Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 166
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Честит празник, Лунно цвете! Видях много готино клипче във фейсбук Simple Smile Желая ти всичко, за което искрено мечтаеш, да се сбъдне, да бъдеш здрава и Щастлива!
Честит ден на будителите!
Ние сме си вкъщи, почиваме си, утре ще имаме гости и така.
Поздрави на всички и слънчево настроение!

# 136
Момичета, следя един случай, за който по-долу ви поствам малко информация. Има замесени полицаи, момчето е простреляно с ловно оръжие и когато шефа на РУ Попово изисква информация за всички ловни оръжия в общината, тихомълком е сменен... Има много странни неща около т. Нар. ПТП - обувките събути и една до друга, ръкавиците на друго място, каската някак е хвръкнала, а моторът е помлян нелогично като за удар в дърво, включително и задния му калник. 300килограмов мотор според разследващите е отскочил на 130 м навътре в нивата.... Имаше през септември протест в Попово, октомври в Търговище, миналата седмица в София, от вчера на обяд имаше в Попово, който протест продължава и към момента! Искат се оставките на разследващата полицайка и на двамата й началници от РУ Попово докато се чака насрочената за11. 11 ексхумация. Благодаря ви, ако се запознаете със случая и споделите, за да достигне до повече хора! Със случая се зае Симон Милков и може да се следят страниците му НепоноСимо, Шибанистан във фейсбук, ютуб.
Блокадата на главен път София - Варна продължава безсрочно.
Поне до 11 ноември, когато е ексхумацията на тленните останки на 24-годишния Момчил Георгиев.
Момчето бе намерено мъртво на 3 април тази година, в нива край Попово.
Разследващите набързо претупват случая със заключението ПТП.
Оказва се обаче, че има свидетел и...той проговаря...под клетва пред съдия в Търговище и пред детектор на лъжата.
Следва възстановка на предполагаемото автопроизшествие от Европейския център за транспортни политики(Диана Русинова), които казват, че теоретично, това може да се случи, но ако мотоциклетът на Момчил се е движил с 250-300 км.час и заключават че това тук не е ПТП, а инсценировка.
Момчил най-вероятно е убит на друго място.
Полицията и прокуратурата в Попово и Търговище отказват тази версия, но и не започват ново разследване, а си правят отвод по случая, пред обществения натиск, изразяващ се в мирни протести в Попово , Търговище и София.
В случая най-вероятно има замесени фигури от висшия ешелон на властта и организираната престъпност, защото на големите медии и им е вменено да мълчат и нито една от големите ТВ-та не отразява случая.
Още по-лошо.
Всички мълчат.
И полиция, и прокуратура, и министри и депутати, и главния секретар на МВР, и главния прокурор...а са уведомени за случая отдавна.
Странна тишина, която още повече наклонява везните, към убийство, по особено мъчителен за жертвата начин.
Все пак, главния прокурор, разпорежда да се проведе ново разследване, но от полиция и прокуратура в Силистра, а не в София, каквото бе искането на протестиращите и близките на Момчил.

Блокадата и протестът продължава, като се включват хора от цяла североизточна България.
Ако имате време и искате да изметем порочната система, заповядайте!

# 137
  • София
Сети, копирай си текста някъде (очаквам да го махнат, случвало ми се е). Аз си направих скрийншоти, ще се запозная с историята.

# 138
Добро утро, момичета! Благодаря ви за пожеланията за рождения ми ден! Имах наистина един емоционален и слънчев празник. Навърших 50 , пиша и не вярвам, че толкова бързо изминаха тези години. Празнувах с моите близки, вчера ги изпратих, но сякаш празникът ми още не е свършил.
Пожелавам си да съм здрава, за да се радвам на живота! :heart!
Работейки с млади хора, не усещам годините, може би само като се погледна в огледалото, виждам, че се променям.Heart Eyes
Сети, дано истината излезе наяве.
До скоро, момичета.

# 139
  • София
Привет, прекрасни!
При мен кой знае какво няма. Ежедневие, битовизми, настъпи малко спокойствие. Къщата ми е изчистена и подредена, само дето сега ще поръчвам отново пътеки, че тези, които купих идват малко тесни. Ще видя на кого ще ги подаря.
Днес се разходихме до село. На вън - приятно, есенно, а вътре - хладилник. ИдвА техник от Виваком, да ни настрои антената, че минали на друг сателит. Събрах още дюли, но ще ги раздам, защото повече сладка и желета не ми се правят. Донесох един чувал с дрехи, които не бяхме ползвали от две години. Значи и без тях можело. Изхвърлих якетата, с които отидохме и се върнахме с "нови". Stuck Out Tongue Winking Eye Ромео не беше съвсем доволен, но нали съм ви казвала, че това, което една жена иска и Господ го иска. Значи ще стане. Grinning
Сега следва учене, защото на 16.ноември имам изпит. Почти съм готова, но трябва още да почета. Няма да се излагам пред децата. Grinning

# 140
Фло, днес мама ми даде 1 торба с дюли... Обичам и така да си ги ям, но са ми доста... Дали нямаш някоя лесна рецепта като за пишман правеща зимнина женичка... Т.е. мен! 🤣

И при нас нови неща няма... Работа, градина, дежурства.. напоследък така рано си лягам, като баба съм станала 🤣
Хайде оставям ви, че я вижте кое време е, а аз още будна, срамота 🤭🤭🤭
Лека нощ и успешна седмица! ❤️

# 141
"Всичко в живота е въпрос на нюанси..."
Ги дьо Мопасан
Добро утроо...🍁🍂☺️❤️
Как сте всичкии! Надявам се добре, в тези студени сутрини... Идва зимата и това изобщо не ми харесва... Не обичам снега, не обичам студа, не обичам лед и подгряване на колите по сума ти време сутрин... С една дума - от Ноември до Март не са ми любими 🤣🫤

# 142
  • София
Добро утро!
И яз не ги обичах. Даже мога да ти кажа по минути как нараства денят след 22 декември. Но с годините се научих да виждам слънчевите дни от ноември до март и да не обръщам внимание на леда и мъглата.

# 143
  • София
Привет, прекрасни!
Днес е Арахангел Михаил. Ако има именици у вас и около вас - поздравете ги, а те да почерпят. Нека са здрави!
МИС Ю, едва сега влизам в компанията и прочетох за дюлите. Аз правя сладко и желе.
За правенето на сладкото се изхитрих и става много бързо.Кипвам на печката захарен сироп - литър вода, килограм захар. Когато започне да се сгъстява, измивам дюлите, 3 килограма изчистени, режа ги на парчета и ги пускам през сокоизстисквачката. Изсипвам сока и дюлевите "стърготини" в захарния сироп и разбърквам. Когато е почти готово, слагам няколко листа индрише. Моето загина, та е без него. Сложих по 2 пръчки канела. И 2 - 3 мин. преди да го свалиш от котлона слагам едно пак. Лимонтузу. Насипвам в буркани и това е.
С останалия "материал" - семенната част на дюлите + ябълки правя желе - много полезно през зимата при кашлица. Ние си слагаме в чая и без да кашляме. Grinning Нарязвам семенната част, а и парчета дюли. На 2 кг. дюли добавям 1 кг. ябълки, Желето става по-леко, по-приятно. Слагам в голяма тенджера и заливам със вода. Да ги покрие. Сварявам, оставям да поизстине и прецеждам през гевгир и марля. Меря количеството течност и на литър слагам 750 гр. захар. Слагам го да ври. Отстранявам пяната. Ври колкото ври и от време навреме слагам по малко в чинийка, за да следя сгъстяването. Когато капките вече не се разливат, слагам Лимонтузо и индрише или канела и наливаш още топло в бурканчетата.
А най-лесно е да свариш компот, да го затвориш и да го стерилизираш за 5-6 мин.
Дано не съм закъсняла с рецептите.

# 144
  • Пловдив
Да ви почерпя виртуално, че си имам именик. Да е жив и здрав, ще почерпи в неделя. Самонаказал се е с един наряд утре, та днес у нас ще е тихо. Blush

И аз правих миналата година сладко от дюли и желе. Никой не ми го яде, тази година пропуснах. Като ми заври сиропът, направо стържа дюлите и слагам. Ако постоят отвън, потъмняват и сладкото става с по-тъмен цвят. Аромат на индрише не обичам, та по принцип не слагам.
И аз не съм фен на зимата, ами студено ми е. И сняг в града не обичам. То не че в Пловдив в последно време има сняг. За деня, ей го къде е декември. Аз знам от народните вярвания, че от Андреевден /30 ноември/ денят започва да нараства с едно грахово зърно т.е. съвсем с малко.
Приятен, усмихнат и слънчев ден на всички. Heart
Изчезвам, че шефското тяло се появи, да вземем да свършим нещо полезно в петък. Blush

# 145
Добро утро!
"Стопляйте се с топло кафе, с ароматен чай, с хубави мисли, с интересни книги, с увлекателни филми, с искрени усмивки, с отдавна отлагани срещи, с уединение понякога, с думи, с красиви спомени, с навреме изказана благодарност, с прошка, с доброта. Стопляйте себе си и другите около вас."
🍀Рая Видинска

Много сте писали, браво. Миналата седмица пропуснах, защото пътувах. Ходих до Шумен и се събирахме с класа - няма да казвам от колко години не се бяхме виждали Wink. Беше емоционална среща, някои вече не са сред нас, почетохме ги и си обещахме да се виждаме по-често. Дано!
Сети, надявам се на справедливост за момчето и неговите родители!
Поздравявам всички, които са имали поводи - рождени дни, имени дни - здрави да сте, много слънце в очите и душите!
И аз не съм от любителите на зимата и студа. Приемам ги като лична обида Laughing. Да можех да прекарвам зимата някъде на топло, ама на, не може.
Днес ще поизчистя и трябва да си търся нощни шкафчета /наличните ги продадох, приличаха на клетки за птици и не ги харесвах/, пътечки и още някакви неща, но не знам дали ще го направя.
Желая ви хубав и топъл ден!

# 146
  • Пловдив
Между учебника и записките ми и докато пия кафе, реших да мина,да се отчета Simple Smile
Аз много обичам зимата, но зимата в истинския ѝсмисъл - със сняг до кръста Heart За съжаление вече и в планината рядко има такъв сняг за по-дълго, с в града зимата е отвратителна - мръсотия, студ, кал и киша Disappointed Relieved Като прибавим и малоумно паркиралите автомобили става кошмар.
Вкъщи нищо ново - аз снова между работни, учебни и домакински ангажименти, хобитите все за нещо ще намерят да се вкарат, ММ ходи на работа, а когато не е, му намирам такава вкъщи... Абе семейна идилия Joy
Дафиново листче, как е времето из севера? Тук е студено, не ми се мисли нататък какво ще е, а в четвъртък отивам.

# 147
  • Пловдив
Прекрасен слънчев ден се очертава днес.
Листенце, мерси за кафето.
В Напредък разпродава мебели. Ако ти се ходи до там. Иначе пътеки има на прилични цени до поликлиниката в Столипиново.
Аз днес ще съм в кухнята. Менюто е по желание на именика.
Прекрасен ден на всички.

# 148
  • София
Привет, прекрасни!
Какъв хубав старт на деня с кафето на ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ! Благодаря ти, миличка! Heart
Оооо и МЪНИЧЕТО е сред нас. Hug Ще ни кажеш ли с няколко думи какво правиш в Шумен? Едва ли ходиш там само на разходка. Stuck Out Tongue Winking Eye Разбирам, че нещо пак учиш. За министър на отбраната?
ДУНДИ, предай на именика поздравления и пожелания за здраве, обич, вълнуващи пътешествия и спокойствие на работното място. И у дома. За последното ти отговаряш, Grinning
От снощи у нас е Виенската филхармония. Нали знаете, че така се изразявам, когато в компанията е и сватята. Дойдоха за рождения ден на голямата внучка, която утре навършва 16.
От сутринта съм пред печката. Изпържих традиционните палачинки. За обяд имам поръчение да сготвя "китайско".
Поработвам, че напоследък се събраха бая желаещи. Чета, че изпитът наближава, Другата събота по това време ще съм на ринга. Вярвам, че ще се справя. А как иначе? Няма да се излагам пред младите.
След малко отиваме със сватята на фризьор. Държи за утре да е красива. Аз ще заложа на природни дадености и естествена красота. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 149
  • София
Добър ден и от мен!!!
Аз приключих с лекциите (че то шило в торба не стои и ходя за някои занятия със студенти в академията). Разнообразих се. Много е хубаво да има студенти от време на време (за постоянно се бях поизморила).
Всички домашни любимци спяха като се измъкнах, та сега ще видя какво ме очаква в къщи. Малечка е на рожден ден от два. Ние сигурно ще се препичаме на слънце из центъра, докато тя се забавлява.
И утре съм на работа до обяд. Ще изостане чистенето, но ... Ще наваксвам полека.

Общи условия

Активация на акаунт