Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 184
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
"Никой не може да се върне назад и да започне отначало, но всеки може започвайки от днес, да си осигури различен край."
Добро утро ☕ ♡!

Първо да честитя със закъснение на имениците - здрави да са и с гордост да си носят името!
Честито и на всички, които са имали професионален празник! Успешни да сте!
Относно Коледа - и аз като Маги я свързвам основно с колене на прасе. При нас в детството не се празнуваше Коледа, на почит беше Великден. Коледата беше за прасетата и цялата галимация около това. След това се продължи в същия дух - в семейството на свекърите и при моите родители. Честно - намразила съм всичко това. В един даден момент казах край - водихме дълги разговори с родителските тела и се спря с това нещо.
Сети, не знам какво да кажа за този случай - направо нямам думи. Дано истината излезе наяве и има справедливост! За съжаление тук по-скоро ще те осъдят за открадната кокошка, отколкото за убийство. Аз продължавам да следя новините и всеки ден и чета за пребити и убити жени. Тези жени нямат никаква защита, дори и да има ограничителна заповед. Просто е страшно.
Спирам с тези мрачни мисли.
Днес тук е мъгливо и сиво. Снощи чистих и сега смятам да изляза да пообиколя магазините.
Това е от мен. Хубав ден!

# 211
  • София
Привет, прекрасни!
С кафе или без, винаги ми е хубаво с вас.
ЛУННО ЦВЕТЕ, много хубави пожелания за моите именяци си изрекла. Благодаря ти! Heart
Отбелязахме подобаващо празника. Цял следобед готвих. 5 души, 6 вида риби - малката внучка - панирани парченца риба от Била, голямата внучка - сьомга на тига, за щерката - пъстърва на скара. за гаджето и за мен - скумрия в тесто. Към мезетата - веян паламуд и сафрид. Направих и топлопушена скумрия с майонеза - украсих с варени яйца, кисели краставички и маслини. Имаше и традиционната картофена салата, а за внучките картофено пюре. Десерта - торта. Много весело беше. Утре ще празнуваме и със сина, че жив и здрав, днес се прибира. Беше в Милано.
Докато реазказвам за моите кулинарни подвизи, вече имаме и кафе.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, благодаря! Heart
СЕТИ БЕТИ, споделям написаното от ЛИСТЕНЦЕТО. Все се надявам, някога правосъдието да възтържестввува, но за съжаление побеждават беззаконието и парите.
МЪНИЧЕ, проверих - имам 0 точки. По-скоро нямам точки. Grinning
МАГИ и ние с внучките днес ще правим сладки Балеринки с Крема сирене. Много ги харесваме. Като наближат празниците задължително правим Линцери.
МИС Ю посрещай си майчето - ще се разнообрази с вас.
РАДИНКА, има ли някакъв резултат? Очаквам да споделиш.
ДУНДИ, през целия месец ли ще си все така натоварена? Дядо Коледа голям подарък трябва да ти донесе. Grinning
Днес съм ранобудна - закарах внучката на Олимпиада по математика. Мислех да си стоя на топличко и да си чета, но не би. Приятелката на моя приятелка е с болки от нощес, та ще отида до кабинета.
На всички ви желая спокоен съботен ден. Гушкам ви! Hug

# 212
  • София
Ей такова беше сутринта при нас. Азп съм дежурна по куче, че нали щерката е в Барселона, но пък то и на кучето много не му се стоеше навън. И ние снощи традиционно пържихме шаран, но взех ориз, фиде и риба в сладко-кисел сос от китайския до вкъщи + салата люто зеле  - любима на всички. Учудващо кулинарния миш-маш много се хареса на всички. После имаше подаръци. Грамофонни плочи за сина, слушалки за малката, билет за концерт на каката, на половинката лампа да работи по бинок.ште си и през зимата, на мен пуловер в цвят горчица (цяла година го търся такъв) и по един чифт топли чорапи! Много се забавлявахме, защото си направихме игра - познай какво има в кутията.
Днес ми върви на бавни обороти денят, но и закъде да бързам.
Утре с Малечка ще гледаме постановката "Малкият принц" в Младежки театър. Не скучаем.
Фло, не мога да повярвам, че имаш нула точки. Аз имах 4156.

