Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 279
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Тези кг са ми болна тема вече.В 22 гс съм  До тук имам качени 10 кг- като 4 са за последния месец 😱 не ми е станало още мега тежко, но влизам в 6 месец. Внимавам какво ям, на режим съм и пак.
Желязо пия сорбифер.
Ако ти е успокоение, някои приятелки казват, че 5-6 месец са качили най-голямата част и всъщност последния триместър доста по-умерено са качвали. Например, близка приятелка беше качила 9 кг в пети месец, а сумарно качи 14 кг за цялата бременност. Та може и при теб да е така.

# 616
  • България
Аз не се теглих в началото, та не съм сигурна колко кг съм качила. В момента съм 74кг и ми тежи само вечер като ми се допишка.

Иначе и аз съм на още по-стриктен режим. Оказа се, че брашното, овесените ядки и подобните им не ми влият добре на захарта, както преди. Та предимно зеленчуци, месо, въглехидрати (картофи, ориз, булгур и др), млечни продукти и тук там по някой бонбон или сок, ако ми падне захарта.

# 617
Аз съм 20 гс и 4.5 кг нагоре, от които близо 2 кг са качени в последните 2 седмици.

Реално осъзнавам, че съм в норма и е Ок, но напоследък просто кантарът скача на всяко теглене и това ме притеснява Grinning

Имах няколко епизода на по-лошо хранене, миналия уикенд например доста се е поотпуснах, но генерално полагам доста усилия. Ще видим…

# 618
Килограми се свалят, всичко минава, бебчетата да ни се родят живи и здрави 🤗 аз от това лежане не изразходвам особено енергия и от къде да огладнявам..гледам тъжно през прозореца,а толкова обичам есента 🥺 Движете се момичета и за мен 🤗

# 619
  • Варна
Тези кг са ми болна тема вече.В 22 гс съм  До тук имам качени 10 кг- като 4 са за последния месец 😱 не ми е станало още мега тежко, но влизам в 6 месец. Внимавам какво ям, на режим съм и пак.
Желязо пия сорбифер.
Ако ти е успокоение, някои приятелки казват, че 5-6 месец са качили най-голямата част и всъщност последния триместър доста по-умерено са качвали. Например, близка приятелка беше качила 9 кг в пети месец, а сумарно качи 14 кг за цялата бременност. Та може и при теб да е така.
Благодаря, успокои ме. С акушерката вчера това си говорихме и тя е бременна и имаме разлика 4-5 дни в термина. И тя каза че този месец е качила рязко и най- много, изведнъж каза пораснах 😀. Надявам се кг да не летят стремглаво нагоре вече. Утре съм на фетална ще видим там какво ще кажат.
Иначе за движението движа се. В Истанбул по 10-15 км на ден с почивки де. Тук пак и на работа и като почивам не лежа.

# 620
Важното е да са здрави бебетата, пък килограмите ще си ги носим, после ще сваляме. Гладна не ми се стои 😂

# 621
Аз в 21-ва седмица съм с 3 кг. под началните ми, не е от хубаво. 😔

# 622
Абе, свалят се килограмите, ама суетна майка, като мен, това не я успокоява Grin Цял живот полагам усилия за фигура и дето се казва - хората с това ме познават и накрая хич няма да ми е добре да трябва да свалям 20 кг Grin
Преди бременността се хранех по веднъж на ден, но не защото се ограничавах, ами просто организмът ми така си беше свикнал и се чувствах перфектно. Сега, ако не ям три пъти поне и започва да ми прималява. Но и бебето си иска.
Иначе, при мен кг май са основно в гърдите и нарастналия корем, дупето също, но то няма как да не се дръпне и на дупе, малко и брич ми се е заформил. И то всичко става наистина последната седмица и половина. Преди това и АГ ме питаше за какво съм на преглед и се учудваше, като кажа, че съм бременна.
Иначе, моята приятелка така в началото ками много кг, даже се притеснявах за нея, че ще качи сигурно 25 за бремеността, обаче сега е в 8ми месец и си е горе долу килограмите, които качи до средата на 7ми - 14 кг е. Така че, може би наистина се качва скоростно края на 5ти до 7ми и после горе долу се задържат. Аз се надявам повече от 12 да не кача. Даже и това ми е много - идеалният случай ми е 10 Simple Smile
Абе, суетна съм си и това е, не може да избяга от мен. Мисля още сега и за косопада, за стрии, увиснала кожа и се депресирам малко Grin Добре, че има естетична дерматология, че да помагат Head Band

За вит Б12 - моето спрейче е точно Better you. Пръскам сутрин 4 пъти на бузата и после след 30 Мин се храня. Дали така е правилно. Направо взимам и вит Д от него или този на Nature ways, че с Вигантол нищо. А вит Д пак ли на гладно взимате?
А Сорбифер от АГ ли е изписан или пак по препоръка? И дали има някакви странични ефекти от него?
Аз сега вземам и високи дози магнезии и но шпа, че нали имах контракции. Магнезии 2*2 и но шпа 2*2. Ще видим какво ще каже доц.Атанасова. Знам, че се чака, но поне имам гъвкавост с работата - взимам си лаптопа и ще работя от там. Важното е да ми е спокойно и да знам, че съм в добри ръце и не ми се налага да мисля.

На мен и косата ми потъмня. Бях 7ца, сега съм почти 4ка. Имам и много нова коса. Днес бях на фризьор и направо и тя беше учудена. Аз съм с по-рядко коса. Обаче не мога да се зарадвам, защото знам, ме после ще опада Disappointed Окосмяването по тялото ми е...никога не съм имала такива косми Grin
Момичета, а вие мислите ли за някакви витамини и храни и т.н., след раждането, именно за възстановяване, подпомагане на наместването на хормоните, косопада? Мисля да си взема и някаква книжка за хранене по време на кърмене и след това.
А дали има тук момичета, които са ходили на лазер преди бременността? Аз бях на 4та процедура и не знам колко време след раждане/кърмене се подновяват.
Малко станах като бюти пост, но да има и нещо,свързано с нас майките Grin

# 623
Ще се включа към въпроса с ЛЕ имам на цялото тяло пред бременността. Съответно няма такова нещо, като космите ти изчезват завинаги, правят се поддържащи процедури след това 1-2 на година. При всеки човек е индивидуално, на места ми е повлияно идеално, на места не чак толкова. На тези не чак толкова в момента от хормоните и всички странични фактори започнаха да се появяват косъмчета.
Ето и нещото, което каза моята козметичка / отварям скоба, защото ми е много близка и имач безгранично доверие/ : по време на бременност и кърмене категорично не на лазерната епилация, ако чуеш някой козметик, че ти казва, че може си е чисто престъпление и иска да ти вземе парите.

Абе, свалят се килограмите, ама суетна майка, като мен, това не я успокоява Grin Цял живот полагам усилия за фигура и дето се казва - хората с това ме познават и накрая хич няма да ми е добре да трябва да свалям 20 кг Grin
Преди бременността се хранех по веднъж на ден, но не защото се ограничавах, ами просто организмът ми така си беше свикнал и се чувствах перфектно. Сега, ако не ям три пъти поне и започва да ми прималява. Но и бебето си иска.
Иначе, при мен кг май са основно в гърдите и нарастналия корем, дупето също, но то няма как да не се дръпне и на дупе, малко и брич ми се е заформил. И то всичко става наистина последната седмица и половина. Преди това и АГ ме питаше за какво съм на преглед и се учудваше, като кажа, че съм бременна.
Иначе, моята приятелка така в началото ками много кг, даже се притеснявах за нея, че ще качи сигурно 25 за бремеността, обаче сега е в 8ми месец и си е горе долу килограмите, които качи до средата на 7ми - 14 кг е. Така че, може би наистина се качва скоростно края на 5ти до 7ми и после горе долу се задържат. Аз се надявам повече от 12 да не кача. Даже и това ми е много - идеалният случай ми е 10 Simple Smile
Абе, суетна съм си и това е, не може да избяга от мен. Мисля още сега и за косопада, за стрии, увиснала кожа и се депресирам малко Grin Добре, че има естетична дерматология, че да помагат Head Band

За вит Б12 - моето спрейче е точно Better you. Пръскам сутрин 4 пъти на бузата и после след 30 Мин се храня. Дали така е правилно. Направо взимам и вит Д от него или този на Nature ways, че с Вигантол нищо. А вит Д пак ли на гладно взимате?
А Сорбифер от АГ ли е изписан или пак по препоръка? И дали има някакви странични ефекти от него?
Аз сега вземам и високи дози магнезии и но шпа, че нали имах контракции. Магнезии 2*2 и но шпа 2*2. Ще видим какво ще каже доц.Атанасова. Знам, че се чака, но поне имам гъвкавост с работата - взимам си лаптопа и ще работя от там. Важното е да ми е спокойно и да знам, че съм в добри ръце и не ми се налага да мисля.

На мен и косата ми потъмня. Бях 7ца, сега съм почти 4ка. Имам и много нова коса. Днес бях на фризьор и направо и тя беше учудена. Аз съм с по-рядко коса. Обаче не мога да се зарадвам, защото знам, ме после ще опада Disappointed Окосмяването по тялото ми е...никога не съм имала такива косми Grin
Момичета, а вие мислите ли за някакви витамини и храни и т.н., след раждането, именно за възстановяване, подпомагане на наместването на хормоните, косопада? Мисля да си взема и някаква книжка за хранене по време на кърмене и след това.
А дали има тук момичета, които са ходили на лазер преди бременността? Аз бях на 4та процедура и не знам колко време след раждане/кърмене се подновяват.
Малко станах като бюти пост, но да има и нещо,свързано с нас майките Grin

# 624
На мен ми се отрази много, много добре. Нямах и едно косъмче до 4та процедура, всичко опада и ходех гладка за следващата процедура, без да трябва да се бръсна. Иначе, ясно е че не е вечно и си трябват поне 10 процедури и после поддържащи.
Но, наистина доста "избуяха" космите сега, потъмняха, станаха дълги. Вярвам, че ще се оправят, като родя. Иначе, категорично сега и докато кърмя никакви лазери и процедури. Но исках да знам колко време след като приключиш с кърменето например или сред като родиш, ако не кърмиш, можеш да започнеш пак. Едва ли може веднага, но 2 месеца ли са, 6 ли. Но ще питам в студиото, като дойде време.

