БАЧОРСКИ И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА - Тема 12 (Между два сезона)

• 35 245
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • В страната на мечтите.
Вече във всички държавни градини и ясли таксата се поема от държавата дори и да не си социално слаб.

Мен повече ме дразни грандоманията им и това че за 8-10 деца бяха купили торта на сумати етажи и още 5 огромни пици... Съмнявам се после да си ги прибират за вкъщи остатъците, но дано не ги изхвърлят, защото никак не обичам изхвърляне на храна и то в такива количества.

# 106
Аз признавам че от 15г сме приключили с детските градини, но по мое време имаше деца, на които се плащаха таксите от държавата, имаше деца в риск - и в частните детски градини просто нямаше такива деца, както и от малцинствата.

Бачорски са си дали детето на място, на което всеки може да плати висока такса.
Нормално е децата да имат стандарт и да не страдат, сакън някое да отвори подарък.

Ние също винаги сме били чувствителни какви деца има в групата, нещо, което близки с деца в частни градини не са имали като съобразяване

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 10:41 от .Hazel.

# 107
  • София, България
Трополинка, възможно е да почерпят и другите деца в градината или персонала. Което на мен пак ми е прекалено, защото нали "Да се покажем" и "Тази торта е от детето на Бачорски". И все пак, искат - правят го. Може да се е случвало и друг път в градината, няма как да знаем. Това частната градина в Quest в Дружба ли е? (Поне на въшншен вид ми прилича на нея)

# 108
И за мен децата от малки трябва да знаят, че не могат да си позволят всичко. Няма как да се опитваш да ги предпазиш от нещо като не го виждат. После растат в златна среда и нямат реална представа за живота и се чудят откъде им е дошло. Родителят вместо да обясни и възпитава губи повече усилия да крие, че някой има повече възможности?!

# 109
Ясли и детски градини са безплатни. В частните си плащаш, разбира се. Но правилниците и изискванията на МЗ са еднакви за всички . А  те определят начинът, по който се внасят хранителни продукти.
   Разбира се , че всеки рожденик получава подарък. В някои градини и ясли е често срещана практика да се подаряват еднакви подаръчета на децата от Дядо Коледа , или да не се позволява отварянето им в детската. И това не са градини за социално слаби.
   За мен е проява на лош вкус, парвенющина и лека простащина това изпълнение в градината. Пуска си човека песен на Коцето, денси си   и не му дреме.
   Най-вероятно такова празнуване в тези градини е често срещана практика, защото нали там са децата на богатите.

# 110
  • В страната на мечтите.
Трополинка, възможно е да почерпят и другите деца в градината или персонала. Което на мен пак ми е прекалено, защото нали "Да се покажем" и "Тази торта е от детето на Бачорски". И все пак, искат - правят го. Може да се е случвало и друг път в градината, няма как да знаем. Това частната градина в Quest в Дружба ли е? (Поне на въшншен вид ми прилича на нея)

Те ще ги почерпят, но се съмнявам в градината да има 120 деца и учителки, че да може да се изяде цялата торта и всичката пица. Дано все пак да са си я взели за вкъщи да почерпят и голямата рода.

# 111
  • София

Те ще ги почерпят, но се съмнявам в градината да има 120 деца и учителки, че да може да се изяде цялата торта и всичката пица. Дано все пак да са си я взели за вкъщи да почерпят и голямата рода.

Аз имам искрени съмнения, че цялата торта е била ядлива. Разбрахме, че за тях е важен размерът и да е помпозно, сега дали е истинска- дреболии...

# 112
  • Пловдив
Прекалено е за рожден ден в детската градина, но те обичат да показват ,че са нещо повече от нас простолюдието! Иначе със сертификат може да се внася торта, за друга храна не знам ,но моето дете е в държавна градина! Подаръка за мен е абсолютно ненужно да е толкова видим, но те са си такива! Дано поне останалата храна не е отишла в кофа за боклук!

# 113
От кога дават да се внася храна?

# 114
  • Пловдив
От кога дават да се внася храна?
В градинката в която е детето ми, може единствено торта и то задължително със сертификат. Като подаръче към другите деца ,може сок, барни, балон, шапка и такива неща, но те се дават на родителя и той преценя ,да яде ли детето или не!
Емели в същата градинка ли е, защо за нея нямаше такова парти.
П.п не е хейт към Даниел, но за едното може ,за другото явно не!

# 115
Никой ли не гледа подкаста с Емилия?

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 12:08 от diziler

# 116
Коментира се още като излезе, вече не е актуален.

# 117
Гледахме го, коментирахме по-напред. Той не е от вчера.
   Сега се сещам, каза,че родителите й са разведени. Има брат и сестра.  Тази година тя е поела почивката в Египет на фамилията, което е страхотно.Браво на нея! Но родителите й дали имат партньори? Просто си любопитствам. Брат й сме го виждали по разни сторита, но сестра й поне аз не съм.
   За мен Емилия стои в тази връзка, защото така й е удобно в момента. Има успех с агенцията, което е страхотно.Харесвам млади и амбициозни хора с идеи, които се развиват.

# 118
Момичета, интересно ми е вашето лично мнение като жени. Като изключим Даниел, чалгата му , Атанаска,родата и т.н, мислите ли, че Емилия наистина е толкова над нещата и наистина толкова не я боли? Според мен това е една неутрална позиция която е заела много умно ,защото е наистина най-добрата от гледна точна на ситуацията, най вече заради детето. Но нещо в мен хич, ама хич не и вярва , че това е истинското и състояние.

# 119
Да. Вярвам.
И  в тая тема съм разказвала, че горе долу съм ситуацията на Емилия. Само дето втората жена не е причина.
Няма лоши чувства. Дори често се събираме с нея и децата.

Общи условия

Активация на акаунт