Януарски бебешоци 2005'І :)

• 11 590
  • 245
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мили момичета, Честит празник на всички ви.
С риск да ви отегча имам въпрос и молба за съвет, май ми спира коластро-кърмата, какво да правя?Случвало ли ви се е и на вас, изцеждам 20,30 или 40мл от гърда и давам добавка. Наливам се с мляко, кисело мляко, боза и какво ли още не... доктора каза че трябва да съм спокойна и да не се притеснявам, че мойе и да е на стресова основа ....
Почти не ми се вярва да се увличи потока ...но все пак ще Praynig

# 121
Здравейте и от нас тримата.Честит празник на всички семейства увеличени от един месец.Моите момчета си хапват,усмихват по-често и пълнят памперса.Понякога нощем ми се иска да имам шест ръце и за двамата,но... Stuck Out Tongue .Като си дойде таткото ще го помоля да сложи снимки,че аз не съм много знаеща.Искам да попитам има ли мами на изкуствено хранене и какво мляко давате?

# 122
Нов кандидат за януарската банда! Grinning
Привет и от нас с малката Йоанна,
родена на 03.януари 2005 в Шейново (3.200 кг и 50 см)

# 123
  • София
Цитат на: Galya S
С риск да ви отегча имам въпрос и молба за съвет, май ми спира коластро-кърмата, какво да правя?Случвало ли ви се е и на вас, изцеждам 20,30 или 40мл от гърда и давам добавка. Наливам се с мляко, кисело мляко, боза и какво ли още не... доктора каза че трябва да съм спокойна и да не се притеснявам, че мойе и да е на стресова основа ....

моята кърма силно намаля по едно време - бях адски уморена и недоспала, почти не ядях, а и свекърва ми беше тук и се дразнех и от това. Не знам точно каква е причината, но прочетох една статия за лактогенни храни: сок от моркови (сега поне има) и варени кайсии (компот), аз нямам компоти и почнах с натурални сокове от кайсия, но мъжа ми купи за проба един от кайсии и тиква и се наливам с него+други течности. И кърмата пак тръгна. Пробвах номера с по-честото изцеждане - нищо не стана, само си разраних зърната. Е и свеки си тръгна, но ми се струва, че е основно от храните. Има разни лактогенни чайчета от различни билки (сминдух, листа от малина и др.) ако те интересува ще ти напиша точни рецепти за тях, но аз не съм ги ползвала.
Направих и няколко хранения с адаптирано мляко - 3 дена вечер след баня. Първо пробвах с фризолак, но той не и понесе - повърна го на фонтан. Поразпитах и се оказа, че доста бебета реагират така. Похвалиха ми хуманата и пробвах с нея - наистна нямаше никакви повръщания. Това ме успокои, че и да намалее кърмата мога да заместя някои хранения с хумана, а да и давам кърма дори само веднъж на ден все са някакви антитела и кърмата в резултат си потече още по-добре.

# 124
Честит празник на всички.
Добре дошла на Io-Io.
milka, аз в момента давам Нутрилон. Такова им даваха в болницата и бях сигурна, че го приема добре, та затова. Не запича/поне за сега/. Пробвах и Аптамил. И с него нямахме проблеми, обаче малко по-трудно се разтваря.
Аз искам да питам /най - вече майки от Варна/вие с каква вода приготвяте адаптираните млека и чайчетата, че при нас водата от чешмата е много зле.
Преди две седмици като я преварявах забелязах,че по ръба на тенджерката става кафява линия, а на дъното кафява утайка. Абе направо си беше мътна и кална. За варовика няма да говоря, че то с това е известна варненската вода. И сега вземам трапезна и пак я преварявам. Иначе ние от години си пием само минерална и затова не бях обръщала внимание на цвета на чешмяната вода. Ама на бебетата май-не трябвало да се дава минерална вода.
Може и да си внушавам обаче откакто спрях да и давам чешмяна вода и спряха и коликите.

# 125
  • Варна
Цитат на: Slunce
Боже Кате, като те четох и ми се дорева с глас.
Не се мъчи повече мила. Ти даде повече от достатъчно на Мишока.
Това че няма да го кърмиш няма да те направи по лоша майка. Ти си прекрасна със всичко, което направи за него и съм сигурна, че ще дадеш всичко от себе си оттук нататък.

Моят бебок от 3 дена се усмихва по цял ден, особено на мен..чак му се вижда трапчинката. Тати се прави на идот само да му се усмихне и на него. Вече се заиграва и стои по цял ден буден, веселба просто.

Няколко мами и бебоци имаха питки доколкото си спомням, така че чакаме разкази и снимки Flutter

Слънце, благодаря за подкрепата! Ходих на лекар- ще я спираме кърмата и ще почваме по-сериозно НАН-а.
Нашата погача мина много весело Simple Smile. От паричките оставени да си купи сън бебчо днес купихме кенгуро и сега е в него и така пиша, щото иначе го боли тумбачето, а така му е залепено за моя корем и го топля та си кротува.
Снимки има ето тук: http://client.webshots.com/album/272855365emFcWH

Добре дошли на новите мами и бебчовци! Непременно ще ви включа в списъка, но ще стане малко по- късно днес.

Диди аз приготвям всичко с преварена чешмяна вода. Изрично питах педатърката- каза, че ако е преварена- няма проблем .

# 126
  • София
Здравейте мами от мен и бебе Виктор.  

Днес бяхме на консултация по случай втория ни месец и се оказа, че Виктор наддава с някакви бесни темпове и в момента е 5.700 и 55 см., а предишния месец беше 3.900, т.е. наддал е 1.800 и е пораснал с 4 см. Педиатърката направо се #Shocked  И понеже е къс и дебел Grinning  сега ще трябва да минаваме на диета. Лошото е, че изобщо не ми е ясно как ще стане това. А сме само на кърма. Казаха да почнем със сокчето от ябълка, но пък какъвто е змей, ще вземе да му повиши апетита, та си мисля изобщо да не го почвам още. Незнам, ще пробвам с чайчета и вода да замествам хранения. Сложиха му и ДТК ваксината и полиомиелитната. На мама юначето изобщо не плака Grinning

О, Кате, като те чета, изобщо повече не се мъчи. По важно е майката на Мишока да е спокойна и да не й е дискомфортно.

Привет на новите мами и целувки на бебоците.

# 127
  • Варна

Галче защо даваш добавка???Според мен цедиш достатъчно!Мишката на тази възраст на пробните кърмения сучеше по 40 гр. и лекарите му се радваха, а после аз цедях по около 40 гр. общо и от двете гърди(аз така цедя и досега-от двете като почвам с последната цедена) и си го хранех само с изцеденото. И не съм мислила, че ми спира кърмата, никак дори-ето сега си цедя по 120гр.без проблем-тя сама се увеличаваше с времето. Е, пиех от време на време и лактогонен чай, но рядко, че ми е гаден. Аз също пробвах да се наливам с прясно мляко, но открихме, че Мишо получава колики, когато аз съм пила мляко(то и на мен така ми действа) и го спрях...при мен работа вършеше и върши (до утре) нат.сок от ананас и касис.

# 128
Е, направо ме убихте! За мене тия доктори българските са наистина за под съд. Единия казва да захранваш допълнително с мляко, при условие, че това само намалява кърмата, другия - дете, дето е само на кърма да е на диета. Просто не мога да повярвам! За захранването на 1-ия месец също съм удивена!
А иначе, аса, племенникът ми растеше с такива темпове в началото, на 1 годинка беше с размерите на 2годишно дете. Знам, че майка ми се притесняваше и питахме и тук в консултацията. Казаха ни, че стига да се следва една крива на растеж, няма никакви проблеми. Опасно е ако изведнъж започне много да расте, или спре (както е случаят ни с Дани). Сега детето е на 2 годинки и половина, и съвсем здраво, да чукнем на дърво.
А иначе при нас всичко е ок. Храниме се, спим, акаме, дупето ни се е подсекло нещо, та се чудим какво да правим вече. От днес ще започнем с масажите, само дето е малко студено и ми е неприятно събличането на бебчо.
Някое от ваште има ли още жълтеница? Руби не се е изчистил целия. Иначе изглежда много добре, но очичките му още жълтеят. Интересно ми е колко е порастнал, но това чак е петък.
Кате, щом е такова мъчение кърменето, по-добре наистина спри. Кърменето трябва да е приятно, иначе няма смисъл. И няма причини да се чувстваш виновна, в края на крайщата си опитала, нали? Не се и знае, може да е за по-добре.
Поздрави от нас, Сара

# 129
Здравейте и от нас и добре дошли на новодошлите в темичката.
Доста странно съвпадение, от днес и ние сме вече на изкуствено хранене изцяло, след като кърмата ми вече почти изцяло спря. В петък ходих на лекар и ми изписа хапчета за окончателното спиране. Снощи взех първото хапче.
Кате, изобщо не се самообвинявай и не съжалявай нито за миг за решението си. Аз също като теб досега се цедях и давах кърма от шише на Алекс, сукал е от гърдата само няколко дни в началото, от което още имам белези. Понякога просто не се получава, аз също имах желание да кърмя, ама то това нашето не беше кърмене, а ад някакъв. Стига толкова, каквото можахме направихме. Горе главата, сигурна съм, че мъничетата ще се чувстват чудесно и с адаптираното мляко. Между другото ти как избра мляо за Мишето? Пробва ли различни видове? Как се понася от детето? Почна ли по-рядко и мъчително да ака. Алекс се запече от Фризолак и сега сме на Нутрилон, още нищо не мога да кажа, но май е по-добре. Какво ще кажеш ти за НАН-а?

# 130
  • Варна
Цитат на: asa
Здравейте мами от мен и бебе Виктор.  

Днес бяхме на консултация по случай втория ни месец и се оказа, че Виктор наддава с някакви бесни темпове и в момента е 5.700 и 55 см., а предишния месец беше 3.900, т.е. наддал е 1.800 и е пораснал с 4 см. Педиатърката направо се #Shocked  И понеже е къс и дебел Grinning  сега ще трябва да минаваме на диета. Лошото е, че изобщо не ми е ясно как ще стане това. А сме само на кърма. Казаха да почнем със сокчето от ябълка, но пък какъвто е змей, ще вземе да му повиши апетита, та си мисля изобщо да не го почвам още. Незнам, ще пробвам с чайчета и вода да замествам хранения. Сложиха му и ДТК ваксината и полиомиелитната. На мама юначето изобщо не плака Grinning

О, Кате, като те чета, изобщо повече не се мъчи. По важно е майката на Мишока да е спокойна и да не й е дискомфортно.

Привет на новите мами и целувки на бебоците.

Аса да ти е жив и здрав Виктор- би всички бебета по всички показатели Simple Smile!
Ние пък растем дъъълги(7см за един месец) и така  си стряскаме педиатърката Grinning.

# 131
  • Варна
Цитат на: milenka
Между другото ти как избра мляо за Мишето? Пробва ли различни видове? Как се понася от детето? Почна ли по-рядко и мъчително да ака. Алекс се запече от Фризолак и сега сме на Нутрилон, още нищо не мога да кажа, но май е по-добре. Какво ще кажеш ти за НАН-а?

Педиатърката ни ми каза да си купя НАН 1 още когато и казах, че цедя и се притеснявам някой път да не би да не му стигне на бебо и сега каза(днес) да продължавам с него. Мишо го понася добре-той за сега само едно хранене му е изцяло на НАН, но от седмица сме на едно ходене на 24 часа по голяма нужда, но не му е мъчително сякаш, за сметка на количеството.

# 132
  • София
Цитат на: Katusha

Aса да ти е жив и здрав Виктор- би всички бебета по всички показатели Simple Smile!
Ние пък растем дъъълги(7см за един месец) и така  си стряскаме педиатърката Grinning.

Да е жив и здрав, но нещо се притесних, не за друго но е хубаво през третия месец да удвои теглото си при раждане, а той го направи още през втория, че и от горе. Увеличиха ни и Вигантола за всеки случай, сутрин и вечер по 2 капки, за да не направи рахит. И ще почнем да се мъчим с водата, която той изобщо не уважава.
Качих снимки в галерията, може да го видите каква дунда е.

# 133

Гале, излишно се притесняваш. Ние с бебо стояхме в болницата до втората му седмица и тогава той изяждаше по 45 мл max
Можиш да си купиш бирена мая. На мен ми помага.
Преди време бях пуснала тема за прясното мляко и мамите ме посъветваха да го ограничавам, защото може да алергизира бебо.
И аз преминах през подобни притеснения. Всичко с кърмата ще се оправи постепенно.

# 134
Цитат на: milenka
Какво ще кажеш ти за НАН-а?

Ние сме на смесено хранене-НАН1+кърмене. Понася й чудесно,яде по 100 грама хумана,ака по 2 пъти без проблеми. за един месец сме наддали 1кг и 3 см. и сега е 4500/54.Скоро започваме витамин Д и сокчета.
ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ ДНЕС НА ВСИЧКИ 1dating

Общи условия

Активация на акаунт