# 625
  • България
Тъй като сутрин пия други хапчета за щитовидната, четох, че витамин Д се пие с поне 5-6 часа разлика. Та следобеда по някой време го пия.

# 626
Аз с след първото раждане направих грешката да не се поинтересувам какво се случва с мен. И тогава за цялата бременност качих 8 кг., но след това имах 8 месеца безсънни нощи и мъка с опитите за кърмене, страшен косопад, липса на витамини, депресия, в малките часове ядях много въглехидрати, за да оцелея с липсата на какъвто и да е сън, кошмар.
Факт е, че след раждането на детето всички се радват на него и мама остава на заден план. Този път съм си дала обещание, че нищо няма да е на всяка цена и психическото ми здраве ще е най-важно. Ако не става кърменето, има адаптирано мляко; ако не може естествено раждане - секцио; с работата по същия начин, първият път работих до последно, сега спрях много рано.
И някак за момента това ми носи спокойствие, дано само бебето да е добре и да успея да го донося.

# 627
По темата с витамините. Моята АГ препоръчва единствено Ойлесен и Джеймисън капки, за нея другите не действат. Аз сега приемам други, но 5000 единици, защото с 2000 от капките не можах да вдигна витамин Д в организма си. Скоро трябва да проверим дали е ок.
За В12: щом не се е вдигнал, си вземи задължително метилирана форма, защото може да не усвояваш обикновената. Спрейовете са затова добри, защото директно навлизат в организма.
Аз не си следя килограмите, но мисля, че са ок, защото само корем имам 😂

# 628
За мен е много важно след раждането да си обръщаме внимание, колкото и да изглежда невъзможно. Даже и това внимание да е свързано с това да отидеш на фризьор, да се облечеш добре, да се гримираш, да отидеш с приятелка на кафе, да отидеш на фитнес, да си направиш вана - просто да се почувстваш красива и жена, а не чорлав динозавър, както казва моята приятелка Grin. А пък грижата за здравето е безкомпромисна - витамини, хранителен режим, наспиване, оставане сама, за да си вършиш твоите си неща и предаване на бебето на грижите на бащата, не само когато си изтощена психически и физически, а всеки ден - разпределени задължения. Важно е и да не се прекъсва връзката с бащата, като партньор, колкото напрегнато и трудно да изглежда - все пак сме мъж и жена, преди да сме родители. Ясно е, че няма да е като преди, но една целувка за посрещане, след работа, гушкане на дивана, изненада от магазина не отнемат време, а правят чудеса. Ние с ММ не сме правили секс от началото на бременността, заради моите проблеми с болки, зацапвания, контракции. Обаче успяхме да си запазим интимността и близостта, даже усещането ми е, че е още по-силна от преди, въпреки липсата на секс. Но - сексът ми липсва определено Simple Smile Искам си мъжа и в този аспект и това е. Но ще мине и този период.
С баща, който смята, че и той е родител и има същите отговорности, като майката, а не просто помага, когато се наложи, всичко горе е възможно и аз силно вярвам в това.

Когато споделям на моите приятелки с малки деца мнението ми, ме гледат с насмешка и ми казват, че прекалено позитивно гледам. Но в крайна сметка, животът е такъв, какъвто избереш да го виждаш и най-вече - имаме привилегията сами да избираме дали да сме щастливи с това, което е сега или да мрънкаме и да сме нещастни. Моята философия е такава, че аз живея със себе си цял живот и съм на първо място. Когато човек се пренебрегва и е на ръба на силите си и здравето му куца от това, той не може да е полезен за останалите, още повече пък за децата си - нещастна майка, нещастно бебе. А те усещат всичко, още сега, докато са в коремите ни.

Така че, Vela, напълно съм съгласна с теб и те подкрепям, че си решила да си добра съм себе си с тази бременност Heart

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 13:14 от KPP

# 629
Момичета, от 17та седмица матката ми става на камък, така в серия аз по няколко часа. Сега ме водят 18та. Нямам болки, зацапвания. Появи се и лека тежест на шийката рядко. Предимно втвърдяванията са вечер, след секс или сутрин, като малкият се раздвижи.

Според мен са подготвителни, но не е ли рано? Има ли друга с толкова ранни Бракстън Хикс? (не смятам, че е за спешното това, имам най-ранния час за лекарката, че беше отпуска, за сряда сутринта)

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 13:56 от The_Black_Hole

Общи условия

Активация на акаунт