Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 468
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, а вие как сте психически. Аз нещо, напоследък покрай целия стрес и всички проблеми с бременността, не се чувствам много добре. Често започнах и до плача. Просто сякаш пределът ми на това колко мога да поема, започва да наближава. Сега и с тези болки и боцкания, пак ще ходя на лекар днес. Отделно и не излизам толкова много пак покрай болките, нямам ш толкова енергия. На моменти се замислям и каква голяма промяна ми предстои, как е съвсем нов етап от живота ми, младежките ми години, общо взето са си в миналото. Ей такива неща ми се въртят в главата и като гледам бременни, които обикалят, щастливи са и греят и още повече се чувствам, че нещо не ми е наред на мен.
Дали има и други като мен или мен нещо са ме ударили хормоните? Grin
Аз разбирам какво искаш да кажеш, а не мога да се оплача от кой знае колко тежка бременност. Излизам си, имам право и възможност, макар че аз пишкам постоянно и локациите ми са ограничени общо взето. Grinning И аз съм се ошашкала малко от огромната промяна. Преди бях работохоличка, супер активна, спорт, бягане, тежести, планини, ски... това е първия период в живота ми, в който не правя почти нищо. Плюс забраната за секс заради ниската плацента и се чувствам все едно не съм жена вече. Нооо все си казвам, че е само период - след няколко месеца ще родим, живот и здраве, и после ще се възстановяваме, ще си гледаме бебетата и пак ще има движение и разнообразие. Освен това се радвам, че като цяло мога да обикалям дори да избирам само паркове (че имат храсти Grinning ) и молове, и големи магазини заради тоалетните. Grinning Все пак е много по-добре от 24/7 на легло...

# 466
Може ли да разкажете как се случват нещата в такава ситуация? Кога ви раздвижват? Питам, защото на мен ми предстои първо секцио и силно ме интересува Simple Smile 
Вече съм го правила, просто в друга държава. Сега обаче се очертава да родя в Пловдив и смятам да направя по същия начин.

Как бихте се грижили за него през първия ден, дори да ви го дадат, след като не може да ставате и би следвало да сте в реанимация?

# 467
Момичета, а вие как сте психически. Аз нещо, напоследък покрай целия стрес и всички проблеми с бременността, не се чувствам много добре. Често започнах и до плача. Просто сякаш пределът ми на това колко мога да поема, започва да наближава. Сега и с тези болки и боцкания, пак ще ходя на лекар днес. Отделно и не излизам толкова много пак покрай болките, нямам ш толкова енергия. На моменти се замислям и каква голяма промяна ми предстои, как е съвсем нов етап от живота ми, младежките ми години, общо взето са си в миналото. Ей такива неща ми се въртят в главата и като гледам бременни, които обикалят, щастливи са и греят и още повече се чувствам, че нещо не ми е наред на мен.
Аз разбирам какво искаш да кажеш, а не мога да се оплача от кой знае колко тежка бременност. Излизам си, имам право и възможност, макар че аз пишкам постоянно и локациите ми са ограничени общо взето. Grinning И аз съм се ошашкала малко от огромната промяна. Преди бях работохоличка, супер активна, спорт, бягане, тежести, планини, ски... това е първия период в живота ми, в който не правя почти нищо. Плюс забраната за секс заради ниската плацента и се чувствам все едно не съм жена вече. Нооо все си казвам, че е само период - след няколко месеца ще родим, живот и здраве, и после ще се възстановяваме, ще си гледаме бебетата и пак ще има движение и разнообразие. Освен това се радвам, че като цяло мога да обикалям дори да избирам само паркове (че имат храсти Grinning ) и молове, и големи магазини заради тоалетните. Grinning Все пак е много по-добре от 24/7 на легло...

Ето това е при мен, а явно ш при теб, че промяната в ежедневието е драстична. Аз винаги съм в движение, все нещо правя, винаги имам енергия, даже и да съм спала 4 часа. А сега и цял ден да съм лежала, малко повече нещо да се пораздвижа и веднага умора. И при нас интимните контакти са ограничени. Абе, направо се чувствам все едно съм изолирана от живота хаха
Но хубавото е, че това са временни моменти, не е перманентно състояние. Все си мисля, че в крайна сметка това си е голяма промяна за една жена, едно чисто физически, друго - социално, така че май май това си е нормално да идват такива мисли и страхове. А като добавим и постоянното стоене на тръни - сега какво ще стане пак, дали е добре бебето и т.н. и ...

