Искам да стана баща

• 3 907
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Авторе, ако решиш да вървиш по пътя на сурогатството, ти трябна не само сурогатна майка, но и донорка на яйцеклетка. Това не знам защо никой не го коментира. Но двете неща са различни и не вървят заедно в пакет. Аз лично обаче не бих те съветвала да минаваш по този път изобщо - само погледни в ютюб някои от документалните филми за сурогатството в Украйна (още от преди войната) и ще ти стане зле. Безскрупулни клиники, които експлоатират както сурогатните майки, така и биологичните родители за пари, много пари. Отделно често не се полагат адекватни грижи за бременните, те живеят в ужасни условия, често бебетата се раждат преждевременно и с увреждания, немалка част от тях биват изоставени в украинските сиропиталища от биологичните им родители. Абсолютен ужас и според мен последен, ама наистина последен вариант за хора, които нямат никакви други алтернативи е това.

Ти обаче си млад мъж и имаш. Не знам защо се приема за толкова екзотично в темата, но за мен лично не е нито странно, нито невъзможно твоето искане. Най-лесният вариант е уговорка с твоя близка приятелка, която също иска да има дете, но не и партньор, да си направите дете заедно (било то по естествен път или с инсеменация и тн.). След раждането съответно отглеждате детето заедно, без да сте двойка. Поради липса на емоционални отношения и негативни лични преживявания такъв тип отглеждане на дете ще е много по-лесен отколкото при разведени родители. Детето прекарва да кажем няколко дни при единия, няколко дни при другия родител, правите и разни активности заедно и тн. Разбира се, за токова нещо се изисква много зрялост, отговорност и добро познаване на насрещния човек. Не, че не можеш да намериш в Тиндър или на улицата жена, която да иска просто дете, не и мъж, но според мен най-добрият вариант е да го направиш с човек, когото познаваш и на когото имаш доверие. Помисли върху тази идея.

Честно казано и аз се чудих подобни неща. Трябва да се плати за донорска яйцеклетка, за сурогатна майка, да се пътува до Киев, да се плаща за правната част на адвокати, да се плаща за изследвания на майката, за престой и храна на майката. Да се плати за самото раждане.  И какво става, ако се роди детето с увреждане? И травмата за тази жена.

Ама след коментара за моралната полиция се въздържах.

Освен това е възможно да не е истински случай, а пост за генериране на трафик.

Или пак някой си пише статия за нещо си.

Но наръчник как да си купиш бебе, не е добра идея да има във форум.

# 31
  • Melmak
Най-малкото е доста скъпо. Ако нямаш парите, просто няма как да се реализира този проект.

Евтиният начин е да прикотка някоя жена и да й направи бебе, после да се раздели с нея, ама бебето няма да е само негово.

# 32
Гледам видео за сурогатството в Украйна от БиБиСи.
Дори в Украйна, закона казва, че трябва да са хетеросексуална, женена двойка с доказан, медицински проблем.
Друг е въпросът за нивата на корупция там...

# 33
  • Sofia
Най-лесният вариант е уговорка с твоя близка приятелка, която също иска да има дете, но не и партньор, да си направите дете заедно (било то по естествен път или с инсеменация и тн.). След раждането съответно отглеждате детето заедно, без да сте двойка. Поради липса на емоционални отношения и негативни лични преживявания такъв тип отглеждане на дете ще е много по-лесен отколкото при разведени родители. Детето прекарва да кажем няколко дни при единия, няколко дни при другия родител, правите и разни активности заедно и тн. Разбира се, за токова нещо се изисква много зрялост, отговорност и добро познаване на насрещния човек. Не, че не можеш да намериш в Тиндър или на улицата жена, която да иска просто дете, не и мъж, но според мен най-добрият вариант е да го направиш с човек, когото познаваш и на когото имаш доверие. Помисли върху тази идея.
И аз предложих същото в началото на темат - coparenting без да са двойка. Все по-често се среща на запад. И именно поради липсата на лични отношение с майката, системата сработва доста добре. Но трябва да намери момиче, което търси същото - дете, без да се обвързва с мъж. А в България не знам доколко е разпространено и прието.

За сурогатство се иска много бумащина и финанси.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 21:54 от Brin de muguet

# 34
  • Melmak
Може да пробва с чужденка, българките и като цяло източноевропейките масово искат семейство и собствени деца, за които да полагат грижи в рамките на семейство.

Мисля, че с чужденка повече би имал успех за копарентинг.

# 35
Мисля, че с чужденка повече би имал успех за копарентинг.

И със самотна българка около 40-те, която иска дете но няма партньор.

# 36
Светът става все по-откачен.... Защо просто не се постараете да си намерите приятелка, жена в България? Работете над външния си вид, запишете се да учите нещо на колкото и години да сте, променете начина си на мислене, ако се движите в лоши среди-променете си средата, направете си един ъпгрейд.... това също е доста повърхностно, но в пъти по-добро решение от ставането на баща по този роботски начин. Ако имате проблеми с жените, със сигурност има причина за това. Бъдете критичен към себе си и се постарайте да се подобрите, да подобрите отношението си, навиците си, личността си. Например ако сте пушач, със сигурност си отрязвате шансовете с голяма група интелигентни, спортни и разумни жени. Ако не сте във форма-също. Ако прекалявате с фитнеса-това също може да е много ,,анти". Ако сте агресивен, прекалено ревнив, мамино синче и тн-защо не поработите над това? Поработете над себе си вместо да правите глупости!!!!

Сега видях и, че сте под 30 години...

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 11:25 от snowwhite12

# 37
Авторе, няма нищо неестествено в това – да искаш дете, но си изясни:

1. Сам ли ще го отглеждаш или с партньорка;

2. Ако го гледаш сам – ще можеш ли да се справиш? Има ли кой да ти помага? В случай че се разболееш и се наложи да постъпиш в болница – кой ще го гледа? Децата също боледуват и се налага понякога да се отсъства от работа, за да бъдат водени за ваксини, прегледи и консултации, и също може да им се наложи лечение в болница. Ще се справиш ли? А ако детето има някакво сериозно заболяване или трайни увреждания?

3. Сурогатното майчинство крие огромни рискове - сурогатната майка може да откаже да ти даде детето; не знаеш дали майката се храни пълноценно и как живее, дали не пуши и не злоупотребява с алкохол и медикаменти; детето може да има увреждания; може да възникнат някакви юридически проблеми с признаването му или психологични проблеми.

4. Отглеждането на дете/деца е дългосрочен ангажимент – поне до 18-годишна възраст детето трябва да има надзор от родител или настойник; да се ходи на родителски срещи в училище; да се вземат решения за здравето му и т. н. За го изведеш в чужбина, ще трябва и съгласието на майката.

4. Финансовият аспект на родителството също е сериозен и трябва да се обмисли – къде ще живеете, как ще издържаш финансово детето.

# 38
  • 🌊
Авторе, виж като вариант сурогатството в Гърция

# 39
Не забелязвате ли, че авторът има само един пост, първия, и то преди една седмица.

# 40
Е той сигурно си чете отговорите. А може и темата да е шега, защото такава простотия под-30-годишен мъж с всичкия си не би пуснал. Ако е в състояние да си помисли такива сценарии за живота си, със сигурност е (отблъскващо) странен за много жени  и дори  страхотен външен вид не би му помогнал особено...

# 41
Имах такива колеги. Тя беше на около 45, а той е гей. Направиха си едно инвитро бебе и си го гледат споделено. Детенцето е сладурче и много възпитано, вече трябва да е на 8 години.
Та искам да кажа, че е възможно. Човек никога не знае как ще му се завърти животът.

# 42
  • Sofia
Имах такива колеги. Тя беше на около 45, а той е гей. Направиха си едно инвитро бебе и си го гледат споделено. Детенцето е сладурче и много възпитано, вече трябва да е на 8 години.
Та искам да кажа, че е възможно. Човек никога не знае как ще му се завърти животът.
Разбира се, че е възможно.

Дали мъжът има дете в coparenting или от предишна истинска връзка, няма особена разлика. Той пак може да си търси половинка след това.

Но ако първо си търси половинка (която може и да не намери), желанието му да бъде млад татко може и да не се осъществи.

Желанието на автора за дете може да е по-силно от това да намери партньорка. Може да се харесва такъв, какъвто е, може да си харесва и средата, в която се движи. Защо насила да се променя в името на една евентуална партньорка? Чак да си променя навиците и личността си! Защо? При всички положения това няма да е истинското му АЗ и няма да трае дълго. Човек трябва да бъде себе си в една връзка - с положителните и отрицателните си качества. Човекът до нас трябва да ни приема такива, каквито сме. Ако е наложителна промяна в единия от партньорите, значи не са един за друг и връзката им няма да издържи на предизвикателствата.

# 43
Ами има хора и с такава настройка, да. Но в повечето случаи е по-полезно и ефикасно човек да работи над себе си, ако не постига желания резултат. В случая момчето не може да си намери сериозна приятелка и прави впечатление на откачалка. Мисля, че няма да му е полезно да се приема на 100%. Защо да не си удари един критичен поглед? Joy преди да стане родител по неестествен начин...

# 44
  • Sofia
Не виждам нищо откачено в това, човек да иска да стане родител на 30г, пък макар и мъж.

Човек е хубаво да работи над себе си заради самия него, ако е убеден, че определен начин на живот ще му носи ползи и удовлетворение. А не зорлем да си променя навици, че и личността си, заради една евентуална връзка с незнайно какъв човек и която дори не е ясно дали ще просъществува.

Останах с впечатлението, че в случая не е проблем липсата на сериозна приятелка, а липсата на дете. Това са две различни неща.

И последно какво му е неестествното да си отгледа едно дете в coparenting? Колко хора се развеждат и след това продължават да си гледат децата, но разделени. Нима инвитрото с донор е много естествено за самотните жени? Какво значение има как  е заченато едно дете? Стига да е желано, обичано и обгрижвано, какво значение има останалото?

Общи условия

Активация на акаунт