Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 207
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Благодаря ти🙏 Понеже коремчето на бебето върви назад по см, следящият лекар ми изписа флебодия и проверихме и кръвосъсирването. Опасявах се, че ще трябва да увеличим дозата на Фраксипарина.

# 556
Здравейте значи бремена съм в 6 седмица 4 дни бях на 16 април на доктор и каза че съм на 6 сега трябваше да съм на 7 седмици и 2 дни но няма сърдечна дейност и не е пораснал слагам си тези Инджекции иска да почака след 10 дни отново ме вика за да видим дали е пораснал и дали се чува сърдечна дейност

# 557
Благодаря, момичета, свързах се с хематоложката и ще направим консултация.

Здравейте, момичета, отново с моя проблем. Ами консултирах се с хематоложката, и на база моите мутации (протромбиново + pai) заключихме, че в никакъв случай не трябва да спирам фракси, докато родя, обясни ми, че моята доза и терапия са профилактични, а не терапевтични, и няма никакъв особен риск за голяма кръвозагуба, но тук идва другия проблем. Въпросната Аг, която ще ме изражда се е запънала, че категорично иска да се спре и дори ми заяви, след като не желая, да си викна хематолога да ме изражда. Мутациите ми изобщо не били сериозни и рискови, както твърдяла хематоложката, съвсем безобидни били. Направо бях потресена, освен това ми обясняваше някакви нелепи неща от сорта че фраксипарина бил с натрупване, кръвта ми била достатъчно разредена вече, нямала съм нужда от повече и не било проблем да го спра, проблема щял да е, ако не го спра, страшни кръвоизливи по време на раждането и всякакви такива небивалици, пък на нея не и се рискувало, имала вече такива случаи преди. Просто съм изумена и не знам как да постъпя, категорично няма да го спра, особено, след като и хематолога ми го потвърди, но се чудя дали просто повече да не уведомявам гинеколожката, тъй като в 38 седмица на финала вече никак не ми се ще да се занимавам тепърва да търся друг за израждане, тъй като в бързане едва ли и ще намеря много по-читав лекар. Какво бихте ме посъветвали в случая, извинявам се за дългото запитване?

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 05:54 от K.k2

# 558
  • Замък сред облаците
К.к2, няма как да не уведомиш израждащия лекар за медикаментите, важно е по време на раждането. А за АГ - СМЕНЯЙ! Да, нискорискови мутации са за дълбоковенозна тромбоза при родилката, но не са нискорискови за плода (реално за плацентата, пъпната връв) при бременност. Няма натрупване при инжекциите, имат 24 часово действие максимум, за разлика от аспирина… Пази боже, тази жена трябва да се върне в университета…. Моля те, потърси си адекватен лекар, със сигурност ще намериш алтернатива дори сега.
Коя е тази АГ, да знаем да се пазим?

Mareshka, инжекциите се слагат и през този период на чакане.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 08:06 от АА

# 559
От кой град си? Да даваме идеи за Аг, които нямат “страх” от хепарин, рисковете по време на бременност остават в сила и в следродилния период- около 2 седмици ми казаха, че ще е добре да продължа инжекциите.
И масово сме на профилактична доза, дори репрудоктовния ми разказа, че възрастни жени е оперирал на хепарин, защото както той се изрази “Вечерта инжекция, на обяд режа и до вечерта всички сме си по къщите, защото след една определена възраст, риска жената да не се прибере е голям- просто не се рискува” та хепарина е просто добавка за наше спокойствие и за подпомагаме бебчетата.

Благодаря, момичета, свързах се с хематоложката и ще направим консултация.

Здравейте, момичета, отново с моя проблем. Ами консултирах се с хематоложката, и на база моите мутации (протромбиново + pai) заключихме, че в никакъв случай не трябва да спирам фракси, докато родя, обясни ми, че моята доза и терапия са профилактични, а не терапевтични, и няма никакъв особен риск за голяма кръвозагуба, но тук идва другия проблем. Въпросната Аг, която ще ме изражда се е запънала, че категорично иска да се спре и дори ми заяви, след като не желая, да си викна хематолога да ме изражда. Мутациите ми изобщо не били сериозни и рискови, както твърдяла хематоложката, съвсем безобидни били. Направо бях потресена, освен това ми обясняваше някакви нелепи неща от сорта че фраксипарина бил с натрупване, кръвта ми била достатъчно разредена вече, нямала съм нужда от повече и не било проблем да го спра, проблема щял да е, ако не го спра, страшни кръвоизливи по време на раждането и всякакви такива небивалици, пък на нея не и се рискувало, имала вече такива случаи преди. Просто съм изумена и не знам как да постъпя, категорично няма да го спра, особено, след като и хематолога ми го потвърди, но се чудя дали просто повече да не уведомявам гинеколожката, тъй като в 38 седмица на финала вече никак не ми се ще да се занимавам тепърва да търся друг за израждане, тъй като в бързане едва ли и ще намеря много по-читав лекар. Какво бихте ме посъветвали в случая, извинявам се за дългото запитване?

# 560
  • Замък сред облаците
Добре казано, Елче. Само ще добавя - на мен само с ПАИ проф Лисичков каза 4- 6 седмици след раждането инжекции, аз слагах 4, че вече ми бе омръзнало и д-димер на 4 седмица беше 0,51.

# 561
Даже ще допълня как Аг ме натискаше да върна хепарина понеже го спрях заради отлепяне и кървене. Страх си ме беше, а тя няколко пъти ми каза “не кървиш от хепарина” . Дори хематолога не беше толкова настоятелен, следяхме кръвните показатели и едва след БХС, когато стана ясно, че аспирин не ми трябва върнах инжекциите. Но един месец без тях си беше добре.

# 562
Благодаря ви! Ами в София искам да раждам, ако споделите за някой специалист, който разбира и не би ме накарал сега да рискувам така, ще се радвам. Дори да не крие голям риск спирането, на мен ми притеснено и не ми се иска, още повече, след като и хематолога ми каза, че не е редно. Бих го спряла максимум ден преди раждането, но пък като не знам кога точно ще тръгне със сигурност… Иначе за профилактиката след това е ясно, около месец поне ще го продължа. Благодаря отново!

# 563
  • Замък сред облаците
Гагова, Дойчиновски и Илиева във Вита, Ковачев в Софиямед, Вецев в Шейново (ама той често прибягва до секцио, пстаналите са напълно ок за естествено и не натискат за секцио, ако няма мед причина).

# 564
Освен предложението имена от АА, тези лекари ми бяха препоръчани и на мен. Добавям и няколко в Токуда - Велева( аз съм при нея), Такова, Василев, Леков- това са имена които съм засичала или имам познати следящи се при тях с добро мнение. И не се чака с часове/месеци за прегледи

Никой от тези лекари няма да ви откаже/върне и са си доказани специалисти.

Гагова, Дойчиновски и Илиева във Вита, Ковачев в Софиямед, Вецев в Шейново (ама той често прибягва до секцио, пстаналите са напълно ок за естествено и не натискат за секцио, ако няма мед причина).

# 565
K.k2 ,  къде се следиш сега? Евентуално да препоръчаме лекар там.
Вецев не натиска за секция ако не е наложително, поне такъв е моя опит. Но в 38 гс не знам дали ще се ангажира.
Имам 2 естествени раждания с поставяне на НМХ до деня  преди раждането. Слагах нмх сутрин - ражданията обикновенно почват вечер, затова Аг ми каза да го поставям сутрин. Като последните седмици ми увеличаваха дозата на 0.6, след като спра аспирин. Не е имало увеличена кръвозагуба при раждане.
Не знам какво да те посъветвам. Аз не бих спряла НМХ, но никой не го е искал от мен и не съм била.в твоята ситуация.

# 566
Вецев не натиска за секция ако не е наложително, поне такъв е моя опит. Но в 38 гс не знам дали ще се ангажира.
Имам 2 естествени раждания с поставяне на НМХ до деня  преди раждането. Слагах нмх сутрин - ражданията обикновенно почват вечер, затова Аг ми каза да го поставям сутрин. Като последните седмици ми увеличаваха дозата на 0.6, след като спра аспирин. Не е имало увеличена кръвозагуба при раждане.
Не знам какво да те посъветвам. Аз не бих спряла НМХ, но никой не го е искал от мен и не съм била.в твоята ситуация.

Следя се при лекарка от Шейново, и ми се иска там да родя, тъй като пък съм се уговорила вече и с акушерка да бъдат в екип. Иначе и аз го поставям сутрин още от началото, радвам се, че това е по-подходящия вариант, и също съм на 0,6 в момента. Много благодаря на всички наистина, ще проверя д-р. Вецев, а също и останалите лекари, които ми предложихте!

# 567
В Шейново до колкото помня е и д-р Пламен Димов, може да има часове в супер док в частния кабинет, да се видите и да го обсъдите като опция. Още един вариант.

Следя се при лекарка от Шейново, и ми се иска там да родя, тъй като пък съм се уговорила вече и с акушерка да бъдат в екип. Иначе и аз го поставям сутрин още от началото, радвам се, че това е по-подходящия вариант, и също съм на 0,6 в момента. Много благодаря на всички наистина, ще проверя д-р. Вецев, а също и останалите лекари, които ми предложихте!

# 568
K.k2, изненадана съм, че тази реакция е на лекар от шейново... вецев е там, няма проблем с нмх, ама как това помага... Тъпо е да сменяш лекар в последния момент заради това. Ако говориш пак с АГ и обясниш притеснението ти.... Успех!

# 569
K.k2, изненадана съм, че тази реакция е на лекар от шейново... вецев е там, няма проблем с нмх, ама как това помага... Тъпо е да сменяш лекар в последния момент заради това. Ако говориш пак с АГ и обясниш притеснението ти.... Успех!

И аз бях изненадана наистина, и 2 пъти опитах да говоря, като обясних, че определено изпитвам страх да рискувам така на този етап, но ефект нулев.. Дори ми се накара последния път, и каза изобщо да не го коментираме повече този фраксипарин, били сме се разбрали (тоест, спирала съм го),  тъй че.. Е, каза ми също да не се притеснявам, че нямало от какво. Наистина доста кофти ситуация. Благодаря отново! 🙂

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 07:37 от K.k2

Общи условия

Активация на акаунт