Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 578
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте и честито 💕 колко ви е скъсена шийката ?
Момичета досега не казвах, защото исках АГ да прозвучи убедително, чакаме момиченце🩷. Да отбележа, че ние много искахме и имахме вътрешно усещане, че ще е. Сбъдната мечта си е.
Вчера бяхме на преглед всичко изглежда нормално, нашата госпожица е доста шавлива на всеки преглед. Оказа се, че в момента е напречно разположена, както и че имам леко стеснение на шийката, но не било нещо фатално за момента. Сега очакваме другата седмица ФМ в 20г.с., за да видим как е.

# 346
Момичета, днес прочетох нещо ново и ми се иска да го споделя с вас. Още преди бременността, докато правихме опити, спрях алкохола, както и всички видове изкуствени сокове и захарни напитки тип газирани. Пиех само вода, но и много газирана вода. От поне две години насам съм буквално пристрастена към газирана вода Михалково, вкъщи на две седмици се купува цял стек. Когато забременях четох дали случайно няма проблем от консумацията на газирана вода и не ми излезе нищо - ми то си е вода.

Майка ми обаче ми обърна внимание и днес се зачетох в съдържанието конкретно на Михалково. В Михалково има високи нива на флуорид, тъй като е естествено газирана вода. Пише, че не се препоръчва за ежедневна употреба от кърмачета и деца до 7 годишна възраст. За сведение, от някои източници, максималното количество флуор, което трябва да се съдържа в питейната вода, е 1 мг/л, а в Михалково е над 1,5 мг/л.
Започнах да чета за флуора и направо изпаднах в ужас.

Явно преди е било широко разпространено на бременни да се изписва флуор от гинеколозите. Дори в книгата на Спок пишело, че трябва на децата да даваш вода с високо съдържание на флуор. Сега вече флуорът бил тотално отречен, всички изследвания показвали, че има сериозни отражения върху здравето и не следва да се приема по време на бременност, тъй като преминавал през плацентата.

И понеже в предходната тема бяхме говорили на тема газираната вода, ви пиша, че явно не е препоръчително естествено газирана вода да се консумира ежедневно. Ако сте го знаели, супер, явно аз това леко съм го пропуснала…

# 347
Здравейте и честито 💕 колко ви е скъсена шийката ?
Момичета досега не казвах, защото исках АГ да прозвучи убедително, чакаме момиченце🩷. Да отбележа, че ние много искахме и имахме вътрешно усещане, че ще е. Сбъдната мечта си е.
Вчера бяхме на преглед всичко изглежда нормално, нашата госпожица е доста шавлива на всеки преглед. Оказа се, че в момента е напречно разположена, както и че имам леко стеснение на шийката, но не било нещо фатално за момента. Сега очакваме другата седмица ФМ в 20г.с., за да видим как е.
Благодаря, но АГ не ми каза нищо, като размер. Само, че му се вижда скъсена, но не е притеснително.

# 348
Флуор има в повечето минерални води за пиене и не само газирани. Във Велинград и Девин също съм виждала на етикет да пише,не съм се отказала от твзи марки. Чак пък толкова...

# 349
  • Варна
Аз също съм чела много за флуора и то за съжаление по съвсем друг повод. Когато започнаха да падат млечните зъби на сина ми, един от постоянните му зъби израстна с дефект в емайла или инак казано нарушение , дължащо се на хипоминерализация. С две думи и двете крайности не са ок- нито предозирането, нито липсата . Навремето дори са правили профилактики на малките деца с таблетки Флуорин, т.е са приемали флуор допълнително. Сега това не се прави. Девин с розов етикет и още няколко минерални води са с най-ниско съдържание на флуор и затова ги препоръчват за бременни. Няма как да изчислим нуждите , нито за себе си, нито за децата ни. За мен нищо не е лошо, стига да е с мярка.
Стек газирана вода на 2 седмици ми се струва множко . Намали я и стига си чела. Simple Smile

