Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
“Радостта е в цялата природа около теб. Нямаш нужда от нови неща, а от нови очи.”...

Добро утро!
Пантелей пътник се прибра, поработи няколко дни и след 4-ри дни пак тръгва. Няма да мога да пиша другите почивни и празнични дни и живот и здраве като се върна ще чета. От сега поздравявам всички, които имат повод за празнуване - здрави да сте!
Мис  Ю, честита да е мама - здрава да е и още дълго време да е с вас! Трогна ме това с четирилистната детелина - хаирлия да е - само успехи от тук нататък!
Аз днес ще ходя до мола отново - просто там има клон на банката, който работи всеки ден до късно и по тази причина поемам дългия път до там. След това ще чистя, пера, оправям багаж и т.н. Няма да ви казвам сега къде отивам, като се върна ще разкажа. Ние сме три дружки от студентските години като едната не живее в БГ и ни покани на гости. Стискайте палци всичко да мине добре, че нещо ми е притеснено. Знам, че отивам за хубаво, но сърцето ми е свито.
Днес времето е хубаво, надявам се да се задържи така. За съжаление топлото време ми докара проблеми с разширените вени и вчера по спешност ходих на съдов хирург. Все не вярвах, че имам проблеми и с това, но се оказа вярно. Сега лечение, ластични чорапи и т.н. Спирам с оплакванията Simple Smile
Надявам се, че всички сте добре и се радвате на красотата, която разцъфна навън.
Хубав и спокоен ден ви желая!

# 526
  • София
Мило ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, усеща се отсъствието ти.
Пътувай без да се притесняваш. Помисли си само - не си ли си го заслужила? Прояви малко здравословен егоизъм.
Хората, които те обичат биха те подкрепили. Ето, аз току що го направих. Успокой лудого духа, грабвай куфарчето и на добър час.  Да имаш много хубави преживявания, нови познанства, зареждащи емоции.  Ще чакаме после да ни разказваш.
МИС Ю. Честита и благословена да е майчицата ти. На многая лета! И спокойни бъднини. Твоите късмети са започнали още преди да намериш четирилистната детелинка. Семейството ти, образованието ти, срещата ти с Мистър Ю и плода на тази среща - прекрасната ви дъщеричка. А и това, че си в нашата компания малък късмет ли е? Stuck Out Tongue Winking Eye
Скоро след като се бяхме оженили с Ромео, един ден той отиде на стрелби и се върна с букетче от четирилистни детелини - донесе дузина. Flowers Four Leaf CloverКолегите му лазили по поляната, взирали се, търсили, но не намерили. Като се прибра каза - той моя късмет си ме чака у дома. Много мило ми стана. Припомни ми тази случка от нашия семеен живот.

# 527
"Запитай се какво те кара да се чувстваш жив, излез и го направи."
Добро утро ☕️💜

Фло, много мили думи Flowers Hibiscus Yellow Heart, благодаря! Хареса ми историята ти с детелините. Искрено ви се възхищавам и пожелавам на всеки такава обич! Много ми допаднаха и думите ти към Мис Ю - това наистина си е така! И на тях пожелавам съпружеско дълголетие и обич!
Аз тази сутрин се събудих с главоболие /ми то все мисли тая глава, бръмбарите танцуват и не ми дават мира/. Сега си пия кафето с вас и след това ще изляза - отивам до една аптека, където продават компресионни чорапи /оказа се, че не навсякъде ги има/. Пак пътешествие /така им казвам аз на дългите пътувания из града, с които все още не мога да свикна/. За съжаление и конкретната аптека е само една в града. След това се прибирам и ще постегна част от багажа, ще се разкрася и така. Днес е мрачно и не е много за разходки.
Още веднъж поздрави за всички послучай предстоящите празници. Живот и здраве ще пиша към 10-ти. Стискайте палци и бебето да не реши да излезе по-рано, да ме изчака Simple Smile и всичко с пътуването да е наред.
Хубав ден на всички!