Но пък мисълта за новото, което предстои и малкото човече, което вече усещам как обичам, ще си го гушна скоро, направо ми носи слънце и щастие.
Забелязах, че когато ме рита, дори в този момент нещо да съм потънала в мисли, все едно в този момент мозъкът ми директно изключва всичко лошо и сякаш получавам доза допамин, ендорфини, буквално изключва мозъкът и идва една вълна от спокойствие и радост.
И съм сигурна, че мозъкът наистина реагира по такъв начин чисто физически.
Така че, мами - не само ние се грижим за нашите бебета, а и те за нас. Heart
При вас как са ритниците - започнахте ли да усещате малко по малко?

# 468
Не съм в цветущо състояние,но гледам да се разсейвам изключително много. И аз като Жакито лежа, очертава се още много лежане,при теб поне това липсва. Използвай шанса да излизаш и да се виждаш с любими за теб хора. Аз преди да залежа се разхождах из магазините ,правех дълги разходки в гората. В сегашното ми положение също опитвам да намеря позитива , иначе ще полудея. Иначе и аз вчера ходих до работата и осъзнах само за 3 м колко съм се отдалечила от този начин на живот. И си мислех как ли ще е след 2г+ като се върна..

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 08:51 от MBStefanova

# 469
Аз бях ужасно зле психически до днешния преглед, защото не бях сигурна усещам ли бебето. Понеже по принцип ежедневно имам много усещания от червата (СРДЧ) + отскоро и пулсиране в корема и усещане на пулса по принцип. Оказа се, че и аз вече усещам.
Физически съм обратното - все ми се лежи, оплаквам се от липсата на достатъчно време/възможност за това, не от лежането...
Чак от 21.10 можели да ми дадат болничен.
Имам въпрос: преди време някой писа, че с напредване на бременността кръвта се сгъстявала - това по кой показател се разбира - хематокрит, тромбокрит, или ?

# 470
  • Варна
Това за БЛ не е вярно. Могат да ви дават и от положителният тест, ако искат.

# 471
Относно сгъстяването на кръвта, аз от положителния тест, а след това и АГ иска да следя на три седмици състоянието на кръвта. Изследвам панел фибринолиза и кръвосъсирване.
Като може само APTT, D-dimer, и фибриноген.
Параметрите за бременни са други и не отговарят на зададените стойности на лабораторията.
Относно болничния, пак засягаме тази тема. Болничен може да се даде по - рано, но съм на мнение, че само ако има причина аз това. Щом следящия преценя на даден етап от бременността, че няма нужда, значи е така.

# 472
Здравейте и от мен, не съм се включвала от много дълго време… вече съм в 20 гс 🥳 От 17,3 гс бебчо рита с пълна сила всеки ден 🤰🏼. Все още съм само +2 кг от началото на бременноста и се надявам до края на 6м да си остане така 🙄( имам голям страх от напълняване), иначе коремчето е вече факт и нито един панталон или дънки ми стават 🥲.
Единственото неразположение което имам е болка отстрани на бедрата/таза от спането на една страна и е ужасно …. 😭 не знам какво да правя, за да спре. Аааа и вени, многооооо вени при това с малки топченца 😭

# 473
Dolly, прекрасно е че толкова леко караш бременността, завиждам благородно Heart
Аз също съм +2,3 кг и даже се притеснявах, че може да са малко, но док ми каза, че са си ок, все пак имаме още 1 триместър. Корем аз продължавам почти да нямам, една приятелка вчера се наяде доста, отпусна си нейния и е по-голям от моя хаха. А пък бебчо си е супер, като размери. Интересното е, че ми тежи коремът, въпреки че е малък. Док каза, че матката ми е навътре и така и ще си остана с корема. Дупето ми е пораснало, никога не съм имала такова.  Исках да започна сега с малко тренировки, обаче с тези контракции както си изпатих и не знам вече...
Ще минавам и на доста по-строг режим на хранене, че стомахът и червата ми са зле, след вируса и не се оправят. Махам всякакъв junk. Имам една книга на Найденов фитнес, там има менюта примерни и мисля да ги спазвам. Те са ш според триместъра. Аз му карам книгата за Детокса, като не съм бременна, два пъти в годината и просто е страхотен ефектът за кг, за изместване, отводняване, на ш тази ще е добра. Мога да снимам, ако някой има интерес.

Lili, за болничния - ако не ти дават, аз си взех от болницата, в която работи моята АГ. 60 лв на месец е. Няма никакви проблеми. Ако нещо се заинатят, имаш такива варианти. Аз се чувствам много добре, откакто съм болничен, въпреки вируса и последствията от него. Сега ни трябва спокойствие и ако работата ни напряга, няма място в ежедневието ни.

# 474
Дами, много съм се шашнала… В 5 м. съм.  Лекувам ешерихия коли в урината от месец - АБ, пробиотици, хранителни добавки, червени боровинки и каквото беше необходимо. Направих си контрола и отново се изолира. АГ-то ми препоръча да постъпя в болница и да започнем венозен АБ… Естествено, че съм съгласна щом се налага, но много ме плашат тия антибиотици. Наясно съм, че се използват групи, които са съвместими с бременността, но пак се притеснявам. Има ли някоя дама, която като мен й се е наложило да приема АБ през бременността? Да ме успокои малко, че вече и аз не мога да се търпя

# 475
Дами, много съм се шашнала… В 5 м. съм.  Лекувам ешерихия коли в урината от месец - АБ, пробиотици, хранителни добавки, червени боровинки и каквото беше необходимо. Направих си контрола и отново се изолира. АГ-то ми препоръча да постъпя в болница и да започнем венозен АБ… Естествено, че съм съгласна щом се налага, но много ме плашат тия антибиотици. Наясно съм, че се използват групи, които са съвместими с бременността, но пак се притеснявам. Има ли някоя дама, която като мен й се е наложило да приема АБ през бременността? Да ме успокои малко, че вече и аз не мога да се търпя

Аз в 5 месец пих два антибиотика. Един аугментин, после уназин и венозно в болницата. Надявам се да не ми се налага трети, ама ако не съм изчистила инфекцията така ще стане. Най- добре венозно! Инфекциите не са хич безопасни. Водят до скъсяване на шийката както при мен а ако не се лекуват може дори мехура да спукат. Така че да пиеш е по малкото зло.

# 476
Ами всяка бременност е различна за мен тази е трета първата протече добре ходех си на работа не се чувствах уморена абе правех си всичко. Втората обаче беше кошмар постоянни контракций, прокървявания лежане по болниците и удома абе ужас пиех страшно много лекарства. Сега тази в началото само имах ужасно гадене, задух световъртеж и след някъде 13 гс съм супер чувствам се добре мога да си свърша домакинската работа рядко имам пристягания. Та недей да си мислиш че нещо не ти е наред просто караш по трудна бременност но ще издържиш уверявам те.

# 477
Дами, много съм се шашнала… В 5 м. съм.  Лекувам ешерихия коли в урината от месец - АБ, пробиотици, хранителни добавки, червени боровинки и каквото беше необходимо. Направих си контрола и отново се изолира. АГ-то ми препоръча да постъпя в болница и да започнем венозен АБ… Естествено, че съм съгласна щом се налага, но много ме плашат тия антибиотици. Наясно съм, че се използват групи, които са съвместими с бременността, но пак се притеснявам. Има ли някоя дама, която като мен й се е наложило да приема АБ през бременността? Да ме успокои малко, че вече и аз не мога да се търпя
В началото пих амоксиклав заради уж ентерокок, а после се оказа, че ми е била замърсена пробата... бях убедена, че имам цистит, защото пишках безумно често, но май при мен си е от бременността. Втората проба беше чиста. Има АБ, които са безопасни при бременност.

# 478
Аз бях ужасно зле психически до днешния преглед, защото не бях сигурна усещам ли бебето. Понеже по принцип ежедневно имам много усещания от червата (СРДЧ) + отскоро и пулсиране в корема и усещане на пулса по принцип. Оказа се, че и аз вече усещам.
Физически съм обратното - все ми се лежи, оплаквам се от липсата на достатъчно време/възможност за това, не от лежането...
Чак от 21.10 можели да ми дадат болничен.
Имам въпрос: преди време някой писа, че с напредване на бременността кръвта се сгъстявала - това по кой показател се разбира - хематокрит, тромбокрит, или ?
Ами относно сгъстяването на кръвта. Аз съм с тромбофилия и можете да разберете по Фибриноген, д-димер, аптт, време кървене и време съсирването. Приемате ли някъкви кръворазреждащи или аспирин?

# 479
Не приемам кръворазреждащи. Не съм изследвала за тромбофилия, само фолиева киселина преди да съм приемала и беше в средата. За аспирина ми казаха, че все пак е химия и по-добре не (за вирус), по-добре било парацетамол и то минимална доза. Тромбоцити и тромбокрит са нормални, хематокрита е дори нисък.
За болничния - мислех да съм до октомври заради един бонус. Но ще е още 2 седмици, ще ги изкарам. Не знам доколко много силната умора е основание, не знам и какви са тия 60лв, но от 21.10 е приемливо, само да съм сигурна, че ще стане. Това с 45те дена е подигравка.

Общи условия

Активация на акаунт