# 350
Аз също съм чела много за флуора и то за съжаление по съвсем друг повод. Когато започнаха да падат млечните зъби на сина ми, един от постоянните му зъби израстна с дефект в емайла или инак казано нарушение , дължащо се на хипоминерализация. С две думи и двете крайности не са ок- нито предозирането, нито липсата . Навремето дори са правили профилактики на малките деца с таблетки Флуорин, т.е са приемали флуор допълнително. Сега това не се прави. Девин с розов етикет и още няколко минерални води са с най-ниско съдържание на флуор и затова ги препоръчват за бременни. Няма как да изчислим нуждите , нито за себе си, нито за децата ни. За мен нищо не е лошо, стига да е с мярка.
Стек газирана вода на 2 седмици ми се струва множко . Намали я и стига си чела. Simple Smile

Да, абсолютно. Аз го казвам от гледна точка на прекаляването, в случай че има и други луди като мен, иначе в умерени дози като повечето неща си е ОК и мисля за себе си да огранича приема, но не и да го спра изцяло. Просто не съм очаквала, че мога да прекаля .. с вода

# 351
Аз също много обичам газирана вода и да си призная никога не съм чела етикета. Пия сутрин с кафето или следобяд ако имам киселини от някоя храна Предела най малката разфасовка мисля, че е 330мл. И не всеки ден но понякога ми се допива. И друго аз пък през предните си бременности не близвах никакъв алкохол нито сладко, чипсове зрънчовци, бял хляб. А сега незнам дали защото е момиче но така да ми се пие бира ама много онази вечер си позволих една чаша около 150 мл. Ядат ми се всякакви сладкиши и всичко забранено направо немога да се позная аз не съм такъв човек който не може да се контролира но сега съм като ламя. Храня се сигурно по 4,5 пъти на ден без да броим тези хапвания "забранените" поне като кг съм качила само 1 за сега. Приемам всякакви съвети за контрол.

# 352
  • Варна
Ъъъ аз ще пропусна съветите, че имам претенции за контрол, а съм + 7 кг вече. Rolling Eyes

# 353
Аз също много обичам газирана вода и да си призная никога не съм чела етикета. Пия сутрин с кафето или следобяд ако имам киселини от някоя храна Предела най малката разфасовка мисля, че е 330мл. И не всеки ден но понякога ми се допива. И друго аз пък през предните си бременности не близвах никакъв алкохол нито сладко, чипсове зрънчовци, бял хляб. А сега незнам дали защото е момиче но така да ми се пие бира ама много онази вечер си позволих една чаша около 150 мл. Ядат ми се всякакви сладкиши и всичко забранено направо немога да се позная аз не съм такъв човек който не може да се контролира но сега съм като ламя. Храня се сигурно по 4,5 пъти на ден без да броим тези хапвания "забранените" поне като кг съм качила само 1 за сега. Приемам всякакви съвети за контрол.
Стана ми забавно това с бирата, защото аз, не че съм пила някога алкохол, макс ама макс 2 малки не повече и то само уиски, бира нямам спомен,  но откакто съм бременна и на мен ми се пие бира 😂😂😂 Редовно си пийвам по глътка две от на ММ. Откакто започнах да спортувам винаги съм се съобразявала с хранителен режим, но никога не съм гладувала. Странното е, че не съм променила нищо в храненията, храня се по 3 пъти на ден, вкарвам и плодове между храненията, започнах може би да ям една идея малко повече хляб, без кафе,шоколади, вафли, снаксове, газирано, сладки неща- не изпитвам желание и вече съм 19г.с. и съм качила 9,4кг.

# 354
Стана ми забавно това с бирата, защото аз, не че съм пила някога алкохол, макс ама макс 2 малки не повече и то само уиски, бира нямам спомен,  но откакто съм бременна и на мен ми се пие бира 😂😂😂 Редовно си пийвам по глътка две от на ММ. Откакто започнах да спортувам винаги съм се съобразявала с хранителен режим, но никога не съм гладувала. Странното е, че не съм променила нищо в храненията, храня се по 3 пъти на ден, вкарвам и плодове между храненията, започнах може би да ям една идея малко повече хляб, без кафе,шоколади, вафли, снаксове, газирано, сладки неща- не изпитвам желание и вече съм 19г.с. и съм качила 9,4кг.
Аз също не пия алкохол мъжа ми също пием само на поводи които не са много чести и аз като вас макс 2 и това е. Бира много ама много рядко една малка и ми стигаше да ме зашемети обаче сегааа. Като видя някой да пие и имам чувството, че лиги ще ми потекат:joy: а кафето предните пъти го спрях веднага без драми и без това пия само едно сутрин. Обаче сега пробвах 3 пъти за по няколко дни и не мога да стана от леглото толкова ми е лошо. Повръща ми се, вие ми се свят главата имам чувството, че ще ми се пръсне и реших да си го пия какво ще стане от едно късо кафе.

# 355
Забелязала съм, че качването на килограми не е пряко свързано с начина на хранене и качеството на храната. Мои близки ядяха буквално за двама без съображения какво се яде и си качиха 11-12кг за цялата бременност. Други пък си хапваха нормално, без да прекаляват и качиха по 20+. Според мен си е абсолютно до организъм, метаболизъм, структура, генетична предразположеност и склонност към задържане на вода. Вярвам, че трябва да има някакви граници, но не виждам лошо да си позволи човек от време на време да хапне чипс, вафла или каквото и да е там. Важното е да сме спокойни и щастливи☺

# 356
Аз също не пия алкохол мъжа ми също пием само на поводи които не са много чести и аз като вас макс 2 и това е. Бира много ама много рядко една малка и ми стигаше да ме зашемети обаче сегааа. Като видя някой да пие и имам чувството, че лиги ще ми потекат:joy: а кафето предните пъти го спрях веднага без драми и без това пия само едно сутрин. Обаче сега пробвах 3 пъти за по няколко дни и не мога да стана от леглото толкова ми е лошо. Повръща ми се, вие ми се свят главата имам чувството, че ще ми се пръсне и реших да си го пия какво ще стане от едно късо кафе.

След ковид преди 2 години го бях спряла просто по време на самото прекарване ми се гадеше и реших, че повече няма да пия , но се влюбих в една кафемашина 😂 и всичко започна отначало. Като разбрахме, че съм бременна веднага спрях, но моя гинеколог ми каза да не се мъча, така или иначе съм с ниско кръвно и пия по едно на ден. Започнах отново, но от самото гадене отказването се случи по естествен път.

# 357
Аз пък откакто спрях прогестерона и направо все едно свалих 3-4 кг и коремът ми спадна, хората не ми вярват, че съм бременна Grin А си хапвам и аз доста, но аз например винаги съм била кльощава и според мен нещата наистина не се свеждат основно до храна

Мен кафета установих, че не ви действа добре. Първите месеци ми се гадеше само от мириса, сега ми се пие, обаче като изпия няколко глътки и усещам, че ме превъзбужда неприятно, стават ми и прескачания на сърцето... а така да ми се пие кафенце сега... Ще си карам на айрян.

# 358
Бях пристрастена към кафето, пие ми се, но при всичкия тоя стрес не искам да прибавям и кофеин. Не усещам бебето и се чувствам ужасно (18+4 седмица). Няма да издържа до 20.9, когато е прегледа. Имам усещания от червата само (СРДЧ от преди), но гъделичкане както би трябвало да е - нямам.

# 359
Здравейте момичета,аз идвам да се оплача. Имам изключително здрави зъби по принцип,но кога ако не сега да започне да ми расте мъдрец 😀 ще наблюдавам болката и как е приложението,но с моя късмет...

Общи условия

Активация на акаунт