Майчинството счетоводно - 99

• 37 353
  • 780
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Здравейте,вчера бях на преглед ..тъй като съм Инвитро съб болничен от 01.01.2024 и преди това също имах 2-3 болнични..използвах 180те дни направих прекъсване и минах на вторичен болничен..само,че днес ми пуснаха последния болничен и трябвало да мина ТЕЛК и ме пращат при личната
Някой запознат ли е с минаването през Телк ..веднага ли приемат и одобряват или се чака ..реално ми трябват някъде 58-60 дена до 45 дневния болничен..

# 16
Здравейте,

Болничният преди термин след като изтече ли се изплаща? Или една част от него когато свърши календарният месец?

# 17
Съжалявам, ако пише,но да попитам дават ли се ваучери за храна по време на майчинство, благодаря.

# 18
Да, ваучерите са социален разход и се полагат на всички служители.

# 19
Не са длъжни да Ви дават ваучери, когато не работите!Това е решение на всеки работодател.

# 20
Питайте работодателя си, ние няма как да знаем каква им е политиката по този въпрос.

# 21
Здравейте,

На 02.08 изтече втората година от майчинството ми, в момента съм в платен отпуск до 27.09. Получих предложение за работа с по-добри условия и искам да напусна настоящата си работа. Мога ли да подам молба за напускане (предизвестието ми е два месеца), докато съм в отпуск? Настоящият ми работодател може ли да изиска да си прекъсна отпуска? В случай, че се съгласи да ме освободи по-рано, все още ли е длъжен да ми изплати неизползвания годишен отпуск?
Благодаря за отделеното време!

# 22
Можете да пуснете предизвестие докато сте в отпуск.
Не може еднолично да ви прекъсне отпуска и да ви освободи.
Може по взаимно съгласие да се прекрати договора от удобна за двете страни дата, ако се споразумеете за това.
Всичкият натрупан и неизползван отпуск към момента на прекратяване работодателят е длъжен да изплати накуп под формата на обезщетение.

# 23
  • Варна
Не са длъжни да Ви дават ваучери, когато не работите!Това е решение на всеки работодател.
И аз смятам така, при нас дори и да си в болничен пак те режат с ваучерите.

# 24
И аз смятам така, при нас дори и да си в болничен пак те режат с ваучерите.
Ваучерите могат да бъдат месечна сума или дневна такава. Във вътрешните правила трябва да го пише. Ако се полага определена сума за всеки отработен ден, нормално е при болничен да ви "режат", и при майчинство да не получавате въобще.

# 25
  • Варна
Тези вътрешни правила къде мога да ги видя?

# 26
Здравейте,

Болничният преди термин след като изтече ли се изплаща? Или една част от него когато свърши календарният месец?
+ имам още едно питане.
Съпругът ми има магазин, който ще затвори, когато ме приемат в болницата и няма да работи поне десетина дни. Фирмата е ЕООД. Има ли право на някакъв болничен/отпуск по бащинство? И той започва да тече от деня на раждането или изписването? Идеята е ако можем да получим някакво обезщетение, така и така се полага по закон, защото не малко пари ще изгубим от това, че ще е затворен магазинът за определено време. Четох досега каква ли не информация по сайтовете, но не мога категорично да се ориентирам. Счетоводителката също не е наясно и уж щяла да провери..
Благодаря!

# 27
Не съм чула някъде да се полагат ваучери докато сте в майчинство. При нас от юни са електронни и вече дори и да си болничен или отпуск се преизчисляват.
Те се дават за отработен ден, един вид , за да си купите обяд като сте в офиса.

# 28
Не съм чула някъде да се полагат ваучери докато сте в майчинство. При нас от юни са електронни и вече дори и да си болничен или отпуск се преизчисляват.
Те се дават за отработен ден, един вид , за да си купите обяд като сте в офиса.
И друг път е коментиран въпросът. Аз си получавах парите за храна цялата първа година, ММ си получава пълната сума независимо дали ползва отпуск или болничен.

# 29
В нашата фирма също си получаваме ваучерите, независимо дали сме на работа, в отпуск, болничен или майчинство, не се преизчисляват. Затова писах жената да пита работодателя си, това си е вътрешна политика.

Общи условия

Активация на акаунт