Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 182
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Радинка, и аз ще те посъветвам да сигнализираш на класния ръководител за тормоза. Ако можеш дори писмено подай сигнал. В училище трябва да окажат подкрепа на Ния и на другото дете. Много са малки децата, но понякога и аз се чудя откъде идва тази жестокост.

# 196
Благодаря на всички за подкрепата. Да дам малко повече информация . За начало вече се срещнах с психолог,според нея на този етап няма нужда тя да работи с Ния а и аз да я посещавам отново. Сестра ми е заместник директор в училището на Ния,и може би това до някъде ги озлобява.Всички учители я обичат и всички са на мнение че е страхотно и добро дете. Старая се да са добре възпитани. Класната вече съм я сигнализирала,говорех с родителите който смятам че ще вземат мерки. На 5 ще имаме и родителска. Мислех за преместване но няма да го направя,ще се боря с нея до последно и се надявам да успеем . За жалост живота ще я срещне с всякакви "уроди" и нз как има родители който възпитават така децата си. Много ми е тежко ,че аз съм я възпитала да отстъпва,да помага и да е добра.Иначе самите деца който я тормозят я заплашват,че ще излъжат че тя е направила нещо и дори леля и няма да я спаси и ще я изключат от училище.За нея това е голям срам,да ме викат в училище или да я изключат. Още веднъж благодаря,че сте до мен в този момент.

# 197
  • София
Надявам се случаят да приключи. Много важно е как ще постъпят родителите на децата, които тормозят другите деца. Класната също е много важно как ще реагира. МАГИ, много добре сте я посъветвали! Когато тръгнаха на училище аз на моите деца им казах така: Да се държат добре, възпитано и уважително, първи да не започват да се бият, НО... ударят ли ги, два пъти по-силно да отвърнат. Проблеми не сме имали!

# 198
Има си такива деца, ето дори на 5, днес ми сподели малката, че едно момче от групата й казало, че тя имала мръсни и миризливи чорапи... От което тя се разстроила и разплакала преди обедния сън... Обясни ми, че после като станали, тя отишла и го попитала дали на него ще му е приятно така да му каже тя... Той отговорил Не... И тя му казала - видя ли, на мен също не ми е приятно така да ми казваш....
 А аз я посъветвах, ако се повтори ситуацията, да му отвърне със същото и на него да видим дали ще му е приятно...
Наистина са още малки, деца са, всичко може да си кажат, но различните деца имат различни ответни реакции... А като я взех днес ми каза, че заради тази случка, денят й не е бил приятен в градината 🤷

Та дори най-елементарно нещо би ги разстроило, камо ли такива неща като са по-големи!
Радинка, дано скоро се реши това и Ния да е спокойна 🍀🥰

# 199
  • София
Привет, прекрасни! Heart
Добре е, че взехме присърце проблема на РАДИНКА. Споделената тревога отслабва, когато има ответна реакция.
МИС Ю, твоя пост също ме докосна и много си мислих върху споделеното от теб. Не си сама в тъгата си. Всяка една от нас е загубила близки хора, приятели. Липсват ни в ежедневието, сещаме се за тях по разни поводи, но собено осезателна е липсата им по време на празници. Тъжно е, когато на масата остане празен стол, но още по-тъжно е, че в живота ни има празнина... Такъв е живота - преди нас са бабите и дядовците ни, най-близките ни роднини, родителите ни, братята и сестрите ни. Не сме дошли заедно на тази земя, няма и да си отидем заедно. Винаги съм казвала, дано поне се спазва "реда". И все пак, животът тържествува над смъртта! Той е победителят! След нас идват децата, а след тях - внуците ни. Корените са предците ни, а всички ние създаваме родословното дърво, а него ще го има напред, в бъдещето, а короната му ще става все по-разклонена, кичеста и богата!
5 години, след като татко си отиде, на същия ден, получихме документите на голямата внучка, че вече е и българска гражданка. Съвпадение е разбира се, но аз го усетих така - той си е отишъл, за да направи място на бъдещото поколение.
А твоята майчица ще е щастлива, да ви вижда здрави, щастливи, заедно. Ще има и самотни празници, но нали за това са роднините и приятелите. Порасналите деца вече имат своите семейства, своите приятели и имат нужда да бъдат с тях. Животът продължава...
Прегръщам те, МИС Ю! Hug
В детството ми не сме празнували Коледа. Събирахме се при баба и дядо, татковите родители и се колеше прасето. Чичовците ми, стринките, братовчедите ми,  с баба и дядо - 14 души, Голяма веселба беше!
Празинът възобновихме след като се ожених за Ромео. В неговото семейство се е празнувало. Много години събирах родата - родители, свекъри, братята ни, децата ни и беше много весело. Сега състава е друг, но пак е весело!
Хубав ден, ви желая, прекрасни момичета!

# 200
  • Пловдив
Не остава време да пиша, прочитам наред и продължавам с моите задачи. При нас на работата традиционно през декември има много работа. Транспортът се бави, всичко закъснява и се създава напрежение.

С кое да започна. С Празника май е по-добре.
Откакто се помня у нас се е празнувало на Бъдни вечер. То не е било празник де, а сме се събирали на постна вечеря, содена питка с паричка. Баба прекадяваше с тамян, минаваше през всички стаи. Сега това прави майка ми. Масата не се вдига след краян а вечерята. Не е имало 24 декември това да не е било така. Дори и когато денят си беше работен. Дори и да съм била на училище втора смяна. А татко винаги ни правеше елха до тавана, в старата ни къща таванът беше на височина 3,40 м. Имахме много кутии със стъклени играчки за елха.
Бабите и дядовците и от двете ми страни бяха вярващи хора. Единият дядо даже е бил в църковното настоятелство на църквата Света Марина в Пловдив и лелите ми са пеели в църковния хор. А братът на другия ми дядо беше свещеник, обещан на църквата още преди да се роди, защото са умирали деца в семейството им.
Имах съученички и после колежки в университета, които слушаха с интерес какво правим ние на Бъдни вечер, преди да има интернет, разбира се, където вече можеш да прочетеш какви ли не измислици.

И аз да се включа с малък коментар за проблема на Радинка.
Навсякъде има такива деца. И при нас имаше такъв проблем. Един пикльо беше решил да тормози щерката. Имал си причини, видиш ли. Накрая тя го ступа пред един учител и се вдигна врява. Опитаха се да я изкарат нея виновна. Тогава се намесих аз. На въпросния пикльо пред майка му и пред класната в прав текст му забраних да контактува по какъвто и да е повод с дъщеря ми. В противен случай им обещах жалба до инспектората по образованието и полицията /все още има детски педагогически стаи/, защото класната знаеше какво се случва, но не правеше нищо по въпроса. Същото заявих и на т.нар. педагогически съветник в училището, който не знаеше за какво точно е там. Учителите не са подготвени за такива ситуации, факт, има някакви разписани правила, които са смешни и неработещи. Както всичко остнало в нашата държава, и в градина, и в училище трябва да се справяш сам и да вървиш с рогата напред. С мълчание и чакане някой да се намеси ей така от само себе си, не става.
Учете децата си да търсят помощ от възрастен, веднага, дори и да станат досадни на учителите си. Но да плаче детето, защото един пикльо е научил от батко си, че да ти мирашат чорапите е обидно, или да му взимат неща от раницата, да го удрят и тормозят, моля, моля.
Радинка, искай среща с родителите на детето и в присъствието на детето и класен. Казваш пред него и пред тях, разбира се, че ще се обърнеш към полицията /не че на някого му пука там де, но то отде да знае/. Малки са, може и да се стресне. Но да я тормозят, защото ... абе няма значение защо. Никой няма право да издевателства над когото и да е било.   

Приятен ден желая на всички. Слънчицето започна да ми липсва, тук за пореден ден е мрачно.
Аз отивам на тръстиката.

# 201
Момичета, чета ви, но нямам настроение да се включвам. В понеделник арестуваха журналиста, който се зае с разследването на смъртта на момчето от Попово, за което ви бях споменала. Точно в деня, когато трябваше да се съобщат резултатите от ексхумацията... Това още веднъж доказа, че конците се дърпат от феодалите... Яд ме е, безсилна съм, мъчно ми е, че са го пребили и са се гаврили с него в районното в Попово и Търговище. Обвинението е по чл. 325, ал. 2 от НК за хулиганство и това налага постоянна мярка задържане под стража и ефективна присъда от 1 до 5 години. А убийците - на свобода. Толкова

# 202
  • Пловдив
Ей,момичета, сега докато четох в темата за игрите се сетих, че наистина някои потребители на форума може и да не са разбрали за лоялната програма Simple Smile
Та, може да проверите дали и колко точки имате и да си направите по един коледен подарък от БГ мамма Simple Smile

При мен иначе нищо ново - на работа от време на време, дежурна по КПП вкъщи и така Stuck Out Tongue Winking Eye

# 203
  • София
МЪНИЧЕ, признала съм те за експерт по участието в най-различни игри, а заради твоя невероятен късмет никой друг не може да се докопа до награда.Stuck Out Tongue Winking Eye
Та, кажи какво трябва да направим?

# 204
  • Пловдив
Като си влезеш в профила тук във форума, има таб "лоялна програма". Там виждаш дали и колко БГМ точки имаш и можеш да ги обмениш в в сайта за различни ваучери.
Веднъж прехвърлени точките в сайта нямат валидност и могат да си стоят така, докато решиш да ги обмениш.
Много приятна изненада от екипа на форума, определено Simple Smile

# 205
  • София
Мъниче, това нямаше да го видя изобщо. Но пък ми хареса като идея, и понеже съм платинен клиент на озон - купих на малката още едни маркери от дядо Коледа... Снощи се появиха в желанията и бях решила да устоя, но днес форумът помогна на добрия старец отново да изпълни всички молби и желания.

# 206
  • Пловдив
ама аз като казвам, че Дядо Коледа съществува Heart

# 207
  • София
Честит Никулден, момичета! На всички празнуващи именяци, банкери, бургазлии, моряци или просто отбелязващи празника - здраве и благоденствие пожелавам.
Ние както знаете, днес очакваме подаръците.
Много уморена се прибрах от работа днес, но успях - всичко е опаковано и чака в мазето да отидем с малката да разходим кучето, за да заеме подобаващото място под елхата.
Голямата дъщеря е в Барселона от снощи за студентския празник! Забавлява се детето, трупа опит. Въпреки, че имат платен багаж с билета на нашето летище са ги отръскали още веднъж за багаж. Полетът закъсня с три часа, но това са екстрите на нискотарифните компании.
От понеделник имам няколко дни в академията, та утре ще си преговарям уроците, трябва да си погледна презентациите, ще правим сладки отново, че всички си похапват доволно, а пък ние с малката се забавляваме да ги правим заедно.
Хубави почивни дни от нас!!!

# 208
Честит празник, момичета! Честит имен ден в семейството на Фло. Да са ти живи и здрави имениците, Фло - дядо и внук. Дядо да е ваша опора, а момчето да стигне успехите на дядо!
Честит празник на банкерите, моряците и всички, които празнуват!
В училище имаше много празнуващи именици, хубав ден беше. Моя клас имаха военно обучение, дойде една сержантка, на моите палави ученици им стана много интересно. Решихме, че ще бъде добре да има някакъв вид военна подготовка за младежите.

# 209
Честит празник на всички именици!
Живи и здрави да са!

Ние пък рожденичка имахме колежка днес, та и нашият ден беше празничен в работата..
Утре чакам на гости мама за уикенда, как се променят нещата, преди тя мен чакаше, сега аз я посрещам! Всякак си е хубаво!
Приятна вечер и весел празник!

Общи условия

Активация на акаунт