Януарски бебешоци 2005'І :)

• 11 591
  • 245
  •   1
Отговори
# 75
Забравих да ви питам-извеждате ли бебоците навън и по колко време ? Ние след 10-ия ден излизаме за по 20-30 мин. на терасата .защото още чакаме количката Confused:

# 76
Ние излизаме от 8 мия ден на разходка, зависи от времето. При хубаво време стоим по 3 часа. Събота и неделя сме извън София някъде в планината барабар с бебо.

# 77
Цитат на: Slunce
При хубаво време стоим по 3 часа.

Горе долу и ние по толкова или докато не напомни, че е гладен Simple Smile
Днес пропуснахме, но от един час е в количката на балкона и спи. Ще го подържа още малко, защото само така мога да свърша някоя странична работа Simple Smile

# 78
Добре дошли на Юлито, Милка и Таня.
На мен чертата още ми стои, но пък коремчето ми се поприбра доста, трябва само малко да се стегне, ама не смея още да правя коремни преси. Като ми се прибра корема обаче ми изпъкна дупето Mr. Green

# 79
Привет на новите мами - Юлито, Милка и Таня в темичката на януарките!
Да са им живи, здрави и послушни бебоците, та да остава време на мамите да си побъбрят с техните колежки!

Ние сме добре, въпреки че днес ни е деня с малко повече плач - опитвам се да премахна лоши навици, които по стечения на обстоятелствата се наложи да създам. На 3-я ден в болницата решиха, че бебчо е паднал много и ни изписаха добавка, а аз имах предостатъчно кърма - просто някой трябваше да ни каже по колко време да се къмим. Както и да е та почнах да се изцеждам и да давам от шише, но добавки не давах. три нощи преди раждането не бях спала - само нощем имах котракции и болки и горе - долу толкова и след него, та вече не издържах на безсънието и въведох залъгалка. т асега с малко повече рев на бебе и упоритост на мама смятам, че ще успея за някалко дена да въведа ред.

Позрави на всички ви и доскоро писоне!

# 80
Цитат на: jullianna
До сега не съм влизала в този форум /вчера се регистрирах/ , но страшно много ми харесва. Моя малък дребосък Бобо се роди на 19.01.2005 и вече е на 23 дни.
Много ми харесва тук и е доста добро занимание, докато бебчо спи да разглеждам темите, да питам за неща които съм пропуснала или да давам съвет на който има нужда.
Малко съм позакъсняла с регистрацията ама какво да се прави - по-добре късно от колкото никога.
С най-добри пожелания към всички мами и техните съкровища
Юлето Grinning

Здравей,
И моето бебче се роди на 19 януари сутринта  Simple Smile

# 81
Момичета,искам да ви попитам,на колко часа кърмите?
Mоето бебе е на 23 дни.От няколко дена иска да яде на 2 часа....преди беше на около 3.Не знам нормално ли е това.Мисля ,че имам кърма..т.е. не е от недояждане.И още нещо...давате ли водичка?тук лекарите са против даването на вода.аз пробвах обаче..и детето си пие доста вода,но не знам по колко да му давам...дали пък от жажда иска да суче толкова често?

# 82
  • Варна
Цитат на: benmary
Момичета,искам да ви попитам,на колко часа кърмите?
Mоето бебе е на 23 дни.От няколко дена иска да яде на 2 часа....преди беше на около 3.Не знам нормално ли е това.Мисля ,че имам кърма..т.е. не е от недояждане.И още нещо...давате ли водичка?тук лекарите са против даването на вода.аз пробвах обаче..и детето си пие доста вода,но не знам по колко да му давам...дали пък от жажда иска да суче толкова често?

Принципно се смята, че кърмените бебета не се нуждаят от вода, но всяко бебе е различно-моят мъник пие с невероятна охота и направо жажда вода или чай(вкл. и неподсладени) и не е гладен защото пие с жажда след като си е хапнал повече от достатъчно...
Моята педиатърка ме посъветва все пак да не надхвърляме 100 гр. на 24 часа.

# 83
Кате само след ядене ли даваш вода?

# 84
  • Sofia
Добре дошли/завърнали се на Бори,Галя,Милка,Юлето и Таня!
НА мен линията още не се е махнала,коремчето се е прибрало,но дупето,бедрата и талията ми са ужасни.Все още съм с 8 кг над тези с които забременях.Чувствам се като  Animal Pig  .
Водичка не давам на бебката,ама и като опитам да й дам тя не ще да си отвори устата. А докторката иска да й давам поне по 150 гр на денонощие.
Днес бях на гинеколог-при раждането са ми лепнали някакви гъби та пак свещички. Иначе всичко ми е ОК,докторката каза че всичко се е възстановило,сякаш изобщо не съм раждала.

# 85
Кафявата линия на корема ми си стои все същста. А иначе коремче почти нямам. Обече все още съм +8кг. Но има време кога да ги сваля  Wink

# 86
Привет на всички нови мами!!
Кате наистина се смята че кьрмените бебета не трябва да пият вода, ама ако бебето обича да пие вода едва ли има причина да го лишава човек от това заради мнението на педиатрите.
Бебка Алиса пие чайче от анасон, явно че и минават от него коликите, така че не я лишавам от това удоволствие Grinning
Иначе е адски лакомо дететнце- с тези размери почти 5кг при раждането- яде на час, понякога на половин час.
Прав беше доктора като я гледа 3 последен пьт на видеозон че има голям коре. Изглежда все едно е гльтнала футболна топка #Shocked

http://community.webshots.com/album/271619381ebeOOy

# 87
И моята линия си стои, не е избледняла даже, друга екстра-стрии също си имам в изобилие, корем почти няма, но пък дупето ми не влиза в старите дънки Sad Имам да свалям още 4-5 кг.
Аз вода давах само първата седмица-подсладена, заради жълтеницата, след това давам чай против колики на HIPP. Алекс много го харесва, изпива по 120-150 грама на денонощие. Давам го чайчето по всяко време, само 30 мин преди хранене не давам.
Днес бях и аз на контролен преглед при гинеколога ми. Ок съм. След 3 месеца ще ходя спирала да ми сложи.
Навън не сме излизали от седмица, откакто във Варна падна големия сняг и обявиха бедствено положение. Още не е добре разчистено и не може да се придвижваме с количката Close
Ааааа, щях да забравя да се похваля: Пъпките ни минахаааааа!!!! #Milti

# 88
  • Варна
Цитат на: Slunce
Кате само след ядене ли даваш вода?

Не. Давам и когато преценя, че е жаден- обикновено около час, час и нещо преди хапване. Водичката след хранене е уж за изплакване на устата, но той не пуска лесно биберона Simple Smile.

# 89
  • София
Цитат на: benmary
Здравей,
И моето бебче се роди на 19 януари сутринта  Simple Smile

benmary в коя болница роди ? Аз съм от София и бях в Майчин дом. Да ти е живо и здраво съкровището.
А за храненето не се притеснявай, бебетата са още твърде мънички за да се хранят по часовник. И моя мъник веднъж спи 4 часа, друг път 1 и се събужда гладен така че няма проблем.
Аз в момента на Бобо му давам глюкоза вместо водичка, защото се оказа , че жълтеницата още не ни е минала Sad

Общи условия

Активация на акаунт