Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 265
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Това с храната е нова мода, разбира се от САЩ (че откъде другаде поредната тъпотия), която лично мен много ме дразни. Единственото, което прави е да психясва бъдеще майки, с по-лабилна психика. Еми дай нищо да не ядем, че може да има някои недоизпечено яйце, месо или някой да го е пипнал с не толкова чисти ръце. Хайде стига вече.
Ми до някоя година ще започнем да психясваме - сега, като видяхме, че има пишле бебето, ако му говорим на "той" дали не го обърквам.
Гледаме си кефа, колкото можем, коя според реалните проблеми, с които се сблъсква през бременността, пазим се от реални опасности и това е. И аз съм много за, ако се психяса, да се направи консултация с добър психолог, защото после психясването от бремеността се пренася върху бебето, а тогава става страшно.

Аз суши, например, си ям. Много обичам. Просто избирам такива меса, които са запечени. Вече съм 22 г.с. и нищо не ми е станало още. Плодовете ги позамивам лико, даже някой път забърсвам само в дрехата. И Макдоналдс съм яла. И скариди, морска храна и тирамису. А пък месо сухо, убий ме, не мога да ям. Винаги ми е middle. Жива и здрава съм и бебето също, така че - стига глупости. Една позната ми обяснява как не трябвало да пия соево мляко. Аз си слагам малко от него в мюслито. Трябва да изпия промишлени количества, за на ми стане нещо.
Затова, слушайте си АГ-тата, без четене на статии в интернет и една жена каза и спокойствие, разходки и положителни емоции

# 661
Сори, ама точно АГ-тата казват какво не трябва да се яде по време на бременност поради наличие на сериозни рискове за плода. И суровата риба и недопечените меса са забрана номер 1, заедно с тютюнопушенето и алкохола. Разбира се, всеки е свободен да прави избора за себе си, но да се промотира яденето на суши по време на бременност не ми се струва ОК, защото има жени, които нямат доверен лекар, който да им даде такива насоки и може да се подведат по такъв тип постове.

Това с храната е нова мода, разбира се от САЩ (че откъде другаде поредната тъпотия), която лично мен много ме дразни. Единственото, което прави е да психясва бъдеще майки, с по-лабилна психика. Еми дай нищо да не ядем, че може да има някои недоизпечено яйце, месо или някой да го е пипнал с не толкова чисти ръце. Хайде стига вече.
Ми до някоя година ще започнем да психясваме - сега, като видяхме, че има пишле бебето, ако му говорим на "той" дали не го обърквам.
Гледаме си кефа, колкото можем, коя според реалните проблеми, с които се сблъсква през бременността, пазим се от реални опасности и това е. И аз съм много за, ако се психяса, да се направи консултация с добър психолог, защото после психясването от бремеността се пренася върху бебето, а тогава става страшно.

Аз суши, например, си ям. Много обичам. Просто избирам такива меса, които са запечени. Вече съм 22 г.с. и нищо не ми е станало още. Плодовете ги позамивам лико, даже някой път забърсвам само в дрехата. И Макдоналдс съм яла. И скариди, морска храна и тирамису. Жива и здрава съм и бебето също, така че - стига глупости. Една позната ми обяснява как не трябвало да пия соево мляко. Аз си слагам малко от него в маслото. Трябва да изпия промишлени количества, за на ми стане нещо.
Затова, слушайте си АГ-тата, без четене на статии в интернет и една жена каза и спокойствие, разходки и положителни емоции

# 662
Аз пък, за да вдигна хемоглобина ядох домашна луканка и филе Елена..😃😃😃
Става ми все още лошо от сготвено месо, миризмата ме убива. Не знам, всеки си преценява какво да прави. Не се вживявам излишно, но съм такава от преди да забременея, никога не съм се пазила.
Сестра ми например беше много стриктна на тема хранене и все още е, следи децата изкъсо, миене на ръце, киснене на плодове с оцет, сода, светена вода. Не им дава да пипат котката ми, която е супер чиста и живее само вътре. 😃

