Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 426
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
И при мен върви даже 10 дни напред, но никой не ми е говорил за допълнителни изследвания. Според мен причината е по-късият ми цикъл и съответно ранна овулация. Аз горе-долу си помня контактите и те бяха до към 7-8 ден на цикъла и след 20-ти такъв...така че е станало в първите дни и е нормално да върви напред.

# 496
Аз до сега също не съм правила допълнителни изследвания, само няколко извън ЗК. АГ ми пуска всеки път преди всяко ходене, стандартните кръв, урина. Минах втората ФМ, предполагам, следи показателите и не вижда нищо нередно.

# 497
Много ми е приятно да ви чета, момичета. Виждам, че не съм единствената, която се чувства така. И аз преди да забременея си въобразявах, че ще си остана супер активна - точно гледах коя бягала маратони в 6ти месец, коя вдига тежести в залата в 5ти, коя не спряла да си ходи по 9 ч/ден на работа до края... Една колежка забременя и от супер активна катерачка и планинарка рязко спря всичко и аз изобще не я разбирах. Grinning И съм си говорила с приятелки как аз няма да съм така, а то се оказа супер различно от парфюмираните клипове из Инстаграм и фейсбук. И оня ден колега ми обяснява как някаква сноубордистка карала борд от Безбог в 8мия месец и явно можело, а аз въобще не си го представям това (и дори ми се вижда безотговорно). Тооо аз се стегнах да си изчистя къщата от-до и имах зацапване. Grinning

# 498
Ооо, това пък с екстремните спортове или спортове, при които има опасност от падане, си е чиста проба безотговорност според мен.

Иначе някой като посмее да ми дава акъл, че познавал еди каква си бременна, която правела еди какво си и нищо ѝ нямало, пък аз защо не съм го правела, винаги отговарям, че то има и бременни на хероин, ама това не значи, че и аз ще си бия херца. Grinning

Много ми е приятно да ви чета, момичета. Виждам, че не съм единствената, която се чувства така. И аз преди да забременея си въобразявах, че ще си остана супер активна - точно гледах коя бягала маратони в 6ти месец, коя вдига тежести в залата в 5ти, коя не спряла да си ходи по 9 ч/ден на работа до края... Една колежка забременя и от супер активна катерачка и планинарка рязко спря всичко и аз изобще не я разбирах. Grinning И съм си говорила с приятелки как аз няма да съм така, а то се оказа супер различно от парфюмираните клипове из Инстаграм и фейсбук. И оня ден колега ми обяснява как някаква сноубордистка карала борд от Безбог в 8мия месец и явно можело, а аз въобще не си го представям това (и дори ми се вижда безотговорно). Тооо аз се стегнах да си изчистя къщата от-до и имах зацапване. Grinning

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 13:05 от yanbibiyan818

# 499
Пиши къде, ако ми е наблизо може да ходим заедно 🥳 Аз също влизам в 6м след 2 седм 🤗

Аз мисля, като вляза в 6 месец, след 2 седмици, ако всичко е наред, да се запиша на гимнастика за бременни - тя е точно за по-лесно раждане и възстановяване след това. Много се надявам да си изкарам последното тримесечие спокойно и без напрежение и проблеми..

# 500
Това с екстремните спортове е нищо повече от безотговорност и отказ да приемеш новата реалност - може да съм бременна, ама няма да се изоставя. Наскоро една планинарка беше ходила да изкачва вр.Вихрен в 7 месец, паднала и изгубила бебето. Еми, бъди си cool. Извинявай, ама за няколко месеца можеш да си седнеш на д-то.

Но движението по време на бременност, чрез ходене, леки упражнения са препоръчителни и полезни, стига да няма проблем, разбира се.
Само че безпроблемни бременности, когато сме над 30 май май няма.
Аз също малко повече да съм активна и я зацапване, я болки, я после съм като умряла. Не мога да си представя да ходя всеки ден на работа. Със сигурност ще се отрази зле на бебето. Пазим се няколко месеца, няма да умрем от това и така Simple Smile

Dolly, ще пиша да. Само да си намеря къде хаха

# 501
И аз смятам, че трябва да се пазим повече.
Преди да разбера, първите дни и аз правих не особено уместни неща, но седнах ли си на задника след това, седнах си.

Разходка в парка, някоя равна пътека на Витоша, пътувания до семейството, които са извън София, но в рамките на час и половина път с кола и предимно хоум офис, всеки ден разхождам кучо с бавно и умерено темпо.

Много ми липсва планината, бягането, много си мечтаех за морска ваканция това лято, ама, ей ме на вкъщи. И смятам, че това е правилното за мен. И аз съм чувала истории кой докога катерил, карал ски, качвал се на високо, бягал, пък летял със самолет. Ми, не е моето.

# 502
И аз много исках да съм активна. В началото, преди да се появят проблемите, прекарвахме доста време на Витоша, дори след работа, с колата, на някоя приятна хижа или поляна на чист въздух. Откакто се появиха зацапванията и ми казаха, че трябва да лежа обаче, колкото и да ми беше неприятно,  отмених всичките си планирани почивки, пътувания в чужбина, подпирам дивана вкъщи и не съжалявам, защото знам защо го правя. Моя позната е г/д същите месеци и не е спряла да пътува. В началото ми ставаше малко криво, че нещата при мен изобщо не са както си ги представях, но от друга страна съм благодарна, че имах късмета да забременея от 1вия път и че въпреки минималните шансове, които имах да задържа бременността, това е факт поне към днешна дата, надявам се и до термина.

# 503
Съжалявам, че и тук ще пиша:

Просто ще се побъркам, почивам си цял следобяд, и както си лежа настрани, кихам, и бам остра стягаща болка ниско долу в средата, 2 3 болезнени стягания. И сеге ме е страх да стана.  Нормално ли е да е така. Тя е много специфична, няма общо с всичките странични опъвания, болезнена, кратка и на едно и също специфично място. Под пъпа в средата на корема. Освен и днес да пия но шпа. В края на 15 г.с. би трябвало да съм.

На някого да му се е случвало около тази седмица.

# 504
Съжалявам, че и тук ще пиша:

Просто ще се побъркам, почивам си цял следобяд, и както си лежа настрани, кихам, и бам остра стягаща болка ниско долу в средата, 2 3 болезнени стягания. И сеге ме е страх да стана.  Нормално ли е да е така. Тя е много специфична, няма общо с всичките странични опъвания, болезнена, кратка и на едно и също специфично място. Под пъпа в средата на корема. Освен и днес да пия но шпа. В края на 15 г.с. би трябвало да съм.

На някого да му се е случвало около тази седмица.

На мен постоянно ми се случва да кихна или да се изкашлям и нещо остро да ме пререже. Ако е еднократно и само когато си кихнала според мен е нормално. Ако обаче простуда те боли иди спешно при АГ или в друг спешен кабинет.

# 505
И аз бях така тези дни, като кашлях. Мисля, че е нормално. Като казах на АГ, не се впечатли. Шийката ми е нормална - 40 мм. Нормално е да стават все повече стяганията и разни болки. Но говорете и с АГ. Магнезий май беше след 16 г.с, за стягания вече го изписват.

# 506
Здравейте! Искам да споделя с вас и да чуя и вашите мнения. В 21 г.с. съм, с предна плацента. Всички изследвания до сега са добри и няма никакъв проблем според АГ. След последния въпрос, който ми зададе, а имено "усещаш ли бебето" не спирам да мисля и да чета дали има и други майки като мен. Понякога усещам нещо (не е ритане), но не съм сигурна дали това е бебето, а и се случва рядко. Първа бременност ми е

# 507
  • Варна
Здравейте! Искам да споделя с вас и да чуя и вашите мнения. В 21 г.с. съм, с предна плацента. Всички изследвания до сега са добри и няма никакъв проблем според АГ. След последния въпрос, който ми зададе, а имено "усещаш ли бебето" не спирам да мисля и да чета дали има и други майки като мен. Понякога усещам нещо (не е ритане), но не съм сигурна дали това е бебето, а и се случва рядко. Първа бременност ми е
И аз съм така, само, че съм в 20 гс. На мен ми каза, че след 20 та ще започна да усещам нещо…. И аз от време на време имам някакви усещания, и аз не мога да определя какви.

# 508
  • България
И аз съм така, само, че съм в 20 гс. На мен ми каза, че след 20 та ще започна да усещам нещо…. И аз от време на време имам някакви усещания, и аз не мога да определя какви.

И аз вече съм 19 г.с. + 4 дни като докторът ми каза, че до 15-20 дни трябва да започна да усещам.

# 509
Усещането е подобно на все едно има газове в червата, но без да се движат (като мехурче). Тъпо сравнение, но понеже аз от 4-5 години имам неизвестен проблем с тях. И много, много си приличат. Друг път е като леко, еднократно "почукване" отвътре. Но наистина са много подобни на тези, които може да са с друг произход.
А аз както и предполагах - започна Сезон 2 "Защо са редки и леки усещанията?".

Общи условия

Активация на акаунт