Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Момичета и аз имам същите драми с инфекции, сега ми излезе 10 на 5 клебсибелла или както се казва там, която знам че е супер опасна, въпроса е че имам нещо и във влагалището и лекарката ми каза да изчакаме и него резултат и то ще стане понеделник, вторник? Смятате ли, че това е сериозно? Аз съм в почти 15 седмица.

# 481
Момичета и аз имам същите драми с инфекции, сега ми излезе 10 на 5 клебсибелла или както се казва там, която знам че е супер опасна, въпроса е че имам нещо и във влагалището и лекарката ми каза да изчакаме и него резултат и то ще стане понеделник, вторник? Смятате ли, че това е сериозно? Аз съм в почти 15 седмица.

Аз имах първо ешерихия коли, после клебсиела. Клебсиелата е много упорита. Аз чакам да излезе микробиологията да видя дали съм я излекувала. Иначе трябва да се лекува. Едва ли два, три дни са проблем, но задължително лечение

# 482
Аз съм на аспирин,заради тромбофилия. Ще го пия почти до последно.
Лили,от 9г.с съм болничен ,така че изискай си да ти пуснат и настоявай щом не ти е добре.

# 483
Много си мила 🙏🏻❤ Килограмите са си ок. Аз също искам да тренирам обаче много ме мързи, работя всеки ден от 10:00-18:30ч и само неделя ми е почивен ден, а в неделя искам само да лежа, ям и мързелувам 😭.
И много се дразня на себе си, че не ходя достатъчно км. Трябва ми повече движение ако искам да родя нормално 🤔

[quote[b[/b] author=KPP link=topic=1679818.msg48575298#msg48575298 date=1726829715]
Dolly, прекрасно е че толкова леко караш бременността, завиждам благородно Heart
Аз също съм +2,3 кг и даже се притеснявах, че може да са малко, но док ми каза, че са си ок, все пак имаме още 1 триместър. Корем аз продължавам почти да нямам, една приятелка вчера се наяде доста, отпусна си нейния и е по-голям от моя хаха. А пък бебчо си е супер, като размери. Интересното е, че ми тежи коремът, въпреки че е малък. Док каза, че матката ми е навътре и така и ще си остана с корема. Дупето ми е пораснало, никога не съм имала такова.  Исках да започна сега с малко тренировки, обаче с тези контракции както си изпатих и не знам вече...
Ще минавам и на доста по-строг режим на хранене, че стомахът и червата ми са зле, след вируса и не се оправят. Махам всякакъв junk. Имам една книга на Найденов фитнес, там има менюта примерни и мисля да ги спазвам. Те са ш според триместъра. Аз му карам книгата за Детокса, като не съм бременна, два пъти в годината и просто е страхотен ефектът за кг, за изместване, отводняване, на ш тази ще е добра. Мога да снимам, ако някой има интерес.

Lili, за болничния - ако не ти дават, аз си взех от болницата, в която работи моята АГ. 60 лв на месец е. Няма никакви проблеми. Ако нещо се заинатят, имаш такива варианти. Аз се чувствам много добре, откакто съм болничен, въпреки вируса и последствията от него. Сега ни трябва спокойствие и ако работата ни напряга, няма място в ежедневието ни.
[/quote]

# 484
Аз мисля, като вляза в 6 месец, след 2 седмици, ако всичко е наред, да се запиша на гимнастика за бременни - тя е точно за по-лесно раждане и възстановяване след това. Много се надявам да си изкарам последното тримесечие спокойно и без напрежение и проблеми..

# 485
За човек, който последните 10-12 години е спортувал активно, минимум 5 пъти в седмицата, наистина си представях бременността, като в социалните мрежи. Спокойствие, може да си тренираш, но при мен нещата в първия триместър бяха с болки, леко зацапване, непрекъснато някакво вътрешно напрежение. Мислех си, че като влезна във втория ще започна, но май ще се откажа от тази мисъл. Трудно ми е дори да си обуя чорапите и може би от седенето цял ден на стол вече вечер имам някакво, като стягане на корема. КРР ще се радвам да споделиш повече за тази гимнастика за бременни и как ти се отразява, като започнеш, аз също съм се настроила за нормално раждане, стига всичко да е наред разбира се.