# 528
Добро утроо,
Благодаря за пожеланията към мама! Дай боже да е добре!
Дафиново листенце, липсваше наистина тук! Радвам се, че "намина". Ще имаш страхотни празници, сигурна съм, радост ще е около теб с близки хора, наслаждавай се на макс. Колкото до пътуванията из града, приключение си е, с този ужасен градски транспорт и особено в почивен ден!
Не знам дали си спомняте или дали съм ви споделяла тогава, че когато си взех колата и започнах плахо да карам сама много се притеснявах за всичко и всички около мен... Сега обаче без нея не мога... Като скачени съдове сме... Макар и на моменти разбира се да я оставям и да се качвам и на градски, но това е все по-рядко. Колата в Пловдив си е необходимост!
Фло, благодаря ти за милите думи. Разбира се, потвърждавам на 100% всичките ми късмети, които си изброила. Несъмнено са си така, а това, че и вас съм ви намерила е едно голямо щастие! Много пъти съм споделяла колко се радвам, че ви познавам, а някои от вас и лично, което е още по-хубаво!
Ние сме при мама, днес слънчице няма тук, облачно и мрачно е, от планината се спускат тъмни облаци, сигурно ще вали. Помагаме й да оправяме след ремонта, вече сме на финалната права, остават довършителни неща и вече е готово. Освежихме и се получи супер и с някои удобства, да й е хубаво.
Стана дълго. Пожелавам ви приятна Неделя, а ние имаме още малко работа.. правим после една разходка до водопада иии си палим към вкъщи, че утре сме на работааа! 😊😊😊

# 529
  • София
Добро утро и от мен!!!
Благодаря за всички мили истории и позитивизъм тук. Аз съм от хората, които като погледнат туфа с детелини и си намират четирилистна детелина веднага. И като цяло не се оплаквам от късмета си. Спомням си като кумувахме правихме фотосесия на Гребната база и булката каза, че не е намирала четирилистна детелина... И хоп за две крачки намерих две и ги дадох на младото семейство.
Тези дни са натоварени доста с хубави събития. Голямата дъщеря навърши 22. Предстои ни 70 годишншна на калеко в Стара Загора, после ще е свеки и пак ще пътуваме.
Като цяло календарът ни е пълен до 10-12 юли.
Аз обичам динамиката, задъхва ме на моменти, но това е.
Борбата с килограмите засега я губя, но майната му.
Хубав ден от мен!!!

# 530
  • София
Привет, прекрасни!
Вчерашният ден ми се видя много дълъг. И какво толкова направих? Напълних няколко тави и тенджери с разни манджички - пуешка супа с много зеленчуци, пуешко с грах, зелеви сарми, печени чушки изпържих с яйца . Ще кажете, че съм поканила един взвод на изхранване. Ястията са много на брой, но в неголеми количества. Опърлиха ми се ушите от дълги разговори с приятелки, въртях волана из опразнена София, заредих склада с 20 кг брашно, предремах половин час и накрая какво? Не стигнах да се правя на красива. Време не остана. А бе я да си призная без увъртане - домързя ме. И така останах небоядисана, неоскубана, нелакирана и яко ароматизирана от изброените вкусотийки. Казах си - и утре е ден.
Тази сутрин станах към 8.00 и започнах с разкрасяването - Ромео ще се прибере от село и не искам да ме завари като една чума. Вече съм боядисана, оправих си и веждите.  Сега малко почивка и приказка с вас и с бабите, после следва танц с прахосмукачката и миене на терасата. След това маникюр, мързелуване, четене, приказки.
Ще ви дам малко теория за Здравословния егоизъм, за практиката отговаря всяка една от вас. Надявам се мъжОвете ви да не влизат във военното ни блокче, че да не ме погнат с гаубиците. То дали и гаубици останаха??? Ако ме подгонят с Ф 16, да знаят, че не могат да ме стигнат. Stuck Out Tongue Winking Eye
Гушкам ви! Hug
Скрит текст:
ЗДРАВОСЛОВЕН   ЕГОИЗЪМ
   Какво означава егоизъм – това значи да поставяш себе си и собствените си интереси над интересите на другите. Синоними – себелюбие, самолюбие, себичност. Терминът идва от френски и се появява през 18 век, когато френските мислители създават теорията за разумния егоизъм.
Има три вида егоисти: егоисти, които живеят и позволяват на другите да живеят; егоисти, които живеят и не разрешават на другите да живеят; и накрая, егоисти, които не живеят и не дават на другите да живеят. По-голямата част от жените принадлежи към третия вид според Иван Тургенев.
Егоизмът не е нещо, което звучи особено добре, но факт е, че всеки има нужда от здравословната му доза. Казано по друг начин – да обичаш себе си, а не да се жертваш непрекъснато и на всяка цена за другите. Това е изтощително, а удовлетворението е с мазохистичен привкус. Изживявaш се като героиня, но дали действително правиш щастливи хората, заради които правите т. нар. жертви? Сигурно звучи кощунствено, но да погледнем от другата страна. Всъщност да си имаш работа . може да е тежко бреме. Първо задължава прекалено много. Понякога повече, отколкото може да се понесе. А това вече прилича на емоционално изнудване. После е досадно, особено, ако се натяква по някакъв начин. Затова, ако човек е решил да прави щедри жестове или просто това му иде отвътре – добре е да следва библейското правило – да хвърлиш хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш. Да направиш добро, без да се интересуваш какво ще стане. Ей така, за идеята и нищо повече.
 Защо ни е нужен здравословният егоизъм? Няма кой да ни обича повече от нас самите. Та нали ние сме си най-мили, най-много желаем да ни се случват хубави неща, да бъдем щастливи. Затова трябва понякога да можем да му поотпуснем малко края. Да не правим само каквото трябва и каквото другите изискват от нас, но и онова, което истински ни влече отвътре. Да не се оставяме все на заден план. Да си позволим понякога нова дреха или бижу, макар че все ще има член от семейството с някакви незадоволени материални нужди. Да идем на концерта, който само ние харесваме, а не вечно да се съобразяваме с предпочитанията на другите. Или да си позволим разходката и кафето с приятелка, макар че имаме домашна работа – пак ще я свършим. Да не пренебрегваме своята кариера заради професионалните успехи на мъжа до себе си. Да сме подкрепящи, но не за наша собствена сметка. Всичко това не означава да пренебрегваме и лишаваме близките си, а да намерим времето и разумните средства, предназначени за собствената ни личност. Дозата здравословен егоизъм е гаранция за нашето щастие, за душевното ни равновесие. Спокойната и щастлива майка, съпруга или дъщеря е хиляди пъти за предпочитане пред изнервената от вечното насилие над собствените си желания жена. Всеки от нас се е намирал понякога в менгемето между това да прави каквото трябва и каквото на него му се иска. От едната страна са очакванията на другите, от другата – нашите собствени желания. Всеки случай е конкретен, най-доброто, както винаги, е в баланса, но не всякога той е възможен. Важното е, че в случаите, да не се чувстваме виновни за това, да не ни смущават вътрешни терзания. Да се научим с освободена душа да си доставяме малки радости, да не пренебрегваме и забравяме себе си, за сметка на хората, които обичаме. Обичайки повече себе си, това няма да ни направи по-лоши хора, а по-хармонични и удовлетворени от живота.Напоследък почти навсякъде четем, че за да бъдем щастливи, трябва да сме малко егоисти, да обръщаме повече внимание на нашето Аз. „Проповядването“ на т.нар. здравословен егоизъм придобива все по-голяма сила. Истината е, че ако не тръгнеш от себе си в опити да бъдеш някой за другите, няма как да успееш. Тук обаче има едно „но“ и то е, че времето заделено за нас и нашите проблеми, не бива да се превръща в приоритет до такава степен, че да нямаме и един час, в който да изслушаме приятел и да му кажем няколко мили думи. Знаем ли къде са границите на собствения ни егоизъм? Кога и до колко сме длъжни да прекарваме време с другите, да им споделяме живота си? На първо място трябва да започнем от там, че ако не обичаш сам себе си, започваш да искаш от другите да ти дават това, което сам не си даваш. Всъщност, за да успяваме да бъдем полезни на себе си в разумни граници, без да пренебрегваме другите, на първо място трябва да се научим да различаваме здравословния егоизъм от нездравословния егоцентризъм. Това става най-лесно като си дадем сметка кой от кого какво иска. Егоистът не позволява да му се бъркат в живота. Държи да прави онова, което той е решил. На свой ред обаче, също не се намесва в живота на околните - има изисквания единствено към себе си.
Егоцентрикът също се грижи за собствените си желания, но изисква и другите да правят това - да му угаждат и да са на разположение. Егоцентрикът желае да промени своя живот, променяйки живота и на другите го. Важно е да помним, че никой няма право да ни казва докъде да издигаме себе си и кога да обърнем внимание и на другите. Да помним, че егоистите се възползват от възможностите, които им се предлагат и се развиват в посоката, която са избрали, без това да им пречи да помагат на другите. И тук ще ви дам един прост пример - ако имате много ангажименти в офиса и ви се обадят двама приятели - единият с молба за спешен заем, а другият, внезапно озовал се в болница на легло, при кого ще отидете? Да, има и други подробности, за които ще попитате и ще обмислите и все пак - мнозина от вас ще изберат онзи, чието здраве е застрашено. Поне в този момент. Казано по друг начин - не е препоръчително да се втурвате да помагате за щяло и не щяло, но все пак да се отзовавате, когато ви поискат подкрепа. Преди време ми се случи да чуя разговор, в който позната обясняваше на своя приятелка, че няма пари, с които да и услужи, но ще поиска от другаде. При това тези пари не бяха важни - с тях не се спасяваше човешки живот, а се купуваха нови вещи. В този случай едва ли трябва спешно да се втурнем, замесвайки и други приятели в заеми, които не са за нас и които могат да ни вкарат в неприятности със закъснели срокове и т.н. Жертвоготовността понякога не е ценност. И определено едни неща са по-важни от други. Хубаво е да се научим да преценяваме трезво и да степенуваме. Изследвания доказват, че даването и помощта ни откъсват от тревогите, карат ни да се чувстваме по-добре, засилват усещането ни за полезност, облагодетелстват обществото. Егоцентризмът със сигурност няма място тук, но малко егоизъм, „гарниран“ с „едно наум“ винаги може да ни помогне. Защото не винаги помагаме на правилните хора. Ако обаче си поставим граници, които са като закон за нас, е твърде вероятно да успеем да съхраним по-голяма част от добротата си (по-рядко ще бъдем излъгани), която да използваме за правилните хора. Когато ограничите помощта и даването, е нормално да ви е тъжно, но помнете, че ще ви бъде не по-малко тъжно, ако го правите за хора, които са изцяло обладани от себе си и не са способни дори да кажат „благодаря“. Всъщност, здравословният егоизъм се изразява основно в това да имаш време за себе си, но и да бъдеш в синхрон с думите си спрямо околните. Напр. Започнете от тук - просто спазвайте дадената дума. Често си казваме „ще ти се обадя утре“, „ще ти пиша в събота“, „ще се чуем тези дни“, а след това се оказва, че утре е минало без обаждане, в събота дори не си спомняш на кого трябва да се обадиш, а „тези дни“ могат да дойдат и след месеци. Не хвърляйте думите си на вятъра! Понякога дори само едно две минутно телефонно обаждане казва всичко за вас. Не подминавайте малките жестове. А здравословният егоизъм не случайно е наречен така, защото добре дозиран ще ни помогне да живеем по щастливо. Заслужава си да опитаме!

