Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 259
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Розичке, радвам се че си по-спокойна. Това е най-важно. Аз само се зачудих нещо - при риск от прееклампсия се взима аспирин, а не нмх. Ти взимаш ли и аспирин, или само нмх?
Другото важно и да се следи трендът на растежа на бебето да не се променя. С правилната терапия дори при сериозен риск, може въобще да не се стигне до изоставане - това е целта.

# 181
Фраксипарин + аспирин протект.
Слагам инжекцията сутрин, хапчето вечерта.
Ами и аз на това се надявам, да се задържи развитието добре и в късните седмици. Защото то засега е добре, но въпроса е така да си остане, затова се надявам да съм взела правилно решение с тази профилактика.

# 182
  • Замък сред облаците
Розичка, понякога бащините гени играят роля за прееклампсията (от бащините гени се развива плацентата също така), тъй че и 100 изследвания да си пуснеш на себе си може да не покаже нищо. И съответно рискът е въпрос на следене и овладяване преди настъпване както Билибо каза.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6330890/#:~:text=The%20 … of%20preeclampsia.

# 183
Здравейте, надявам се някой тук да може да ми помогне с малко информация от личен опит - след трансфер съм и малко преди тест. Някоя от вас по време на терапията през първите 3 месеца преминавала ли е от Оксапар на Аксепарин и след това на Клексан? Аз бях на Оксапар за кратко преди трансфера, а сега него съм на Аксепарин още 20 дни, разбира се с одобрението на доктора. Ако сменя след това с Клексан,  може ли да възникне някакъв проблем или и трите са напълно заменяеми? Където живея се продава само Клексан, онлайн не намирам нищо с доставка тук. Или да не го мисля и да се доверя на доктора и ако той разреши, просто спокойно да мина на Клексан? Благодаря! Simple Smile

# 184
  • Замък сред облаците
Напълно заменяеми са, съставът е еднакъв и на трите. Аз въртях клексан и оксапар.

# 185
Прочетох листовката на коремчето хепароид. Пише, че не трябва да се прилага в последното тримесечие. Вие колко често го използвате и наистина разнася ли синините и колко бързо?

# 186
  • Замък сред облаците
За ден-два само да подейства на първичната синка и то само ако е голяма (топче). Един път го ползвах 4-5 дни и не видях особен ефект (в смисъл да я разнесе цялостно, иначе май по-бързо пожълтя). Не може да се маже постоянно кремът.

# 187
Здравейте! Имам нужда от Вашите съвети! Simple Smile Утре ми предстои да направя пренатален тест в Cell genetics. Днес ми се обадиха да ме предупредят, ако слагам фракси/клексан да пропусна преди да ми вземат кръв, защото имало вероятност да даде отклонения в изследването. Поставям инжекцията в 7:00ч. сутринта, в cell genetics трябва да отида в 12:00ч. Мисля да поставя инжекцията след като приключа в лабораторията, но въпросът ми е - на следващия ден мога ли да я поставя отново в 7:00ч. или няма да е минало достатъчно време между двете? На всичкото отгоре другата седмица трябва да отида за първи път в Токуда за анти ха, а съм чела, че е хубаво поне седмица да се поставя по едно и също време…

# 188
  • Замък сред облаците
Ако можеш, я постави веднага след като ти вземат кръв за НИПТ теста. Трябва да я поставиш не по-късно от 19ч вечерта, за да може да биеш следващата в 7ч сутринта. Но моят съвет е все пак още в 13-14ч да я биеш по възможност.

# 189
Така искам да направя и аз, просто не бях сигурна дали ще е минало достатъчно време между двете инжекции. В лабораторията че предупредиха, че може да се наложи да почакам около час, надявам се по-бързо да приключа там. Благодаря ти, АА! 🙂
Ако можеш, я постави веднага след като ти вземат кръв за НИПТ теста. Трябва да я поставиш не по-късно от 19ч вечерта, за да може да биеш следващата в 7ч сутринта. Но моят съвет е все пак още в 13-14ч да я биеш по възможност.

# 190
  • Варна
Здравейте! До колко е "нормално" след като съм сложила преди 1 час фраксипарин, изведнъж от там да излезе кръв?
Слагам в 6 и 30 фракси. След това лягам на леглото, т.к. слагам кринон гел. Ставам и няма нищо, навеждам се за нещо, изправям се и гледам кръв от мястото на убождане.

# 191
  • Замък сред облаците
Понякога се случва като е нацелен капиляр. Една лепенка отгоре и ще се оправи. 🤗

# 192
Здравейте! До колко е "нормално" след като съм сложила преди 1 час фраксипарин, изведнъж от там да излезе кръв?
Слагам в 6 и 30 фракси. След това лягам на леглото, т.к. слагам кринон гел. Ставам и няма нищо, навеждам се за нещо, изправям се и гледам кръв от мястото на убождане.

На мен ми се случва доста често. Дори единия път ми пускаше по някоя капчица кръв цял ден, както са ти казали една лепенка и не го мисли.

# 193
Днес пробвах да сменя мястото и сложих в бедрото. Не знам дали е добро мястото, малко отстрани на сгъвката, най - горе, там успях да хвана гънка. Определено е по - болезнено самото лекарство като изтича, но пък засега не се вижда дори червена точка.
Ще видим до довечера дали няма да посинее. Аз в корема за сега нямам проблеми, но от дясно. Там не ми стават синини, само точици от убождането. Но в лявата страна става винаги синьо, като цяло в лявата страна на тялото имам проблеми с оросяването и мисля че е от това. Слагам ги по един и същи начин и няма логика от едната страна да стават сини плюски, а от другата само точици. Но поне засега нямам проблеми като червени петна, сърбеж и т.н.

# 194
Аз от 8 август до сега къде ли не съм пробвала, само в ръцете не съм пробвала, еми тоя Клексан където и да го бия самото лекарство си щипе и това е. Какво ли не пробвах с лед, без лед, с наклон, с по-малка гънка- нищо не помага поне при мен и вече го приех, че ще си ме боли. Хематомчета ми излизат от време на време, ама поне до другия ден вече ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт