници. Затова се преместих в училище, мислех, че е за малко, но си обичам работата и си останах.
Дафиново листенце, ти винаги си толкова позитивна, даваш ни чудесен старт на деня, ще мине този период, а внучката колко бързо порасна.
Слънчев ден от мен!

# 123
  • София
Дафиново листенце, не се тревожете за внучката. Така растат. Ако не и в яслата, ще боледува в градината, ако и дотогава е вкъщи - то ще е в училище. Моите са тръгнали съответно на 11, 12 и 13 месеца на ясли. Зорът беше до след първата зима. С най-малката имахме и втори такъв период - в първи клас (с двете ковидни години се изнежи в къщи).
Не знам как да помогна със "странните" мисли и настроения. Откриийте какво ви пречи. Аз уж нищо не промених кой знае колко с работата, но вече трети месец ми е много различно, спокойно и широко. Едва сега осъзнах колко ми е било натежало на предишното място.
Днес чистихме всички дружно. Пооправихме из къщи - и нека разхвърлянето започне сега!
Утре да ми стискате много палци, моля ви!!! Ще ми е бойното кръщение на работа, не че съм се сдухала, но все пак!!!
Хубава неделна вечер от мен и успешна и здрава седмица!

# 124
Здравейте и от мен. Фло чета Ви редовно но около мен нищо ново. Покрай новата работа започнах да вдигам кръвно и сега съм на хапове. Просто някой нещо ми се насъбраха на куп и явно там беше слабото място и изби. С Боян ,калпазан  имам проблеми относно поведени,имат си едно детенце на ВИП семейство което учи цялата група как се псува,как се показва среден пръст и всякакви цветни неща. И като цяло съм в един кръговрат от който някък не виждам излизане. Помрънках ,за което се извинявам. Желая една спокойна неделна вечер!

# 125
Дафиново листенце, това с яслата е така, но пак всичко е до организъм.. уверих се в това, няма деца, които не боледуват... Има такива, които боледуват повече и по-малко...всичко минава, но наистина си е напрежение
Лунно цвете, тъкмо си тръгвахме днес и дойде на ТМ брат му, че ще прави на майка ми комарник за една входна врата, мама се опита да му обясни от къде се знаем с теб 🤣 накрая аз му обясних 🤭
Маги, същото стана и при мен със смяната на работата... Рязко всичко стана спокойно и без никакви напрегнати моменти... Ааа и съвсем скоро тези дни установих, че бившата ми шефка ме махнала от фейсбук, не че ми е притрябвала де, бях я блокирала след като напуснах, но явно жената вече не ме понася хахаха и сама ме е махнала 🤣
Ние вече сме в подготовка за седмицата... Динамична се очертава... Детски рождени дни, коледна фотосесия, работилничка в градината... Всяка вечер сме едни ангажирани 🫣🫣🤣
Лека вечер! ❤️

# 126
  • София
Друго си е когато има с кого да си говориш. Grinning
МИС Ю и ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ,  изпишете kilimche.com  Ако искате да видите новите ми килими и коридорните пътеки напишете килим Renata. И пътеките са същия десен. Двата килима и двете пътеки - 5 м. и 1.5 м. обточени и доставка с Еконт до дома излезе 315 лв. Килимите са с размер 200/290 см и са по 105 лв. Пътеките са с ширина 60 см. и са по 11 лв. линеен метър. Обточването е някакви дребни пари. Турски са. Донесоха ми ги до вратата на апартамента. Доволна съм.
РАДИНКА, пази си нервите, Толкова си млада, а вече на хапчета за кръвно...Заслужават ли дразнителите да си разбиваш здравето заради тях?
На МАГИ и МИС Ю се радвам за положителната промяна в работата. Няма нищо по-добро от това сутрин да отивате с желание на работа, а вечер да се прибирате с желание у дома. Това е част от моята рецепта за щастие.
ЛУННО ЦВЕТЕ, ти си от щастливите хора, които обичат професията си. Какво стана с онова, проблемното момче? Надявам се да намериш път към сърцето му.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, ще отмине този период на боледуване. Всяко дете е различно. Моите деца изкараха много леко адаптирането в яслата и градината. Внукът ми почти всеки месец боледуваше и доста АБ изпи. Трите ми внучки бяха много здравички. Боледуваха изключително рядко. Не спирайте детенцето от яслата, няма да е все така.
МЪНИЧЕ, ще стискаме палци, като му дойде времето за изпита. Знам, че няма да ни посрамиш. Stuck Out Tongue Winking Eye
СЕТИ_БЕТИ, голям сладур е твоето момченце. Видях го във ФБ. Голяма навалица от госпожици ще бъде около него. Мисли му. Grinning
ДУНДИ, как е Красавичката? Поздрави я от мен. Heart
Днес, по-точно вчера, бяхме на село. Обрахме дюлата, почистих божурите, зазимихме къщата. Уж не сме работили много, а сега имам мускулна треска. Имам дюли за подаряване. Има ли желаещи?
Хайде, лека нощ и спокойни сънища. Hug

# 127
  • Пловдив
Добро утро от мен.
Да започна отзад напред. И аз съм поръчвала килими онлайн, не помня от кой сайт. Доволна съм. Съотношението цена-качество е добро.
Дафиново листенце, и моята госпожица боледуваше доста в началото. После детската лекарка ни препоръча да ѝ сложим ваксина, защото все беше с възпалени уши от грипните вируси. Не че не е боледувала след това, но не се стигаше до възпленията и до антибиотиците. Аз имах пълно доверие на детската лекарка на дететето. Това по отношение на ваксините, че нали все повече хора са против тях.  
Фло, девойката е добре, работи, изнесе се да живее с гаджето и се оправят сами. Чуваме се всеки ден по график. Като излезе от работа, ми звъни. Говорим си, докато крачи, т.е. правя ѝ компания, докато се прибере. Можеш да си свериш часовника по обаждането от понеделник до петък. Blush
В края на миналата седмица отскочихме до Гърция. Имах един подаръчен ваучер, който трябваше да оползотворя. Та се записахме на екскурзия до Солун и Метеора. Впечатленията са 50/50. Аз лично съм доволна от организацията, от посетените туристически обекти, от шофьора, от екскурзовода, но програмата е доста нотаварена, доста километри се нъвъртат, а там, където са нощувките, гърците много се излагат. Доста занижено нивото, позанемарени хотели, може би защото е посещавано място основно от българи и сърби. И, за съжаления, храната беше лоша, което за Гърция ме изуми. Даже други хора от групата споделиха, че се изтрепахме от път и останахме гладни. За следващия път ще знам да не се доверявам много много на групови зявки за храна. По-добре да си търсиш сам къде да хапнеш. И понеже месец преди това бяхме в Турция, та сравнението по отношение на обслужване и отношение към туристите не е в полза на Гърция. Скоро турците ще вземат туристите и на гърците, ако не си размърдат малко дупетата и мозъците.
Та имайки предвид, че не сме в първа младост, сега имам нужда от малко почивка. Мечтая да дойде събота, за да се понаспя.
Прекрасен ден на всички. Утрото при нас си е хладно, но пък слънцето вече изпече.
една лунна пътека и един изгрев от гръцкото море от мен
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 09:35 от dundi73

# 128
Добро утро!
"Тишината в Събота е различна. Нежна, небрежна, без излишна суета. Стъпва леко. Но не съвсем.
За да я чуеш. Или по скоро, за да я усетиш. И винаги оставя следи - ароматни. Тръгнеш ли след тях, потъваш в безвремие. А по кожата ти полепва блаженство. И ти става уютно. Усещаш как спокойствието прелива на топли вълни и те сгушва в прегръдката си. Защото избраната тишина е като завръщане у дома - там, където те чакат с любов и широка усмивка."

Леле, много сте писали, благодаря на всички за милите думи!
Дунди, много се радвам на пътуванията ви, браво!
Лунно цвете - децата си растат, и ние покрай тях Simple Smile. Времето лети сякаш все по-бързо.
Фло, искам да те питам нещо за майка ми, когато е удобно.
Днес е прекрасен ден, не съм измислила още какво ще правя, може и да не домакинствам днес.
Хубав и усмихнат ден!

# 129
  • София
Добро утро, прекрасни!!!
Честит празник на имениците!!!
Аз пък си имам рожденик, Половинката пораства с още една година!!! Живи и здрави да са празнуващите и ние покрай тях. Сега с Малечка ще правим палачинки и после ще излезем на семейна разходка да използваме есенното слънчице!!!
Поздрави!!!

# 130
  • София
Привет, прекрасни!
Честит да е рожденикът ти МАГИ! Да е здрав, щастлив и удовлетворен. Наздраве!
Честити да са и имениците. Да си носят името без оплаквания и рекламации! Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес е предпоследния ми лекционен ден. Утре завършва базовото ниво. Ще изненадаме преподавателките с подаръци. По този случай забърках една плодова пита с вишни, та я чакам да се опече.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, едва сега прочетох поста ти, но е късно да ти звъня. Утре ще се чуем. До 12.30 съм на лекции. После се прибирам. И ще хода да гласувам.
Спокойна вечер на всички. Гушкам ви! Hug

# 131
И аз по късни доби...
Честит да е празникът на половинката на Маги! Жив и здрав да ви е!
Честит имен ден и на празнуващите!
Да си носят името с гордост!

Лека нощ, ще се включа за повече утре! 🩷

# 132
Добро утро!
В неделя е позволено да забъркаш нещо сладко с шоколад, да поспиш с час повече и отново да не свършиш нещо, което отлагаш за пореден път. Да пропуснеш среща и вместо това да си останеш у дома и да гледаш любимия си филм, позволено е. Когато животът препуска и всеки ден минава по график, има един ден от седмицата, в който времето спира, забраните се отменят и сладкото е полезно.
Неделя ❤!

Ох, момичета, аз съвсем изключих, че е Димитровден вчера. Поздрави на всички, които са имали повод за празнуване! Да сте здрави! Специален поздрав на половинката на Маги!
Срам, не срам, забравих имения ден на зетя /съпругът на сестра ми/. Днес се извиних, ама. Както и да е. Случва се.
С тази смяна на времето съвсем ми се обърка главата. Не я харесвам, да си оставят т.нар. зимно време, което си е нормалното време за организма и да не ни занимават повече с това.
Днес ще готвя и разкрасяване, може и да изляза, абе обичайните неща.
Хубав ден!

# 133
Привет, привет,

Честит празник на народните будители!
Поздравявам ви със стихчето на моето дребче, което имаше да учи за градината:
"Цветя за Вас, будители народни, прекланям се пред Вас в този ден,  защото с мисли благородни, всеки миг е озарен"

Честит рожден ден, Лунно цвете!
Пожелавам ти от сърце здраве, щастливи моменти с любимите хора, много пътувания, емоции, радости и усмивки! Да имаш прекрасен ден днес! 🩷

# 134
  • София
Привет, прекрасни!
На миналите поколения книжовници, просветители и борци за национално освобождение и независимост - китка и дълбок поклон, И незабрава!
На днешните будители учителите - да носят нелекия кръст на просвещението и науката, да палят искрата на родолюбието и подклаждат стремежа за наука и знания. Тежка професия в днешното объркано време.
ПРЕКРАСНО ЛУННО ЦВЕТЕ, ЧЕСТИТ ТИ ДВОЕН ПРАЗНИК! ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН ТИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ С ПРЕКРАСНОТО ТИ СЕМЕЙСТВО. ЗА ПРАЗНИКА НА БУДИТЕЛИТЕ - ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДЕЛОТО НА ПРЕДЦИТЕ НИ, ДА ИМАШ УДОВЛЕТВОРЕНИЕ ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛСКАТА И ПРОСВЕТИТЕЛСКА РАБОТА И ПРИЗНАТЕЛНОСТ ОТ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ, Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Скромно, но от сърце! Hug

Общи условия

Активация на акаунт