# 486
Аз мисля, като вляза в 6 месец, след 2 седмици, ако всичко е наред, да се запиша на гимнастика за бременни - тя е точно за по-лесно раждане и възстановяване след това. Много се надявам да си изкарам последното тримесечие спокойно и без напрежение и проблеми..
Аз се записах вече. Ходих веднъж на живо, а после си купих програмата за упражнения вкъщи. Сравнително постоянна съм като не тренирам, ако имам болка и около двете ми зацапвания също спрях за известно време. Трябват много малко неща като екипировка, не е скъпо и бих казала, че има полза. Тренировките са много приятни, защото са постепенни и тамън като за коремести същества Grinning Започват с постепенно раздвижване на мускулните групи, преминават към леееки силови упражнения или с много лека тежест (2 килца ползвам аз, на фона на преди 30+ Grinning ), или без, и после разтягане. 1 час тренировка. Има и по-кратки по 40 мин.

# 487
Момичета, къде мислите да ходите на йога/гимнастика за бременни?
Аз ходя в едно студио в Изток и  в Дружба. Ако знаете други места в София бих се радвала да споделите, иска ми се да посещавам повече часове. До скоро ходех и на класовете по въздушна йога и пилатес,  които не са за бременни, но мисля скоро да прекратя, защото има доста упражнения, които пропускам вече заради коремчето Blush

# 488
Познавам лежала цялата бременност и родила нормално. И друга, която дори физическо не играеше навремето (заради астма).

# 489
Момичета, къде мислите да ходите на йога/гимнастика за бременни?
Аз ходя в едно студио в Изток и  в Дружба. Ако знаете други места в София бих се радвала да споделите, иска ми се да посещавам повече часове. До скоро ходех и на класовете по въздушна йога и пилатес,  които не са за бременни, но мисля скоро да прекратя, защото има доста упражнения, които пропускам вече заради коремчето Blush
Направо ти пускам линк към моето: https://fitbabyhotmama.com/ Simple Smile
Има програми за бременни и за след раждане. Simple Smile

# 490
Аз още не съм проучвала, но благодаря за споделеното инфо! Да мине сега тази криза и ще се организирам.
Иначе за социалните мрежи - аз затова ги намалих, защото там се показва една реалност, която изобщо не отговаря на действителността. И аз така се бях заблудила в началото, от напудрени профили и видеа на разни инфлуенсъри - имаш нереални очаквания и не това е лошото, то няма хубаво да мислиш позитивно. Обаче в един момент, като нещо не е наред или като виждаш, че ти не можеш да правиш нещата, които някой друг в Инстаграм, нямаш тези енергия и ентусиазъм и си мислиш, че нещо не ти е наред на теб.
Затова - по-малко социални медии, по-щастлив живот. И без това се затъпява от тях Simple Smile

# 491
Аз от известно време гледам тъжно графика с часовете на Yoga Vibe, там имат йога за бременни в някои от дните, поне в залата на Сан Стефано, но все още не смея.

Иначе мацката, при която ходих на Pilates reformer преди да забременея, имаше часове и в една друга зала, която ми изглежда да има специализирани класове за бременни. Не съм пробвала все още, но пускам линк към инстаграм страницата.

https://www.instagram.com/physiofit.bg?igsh=ZHN0YTN0MXlpaDMx

В началото и аз си представях как ще съм супер активна, но първия триместър се наложи да лежа две седмици и след това реших да го карам много леко, докато не вляза поне в четвърти месец. В момента съм в пети месец, но плацентата ми още е ниска и малко ме е страх. Засега тръгнах от началото на четвърти месец само на разходки, които в първия триместър ми бяха ограничени и съм благодарна, че и това имам.

Но ми се иска в един момент, дай Боже всичко да е наред, да пробвам с гимнастика / пилатес / йога за бременни.

При мен малката върви една седмица напред и казаха, че след втората фетална ще ми правят обременяване за гестационен диабет. Надявам се да нямам, тъй като уж нямам други данни различни от размера на бебето, както и рискови фактори, но ако се окаже, че имам (заедно с тромбофилия, Хашимото и висок риск от прееклампсия ще направя голям шлем Grinning) , тогава физическата активност ще е още по-важна.

# 492
Вчера АГ ми каза следващия път че ще има кръвни изследвания и да не съм яла сладко предната вечер. Дали е обременяване с глюкоза или еднократно мерене на инсулин, или? Каза че било изследване-формалност, но трябвало да се прави по протокол.

# 493
Не знам, възможно е, предупредиха ли те, че ще стоиш по-дълго? Понеже при обременяване стоиш няколко часа.

Вчера АГ ми каза следващия път че ще има кръвни изследвания и да не съм яла сладко предната вечер. Дали е обременяване с глюкоза или еднократно мерене на инсулин, или? Каза че било изследване-формалност, но трябвало да се прави по протокол.

# 494
Не. Ще правят само задължителното предполагам. Въпросът е кое е то?

Общи условия

Активация на акаунт