Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 622
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета,
В 15 г.с съм и от два дни усещам едно придърпване ниско долу и болка. Особено когато се местя, ставам и сядам или рязко се раздвижа. Пия но-шпа 2х1 дневно по назначение на АГ-то, но като че ли не се повлияват от него. Вие имате ли подобни неразположения?
Аз от няколко седмици насам съм забелязала, че 2 дни преди да вляза в новата седмица от бременността и околко 2 след това и амам такива не разположения контракций, режеща болка при завъртане или рязко ставане и аз от днес съм в 15 гс но днес забелязвам и по обилно течение сякаш и веднъж изчече едни бяло с консистенция сякаш на крем а не като пресечени мяко каквото е при гъбична инфекции но ще кажа на АГ да ми пусне секрет във вторник за да не се окажат гъби или нещо друго.

# 271
Здравейте момичета,
В 15 г.с съм и от два дни усещам едно придърпване ниско долу и болка. Особено когато се местя, ставам и сядам или рязко се раздвижа. Пия но-шпа 2х1 дневно по назначение на АГ-то, но като че ли не се повлияват от него. Вие имате ли подобни неразположения?

Аз съм с първа бременност 18г.с. и общо взето от началото имам непрекъснато някакво неразположение. Това с придърпването ниско долу и при мен се получава периодично и е придружено обикновено с леко зацапване- по една две капки кафяво. Забелязала съм, че обикновено се случва около времето от предполагаемите оволация и цикъл. Започнах да пия Диаспорал 400, както и утрогестан вагинално 1х2. АГ на мен ми обясни, че най-вероятно според него се дължи в изменението на шийката на матката, каза ми малко повечко лежане, без вдигане на тежко. При мен обикновено е за ден два.

# 272
Здравейте момичета,
Аз от няколко седмици насам съм забелязала, че 2 дни преди да вляза в новата седмица от бременността и околко 2 след това и амам такива не разположения контракций, режеща болка при завъртане или рязко ставане и аз от днес съм в 15 гс но днес забелязвам и по обилно течение сякаш и веднъж изчече едни бяло с консистенция сякаш на крем а не като пресечени мяко каквото е при гъбична инфекции но ще кажа на АГ да ми пусне секрет във вторник за да не се окажат гъби или нещо друго.

Ох, на мен ми изолираха Е. Коли и сега съм на АБ…колкото и да ми се искаше да мина без него. Нямах и никакви симптоми, които да подскажат, че имам някаква инфекция  🤷🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀

# 273
Здравейте момичета,

Ох, на мен ми изолираха Е. Коли и сега съм на АБ…колкото и да ми се искаше да мина без него. Нямах и никакви симптоми, които да подскажат, че имам някаква инфекция  🤷🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀

Лекувай защото на мене бактериалната вагиноза и е коли ми направиха страшни поразии и скъсиха шийката. Сега чакам да видя дали съм се излекувала и да правя серклаж

# 274
Ох момичета, чета ви всеки ден и само стискам палци скоро да мога да пиша и аз спокойно, че тази бременност досега е пълен ад.
В началните седмици имах огромно кървене, хематом, лежах в болница, после вкъщи. Все още не се е резорбирал напълно и продължавам с Дуфастон и Но шпа. (+Желязо, вит.Д, фолиева киселина). После на феталната през 12 седмица ми заявиха, че съм с много висок риск за прееклампсия и почнах с Акард.
Най-лошото обаче е, че на пренаталния тест излезе засечена допълнителна Х хромозома, т.е. ХХУ (синдром на Клайнфелтер), та сега чакаме да направим амниоцентеза на 12ти септември в Щерев. 😔
От както съм забременяла не можем да се зарадваме направо с тези премеждия.

# 275
Стискам ви палци да свършат премеждията ви и резултата от амниоцентезата да покаже съвсем здраво бебче! От сърце ви пожелавам всичко да е наред!

# 276
  • Варна
И аз ви желая от сърце успех и всичко да се подреди по най-добрият начин ! Ужасно е това, която разказвате . Бъдете силни! Прегръдки.

# 277
Ох момичета, чета ви всеки ден и само стискам палци скоро да мога да пиша и аз спокойно, че тази бременност досега е пълен ад.
В началните седмици имах огромно кървене, хематом, лежах в болница, после вкъщи. Все още не се е резорбирал напълно и продължавам с Дуфастон и Но шпа. (+Желязо, вит.Д, фолиева киселина). После на феталната през 12 седмица ми заявиха, че съм с много висок риск за прееклампсия и почнах с Акард.
Най-лошото обаче е, че на пренаталния тест излезе засечена допълнителна Х хромозома, т.е. ХХУ (синдром на Клайнфелтер), та сега чакаме да направим амниоцентеза на 12ти септември в Щерев. 😔

И моята е пълен ад. Скъсена шийка в 15 седмица, лекуване на инфекции, чакане за серклаж, още скъсяване на шийката, различни мнения на доктори въобще….господ да ни дава сили

# 278

Кураж Любовче!
Ужасно е постоянно да е под напрежение човек вместо да се радва и да разглежда бебешки дрешки с ентусиазъм.
Аз също съм с проблемна бременност,но при теб са се натрупали нещата едно след друго.
Пожелавам ти всичко да е наред и скоро да може да настъпи спокойствие в дните ви❤️

# 279
И при мен от самото начало непрестанни проблеми,  кървене, болки, денонощно повръщане. Сега съм настинала, но за сметка на това от 2-3 дни нямам такива болки и се чувствам спокойна. Ужасен период, изобщо не мога да се отпусна и зарадвам, камо ли да мисля за покупки.
Пожелавам късмет и кураж на всяка една бъдеща мама, да се справим и да имаме здрави бебета февруари.🍀

# 280

Стискам палци всичко да е наред 🍀
Сили и кураж 💖

# 281
Момичета, моля за препоръки за следящ в София по ЗК? Благодаря и лека бременност на всички!

Аз мога да препоръчам моята гинеколожка, която посещавам от 6 години - д-р Росица Иванова. Преглежда в Полимед, ГеяМед и МедКрос (Стара планина). Докато ползвах ДЗО (Булстрад Живот) я посещавах в ГеяМед, но до преди повече от половин година там имаше часове само 1 път в седмицата. В Полимед работи по ЗК (където и я посещавам сега). Мисля че и в Медкрос приема по ЗК, но и там съм я посещавала с ДЗО. Има някои странности като човек (свиква се), октровенна е, но ще опита различни варианти, ще изследва докато е сигурна и ще се съобрази с теб, ако имаш някакви притеснения.

# 282
Много ви благодаря че се включихте с препоръка, че съвсем изгубена се чувствах Simple Smile

Момичета, моля за препоръки за следящ в София по ЗК? Благодаря и лека бременност на всички!

Аз мога да препоръчам моята гинеколожка, която посещавам от 6 години - д-р Росица Иванова. Преглежда в Полимед, ГеяМед и МедКрос (Стара планина). Докато ползвах ДЗО (Булстрад Живот) я посещавах в ГеяМед, но до преди повече от половин година там имаше часове само 1 път в седмицата. В Полимед работи по ЗК (където и я посещавам сега). Мисля че и в Медкрос приема по ЗК, но и там съм я посещавала с ДЗО. Има някои странности като човек (свиква се), октровенна е, но ще опита различни варианти, ще изследва докато е сигурна и ще се съобрази с теб, ако имаш някакви притеснения.

# 283
Здравейте! Може ли да ми дадете мнение относно доктор Чилингирова в Оскар клиник. Следящата ми АГ ме изпраща при нея, тъй като ми откриха синусова брадикардия и иска да направя консултация при нея.

# 284
Д-р. Вецев,преглежда в Поликлиника България

Общи условия

Активация на акаунт