Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 192
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Влязох в темата ни за да вида защо стискахме палчета на МАГИ. Предполагах, че ще пише. И какво да видя? Явно добре сме стискали.
Поздравления за успешната лекция и съжаления за натъртените ръце и крака. Радвай се, че имаме само по две ръце и два крака. А представяш ли си ако бяхме стоножки, колко много синини щеше да имаш и колко много болежки. На това в Позитивната психотерапия му се казва позитивно претълкуване - и в най-негативното да видиш нещо позитивно. Аз пък нали не гледам ТВ, не слушам новини, та нищо не съм разбрала. Живея като да съм корабокрушенец на остров Тамбукту. Малкия Дявол е бил. Днес ти е позволено да удариш едно голямо с лед! Наздраве! Ако ти се отвори глътка, разрешавам е две. Stuck Out Tongue Winking Eye
Лека нощ, прекрасници!!!
ПП добре, че не си триглава ламя, че тогава натъртените вратове щяха да са три! Joy

# 466
  • София
Фло, и аз не гледам новини вече пет години. И аз това викам - с два крата и две ръце, и само с един врат се оцелява..

# 467
  • София
Добро утро, момичета!
Желая ви спорен, усмихнат, позитивен ден!
Имате по едно скромно кафе от мен, но затова пък поднесено с обич!  CoffeeCoffeeCoffee
Днес е международен ден на театъра.

# 468
Привеет,
Как сте в този дъждовен пролетен последен Петък от Март?
Както го чаках Март, така бързо ми мина.. направо не го усетих...утре сменяме и времето с лятно часово.. ми така хубаво си е, след всичките ми мрънкания за зимата... Да звуча и аз позитивно 🤣
Маги, как си, по-добре надявам се и с настроение?! ❤️
Дунди, при теб как са нещата? Сигурно сега ще си в дълъг болничен?
Фло, имам обещание към теб, ще си го изпълняяяяя 🤭🤭
Със Сети си пращаме сутрешни освежаващи поздрави за ранобудници чрез сторитата ни във фейсбук 🤭
Надявам се, че сте добре, пожелавам ви приятен следобяд! 💦

# 469
  • София
Привет петъчно и от мен.Благодаря, че ме мислите. Нямам счупено, вчера бях като робокоп, явно от това, че съм се стегнала при удара бях получила абсолютна скованост ш болки навсякъде - като тежка мускулна треска. Днес вече бива. Изписаха ми милгама н и мехлеми.
Другата седмица съм яко на бачкане - много мразя всички събития да са през априлската ваканция, после няма значение, че ще имам компенсация, сега като не се прибирам.
Поздрави от мен!!!

# 470
Здравейте! Няпоследък не ми остава време за форума. Нещо ме е завъртяла работата. Вечер гледам да отделям време за детето и деня започва и на мен да не ми стига.
Желая ви да сте здрави, бързо възстановяване на magi_sveta и Дунди! Хубава вечер и приятен уикенд!

# 471
Фло, ти беше поръчвала килими май, нали? Може ли пак да споделиш сайта, че мама има нужда от килим и ще търсим някакъв ☺️

# 472
  • София
Привет, момичета. Ти да видиш - оживление по никое време. Grinning
МИС Ю, ето ти сайта  kilimche.com. моите пътеки и килими са Renata. Смених интериора - дълги години бяхме в бежево, сега сме във винено червено. Харесват ми.
СЕТИ_БЕТИ, драскай по няколко думи, да ви знаем, че сте добре.
МАГИ, пий вит. С и взимай топли душове. В самото начало на травмата не е препоръчително, но сега вече може. Оздравявай по-скоро, че да срещнем твоето момиче с моята внучка. Утре ще ходят с майка си на Отворени врати в Медицинска академия.
На всички - лека нощ и хубави сънища.

# 473
"Никой няма да те спаси. Никой няма да отнеме проблемите ти. Трябва сам, да се спасиш. Стъпка по стъпка, ден след ден. Почисти къщата си. Погрижи се за тялото си. Намери нещо, върху което да работиш. Нещо, което те прави щастлив. Нещо, което искаш да научиш. Купувай книги и ги чети със сърцето си. Обличай се в дрехи, които те карат да се чувстваш добре. Просто така, за себе си. Нямаш нужда някой да ти казва, че си красив. Научи се, да правиш хубави неща за себе си. Научи се да се спасяваш..."  
Ч. Ериксон
🧡💛🌞 Добро утро!

Леле, какво оживление е настанало тук Simple Smile Много добре.
Аз продължавам темата от миналата седмица с мисълта, която публикувах и днес. Лично на мен ми трябваха много години, за да осъзная тези неща. Строгото възпитание, животът в по-малък град - всичко си оказа влияние. И осъзнах тези неща на по-късен етап в живота си. Сега разбирам, че аз съм си най-важната и ако аз не се погрижа за себе си, няма кой друг. Тук говоря за здравословния егоизъм, а не за онзи в който наистина не те вълнува никой друг. Дунди, то и аз съм лъвица, ама на, на мен доста по-късно ми се получи Wink
Маги, бързо възстановяване! Много неприятно, но важното е, че няма жертви.
Фло, ти наистина си мазохист. То това трудно се търпи. Сега ще ви кача едно клипче с упражнения, което изисква само една тояжка /може и точилка/ и на мен ми помогна много, особено след болницата. Въпреки, че изглеждат прости и лесни тези упражнения много помагат. Дори не е задължително да се прави всичко - почва се с малки стъпки. Още помня зверските болки и облекчението, което изпитах след това. Ето го:
https://www.youtube.com/watch?v=JRfchNhZfy8
Дано съм била полезна.
След вчерашния дъжд при нас днес е слънчево. След малко ще отида да пазарувам и след това чакам внучката - днес е на бабин дом. Ще готвя сигурно, чистенето за утре ще го оставя.
На неспоменатите - прегръдки.
Хубав ден!

# 474
Добро утро, момичета! Денят обещава да е облачен, но пък идва ваканцията. Аз съм на работа с 12 клас, но все пак имам и почивни дни.
Изпих кафето, направих закуска, замесих един хляб с квас. Обичам да ди отглеждам квас, да наблюдавам промяната на тестото, докато се изпече готовият хляб. Все още се уча на много тънкости, но не се отказвам.
Хубави почивни дни от мен!

# 475
  • Пловдив
Добро утро!
Дафиново листче, от 3-4 години поставям себе си на първо място и много, много се промени отношението ми към всичко! Винаги ще бъда благодарна на една приятелка-психоложка, след един доста дълъг разговор, с която, си промених мирогледа. Та тя тогава ми каза, че основните приоритети на човек за 5 броя - личността му, партньорът му, децата, родителите, кариерата. Може да се добавят и приятелите, но не е задължително. Винаги на място N1 трябва да си самият ти! Едва след това идва ред на партньора или работата, в зависимост от личните предпочитания.
На 4 място са децата и на пето - родителите.
Стана ми интересно, защо децата са чак на 4 място и я питах, а тя ми обясни, че децата растат и идея момент, в който "излитат" от къщи. Ако са поставени на някое от челните 3 места, след този момент човек се чувства предаден, че е загубил смисъла на живота. Не малко двойки точно след като останат сами, се разделят (напоследък доста познати попаднаха в такава ситуация).
Абе като цяло, много интересен разговор беше и оттогава държа листче, със записани приоритетите си в калъфчето на телефона. В началото ми беше много трудно, да свикна, да се съобразявам с точно този ред, но след като видях промяната, определено имаше огромна разлика.
Стига съм философствала, че сигурно ви досадих Joy
Днес съм го писала "дъждовен", в смисъл, че ще е ден, в който просто ще нищо правим! Четиримата! (ей, това не ни се е случвало от много време). Не, че нямам да разопаковам багажи, да събирам багажи, да пиша домашни и прочие, но ето това е "въпрос на приоритети!". Нито прането ще избяга, нито ще закъснеем, ако тръгнем 1-2 часа по-късно. Домашните  пък мога да си напиша и в колата, докато ММ шофира, така се е предпочитам днешният слънчев ден да отидем на разходка с децата ида се пошматкаме по безцелно по Главната Joy

# 476
  • София
Браво, прекрасници! Само така!
Никога не забравяйте съветите на стюардесата в самолета. Дано не се налага, но ако все пак се наложи - слагате кислородната маска първо на себе си, а после на седящите до вас - деца, приятели, случайни пътници. И това не е егоизъм. Размислете и ще се съгласите.
Не си мислете, че ако се поставите на последно място ще ви обичат и уважават повече. Абсолютно правилно са подредени приоритетите № 1 сте вие!
Ей, голяма наука е психологията. Stuck Out Tongue Winking Eye
У нас от вчера е голяма веселба. Малката внучка доведе трите си приятелки от класа на гости с преспиване. От мен се искаше да им направя тесто за пица. После се справиха сами. Нощес от вълнение ли, от що ли, се събудих в 3,15. Повъртях се до 4 и станах, та направих прословутия кокосов сладкиш. В 6.30 у дома се изсипа голяма компания - синът ми посрещна внуците от Варна и дойдоха първо у дома, ще са при нас през ваканцията. Ще обличаме абитуриента за бала. Вълнение си е. Дойдоха и милите ни съседи - смях, приказки, кафе и сладкиш. След няколко дни пристига и виенската филхармония, за рождения ден на малката внучка. Понякога приоритетите се объркват. Stuck Out Tongue Winking Eye Важното е да можете да ги вкарвате в релси.
Харесаха ми упражненията, ще се пробвам.
Сега рано, рано съм се паркирала и ви казвам лека нощ!

# 477
  • София
Здравейте и от мен!
Днес се поставих на номер 1 позиция в приоритетите за деня и отказах една внезапно появило се гости... И пратих само половинката с Малечка. Ами не ми стигна социалната енергия и си останах вкъщи. С другите деца сглобявахме бюрото на сина, сложихме чадър на втората тераса, ядохме дюнери, боядисахме си косите с щерката... Четох за работа разни неща. Чувствах се добре и не виновна. Още ме боли всичко и определено известно време ще взимам мента, глог и валериан. Не допусках, че съм се напрегнала толкова, че да изляза от релси психически, но явно стресът си каза думата.
.
.
.

Добро утро в новия дин по новото време!!!
(Аз противно на общия тон обичам смяната на времето и мисля, че има географски ширини, на които едно часово време е проблем)

Днес имам само да готвя и да си оправя презентациите за идната седмица. Ще измислим на нещо да играем с малката, дано не е цял ден такова кисело времето, но пък ако остане такова, ще направим меденки.
Поздрави и хубава неделя.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 08:28 от magi_sveta

# 478
"Обожавам простите неща, те са последното убежище на сложните натури."
Оскар Уайлд
Добро утро!

Ето, и психолога се произнесе за здравословния егоизъм Simple Smile. Фло, винаги е динамично при вас. А ти видя ли клипчето, което качих?
Маги, дай си време. Човек никога не знае кое може да го събори - личен опит. И това ще мине. Като заговори за боядисване моята фризьорка ми предложи да ми изсветли малко косата. Чудя се - аз съм с тъмнокафява коса. Казват, че с напредването на възрастта трябва да е по-светла косата, тъмното състарявало. Ще го измисля.
Вчера тук беше бабин дом и днес ще се заема с почистване и разкрасяване. Не харесвам смяната на часа, особено това лятното. Не знам утре как ще стана. Много трудно се адаптирам към тази промяна.
Казвам ви хубав ден и очаквам повече от вас да се включват.

# 479
  • София
Веднага се включвам.
Аз харесвам лятното часово време, защото вечер децата ще се прибират в по-светло време. Бързо се адаптирам. Даже мога да кажа, че не намирам разлика и не ми е трудна смяната.
ЛИСТЕНЦЕ, веднага изгледах упражненията и опитах да изпълня няколко. Изпратих си ги на месинджър. Мисля да се пробвам.
МАГИ, не мисля, че ще ни огрее слънчо, но знам ли? А дано.
Моите внуци искаха да ходят със сина ни на село, но като гледам колко е студено, май ще се откажат.
Щерката замина за Пловдив на обучение. И сега у нас е ти-ши-наааа. Само Ромео тропа в кухнята - прави кафето. Очаквам покана за кафе.
На всички вас, прекрасници - хубав ден!!!:hugs:
Я споделете, ще се възползвате ли от съвета на психолога за приоритетите? Как е при вас?

Общи условия

Активация на акаунт