# 213
Маги, моите също бяха толкова точки
Не мога да разбера на какъв принцип се определят
Фло, учудвам се и аз, че имаш 0...
Маги, имали сте чудесен Никулден, направо ти завидях за близкия китайски ресторант, аз като виден почитател на ориза като цяло, не само китайски де 🤭
Ние сме готови с подаръка за градината, снощи е предаден на госпожата, за поделението също занесохме, записахме я тази година да получи подарък от долитащия със самолет дядо Коледа.
За вкъщи чакам Шейн да ми доставят пратката, надявам се да се дотътри пратката до 24ти 🤣
Искам да купя хубави мъжки портмонета (не по 100 лв едното обаче 🤣), да имате случайно препоръка някаква 🤷

Ааааа, да ви кажа, откакто познавам Мъничето лично, все се случва аз да я търся за някаква информация, помощ или съвет (дори дребосъчката ми гледаха една сутрин преди)... Доживях онзи ден аз да успея да й асистирам с информация, която й трябваше 🤣

Отивам да пека една баница с локум по желание на мама, докато тя си почива след пътя 😍
Лека вечер на всички!

# 214
  • Пловдив
Мис Ю, безценна беше помощта ти! Heart
Благодарение на нея, един базар в училище ще има пак меденки, а Госпо'ицата е много доволна от този факт Smile
Сега ще ви разсмея, на мой гръб Simple Smile
След 3 поредни седмици, в които тийнът не се прибра, вчера благополучно стъпи на родна земя.
Лягаме си вече с ММ и аз започвам с вечерните ритуали - зъби, почистване на лицето, кремчета, тейпове, ролки на косата (тази вечер ще се събираме с клубът, в който танцуваме, та да съм хубава и аз Bowtie )
Готова съм вече и аха, да ходя към леглото, келешчето изскача от неговата стая, вижда ме в коридора и се обръща към баща си:
-Тате, ако искаш, едното легло в моята стая е свободно!

Завеса!

# 215
Мъниче 🤭🤭🤭
Мис ю, може ли рецептата за баница с локум - не съм яла такава, но звучи като да ми хареса. В работата колежка ме черпи с баница с гъби - и такава не бях. Много беше ароматна.
При днес пак имаше сняг.
Чао засега.

# 216
  • София
Мис Ю, виж онлайн.
Има предлагане и са под 100 лв. На всяка онлайн покупка има поне 14 дни за връщане. Аз така пазарувам. Опитах се да кача линк, но три пъти ми затрива постта. Потърси - Паула Венти, Лекс зона, Багажи бг. Има до 50-70 лв.

# 217
Фло,като една много ядосана майка ,хванах всяка майка по-отделно и говорех сравнително спокойно но дадат да се разбере ,,че тая няма да я бъде никога повече. За жалост майката на едното дете,която е от най- древната професия е не откриваема,та в този дух такъв скандал вдигнах на родителската на класната,че ще ме помни. Нямало какво да се направи, институциите в България не работя и нз си какво. Обясних и че ако още веднъж разбера ,че това дете дори е погледнало Ния ще го смажа,ще докарам телевизията и вся една институция за която се сетя и тога те ще ме търсят. Ния е всякаш по- спокойна споделя ,вярно не всичко но пак,другите спряха да я тормозят,отстъпват и да играе с тях и се надявам да се успокоят нещата. Няма да стане веднага но поне спря да се чопли. Обясни ,че след родителската класната и е успяла да извика майката на това дете,дано да ме е цитирала както и казах.И за пореден път се учудвам какви родители има. Прегръщам ви всички!

# 218
Сети, качвам като снимка рецептата, която следвах, намалих захарта обаче според това, че лично на мен ми се видя много, та затова

Ето я и моята:

# 219
Най-хубавите неща, които притежаваме, са в сърцето и в ума.
Добро утро!

Колко много сте писали, браво. Уютно е тук в темата, че и вкусно Laughing.
Радинка, ще се оправят нещата.
Мъниче - разсмя ме Laughing
Моят тур по магазините завърши неуспешно, но каквото.
Вчера много валя тук, а днес слънцето се опитва да пробие облаците.
Маги, много снежно, добре, че тук не вали много сняг Grin.
Днес ще се поразкрася и ще наготвя. Утре ще нося елхичка в офиса - има си украса, но в общите помещения и решихме с колегите да поукрасим и нашата колибка.
Ами това е общо взето от мен. Хубав ден!
PP - Забравих да честитя студентския празник на всички студенти в темата - минали и настоящи. Образованието е ключът към успеха и едно по-добро бъдеще! Дерзайте!

# 220
Добро утро, момичета! Честит празник, на всички, които не са забравили студентските години! А покрай децата отново се вълнуваме. Да завършат успешно поредната сесия! Аз винаги се връщам в моите студентски години, когато имаше много сняг в планината и ние се чудехме как да се прибираме след празника.
С колегите тази година си организираме таен Дядо Коледа, избрах подарък, чакам партито. С учениците украсихме класната стая, с тях също ще си разменяме малки подаръчета. Всички чакаме ваканцията и празниците.

# 221
"Всъщност студените месеци могат да бъдат вълшебни, ако има кой да ти топли сърцето."
Добро утро ☕️🌲!

Голямо затишие в темата. Надявам се, че всички сте добре и сте здрави и само сте обзети от предколедната треска и се забавлявате.
Аз снощи бях на фирмен банкет /не бях ходила на такъв от 5-6 години - то Ковид, то старата фирма не организираше такива и т.н./. Честно, не си падам много по такива неща, но това е добър вариант да опознаеш колегите, особено, ако си нов в колектива. Мина добре, потанцувахме, Пепеляшка се прибра към 1,00 ч., заспа към 2,00 ч. и сутринта се ококори в 7,00 ч. Laughing Луда работа е моята, сега ми се спи, но си пия кафето и ви пиша, след това ще напазарувам набързо, ще изчистя и смятам да се отдам на гледане на филми и почивка.
Това е от мен. С пожелание винаги да има някой, който да ви топли сърцето. Хубав ден!

# 222
  • Пловдив
Сезона е такъв - банкетен Joy
И ние от миналата седмица празнуваме - с танците, с колегите, с бивши колеги... Важно е поводи да има Stuck Out Tongue Winking Eye
Вчера цял ден пекох меденки (Мис Ю Kissing HeartKissing HeartKissing Heart), защото предната партида, които изпекох, отидоха към Правец с баткото за тамошния базар. Изпекох около 30 тави, но последната в забравих във фурната Flushed
Получиха се джинджифилови човечета ала Нетфликс, според ММ Joy

Сега си допивам кафето, докато чакам малката да закуси и започваме с украсяването.

# 223
Ето ме и мен посред нощта... Прибрах се от банкет и докато заспя да прегледам и тук
Аз също като Дафиново листенце за първи път от доста време насам бях на голям фирмен банкет, има няма около 2000 души вероятно бяхме 🤭
Беше много хубаво, хубаво е да видиш колегите си в различна среда от работната..

Мъниче, машина си ти, ние имаме в календара задача за бисквитки, таа сигурно ще изпечем 1 тава 🤣🤣🤣
Отивам да спя, че утре ще ми е ужасно с толкова малко сън ❤️

# 224
"Всеки сам създава себе си. Просто някои имат по-богато въображение от други."
Хубаво е, когато има кой да ти пожелае Добро утро и прекрасен ден! Дреболия, но приятна...
Добро утро и прекрасен ден от мен ❤️...!

Мисля, че тук сме се събрали хора с доста богато въображение Simple Smile. Чета и се възхищавам на всички ви - кипите от енергия и създавате настроение.
Аз вчера си домакинствах, пазарувах и после гледах филми и си почивах. Вече ми трябва повече време за възстановяване след банкети Wink. Днес традиционното разкрасяване и готвене. Утре отново на тръстиката.
Това е от мен. Хубав ден с пожелание да развивате въображението си!

Общи условия

Активация на акаунт