Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 475
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
На мен доста ми излиза , но и стартирах с малка пъпна херния и сега направо не знам какво ще стане до края. Често ме и боли там. Някой друг да е имал пъпна херния ?

# 451
Пак съм аз.. Излезе прена теста... Всичко е супер няма даун. Обаче тази сутрин се събудих с херпес на устата. Не съм боледувала скоро и незна на какво се дължи. Не ми е излизал от години най-често имах през ученическите си години. Та това дали е опасно за бебето знае ли някой? И дали да притеснявам АГ за това по телефона?

# 452
Пак съм аз.. Излезе прена теста... Всичко е супер няма даун. Обаче тази сутрин се събудих с херпес на устата. Не съм боледувала скоро и незна на какво се дължи. Не ми е излизал от години най-често имах през ученическите си години. Та това дали е опасно за бебето знае ли някой? И дали да притеснявам АГ за това по телефона?

В началото до към 3 месец бях постоянно в херпеси. Вземи си биозин мама. Аз го пия отдавна и като се понатрупа спряха да ми излизат. Не е опасно за бебето.

# 453
Здравейте бъдещи мами, искам да попитам имате ли неразположение в “опашката” , болка като от натъртено?

# 454
Здравейте бъдещи мами, искам да попитам имате ли неразположение в “опашката” , болка като от натъртено?

Аз имам , не е постоянно ,но в определени дни ме боли по цял ден. Особено при движение е доста неприятно.

# 455
Херпесът е от голямото притеснение и падналия имунитет сега. На мен Биозин не ми помага, но можеш да пробваш. Имай предвид, че ако искаш да раждаш естествено, не трябва да имаш активен вирус. Правят се крэвни тестове. Иначе в момента не е опасен за бебето

# 456
Ai-djini - Много се радвам, че с вас всичко е наред. Лекарите наистина създават невероятна и излишна паника. Относно херпеса, поне при мен се получава винаги от рязко вдигане на температура. Аз лекувам с много бабешки метод  и винаги се получава.
christinaatanasova- Всеки ден ме боли нещо. Опашка, гръб, кръст напоследък ме болят и китки, лакти, глезени, тазобедрените стави, колената- особено вечер. Но са нормални неща.

# 457
Момичета, а вие как сте психически. Аз нещо, напоследък покрай целия стрес и всички проблеми с бременността, не се чувствам много добре. Често започнах и до плача. Просто сякаш пределът ми на това колко мога да поема, започва да наближава. Сега и с тези болки и боцкания, пак ще ходя на лекар днес. Отделно и не излизам толкова много пак покрай болките, нямам ш толкова енергия. На моменти се замислям и каква голяма промяна ми предстои, как е съвсем нов етап от живота ми, младежките ми години, общо взето са си в миналото. Ей такива неща ми се въртят в главата и като гледам бременни, които обикалят, щастливи са и греят и още повече се чувствам, че нещо не ми е наред на мен.
Дали има и други като мен или мен нещо са ме ударили хормоните? Grin

# 458
Момичета, а вие как сте психически. Аз нещо, напоследък покрай целия стрес и всички проблеми с бременността, не се чувствам много добре. Често започнах и до плача. Просто сякаш пределът ми на това колко мога да поема, започва да наближава. Сега и с тези болки и боцкания, пак ще ходя на лекар днес. Отделно и не излизам толкова много пак покрай болките, нямам ш толкова енергия. На моменти се замислям и каква голяма промяна ми предстои, как е съвсем нов етап от живота ми, младежките ми години, общо взето са си в миналото. Ей такива неща ми се въртят в главата и като гледам бременни, които обикалят, щастливи са и греят и още повече се чувствам, че нещо не ми е наред на мен.

Пак трябва да се радваш, че имаш само леки болки и ти позволяват да се движиш. Аз от 4 седмици само лежа, не излизам, не ходя никъде освен прегледи. Мъжа ми готви, чисти и всичко останало. Не съм в депресия все още. Надявам се да е така и за напред.  Така ще съм поне до 28 седмица минимум. Сега съм в 20. Та не се депресирай. Това са периоди които отминават. А и си заслужава всичко според мен. Най- важното в момента е бебето. Екскурзии, излизания и т.н ще са по натам. Приоритетите се променят

# 459
Здравейте и от мен, бременна съм вече в 18 седмица и посмях да пиша 🙂 или по-скоро да питам - има ли болница в Пловдив, където непосредствено след раждането, което ще е вероятно секцио, бебето остава в стаята с майка си през целия престой?

# 460
Как бихте се грижили за него през първия ден, дори да ви го дадат, след като не може да ставате и би следвало да сте в реанимация?
Здравейте и от мен, бременна съм вече в 18 седмица и посмях да пиша 🙂 или по-скоро да питам - има ли болница в Пловдив, където непосредствено след раждането, което ще е вероятно секцио, бебето остава в стаята с майка си през целия престой?

# 461
Забелязах, че и аз съм малко по-емоционална, но плача на филм или някаква трогателна история/снимка от соц.мрежи. Честно казано аз ходя на работа, не че има много хора около мен, но все пак социалната среда оказва влияние, не е като да си вкъщи и само да го мислиш. Да споделя, че от вчера почнах нещо да се панирам с предстоящото събитие. Родителите и всички само питат кога ще купувате и аз все има време, рано е. Обаче вчера се събудих в 3 и не мигнах, защото като се замислих няма време и правих списък с неща, които трябва да се взимат за бебето. Та от вчера съм с дихателни проблеми, като погледна списъка и само повтарям на ММ, че няма да се справим 😂😂😂, а той рибката ми златна толкова е спокоен.😂

# 462
Вече съм го правила, просто в друга държава. Сега обаче се очертава да родя в Пловдив и смятам да направя по същия начин.

Как бихте се грижили за него през първия ден, дори да ви го дадат, след като не може да ставате и би следвало да сте в реанимация?

# 463
Това според мен може да се случи само в частна клиника. Може да проверите в Селена или Торакс.

# 464
Моя позната ми разказа, че са й дали бебето веднага и не са бързали в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" Плевен (естествено раждане), въпреки че е държавна болница. Преди мислех, че само в частните може така, но явно не е така...

Общи условия

Активация на акаунт