# 531
  • Пловдив
Минавам набързо само да напиша, че в някои поделения картите за летните почивки не са пристигнали /били ги затрили някъде/, а срокът за плащане е до утре. Ако не сте си получили картата, звъннете на телефона на клубовете, дават номер на резервацията и сумата за плащане.

И малко да вляза в тона на Фло. Няма да има нужда да бягаш. За да те гони Ф16, трябва да пристигне вторият самолет, а той днес е излетял от САЩ. Joy Така че ще четем на спокойствие.

# 532
  • София
Колко ли месеца ще пътува от Щатите до нас? Пеша да беше вървял, по-бързо щеше да стигне. И докато стигне съвсем ще ръждяса - направо да го предадат за скраб. Все ше си върнем някой и друг лев - за семки и бонбонки.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 533
  • Пловдив
Фло, малко за четене по темата.

Скрит текст:
цитирам Димитър Стоянов
Мисля, че е време за малко по-малко емоции и повече факти.
След шестгодишно чакане пристигна първият от поръчаните изтребители F-16 Block 70. Самолетът е чисто нов и всякакви брътвежи в тази насока са излишни. Като се случва с всяка сложна машина – понякога има повреди или „откази”, както се казва в авиацията. В повечето случаи, с откази не се лети. Трябва повредата да се отстрани и тогава отново да има полети. Такъв е и случая с F-16D борд 301, който пристигна в България преди почти месец.
И да разсея всички зловредни слухове за саботажи, за омрази, за какво ли още не, бих желал да споделя, че в нашата авиобаза „Граф Игнатиево“ има американски инженери и техници, които са потвърдили извода на българските си колеги - има отказ, с който самолетът няма как да лети.
Защо има отказ?
Защото в началния период на експлоатация на новопроизведена авиационна техника се появяват най-много откази. Така пише и по дебелите книги, това казва и личния ми 25-годишен опит, като авиационен инженер. Както казваме в авиацията – самолетът трябва да се закисне. Първите година – две от експлоатацията на нов самолет или вертолет са винаги такива – с повечко откази и повече работа за инженерите и техниците.
Та, напълно нормално е да се прояви отказ и на чисто новите F-16.
Разбира се, по-интересен е въпросът, защо не го отстраним бързо този отказ и защо не се лети с новия самолет?
При избора на самолет се гледат едни показатели, от които нито Борисов, нито Каракачанов, нито Запрянов разбират – това е времето за изпращане, ремонта и връщането му в България на отказали агрегати. Точно, какъвто отказал агрегат имаме и сега. За съжаление, не бе избрана офертата, която предлагаше 24 часа за доставка на нови агрегати, за замяна на отказалите. Избран бе F-16, при който тези срокове са... да кажем, много по-дълги.
Някой ще попита, а защо не заменим проблемния агрегат с такъв от складовите наличности? Просто е – защото пакетът с резервните части в сделката за първите осем F-16 беше зверски орязан. Защо? Ами защото при бюджет от 1,5 млрд. лева американската оферта беше за около 2,5 млрд. и започна да се реже поголовно, че да се влезе в политическо приемлива цена. И сега ще получим резервен агрегат догодина по това време, разбира се, иронично казано.
По-важно е, да си спомним кой договаря орязването на тези пакети. Кой обясняваше, че нищо не се реже и пакета за F-16 бил от пълен, по-пълен? Това беше един заместник-министър, който сега е министър на отбраната. Ако Борисов иска някой да е отговорен, то да търси отговорност от министъра си. Знаем, че те имат чудесна активна комуникация.
Освен това, за поддържане на оперативните способности си има отговорен по Закона за отбраната и въоръжените сили.  Да се провери какво пише в чл. 85, определящи задълженията на началника на отбраната.
Топката е в полето на МО.
Но в това поле, в момента имаме някакъв комуникационен хаос. В понеделник, министърът на отбраната самодоволно обяснява, че вече бил тръгнал за България вторият F-16 и го чакаме да кацне у нас след три дни. Само дето, нищо не е тръгвало и нищо няма да пристигне тази седмица.
Отделно, министър Запрянов се кле многократно, че F-16 ще лети на парада за 6 май. По разбираеми причини, това няма как да се случи. Започват подигравки в обществото. Въй, ама това е в резултат на зловредна пропаганда... А може би, просто трябва да се мисли, преди да се говори?

Днес по изключение седнах на компютъра след работа, докато ММ ни пази.
При нас през последните две седмици имаше и лоши, и хубави преживявания. Лошите оставяме зад гърба си и пазим хубавите спомени. Та, в общи линии празници не сме празнували, но е важно да сме живи и здрави. В живота има и тежки моменти, които трябва да преодоляваме.
На всички, които празнуват по някакъв повод, пожелавам да са здрави и да се наслаждават на моментите с любимите хора.
Аз ще почивам до 7 май, после имам среща с доктори да ме проверят как съм. Важното е, че се чувствам добре. Е, малко ме понаболяват шията и гърба, но си признавам, че не правя упражнения редовно. А трябва.
Надявам се след две седмици да имам повод да ви се похваля. И вече чакам почивката през юни, защото санаториумът си е почивка.
Приятни почивни дни на всички.

# 534
Честит празник, момичета! Честит прекрасен месец май!
Още от малка това е любимият ми месец.
Дано да ни се случват само хубави неща!
Аз бях част от организацията за юбилея на училището ни. Имах доста задачи, но важно е, че всичко мина добре и сега мога спокойно да си пия кафето с вас.
Желая ви хубав слънчев ден от мен!

# 535
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТРУДА!
"Дружна песен днес да екне, песен, песен на труда.
На сърца ни да олекне, да живей, живей труда!"
И аз харесвам месец май - много цветен, ароматен, зареден с празници и хубави емоции.
Помня как баба ми береше божури, за да занеса букет на любимата учителка за 24.май. Правехме венец и кичехме ликовете на братята Кирил и Методий.
Помня и последния училищен звънец, и раздялата със съучениците, и вълнуващия абитуриентски бал.
ХУбави майски празници!

# 536
Честит 1-ви Май!
Освен ден на труда, разбрах, че е и празника на змията, както и денят на момината сълза.
От телефона обаче не виждам опция за скрит текст, да ви го пусна.
Пожелавам ви приятен ден и много хубав нов месец. Ние сме отпускари до средата на другата седмица и предстоят динамични дни!
Но разбира се, че и тук ще наминавам! ❤️

# 537
Здравейте,
Понеже последна съм писала, не знам дали е позволено пак аз .. иначе всяка сутрин влизах да видя, за да постна кафенце .. нали почивам, амааа да не вземе да ме блокират...
Днес рискувам да мина да питам как стее?
Как минават почивните дни?
Ние сме в постоянно движение, все нещо има за вършене.
Приятен уикенд на всички! ❤️

# 538
  • София
Днес бяхме до Стара Загора и назад. Отбелязахме поредното 70 в роднинския календар.
Оборотите ми идват в повече, но няма как. Поздрави и да скоро.

# 539
  • София
Привет, прекрасни!
Програмата за днес - късно ставане, бавно кафе, мекички за закуска и занимания по литература с малкото чаве, а за обяд - китайско.
Слънчево настроение за цялата компания.
Няма го ЛИСТЕНЦЕТО - липсва и кафенцето. Joy
Най-после, ще скочим в 37 страница. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт