Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 316
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 110
  • При семейството си
Резултатите черно на бяло ги няма - тоест няма документ от самата лаборатория, в която пише такъв и такъв резултат. От ИБА казват, че според теста имат XY хромозоми, тоест не са жени.

Имаше по-назад хронология, публикувана от ИБА - там бяха посочени подробности, дати, имена на лаборатории и т.н.
Да, де…от тяхната хронология е това (като документ):
https://www.iba.sport/wp-content/uploads/2024/08/Ltr-fr-IBA-to-IOC.pdf

# 1 111
Това не е логика, това е биология, медицина ако щеш. Няма никаква логика в тези науки.

Няма наука без логика, това различава науката от религията - логиката.  Но понеже явно не се разбира тази работа от много хора, ето един пример.

За да бъде одобрен един кандидат за космонавт трябва да има:
- здраво сърце
- здрави дробове
- здрави бъбреци
- .......
Но за да се докаже, че не става е достатъчно само едно единствено несъответствие. И с боксьорките е така - едно единствено разминаване с профила на нормалната жена стига за да бъдат дисквалифицирани.

# 1 112
  • София
Ми... не. Не си права.
Всъщност описваш дали някой, в случая космонавт, отговаря на критериите за космонавт. В случая Иман отговаря на изискванията на МОК, така че, според логиката ти, тя има право да участва.

Малката подробност е, че на биологията ненй пука за критериите на някакъв комитет, така че... мир Hands V

# 1 113
  • София
Скрит текст:
Това не е логика, това е биология, медицина ако щеш. Няма никаква логика в тези науки.

Няма наука без логика, това различава науката от религията - логиката.  Но понеже явно не се разбира тази работа от много хора, ето един пример.

- здраво сърце
- здрави дробове
- здрави бъбреци
- .......
Но за да се докаже, че не става е достатъчно само едно единствено несъответствие. И с боксьорките е така
- едно единствено разминаване с профила на нормалната жена стига за да бъдат дисквалифицирани.
МОК няма изискване за нормални жени.

Всъщност, има изискване за inclusion и за избягване на дискриминация на база пол и вариациите.

# 1 114
Ми... не. Не си права.
Всъщност описваш дали някой, в случая космонавт, отговаря на критериите за космонавт. В случая Иман отговаря на изискванията на МОК, така че, според логиката ти, тя има право да участва.

Малката подробност е, че на биологията ненй пука за критериите на някакъв комитет, така че... мир Hands V

Да, ама на критериите на МОК може всеки да отговори с малко държавна помощ. Това съвсем не е необичайно за Африка, където например имаше голям скандал с младите футболисти. Та няма спор, че МОК забърка кашата заради личната вражда на Томас Бах с боксовата федерация.

А за поканите - по принцип има квоти, но както всички сме виждали , има и състезатели които са много класи под другите. Те явно нямат квота, но са поканени по някаква линия.

МОК няма изискване за нормални жени.

А трябва да има, иначе създава обратна дискриминация.

Всъщност, има изискване за inclusion и за избягване на дискриминация на база пол и вариациите.
И така докъде ще стигнем??? Транссексуални се състезават, полумъже се състезават... Ми това хич не е честно.

# 1 115
  • София
Защо да не е честно, ако всеки е в категорията и подкатегорията си?

# 1 116
Защо да не е честно, ако всеки е в категорията и подкатегорията си?

Това е нереалистично - да има много подкатегории. Просто няма как да стане. Иначе на теория ще е честно, ама нали имало сто различни подкатегории. Как си я представяш тази олимпиада???

# 1 117
  • При семейството си

- здраво сърце
- здрави дробове
- здрави бъбреци
- .......
Но за да се докаже, че не става е достатъчно само едно единствено несъответствие. И с боксьорките е така - едно единствено разминаване с профила на нормалната жена стига за да бъдат дисквалифицирани.
От колко състезания, шампионати и подобни са дисквалифицирани, в колко са участвали, защото покриват критериите?

# 1 118
  • София
Ами или вариант с повече под/категории, или ще има повече ситуации като сегашната. Аз съм за първото. Но съм много против добри спортисти да бъдат спирани от състезания заради пола си, какъвто и да е той.

# 1 119
Лин(не помня) Тин, сега се е отказала да съди IBA. Според нейни/негови думи, нямала какво да казва, а медала й го доказва каква бил/а.

# 1 120
Ами или вариант с повече под/категории, или ще има повече ситуации като сегашната. Аз съм за първото. Но съм много против добри спортисти да бъдат спирани от състезания заради пола си, какъвто и да е той.

Ама те не са добри по принцип, а са такива заради пола си. И да, нормално е да ги спират, а че на много места не го правят е защото не им се занимава и защото все още не беше толкова наболяло. какво и е доброто на Кстер Семеня например, ако махнем мъжкото и предимство? И на боксьорките не видях някаква супер техника. Просто биеха яко. А и съдиите ги подпираха за капак.

# 1 121
  • София

Ама те не са добри по принцип, а са такива заради пола си.
Скрит текст:
И да, нормално е да ги спират, а че на много места не го правят е защото не им се занимава и защото все още не беше толкова наболяло. какво и е доброто на Кстер Семеня например, ако махнем мъжкото и предимство? И на боксьорките не видях някаква супер техника. Просто биеха яко. А и съдиите ги подпираха за капак.
Полът е достатъчен? Не трябват подготовка и тренировки?
В такъв случай как така Халиф е бита? И то на олимпиада. Абсурд е да не се е готвила за олимпиада.

# 1 122

Ама те не са добри по принцип, а са такива заради пола си.
Скрит текст:
И да, нормално е да ги спират, а че на много места не го правят е защото не им се занимава и защото все още не беше толкова наболяло. какво и е доброто на Кстер Семеня например, ако махнем мъжкото и предимство? И на боксьорките не видях някаква супер техника. Просто биеха яко. А и съдиите ги подпираха за капак.
Полът е достатъчен? Не трябват подготовка и тренировки?
В такъв случай как така Халиф е бита? И то на олимпиада. Абсурд е да не се е готвила за олимпиада.

Хайде не се прави на неразбрала. Разбира се, че трябват тренировки.  Но не те и дават предимството на другите жени, които също тренират, нали? Не е по-технична или да превъзхожда в чисто боксови умения.

# 1 123
  • При семейството си
Съдиите не отчитат ли, че Иман няма техника и общо взето боксови умения, те какво гледат?

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 20:55 от Elpis

# 1 124
Лин(не помня) Тин, сега се е отказала да съди IBA. Според нейни/негови думи, нямала какво да казва, а медала й го доказва каква бил/а.

Извинявам се, че се самоцитирам. Ето това писах на 10.08.2024.  Това и очаквах. Който чел, чел. Който разбрал, разбрал.

Не са го направили 2022 и 2023. Нека внесът иск и тогава ще коментирам. Имаха много време до този момент да го направят, а не да чакат олимпиадата. Страх от изследвания и проблем за участие на олимпиадата. Това чета между редовете.

Общи условия

Активация на акаунт