Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 480
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, аз съм със стомашно-чревен вирус от 3 дни, първите два с температура (37.3). Вчера бях добре, но днес пак ми е зле коремът и повръщам. Ходих на лекар, изписа ми еспумизан, ентерол, Гавискон и каза но шпа да пия.
Обаче не се успокоява стомахът ми и киселините.
Дали някоя от вас е минавала през това и какво ви помогна? И дали може да навреди на бебето? То си рита иначе.

За корема помага каша вода с брашно, не мисля, че е противопоказно в момента.
Това не е ли за разстройство? При мен е много силно подуване, раздразненост и болезненост и зверски киселини ...

Здравей, аз също от време на време получавам киселини, но все още ги боря с ябълка, не са ми много силни. Преди доста време си бях скрийншотнала това прахче от стори на Радост Тодорова, пиеше го докато беше бременна.

# 436
Откъде ли я поръчва? На мен нещо не ми излиза...
Аз се притеснявам сега за бебчо дали нещо не му се е отразило боледуването. Днес малко се е изместил по-нагоре отколкото е. Чудя се дали да не ходя на преглед. Бях на 11ти за фетална.

# 437
Здравейте, от тук гледам кога да ходя за фетална ехокардиография. И с предната бременност и сега ще хода в 20-21 г.с. Докторът ще каже дали е необходима втора такава по време на бременността или директно да се прегледа бебето на 1 месец.

# 438
Аз се притеснявам сега за бебчо дали нещо не му се е отразило боледуването. Днес малко се е изместил по-нагоре отколкото е. Чудя се дали да не ходя на преглед. Бях на 11ти за фетална.

Бебето си е защитено от плацентата. Едно боледуване няма как да му се отрази.

# 439
Линк към добавката https://galen.bg/karikol-gastro-sashe-20g-h-20?gbraid=0AAAAAB7OW … AYAiAAEgKsofD_BwE

# 440
Ще отида днес до някоя аптека да си взема. Благодаря, момичета!

Аз записах час за ехокардиография също. Проследяващата АГ не ми е дала индикации, но моята приятелка ходи в 22 г.с. и затова мисля и аз до отида. Баща и е гинеколог и я изпрати да отиде.

Аз се притеснявам сегашното боледуване да не е ковид, защото има доста болни с ковид, със сходни симптоми и затова се притеснявам и за бебето. Може и да отида другата седмица да ни погледнат, особено ако още не съм напълно наред.

# 441
Направи си домашен тест. В спешна помощ вече не правят. Важно е, ако не пиеш никакви кръворазреждащи. Щом го усещаш, ехографа е излишен според мен.
За ехокардиографията аз реших да питам следящия АГ, все пак той е който мери пулс и гледа ритъм всеки път...

# 442
Пия Натаспин. Засега няма да правя, за да не си създавам излишен стрес. Ще отида другата седмица при АГ да погледне как е положението и кръвотока и по матката

Аз по принцип съм против излишни изследвания, но щом моята приятелка баща и (който е от старите гинеколози и те отричащи излишни изследвания) я изпрати за кардио, реших и аз да запиша

# 443
Моята АГ също не ме праща на излишни изследвания, но както споменах си имаме история с шум на сърцето в семейството и затова отиваме на този преглед. Иначе на ФМ също гледат доста обстойно и сърцето на бебето и ако лекарят се съмнява в нещо също може да пренасочи съм ехокардиография.

# 444
Здравейте момичета! Simple Smile

Надявам се всички да сте добре. Исках да попитам тук дали на някой друг му се е случвало това което на мен. Аз ппц много често бях с фоликулни кисти и кисти на жълтото тяло преди да забременея. Проблемът е, че те ставаха по 4-7см. Имала съм страшни болки след полов акт, стигала съм до спешни и тн. Ако някоя друга е изпитвала такива, най-вероятно знае за какво говоря. Когато разбрах, че съм бременна отново имах 4см киста на жълтото тяло. На последния преглед лекарката каза, че вече е изчезнала, а и това се очакваше. И преди ми се е случвало, това което сега, но си мислих че е заради кистата, а сега нямам. Преди да отида по голяма нужда, преди да стигна до тоалетната, изпитвам страшна спазмична болка като прерязване, все едно нещо ще ми се спука такова е усещането (или както като имах киста). Направо ми прималя, отивам до тоалетна и ми минава. След няколко дни пак може да ми се случи, наистина е много странно и неприятно. Има ли някоя от вас, на която и се е случвало това?

# 445
Момичета къде сте си записали час за фетална ехокардиография? Чувам добри отзиви за Надежда и Оскар.

# 446
Аз съм във Фемина. Там апаратурата, за мен, е на доста високо ниво.

Все повече добри отзиви получавам за раждали в Надежда и се чудя дали и аз да не съм там. Притеснява ме в този Св.Лазар липсата на добра неонатология.

Реално, като не се проследявам там, колко време преди раждане трябваше да започна да ходя на прегледи?

# 447
Момичета, здравейте. Има ли някоя на която вече да и е излязъл пъпа? Моя доста започва да стърчи напред, въпреки че не е изпъкнал още целия. В 20 + 4 съм.

# 448
При мен малко в долната част е започнал да излиза.
Аз пак да се оплача - не стига гадният вирус, който изкарах, тъкмо се повъзстанових и от снощи и днес цял ден с болки, дърпания, боцкания. Направо, имам чувството, че някой ме прокълна Grin Добре, че не вярвам в такива неща хаха

Сега АГ ми назначи 2х1 Алеракт, 3х2 Магнерот, 3х2 Но шпа. Май малко ме отпуска, но пак си ме наболява. Поне малкият рита, да знам, че е добре. Но ако утре още ме боли,ще ходя на преглед. Отделно краката ми са супер подути и болезнени, въобще - цвете ...

# 449
Да,започнал е малко да излиза.
Момичета, здравейте. Има ли някоя на която вече да и е излязъл пъпа? Моя доста започва да стърчи напред, въпреки че не е изпъкнал още целия. В 20 + 4 съм.

Общи условия

Активация на акаунт