# 663
Здравейте, нова съм в групата и съм страшно объркана и притеснена . В 20гс +2 дни съм и всеки ден имам ново притеснение. Когато бях в 8ма и 11та седмица бях с обилни кръвоизливи и от там започнах да се побърквам.Страх ме е от всичко за да не навредя на бебето.Не ям месо, колбаси ,сирена ,сосове и т.н. от страх дори и с термична обработка . С козметиката е същото-почти нищо не използвам. От 15 седмица горе-долу забелязвам ,когато съм до тоалетната че изтича обилно количество бял секрет. Микробиология-отрицателна , урина също. Но снощи просто изпаднах в див ужас , когато за пръв път реших да направя пилешко  със сметана. Тръгвам да ям и в едно от парченцата забелязах ,че има част която е по-слузеста и сякаш не е сготвена. Веднага го изплюх , но след това изпаднах в истерия ,че може да съм се заразила с нещо. ММ му е писнало явно от мен и каза,че съм луда и че щом е минало през термична обработка да спра да се филмирам(другото месо си беше бяло, явно аз съм изтеглила къса клечка), а аз просто съм силно притеснена след два кръвоизлива и седмици в болницата. Има ли и други силно притеснени ,като мен?
И дали са основателни притесненията ми с месото?

Момиче, чил. Спокойно, ужасът с кървенето наистина е голям, имаш травма от това, разбирам. Аз също изпадам в силни притеснения без причина, но гледам да ги държа под контрол. Онзи ден се притесних от подготвителните контракции, че едва ли не ще го изтърва, че ми се била отворила шийката... Нужно ли е да казвам, че просто намерих време за себе си в лудницата от основни ремонти и организация на 150 неща и реално усетих детето и се филмирах? Много трудно, но с разговори и медитация/размисли, дълъг топъл душ или чай от нещо любимо аз намалявам притеснението и слушам лекарите. Естествено, ако забележа нещо нередно, може да има притеснения, но ги консултирам с медицински лица и по-опитни жени. Мен много ми помага разговорът с други бременни/раждали.

Кажи на аг-то, че не приемаш никакъв протеин. На мен специално ми обърнаха внимание на диетата, и ако съм веган/вегетарианец да съм взимала допълнително протеин за бременни. Аз ям един любим колбас (по-скъп и от сигурна ферма) на пица също каквото дойде, без сирене не мога, кашкавалите са на почит, а даже си позволявам френски сирена, защото супер много обичам (предимно след термична обработка, но се случва и без, проверени, не тези от Кауфланд незнайно колко седели). Протеинът в диетата е важен, или поне по-знаещи от мен това ми казват. Яйцата също. Снощи се облажих с дюнер. Не съм за пример, но философията ми е хапвам си всичко каквото ми се яде, следя за термична обработка. (Очевадно суши с риба не ям, правя си домашно с панирано пиле. Не ям дънни риби и скумрия, фурми и други забранени неща.) Понякога си взимам глътка (малка, колкото да си намокря устните) от бирата на мъжа, че пие готини крафт бири и сега с новия ми нос направо преоткривам света, че даже и синузита ми го няма.

Не яж домашни колбаси, те са рискови, както и домашна пастърма. Аз не ядох и домашни салати, заради множеството котки във въпросната градина. Занимавала съм се и с производства в хранително-вкусовата промишленост в България. Стандартите са ни високи, много високи, няма причина за такава параноя. Ще дам пример: Бих се притеснявала да ям в щатите примерно. Там салмонелата е много често срещана, тук тестват много, и месото, и зеленчуците. Стандартите в Европейския съюз и БДС са големи и ни натискат много да тестваме и поддържаме висок стандарт. Но аз не ям от всяка фирма. Примерно марка Саяна в моята къща не влиза. Заради това ще взема и биберони сертифицирани в Европейския съюз, заради пластмасите и какво те отделят.

Относно пилешкото, понякога става така розово, колкото и да е сготвено, не значи, че "лошите" неща не са изтрепани. Леко розовото месо може да е сготвено и са избити паразитите, нищо че е розово. Не е хубаво да е сурово да ядем, защото ЕВЕНТУАЛНО би могло с 0,00000000...0001% шанс да има нещо, което точно на твоят имунитет би реагирало, евентуално. Няма страшно, пак ти казвам, стандартите тук са добри. Дори и да има нещо на едно яйце не е гаранция, че ще те зарази, ако щеш и сурово да го изядеш. Не взимай най-евтините меса/колбаси/яйца/храни.

Относно течението, и при мен всичко е наред с мб, урина и прочее, и при мен се засили, казаха нормално.

Но моля те, не се притеснявай, надявам се те успокоих. Всяко едно притеснение се отразява на детето. Няма нищо страшно от един, дава часа с психолог, това не те прави луда, не е противопоказно и не е срамно. Ако имаш нужда ни сподели притесненията си още. Трябва да се овладее страхът, защото не те виждам като се роди как ще е, както и като пораства... Тези притеснения ще те изтормозят.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:41 от The_Black_Hole

# 664
Аз в момента не ям суши (и преди не ядях де), морски дарове (преди обичах), дробчета (заради вит. А) и плесенясалите сирена (които и преди не ядях). Не пия алкохол никакъв и не пуша (и преди не пушех). С друго не съм се ограничавала. Кафе не пиех до 5ти месец, но то не ми се и пиеше особено първия триместър ми се гадеше даже от кафе. Сега по 1 капучино с повече мляко сутрин много хубаво ми се отразява. С движението нещата не се получиха откъм спорт заради множество фактори за дискомфорт. Ноо разходки си правим ежедневно, чистя си къщата и мисля пак да започна гимнастиката за бременни, която времено изоставих - тези неща също ми се отразяват супер добре. Психически, не само физически. Разбира се, когато усетя дискомфорт си сядам на д-то, но съвсем пълното ограничаване би ме сринало.

# 665
Обиколих сигурно 6-7 АГ-та, вкл.светила, питала съм за храни, никой не ми е забранил да ям каквото и да е. Даже единият ми препоръча леко рохки домашни яйца за хемоглобина. Също и луканка, защото по принцип преди да забременея не можех да понасям пържоли свински, телешки и т.н. и АГтата ми казваха да ям луканка и колбаси, за да има протеин за бебето. В последствие, обаче в 4 месец изведнъж ми се приядоха пържоли. Тялото си знае. Сега ям и месо.
Сурова риба е ясно, че не се яде. Сушито не е само със сурова риба. Има всякакво разнообразие и варианти за месо, с термична обработка.

Прекаленото филмиране и следене води до постове, като на дамата днес. Това значи, че тя живее с постоянно високи нива на адреналин и кортизол, ежедневно. Със сигурност, това е много по-вредно за бебето и може да има по-сериозни последствия, най-малкото като контракции и преждевременно раждане, от една луканка. Just chill

# 666
Благодаря за отговорите на всички !

# 667
Високи нива на адреналин и кортизол имам и аз постоянно, заради други притеснения.
Имала съм и не свързани с бременността "стресове", водещи до треперене отвътре, но нищо ми няма. Това го пиша, за да не стане нов вид притеснение - от самото притеснение.

# 668
Така е. Затова пак казвам - не се чете в интернет и не се вгълбява за всичко, освен наистина реален проблем, като контракции, скъсвания на шийка, кървене, разкрития и т.н.
Форумът колкото е полезен за някои неща, толкова е и вреден. Има доста невротици тук, които прехвърлят това си настроение и на други дами. Така че - ако по принцип човек се влияе лесно - не чете, не пише по форуми и слуша само АГ-то си

# 669
За скъсване на шийка и разкритие тук четох, че няма симптоми, но "на живо" ми казаха, че не е така, че просто не всеки "хуква" или отдава значение на всеки симптом, което е грешка. Но е грешка и при липса на такива да има мисли (притеснения) за проблеми.

# 670
  • Варна
За скъсване на шийка и разкритие тук четох, че няма симптоми, но "на живо" ми казаха, че не е така, че просто не всеки "хуква" или отдава значение на всеки симптом, което е грешка. Но е грешка и при липса на такива да има мисли (притеснения) за проблеми.
какви са симптомите?

# 671
Не знам подробно, но винаги има нещо. Или установени проблеми преди бременността, или кървене, или болки, или каквото и да е, но не и "нищо", а само човек да е чел/чувал за това и дотам...

# 672
При мен симптомите започнаха с контракции още от 13 г.с до 18 г.с вече беше скъсена до 2.7см.

# 673
То и аз съм с болки, зацапване, контракции още от 6 г.с. , но преди седмица и нещо я мериха и е 40 мм. Притеснявам се сега да не вземе да се скъсява или да се получи разкритие, вече последните месеци, предвид нещата от началото. Преди 2 седмици пак имах болки и бодежи. Затова реших и да сменям АГ, защото от 6 г.с. имам постоянно някакви проблеми, а досега тя ние проявила интерес или желание нещо да направи. Оправям се сама и сама ходя на прегледи при други АГ, тя после изобщо и не пита какво е станало, какво е лечението и като цяло не го следи. С мъжа ми установихме, че въпреки че се промотира, че води ЖК и раждания, явно не и се занимава и иска да си прави основно фетални. Защото тя от самото начало пази дистанция, даже като я бях питала дали изражда и води консултации, ми беше казала, че много бързам.

Както и да е, чакам да дойде вторник, за да се видя с доц. Атанасова. Ще я помоля да види и шийката и ще и кажа какви терапии съм минала, какво пия сега и да видим. Дано да нямам скъсяване и така да си върви до края.

Тези от вас, които сте в Токуда - там правят ли фетална или си ходите на други места?

# 674
Момичета, здравейте. Мина моята фетална при д-р Стратиева в Оскар. Искам да изкажа силното си възмущение от цялата организация на клиника Оскар, както и от отношението на самата докторка. Вчера, часа ми беше от 11 сутринта, като по нейния график това е първия й час за деня. Аз разбира се съм там 10 мин по-рано, защото винаги отивам малко по-рано за преглед. Самата докторка беше уведомена за присъствието ми, при което реши да извика друга дама за морфология, която очевидно беше от ВИП пациентите. Както и да е, реших че ще почакам още малко и да не отдавам такова значение на тези неща. Да, обаче, към 12 без нещо една сестра решава да ме извика в един от кабинетите, в който да ми вземат данните. Съответно аз влизам в този кабинет, данните са взети, и минават още едни 20 мин в чакане и гледане между мен и сестрата да влезе съответната прехвалена докторка. Към 12 и 20 влиза една съвсем различна докторка от тази, за която аз плащам за преглед и казва, че тя ще започне морфологията, докато дойде д-р Стратиева. Съответно тя прави всички замервания на бебето и почти цялата морфология. Накрая на тази пародия на преглед решава да се появи “светилото” - д-р Стратиева, за да довърши морфологията. Да, обаче то вече всички замервания са направени, следователно самата докторка решава да вземе ехографа от другата и да ме натиска с всичка сила по корема, за да “довърши” започнатото. Аз съм сменила толкова лекари и никога до сега не са ми натискали корема до болка. Прегледа ме д-р Стратиева за не повече от 5 мин и си тръгна. Единственото, което каза е “много хубаво детенце. Представяте ли си, че аз плащам 210лв за преглед при тази докторка, тя ме преглежда за 5 мин, супер грубо и болезнено, и единственото, което констатира е “много хубаво детенце”. Ако не беше мъжа ми с мен сигурно никой нямаше да ми повярва на какъв абсурд съм се натъкнала.
С този дълъг пост целя да ви изразя личното си мнение за това “светило” и да ви предпазя от такива смешни ситуации.
Благодаря за вниманието.

Общи условия

Активация на акаунт