Януарски бебешоци 2005'І :)

• 11 596
  • 245
  •   1
Отговори
# 90
Цитат на: milenka
И моята линия си стои, не е избледняла даже, друга екстра-стрии също си имам в изобилие, корем почти няма, но пък дупето ми не влиза в старите дънки Sad Имам да свалям още 4-5 кг.

и аз съм така. да чукна на дърво само стрии нямам и дано не ми се появят със свалянето на килограмите.
мога да предложа една много ефикасня диета на тези, които не кърмят, свалят се по 4 кг на седмица, ще я кача при снимките в папка "януарки 2005".
аз все още давам глюкоза на малкия, педиатърът каза, че е полезна. водичка му давам след всяко ядене, но той не винаги иска и чаят против коликите не го пие винаги - понякога му харесва - понякога не. плодовите сокчета ги давам през ден - два, защото запичат.

# 91
нещо не мога да го кача този word файл. ако някоя мама от вас е по-веща нека ми даде мейла си, аз ще и го пратя, за да може да качи диетата някъде.

picture 034 мой Жоро на 1 месец, но не знам как да надпиша снмката ... а бе въобще - индианец съм си аз ....

# 92
Ами, аз не съм, sorry

Самуил днес става на 40 дни бяхме на църква. Падна голям рев, защото отчето си изглеждаше доста страшничко - дълга брада и очила с рогови рамки  Laughing
Поздрави на Марк на  Виктория и на Алекс на Миленка  cheers

# 93
Мерсиииииииииии Laughing
Честита ви 40-тина и от нас, да сте живи и здрави и наздраве. Аз почвам подготовката за гости. Не ги уважавам тия ритуали аз със питки и църкви и роднини, брррррррр,   People No Good  не съм набожна и ще си го отбележим празника с приятели довечера на ракийка и салатка  dance  cheers   bigdance2

# 94
мерси и от мен!!!! поздрави и 4естито и на вас!!!
Ама 40 дни не ни ли се падат на 11ти т.е в4ера?
Аз много се 4удя за тази пога4а- дали да я правя или не, 4е моите приятелки също не са в 4ас с ритуалите.... А и пога4а без тати..без мъже - пове4ето ни приятели са си двойки мн тъпо. отдлно 4е нямаме отделна стая за бебето и това малко ме притеснява при тези епидемии...
Може би просто ще поканя приятелки но утре и то на сладки щото пога4а отде да намеря....
Тъй 4е и при насще е алтернативно
Кейси, ина4е за църква запазва ли се предварително 4ас или просто можеш да отидеш така и какво му правят на бебо?

# 95
Цитат на: Victoria_R

Кейси, ина4е за църква запазва ли се предварително 4ас или просто можеш да отидеш така и какво му правят на бебо?

Ние бяхме говорили предварително, но едва ли ще ви върнат, ако отидете без уговорка. Чете се само очистителна молитва на майката.

# 96
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета вие мажете ли си гърдите с нещо?
Аз се цедя за всяко хранене, защото Габи не иска да суче почти от месец. С ръце ми е по-лесно и гърдите ми се протриха. Някъде бях чела, че не е хубаво да се мажеш, защото прониквало в кожата и отивало в кърмата. Според вас вярно ли е това?

# 97
  • София
Цитат на: jullianna
Цитат на: benmary
Здравей,
И моето бебче се роди на 19 януари сутринта  Simple Smile

benmary в коя болница роди ? Аз съм от София и бях в Майчин дом.

Я един ден пропуснах да чета и се появили 2 бебета родени като наша Ева на 19-ти. Здравейте момичета!!!
Ние вчера си купихме столче за кола - кошница и нали беше слънчевичко направихме първия пикник до Банкя. На дребосъчката и хареса май да се вози на кола, защото такъв сън му откърти, въпреки, че не беше яла. Като пристигнахме си хапна дозичката, поразходихме се и обратно. Добре ни се отрази.
Аз съм +4 кг от изписването и не съм мръднала от тях Sad Корема ми доста намаля, ама дупето...а и обичам да си похапвам особено като съм изнервена или уморена. Странно е, че докато имах корем не виждах тъмна линия, а след като родих се появи една тъничка Confused: Може би на разтегнатата кожа не си е личала.

# 98
  • София
Привет и от нас,
момичета аз съм свалила само 6кг от раждането, а бях качила общо 15кг .... мнооого ми е тъпо Sad
Коремче имам малко, но отпуснато като желе и като се смея то се тресе с мен в тон Wink

Малката Елена спи в момента, иначе и нас вече ни мъчат колики, страшно я боли преди да пръцне  Embarassed
Храним се уж на 3 часа, но аз я оставям да поспи ако не се събуди в часа за хранене - сърце не ми дава да я будя.

# 99
ще приложа тук диетата за тези, които не кърмят:
Zeleva supa – prigotovlenie

Edna zelka – 2 kg., 6 straka praz, 2 glavi luk, 2 chushki, 2-3 domata, magdanoz, celina.

DAY 1      Supa + plodove ( s izkljuchenie na banana)
DAY 2   Supa + zelenchuci ( s izkljuchenie na bobovi I zarevica ) Za vecherja moje edin varen ili pechen kartof s maslo
DAY 3   Supa + plodove + zelenchuci ( bez bananai, bobovi I carevica ) ne jaj kartof.
DAY 4   Supa + 6 banana + 8 chashi obezmasleno mljako
DAY 5   Supa + 300-600gr. Teleshko meso ( bareno) +
6 domata
DAY 6      Supa + teleshko ( pile ili riba ) + zelenchuci
DAY 7      Supa + varen oriz + zelenchuci + domaten sok

Piite 2 litra voda na den. Razreshava se bilkov chai i cherno kafe.

# 100
Здрвейте мамчета.
Как са бебоците? Интересно ми е какъв е вашия режим, че ние вече станахме на месец, ама имам чувството, че нещо възпитанието ни куца. Вече сме изцяло на изкуствено хранене   Sad  обаче понякога ни е трудно да спазваме 3 часови интервали. През деня понякога спи между храненията, понякога мрънка и се разнасяме, абе въобще пълен хаос. Коликите и намаляха и дори има дни, когато въобще няма.
Другия ни проблем е, че продължаваме да се храним и през нощта и в 12:00 и в 3:00. Тогава се буди като по часовник, за разлика от през деня, яде и продължава да спи. Вие как мислите дали да не опитам да я отуча от тоя навик или е още рано, като се има в предвид, че на едно хранене изяжда по м/у 60 и 80гр., което май е малко за възрастта и?
Иначе единственото ни постижение за сега е,че вечер след банята, яде, оставям я в кошарата и сама си заспива. Ама това нощно хранене нещо не ми допада, щото на другия ден съм #Silly

# 101
мила didi, моят жоро е вече на 2 месеца почти и след къпането в 8.30 не се буди в 12, но някъде към 2-3-4 и после км 5-6-7 се будим. снощи се събуди чак в 4, после в 8. друг път ставаме в 2, после в 4 и след това в 6. и аз не знам какво да правя. и изцедена кърма давах и пак няма резултат. ако му дам чай - след 1 час пак се събужда и си иска да яде, иначе плаче и не заспива. а когато бебето се храни на по-малко от 2 часа се получават колики ...

# 102
Това, че не е само при нас до някъде ме успокоява/ в смисъл, че явно е нормално/. Но в други теми бях чела мнения на някои мами, че е добре по-рано да се отучи детето, защото после ставало все по - трудно,.Че затова всъщност ви питам какво е вашето мнение. Аз въпреки, че ми е второ дете съм направо  #Milti  и стигнах до извода, че всяко дете си е различно. С каката въобще не съм разсъждавала по тоя въпрос, защото тя си беше на режим още от раждането - 7 пъти, а от двадесетия ден - 6/последно в 9 и после чак в 6/. Тя обаче и не ревеше, а само си промрънкваше. Пък сега - горките ни съседи Mr. Green

# 103
  • София
и ние не възприемаме режими. Струва ми се, че по-лесно ще я науча да си държи шишето сама и само да и го подавам нощем, отколкото да не се буди Sad

# 104
  • Варна
Диди и аз да си кажа Simple Smile.
Ние сме на режим и аз понеже съм инат го спазваме до дупка- яде си на три часа (точно), а ако се събуди и мрънка по-рано за хранене се баламосваме и забавляваме до точния час(е, допускам пет минути отклонение). Нощем също си хранихме на трите часа до преди три дни, когато реших да го оставя и да не го будя в един и той започна да си се буди сам към 2-2.30 часа за хапване. Лошото е, че след това си се буди в четири-четири и половина, както беше като хапваше в един и си иска да яде- не става с водичка Sad.

Мами да ви се оплача- моите ареоли на зърната съвсем ги няма вече от помпата за кърма(зърната одавна са зле и ареолите ги последваха- алено червени са на малки резки, а ползвам Авент, който ме пита) и утре отивам на мамолог да ми изпише лекарства за спиране на кърмата,защото направих каквото можах- ужасно боли и с каквото и да мажа(ласинох, гермастан, дефламол, пречистена свинска мас и прочие) няма резултат и по- лошо става:(. Много ми е мъчно, защото иначе имам достатъчно кърма, но просто не остана здраво място по гърдите ми:( и ще се наложи да минем на адаптирано мляко, но...така било писано.

Общи условия

Активация на акаунт