Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, аз да попитам в друга насока. Какви продукти за устна хигиена използвате? От около две седмици венците ми станаха страшно чувствителни и зачервени, но не знам какво да приложа.

# 181
  • Варна
Вземи си Лакалут стяга венците, и вода за уста.
Аз не ползвам нищо по-различно от преди.

# 182
Здравейте, момичета, понеже бях повдигнала темата малко по-назад, реших, че може да ви е полезен списък с някои книги, които индивидуализирах като евентуално полезни  / интересни на база разговори с приятелки и ревюта в интернет:

За раждането:
Раждане с любов - Олга Дукат

За кърменето:
Всичко за кърменето. Или почти всичко, но практично. - Христина Янева - Хедра

За отглеждане на бебето:
Доктор Спок: Грижи за бебето и детето (Преработено и допълнено издание)
Моето бебе. От 1 ден до 3 години - Ан Бакюс

Принципно също интересни са ми книгите за обучение и възпитание по метода Монтесори, но засега тези, които съм открила за бебета, са с незадоволителни оценка и не смея да ги включвам тук.

# 183

Коя вода за уста ползвате?
Моята ортодонтка ми каза да спра за ползвам всякаква вода за уста заради химиите,но честно казано не се чувствам добре без нея

# 184
  • Варна

Коя вода за уста ползвате?
Моята ортодонтка ми каза да спра за ползвам всякаква вода за уста заради химиите,но честно казано не се чувствам добре без нея
Аз ползвам каквато ми падне, и с превантивна цел да нямам бацили от вън. Относно химията, тя р на всякъде около нас и в нас, от едно да се лишиш, 10 имаш от които не можеш да избягаш. Пастата за зъби също е страшно вредна, ама за нея никой нищо не казва….
Аз до 3 месец ограничих максимално каквото можах. Сега пак се съобразявам, но не толкова.

# 185
Здравейте, аз да попитам в друга насока. Какви продукти за устна хигиена използвате? От около две седмици венците ми станаха страшно чувствителни и зачервени, но не знам какво да приложа.

Привет! Ползвам от 2 седмици вече паста за зъби и вода за уста Unisept специално за бременни е прекрасна. Страшно съм доволна и я препоръчвам с две ръце ! 🙌🏻

# 186
  • Варна
Как сте момичета? Всичко наред ли е? Минете да се разпишете кой какво….
Аз днес влязох в 16 гс, планирам края на септември пътуване до Турция. Вие как сте с пътуванията? Издържате ли? Мен ме притеснява само честото пишкане…. иначе пътя не ме притеснява, няма да карам аз.

# 187
Здравей,аз също влязох в 16 г.с тази седмица(16+4) Ние скоро пътувахме до морето и мина добре и все пак си вземи магнезий и но-шпа. По едно време ме пристегна корема и те успокоиха,препоръка на АГ. Имаш ли коремче вече ? Моето ми се струва много малко. Още имам проблем с храненето и не съм качила нищо. Надявам се скоро да започна да хапвам повече и да заприличам на бременна 😀

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:22 от MBStefanova

# 188
И аз съм в 16 г.с и 4 дни. Обаче имам проблеми с пътуванията - започват болки, прицапвания...
Ходих на няколко мнения - плацентата е супер - не е от нея, не е и от сакчето,  контракции нямам, дължи се на едни кръвоносни съдове, които имам по шийката на матката и сега,.като се е уголемила и при психическо натоварване и повече път, се пукат. Но я достатъчно да ме стресира а да ми развали почивката, защото я прекарвам само в стаята...
Иначе и аз не съм качила,.макс 1 кг може би, но корем вече започнах да имам. Но за сметка на това съм си родена в краката и ръцете. Засега това от мен Simple Smile

# 189
Браво момичета.Доста сте напред със седмиците и смело пътувате и се наслаждавате на лятото.
Аз съм в 13+2 г.с и пазя леглото в нас поради неспиращо зацапване от 8 г.с.Версии за него много,но важното е ,че бебока расте и се развива без проблем.Надарена съм с две матки😀,та вероятно от лигавицата на втората идва проблема.Отделно ми откриха и полип на шийката на матката.Чудна приказка се заформи при нас.Чакам да вляза във втори триместър,за да рискувам да стигна до София и да се консултирам с някой с повече опит.
Със съпруга ми се шегуваме ,че наближава седмата ни годишнина,която уж се води критична 😀
КРР може ли да споделиш с кой се консултира относно зацапванията.
За килограмите-вече съм +1.Имам си и коремче и съм с едни гърди напред😀

# 190
Консултирах се с проф Димитров в МЦ Фемина. Много детайлен преглед и с внимание и детайл се отнесе. Той е в МД и над 40 години опит и му имам доверие

# 191
Консултирах се с проф Димитров в МЦ Фемина. Много детайлен преглед и с внимание и детайл се отнесе. Той е в МД и над 40 години опит и му имам доверие
Благодаря за препоръката!

Момичета,а ползвате ли вече специално бельо за бременни.
Аз все още не изпитвам дискомфорт от досегашното ,но скоро ще трябва да се запася.
Да препоръчате нещо удобно.

# 192
На мен вече ми стяга моето бельо, но ми казаха, че тези за бременни са неудобни и да не купувам, а просто да си взимам Л размер - аз съм С.

# 193
Здравейте и от мен в 13 + 5 съм вече. Он 2 дни усещам пристягания и май са контракций пия но-шпа във вторник съм на преглед и ще видим дали е така. Чакам 10-ти септември да дойде и да повторим БХС заради не задоволителен резултат за даун. На ехограф всичко си беше точки АГ твърди че няма за какво да се притеснявам но все пак ще повторим. Това е от мен общо взето още си кашлям няма оправяне след пневмонията която изкарахме всички вкъщи.

# 194
Здравейте и от мен.
Днес бях на фетална и тест за прееклампсия,все още чакам резултати. Феталната мина всичко е наред с бебето,но имам ниска задна плацента и дано се вдигне. Някой има ли подобен казус и до колко е опасно това,докторката се въздържа от коментар,само каза да не вдигам тежко.

Общи условия

Активация на акаунт