Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 175
  • 740
  •   2
Отговори
# 165
Здравейте, момичета!
Да поздравя и аз Фло и Мъничето за взетите изпити. Браво! Аз днес също бях на обучение по комуникационни умения, после с колегите продължихме комуникацията в ресторанта. Утре съм на погача на едно малко бебе, което навърши 40 дни. Следвам съветите на Фло и предпочитам да изпълвам дните си с позитивни дейности. Имам да проверявам тестове, но те са работа, а събота и неделя са дни за почивка.
Лека вечер!

# 166
"Най-прекрасните празници са онези, които се случват вътре в нас." - Фредерик Бегбеде
Добро утро!
С пожелание за повече празници!

Фло, честито, не сме се съмнявали в теб! Браво!
Разсмя ме с описанието на сватята Laughing
Маги, съгласна съм с теб. Човек ако се остави на течението и си каже - ама аз вече съм на еди колко си години, стар съм, това не е за мен - направо сам се погребва. Може да съществува, но не живее. Аз съм на мнение, че няма възраст за това да учиш, да пътуваш, да се забавляваш и т.н.
Лунно цвете, и ти не "скучаеш". Браво!
Аз днес ще се поразкрася, ще готвя и така.
Скрит текст:
За да не помрачавам доброто настроение пиша в скрит текст - на 25-ти съм на протест с/у насилието над жените. Ще има в Пловдив и София, ако някоя от вас иска може да присъства. В момента гледам интервю с криминален психолог, който нищи причините за повишаването на случаите на домашно насилие и убийството на жени в България. Не знам къде е истината, но е факт, че това се превърна в нещо "нормално" в нашето общество. Всъщност Елин Пелин има един разказ - пускам линк към него https://chitanka.info/text/5272-nevesta-nena , който ни показва, че това май е нормално за нашия народ и не е от днес. Спирам, защото много се ядосвам, че жените не са защитени от закона по никакъв начин. Надявам се, че с тези протести някой ще чуе жените и ще се предприемат мерки. Знам, че всичко започва в семейството, че трябва много да се работи и да се обяснява, но се надявам, че по някакъв начин ще започне промяна. Извинявам се за спойлера

Хубав, макар и мъглив ден /поне при нас е мъглив/!

# 167
"Някой ден ще намериш това, което търсиш. Или може би не. Може би ще намериш нещо още по-хубаво."
Добро утро ☕️🍁

# 168
  • София
Привет, прекрасни!
Благодаря ви за поздравленията. Мисля си, че когато сам си вземеш решението, когато преминеш през трудностите и стигнеш до желания финал,  удовлетворението е голямо, усещането е невероятно.
В съгласие с това, което е написала ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ,  да ви кажа как представих пред изпитната комисия себерефлексията си за изпита. Мотото ми беше - Да превъзпитаваш, да учиш и да променяш възрастен е като да лекуваш умрял. Ефек - нулев, Кауза пердута. Разказах за решението ми да уча, а вече бях на 66, за подкрепата от семейството ми, за това, че започнах с Позитивната психотерапия, за това, че четох лекции в СУ на възрастни хора по Европейски проект, за това, че водих първата студентска група и в продължение на 6 месеца ги запознах с интересни теми, касаещи нашата Късна зряла възраст. От други ден 22.ноември, стартирам работа със същите хора, но вече като група за подкрепа, а през следващата година отново ще има Университет за възрастни и започвам лекционен курс с втора студентска група. Изпитващата остана силно впечатлена от моята себерефлексия. Каза, че категорично съм опровергала твърдението за възрастните хора. Спестявам суперлативите, но те сгряха душата ми и са ми стимул и мотивация да продължа. Казват, че луд умора нЕма. Дори да е така, удовлетворена съм от резултатите на попълнените въпросници в началото и в края на обучението, от усещането за промяна от самите хора, от желанието им да продължим. Това е моята награда! Дава ми огромен заряд!
Днес отивам да чета лекция в един пенсионерски клуб. Ще се накикиморя, грабвам лекциите под мишница и бодро напред!
Прегръщам ви, милички и бъдете здрави, и позитивни, и борбени, и влюбени...Heart

# 169
  • Пловдив
Фло, като порасна искам да съм като теб Heart
Вдъхновение огромно си и ти се чудя, от къде имаш енергия за всичко това!
Прегръщам те и да знаеш, че за мен е чест, да те познавам!

# 170
Фло, като порасна искам да съм като теб Heart
Вдъхновение огромно си и ти се чудя, от къде имаш енергия за всичко това!
Прегръщам те и да знаеш, че за мен е чест, да те познавам!

Плюс 1, както е модерно да се казва 🤭
Аз също се присъединявам към мнението на Мъничето! ❤️

# 171
  • София
Ама и от мен +1. Ама нямам време да пиша!!!
Фло, без думи съм просто! Татко все ми казва, че цял живот съм учила (той се е зарекал да ми праща таксите, докато е жив)... Но като се замисля, в негова чест и с твоя челен пример ще уча докато съм жива.
Честно искам да съм като теб, но засега повече искам да ме осиновиш!!!

# 172
  • София
Добро утро, прекрасни!
Рано, рано, започвам с благодарностите. Heart Милички,  стоплихте душата ми и  усмихнахте денят ми, а той не е какъв и да е ден. Днес се отбелязва денят на християнското семейство.
Пожелавам ви да пазите като орлици семейното гнездо. В него да има много уют и топлина. Бъдете задружни, предавайте традициите на децата и внуците си. Споменах внуците и бях готова да го изтрия, но все пак освен мен и ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ вече има една малка чаровница - нейното продължение във вечността. На ЛУННО ЦВЕТЕ също й предстои. Grinning Вие сега сте още млади, но ще дойде и този ден - да си отимате внуци. Сега се радвайте на мъжете и децата си. И ако приемете, един съвет от мен -  нека за вас мъжът на живота ви да е номер едно. След него наредете деца, внучета, кучета и вся остальная сволоч. Grinning
Това с осиновяването много ми хареса. Grinning Идвайте, място има и в дома ми, и в сърцето ми. Hug И палачинки ще има. Grinning

# 173

Здравейте, момичета. Не ми стига времето да пиша тук. Много работя имам, не успявам да си тръгна навреме, прибираме се късно, а вкъщи знаете как е, особено с ученик.
Сега пия кафе в едно заведение и след малко тръгвам към работата.
Ето ви кадър от тази сутрин от нашия двор в бързината, но толкова ми хареса натрупания сняг по туите, че отделих минутка да снимам

# 174
"И понякога, когато се събуждах тъжна и без настроение, си спомнях думите на баба: - "Първото нещо, което трябва да направиш в новият ден, е да се усмихнеш на утрото. То не е виновно, че болката в душата ти е нощувала при теб. Научи се дори и в нейната компания, да живееш отвъд нещата!"
Добро утро!

Честити да сте всички, обичани и задружни!
Сети, прекрасна снимка!
Момичета, "откраднали" сте ми думите, които съм казвала на Фло - искам като порасна да съм като нея, да ме осинови и т.н. Наистина не познавам друг човек като нея. Фло, отново, искрено ти се възхищавам и радвам! Едно голямо БРАВО за всичко!
В продължение на цитата по-горе ще кажа за себе си, че съм си изградила навик /да го наречем така/ - всяка сутрин благодаря за всичко, което имам и което ми се е случило. Най-вече благодаря за това, че съм се събудила. Не благодаря конкретно на някого - просто съм благодарна. В последните години срещам много млади хора, които буквално не знаят как да живеят и само мрънкат. Направо мога да кажа, че им е трудно живеенето.
Спирам с тези излияния.
Днес е слънчево и студено тук. Ще си свърша обичайните съботни неща и довечера съм на рожден ден на клуба към който танцувам. Надявам се да поразкърша добре кокалите. Винаги ме зареждат положително тези събирания!
Това е от мен - усмихвайте се!

# 175
  • София
Привет, прекрасни!
Е след толкова мили думи към мен, не мога да не се усмихна и да споделя с вас моята рецепта за този ентусиазъм, който ме владее от както се помня. Grinning
В детството си бях щуро дете - все измислях какво да правим, на какво да играем, че и представления за майките организирахме. Понякога се биех, но гледах да не е често. Обикновено защитавах онеправданите. После пораснах, но ентусиазЪма не ме напусна. Определях се като непоправим оптимист. И една тайна да ви издам - Бог е събирач. Събра ме с един песимист. Не казвам, че е непоправим. Цял живот се боря с него, не ми е скучно, но има малко отлепване от дъното. Нали съм ви казвала, че каквото иска една жена и Господ го иска. Значи ще стане. Това не го забравяйте! Stuck Out Tongue Winking Eye
Мъдростта идва с годините, понатрупах опит. Ентусиазмът пак си вървеше с мен. Винаги търся смисъла на това, което правя, а това ми е стимул и ме мотивира да действам.
Както ви казах, вчера стартирах работата с групата за подкрепа. Изобщо не очаквах, че толкова хора ще дойдат. Не им се тръгваше накрая. И бързат, и искат следващата среща да дойде по-скоро. Е как да не се "юркам". У дома имам подкрепа и разбиране, тези хора ме зареждат и ме мотивират - ето ги източниците на енергия.
Каквото и да правите, правете го с желание, с мисълта, че сте полезни. Претълкувайте позитивно всяко едно събитие в своя живот. Народът казва Всяко зло за добро. Търсете позитивното - това е ключ към дълголетието. Прибавете и усмивката. Освен мъдри, ще бъдете и красиви!
Обичам ви, момичета! Heart

# 176
Добро утро,
Не съм се включвала с по-дълго писане отдавна май ☺️
Фло, ние също те обичаме много, радвам се, че има хора като теб, които да познавам! ❤️
Дафиново листенце, цитатът тази сутрин отново е страхотен! Благодаря ти, че ги споделяш! И при теб е динамично, винаги има някакво събитие, с което да разнообразиш ежедневието! Браво!
При нас горе долу едни и същи неща, на работа, на градина и всеки по разпределение. Почти всеки уикенд от 4 месеца насам гледаме да сме при мама, имаше и няколко пропуснати, че дребчето беше по рождени дни... Тази седмица сме в Пловдив, от скоро дребчето ми казва, че иска обици, като бебе не й дупнахме ушите, сега казва, че малко я е страх, но иска, подкрепих я, обясних процедурата, та днес уж вече сме навити да отиваме, след малко се запътваме натам, да видим как ще мине .. обещала съм й подарък от Джъмбо след като минем за дупченето. Това ще е подарък за имения й ден утре.
При мен на работа вече свикнах, да работиш до 16.30, а не до 18.30 си е направо чудесно, доволна съм. Шефката ни е уникален човек, много добър човек е, както и професионалист, умее да сплотява екипа си! Научих много нови неща, които преди не знаех, то изобщо не знаех, че към ВиК има лаборатория даже..За сега да не казвам голяма дума, но спокойно ми е, доволни са от мен, аз съм доволна от тях 🤭 така че продължаваме да работим заедно! 🍀
В подготовка съм с подаръци за всички близки дечица, даже и за майките подготвих, обичам я тази дейност определено! Ще имаме отново и коледен календар с дребчето, ще изпълнява задачи и ще получава малки награди за това!
Не мога да повярвам колко бързо растат децата, вече си говорим с нея като с голям човек, употребява думи, които ме изумява как успешно слага в сложни изречения... Порасна си ми момичето!
Ох, стана дълго, извинявайте, ама така става като не пиша повече време 🤭
Приятна събота от нас и стискайте палци да не плаче много на дупченето на ушите днес 😀

# 177
Добро утро!
3, 2, 1..
Старт! Laughing
"И когато се събудите сутрин, не забравяйте да се усмихвате, преди всичко на себе си, след това на останалия свят. И в средата на двете неща си направете хубава усмивка с кафе."
Джорджия Стела

Аз се поуспах тази сутрин - все пак бях на парти Tada. Добре беше, потанцувахме, видяхме се и така.
Днес ще наготвя и ще се поразкрася. Утре отново на работа.
Мис Ю, честита ти именичка - да е здрава и да ви радва!
Хубав ден на всички!

# 178
  • София
Привет, прекрасни! Hug
Имаме си именички! Да са здрави, честити и благословени момиченцето на МИС Ю и моята внучка. Heart Heart
На малката Кати желая щастливо детство! Balloon На голямата Кати желая красива, звездна младост. Nature Star На двете да растат под мирното небе на България. Nature High Brightness Внучката ми добави - нека малката ми адашка да е много палава, защото здравото дете е палаво дете! Аз ще добавя - да ръси и занапред своите бисери, прекрасната Кати. Grinning
Вчера и ние имахме много хубав ден. Рязахме лентата на обновения ни хол. Посрещнахме най-добрите ни приятели - от обяд, та до мрак. Несравним с нищо заряд! Днес вече мислим кои да са следващите ни гости. Grinning
Палачинките са направени и вече изчезнаха половината.
След обяд сме на прощъпулник. Детенцето на племеника вече тръгна. Преди няколко дни направи годинка. Да видим какво ще си избере. Вълнуваме се, особено малката ми внучка. Grinning
Желая ви спокоен, усмихнат, споделен ден!

# 179
Благодаря ви, момичета, за поздравите! Предадени са на дребчето.

Честита да е и вашата Кати, Фло! Да расте здрава и успешна! ❤️

Ще се включа утре за повече, че тъкмо легнахме да четем преди сън!
Лека нощ от нас! ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт