Януарски бебешоци 2005'І :)

• 11 585
  • 245
  •   1
Отговори
# 165
MiaT,
 и моят син от скоро започна да повръща повече, отколкото в началото. Сега повръща почти след всяко хранене. И както ти казваш като му сменям памерса след хранене си повръща във вратлето. Аз се успокоявам, че е така, защото хапва повече, отколкото му е нужно  Wink . Дано всичко пви вас да е ОК на консултацията и да се успокоиш

# 166
  • София
Моят  син също повръща понякога, но главно в случайте в които не съм го уригнала.Пробвай да уригваш бебо поне два пъти докато   го храниш.

# 167
  • Варна
Здравейте мами Simple Smile!
Как сте? Как са бебчовците?Къде се изгубиха всички?

Аз съм по- добре от два дни-гърдите ми се оправиха за отрицателно време без тормоза на помпата, кърмата ми почти спря от хапчетата, само малко се разхождам като салатка със зелето в сутиена за да помогна на два-три по- твърди участъци да се разнесат. Имам обаче въпрос за храненето- Мишо до сега си хапваше около 100гр. кърма или НАН при осем кратно хранене, на кутията с мляко обаче пише, че дозата за неговата възраст е 130-150гр.. А той сега дори и 110 гр. рядко ги изпива до край или ако ги изпие после връща мъничко, та- колко в същност трябва да яде?

Да се похваля- имаме си ново умение- от вчера Мишока се смее с глас на баба си- явно тя му е най- забавна ...

Слънце, вашият татко прибра ли се да Ви гушка и да не си "търсиш" съня по форумите Wink?

# 168
Здравейте майчета.
Кате, това 130-150 не се ли отнася за 6 кратно хранене? Мисля, че дневната дажба е важна и се дели на броя на храненията. Не съм сигърна де. Моята дъщеря като яде 60 - 70гр./ също 8 пъти/ и аз си мисля, че е малко, но педито каза, че щом наддава значи е нормално.
А да те питам вие разхождате ли се и къде? Около нас /Възраждане IV/ е много трудно маневрирането с количка и съм се замислила да ходя до центъра с колата и там или в морската градина да се разхождаме. Ако се задържи времето такова де, защото напоследък само на терасата се разхождаме.

# 169
Цитат на: MiaT
Victoria_R, честито!!! Пожелавам ви да сте още по-щастливи и влюбени 3-мата, а след някоя друга година и 4-мата!

Аз искам да се оплача, дано ми олекне. Писна ми от това повръщане. Всички казват да не се притеснявам, че е нормално, но на мен ми се свива стомаха всеки път след като Ева повърне изяденото. А тя повръща ми се струва все по-често Sad
Напоследък особено като я дигна да се оригне става белята. Храниме се в какви ли не извратени пози, за да избегнем проблема. Включително и излиза храната и през носа
Педиатърката казва, че до 3-тия месец било нормално и вероятно е прехранване. Тя моята е много лакома-всяко хранене се превръща в борба: 5мин. цока като обезумяла, след това аз я прекъсвам и я бавя още 5 мин. - през които тя врещи за храна, набутвам и залъгалка тя първо я приема, но после я плюе и пак крещи. Така се храним по около 45мин. до 1час. После я люлея в специални пози при, които повръща по-малко. Да я преоблеча е абсурд, всяко преобуване след хранене сигурно води до повръщане и ако вече си е повърнала във врата и е мокра, не ми остава друго освен да и набутвам салфетки или лигнин под бодито щото пък иначе и се получава обрив по кожата. Направо съм луднала вече. В петък сме на консултация и ако се окаже, че не наддава добре не знам какво ще правим. Дано нямаме някакъв проблем със стомахчето.

не се притеснявай,така ми казват и на мен...моят юнак също повръща...и понеже обича много след ядене да пълни памперса,аз измислих нов начин за смяна.слагам голяма,мека/пухена/възглавница под главичката и част от гръбчето,така е повдигнат и като че ли не поръща.било нормално това повръщане,но и аз разбира се все си мисля,че по -рано ще огладнее и няма да наддава.Днес сме на консултация и ще видим.

# 170
  • Варна
Цитат на: didi72
А да те питам вие разхождате ли се и къде? Около нас /Възраждане IV/ е много трудно маневрирането с количка и съм се замислила да ходя до центъра с колата и там или в морската градина да се разхождаме. Ако се задържи времето такова де, защото напоследък само на терасата се разхождаме.

Вчера се разходихме с кенгуруто из квартала. То и из кайсиева градина маневрирането не е по- лесно с тези калища и води дето текат. Аз също смятам да се придвижвам до центъра и морската и там да бутам количката ако/като се оправи гадното време. Може да си правим колички-среща Simple Smile- вече предложих на Миленка и тя е съгласна, само трябва ние да се смъкнем от кварталите.

# 171
Кате, аз храня Алекс по тези препоръки:

Ще ти цитирам от книгата на Проф. Л. Трифонова - "Хранене на бебето":
От втората седмица до втория месец:
Необходимото дневно количество храна възлиза на около 1/5 от теглото на детето, или по 200 мл на кг тегло. Това е максималното количество храна, което детето може да приеме, без да възникнат храносмилателни смущения като повръщане или диария. Във възрастта до 1 година детето не бива да получава повече от 1 л храна днедно!
Какво означава това на практика:
Ако детето тежи 3 кг, то се нуждае от 600 мл (3 кг * 200 мл)мляко дневно. Ако детето се храни 7 пъти, това означава, че трябва да получава средно по около 90 мл на едно хранене (от 70 до 100 мл).
Ако детето се храни повече от 7 пъти, порцията му ще бъде съответно по-малка.
От 2- до 4-месечна възраст
Средното количество храна за деня трябва да е равна на около 1/6 от теглото на детето, т.е. по около 170 мл на килограм тегло.
От 4- до 6-месечна възраст
Средното необходимо количество храна е около 1/7 от теглото на детето, т.е. средно по 140-150 мл на килограм тегло.
Ако детето тежи около 7 кг, това означава около 1 л храна дневно. Ако детето се храни 6 пъти, порцията ще бъде около 170мл (+-30мл); Ако се храни 5 пъти, порцията ще бъде средно около 200 мл (+-40 мл).
След 6-ия месец
Необходимото средно дневно количество храна възлиза на 1/8 от теглото, но не бива да надминава 1 л дневно. При хранене по 5 пъти дневно това означава средно по 200 мл на порция. Това съответства на вместимостта на стомахчето на детето в тази възраст.[/b

# 172
Супер, айде чакам да се обадите за разходка #Milti

# 173
Цитат на: Katusha

Вчера се разходихме с кенгуруто из квартала. То и из кайсиева градина маневрирането не е по- лесно с тези калища и води дето текат. Аз също смятам да се придвижвам до центъра и морската и там да бутам количката ако/като се оправи гадното време. Може да си правим колички-среща Simple Smile- вече предложих на Миленка и тя е съгласна, само трябва ние да се смъкнем от кварталите.

Ами, супер. Ще направим някаква организация.
Аз другата седмица ще имам кола, че сега е малко на ремонт.

# 174
Мили мами, моля дайте ми инфо до колко време мога да дам на бебето кърма след размразяване - наложи се снощи да размразя малко и я оставих на стайна температура да е готова за употреба но не се наложи- мога ли сега да я оставя в хладилник (знам 4е не трябва да се замразява пак) и до кога?
Притеснявам се да не навреди на бебо ако не е добра

# 175
  • Варна
Ами, супер. Ще направим някаква организация.
Аз другата седмица ще имам кола, че сега е малко на ремонт.

И аз другата седмица ще съм моторизирана и ако времето позволява ще се разходим Simple Smile

Миленка благодаря за инфото!

# 176
Здравейте моми4ета!
Да ви се опла4а-бях ви казала 4е сам болна и от мен прихвана и татито.А след това прихвана и малкия,та и него го разболяхме Cry .Да 4укна на дърво,ама бебо ве4е се пооправи,само дето още има едни суполи.И ние двамката с тати го тормозиме с помпата,защото от тях се дави 4ак.А тои горкия пищи и реве,а на мен сърцето ми се къса.Да се надявам скоро да се оправи 4е ми иде да се грамна,заради това 4е се разболях.

Кате,аз на моя пи4 му давам също NAN и като видях отна4ало на кутията какво пише-реших 4е са ненормални.Аз давам на малкия по 120мл,но мисля да му ги ужели4а ве4е понейе сме си лакоми-макър видимо да не ли4и Laughing

Целувки на вси4ки от нас.

# 177
Кате моята ламя яде по 150 милилитра мляко за около 6 хранения, но ние сме много лакоми..
Тати се прибра  и в момента в който го видях заспах, не успях да го гушна, но скоро заминава за по дълго...живот ли е да го опишеш Crazy

Йоана дано скоро свършат и сополите и повече не ви навестяват болести.

Victoria_R ами аз размразявам леко стоплям, щото иначе не ще да пие..ако остане малко го оставям най много 4 часа след това хвърлям. Много ме е яд, но се налага. Понеже няколко пъти  в седмицата тати го храни, докато съм на зъболекар, каквото остане го хвърлям...мирише ми много гадно на мен, а за бебо не знам.

Моя бебок усилено изучава света и не иска да спи Shocked и да стои сам. Обаче му се спи и реевее, спи 5 минути пак се буди гледка и като му се доспи пак реве. И така от цял ден има половин час спане и през другото е мнооого нервен, а аз нищо не мога да свърша..

# 178
  • София
Mили момичета, толкова се радвам че ви има  Stuck Out Tongue Нямам още много време за нета, въпреки че майка ми помага с домакинството. Приятна вечер на всички и спокойна нощ за бебешоците.

# 179
Добро утро, мами 55 , ние току що се наспахме, сега мама ще се поровичка из нета, докато стане 6,00 ч да се храним. Да се похваля, Алекс спи от 23,00 ч непробудно, не ме е будил нито за хранене, нито за водичка или чайче.
 newsm44  За храненето да ви кажа и Алекс е доста лаком, но аз го ограничавам по препоръка на педито, защото доста наддава и е опасно да не развие рахит, не може да смогне костната система на много рязко наддаване на килограми. Сега сме на НАН1, давам му по 120мл вода + 4 м.л. седем хранения през три часа, почивка от 0.00 до 6.00 сутринта като понякога се изместваме с +-1 час, зависи кога ще се събуди сутрин.
За повръщането - ами повръща, но педито каза, че не е за притеснение, нормално било, връщал излишното.
А за разходката, варненски майчета, като решите да слезете към морската градина непременно се обадете да се видим, ще ми бъде много приятно. Ние излизаме всеки ден, това е единствения начин Алекс да спи денем.

Общи условия

Активация на акаунт